Γιατί η Σκληρή Δουλειά Είναι Ισχυρότερη από το Ταλέντο

Ταλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Κρίνοντας από τα όσα ακούγονται γενικότερα και από αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι, ίσως σκέφτεσαι ότι το ταλέντο είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Είναι όμως έτσι;

Μήπως η σκληρή δουλειά και η επιμονή είναι ισχυρότερες και πιο αποτελεσματικές ικανότητες από το ταλέντο;Ταλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Ο Bill Gates είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τελειώνει όποιο βιβλίο ξεκινήσει να διαβάζει, ακόμη και αν δεν του αρέσει. Κάποιος άλλος θα το θεωρούσε χαμένο χρόνο. Όμως αυτό κάτι λέει για την νοοτροπία αυτού του ανθρώπου.

Αυτή η νοοτροπία δείχνει διάθεση για σκληρή δουλειά και επιμονή. Δείχνει ότι θέλεις να τελειώσεις κάτι που ξεκίνησες, παρά να το αφήσεις στην μέση και αποτελεί χαρακτηριστικό των επιτυχημένων ανθρώπων.

Βέβαια, για να μπορείς να δουλέψεις σκληρά, πρέπει να έχεις κίνητρο. Να θεωρείς ότι η δουλειά σου είναι ενδιαφέρουσα, σημαντική και με νόημα.

Όλοι εκείνοι που έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά, δηλώνουν αμέσως πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν.

#1. Η Νέα Γενιά Διαθέτει Ταλέντο, αλλά δεν Διαθέτει Όρεξη;Ταλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Αρκετοί στηρίζουν ότι η νέοι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν όρεξη για δουλειά, παρόλο που διαθέτουν το ταλέντο και τις ικανότητες.

Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό;

Οι νέοι άνθρωποι σήμερα έχουν μεγαλώσει υπό διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, χρειάζονται όμως περισσότερο χρόνο για να μεγαλώσουν και ίσως η κριτική που τους ασκείται να είναι άδικη.

Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και ταλέντο.

Μερικοί άνθρωποι βέβαια, έχουν φυσικό ταλέντο με τις γυναίκες και τα καταφέρνουν αρκετά καλά, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

Φυσικό Ταλέντο Με Τις Γυναίκες!

#2. Πρέπει να Παραμένουμε ΦιλόδοξοιΤαλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Το ταλέντο ασφαλώς χρειάζεται αν θέλεις να επιτύχεις. Όμως το κυριότερο, για να επιτύχεις είναι να μην το βάζεις κάτω και να δουλεύεις σκληρά.

Αν το ταλέντο μετράει μια φορά, τότε η προσπάθεια μετράει δύο.

Όταν ξεκινάς μια νέα ενασχόληση ή μια προσπάθεια, αρχίζεις και βελτιώνεσαι μέχρι που φτάνεις σε ένα σημείο καμπής. Αυτό το σημείο είναι που χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και όρεξη για περαιτέρω βελτίωση.

Αν έχεις ταλέντο, θα φτάσεις με μεγαλύτερη ευκολία στο σημείο καμπής, αλλά χωρίς την σκληρή δουλειά δεν θα καταφέρεις να το ξεπεράσεις και να βελτιωθείς περισσότερο.

#3. Η Πρακτική είναι το Κλειδί για την Συνέχεια της ΕπιτυχίαςΤαλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Πώς λοιπόν θα αναπτύξεις την συνήθεια να δουλεύεις σκληρά;

Το πρώτο και κυριότερο είναι να δοκιμάσεις να κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει και που δεν ξέρεις, αν μπορείς να φέρεις εις πέρας.

Με λίγα λόγια, πρέπει να βγεις από την ζώνη άνεσης.

Όταν βγεις από την στενή ζώνη των γνωστών σου δυνατοτήτων, πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος και να βάλεις όλες σου τις δυνάμεις, για να τα καταφέρεις.

Πέραν της πρακτικής, χρειάζεται να λαμβάνεις σχόλια – ανάδραση. Αν είσαι ηθοποιός, δες τις παραστάσεις σου, αν είσαι αθλητής, δες τον αγώνα σου ή ζήτησε την γνώμη του προπονητή σου, αν είσαι μαθητής, ζήτησε την γνώμη του καθηγητή σου.

Όταν μάθεις ποιες είναι οι αδυναμίες σου, μπορείς να δουλέψεις για να τις μειώσεις ή και να τις εξαλείψεις.

Είναι λοιπόν σημαντικό στην ζωή σου να έχεις αποφασιστικότητα, όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω βίντεο της εκπομπής μας, Apla+Andrika:

Αποφασιστικότητα - Apla + Andrika #045

#4. Η Σκληρή Δουλειά Νικά το Ταλέντο;Ταλέντο είναι ένα φυσικό χάρισμα που παρουσιάζουν κάποια άτομα σε συγκεκριμένους τομείς. Κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι όχι με αυτό. Ποιος κερδίζει όμως;

Το ταλέντο μπορεί να σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Όμως, όπως ήδη είπαμε, αν δεν έχεις την όρεξη να δουλέψεις σκληρά το ταλέντο από μόνο του, δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις μακρυά.

Όπως καταλαβαίνεις, ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή η σκληρή δουλειά από μόνη της κάποιες φορές δεν αρκεί. Οι περιπτώσεις όμως που δεν αρκεί συνήθως είναι ακραίες. Ένας αθλητής για παράδειγμα, μπορεί να δουλέψει πολύ σκληρά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, μιας και σε αυτή την περίπτωση το ταλέντο παίζει ρόλο και μπορεί να κάνει την διαφορά.

Από την άλλη, έχουμε δει ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, να τα καταφέρνουν μια χαρά, ακριβώς επειδή έχουν ικανότητες να αφοσιωθούν στον στόχο, κάτι που μπορεί να λείπει από κάποιον με ταλέντο, ο οποίος μπορεί για παράδειγμα να είναι αναβλητικός.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν μια γενική περίπτωση, και όχι αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή, μπορούμε να πούμε ότι κάποιος με ακόμη και μέτριες ή λίγο άνω του μετρίου ικανότητες, μπορεί να έχει την ευκαιρία να αποδώσει αρκετά καλά, αρκεί να δουλέψει σκληρά.

Αν είσαι έτοιμος να μετατρέψεις την αναβλητικότητα σε κίνητρο και να δουλέψεις σκληρά, τότε θα καταφέρεις να επιτύχεις πράγματα που ούτε φαντάζεσαι!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν έχεις όρεξη να δουλέψεις για να φτάσεις σε απόδοση ένα ταλέντο του φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.