Γιατί Κάποιες Αρνητικές Αντιδράσεις Γυναικών Μπλοκάρουν το Μυαλό σου

Μυαλό, τρόπος σκέψης και γυναίκες

Πως φαντάζεσαι την ιδανική προσέγγιση σε μια γυναίκα; Η συγκεκριμένη ερώτηση είναι μια συχνή απορία στο μυαλό των αντρών και σίγουρα μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Όμως αυτό που μετράει πραγματικά είναι όντως η απάντηση ή η υλοποίηση της εικόνας;

Υπάρχουν αρκετά παράδοξα στο μυαλό μας που δυστυχώς λειτουργούν άκρως αποτρεπτικά όταν πρόκειται να προσεγγίσουμε. Τι θα συνέβαινε όμως αν είχες την δυνατότητα να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλο τον χάρτη που σηματοδοτεί μια προσέγγιση;

Μια Απλή Χαρτογράφηση Προσέγγισης

Αν σου ζητούσα να φανταστείς πως θα ήταν μια προσέγγιση σε μια γυναίκα, τι εικόνα θα σχηματιζόταν πρώτα στο μυαλό σου; Ακριβώς!

Η πραγματική μαγεία δεν βρίσκεται σε κινήσεις ή πράξεις αλλά στο τι συμβαίνει στο μυαλό σου ΠΡΙΝ αυτές πραγματοποιηθούν. Πριν ακόμα προσεγγίσεις την γυναίκα που σου αρέσει, το μυαλό σου έχει στήσει όχι ένα, αλλά δεκάδες σενάρια για όλες τις πιθανές εκφάνσεις μιας μελλοντικής πραγματικότητας που παραδόξως έχεις πείσει(?) τον εαυτό σου ότι την έχει ανάγκη.

Παρόλο που τα βήματα μπορεί να φαίνονται απλά σε πρώτη ματιά, όσο περνάει η ώρα και το μυαλό συνεχίζει να τρέχει, η συναισθηματική σου κατάσταση αρχίζει να αλλάζει. Τώρα, ξεκινάει μια διαμάχη όπου μετέπειτα θα είναι ικανή να σε πείσει πως τελικά η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να μην πάει όπως θα ήθελες.

Όμως, ειλικρινά, πως θα ήθελες πραγματικά να διαδραματιστούν τα μελλοντικά γεγονότα;

Σε ένα χαοτικό σύστημα όπως είναι ανθρώπινη επικοινωνία, το τέλειο ενδεχόμενο είναι ο παράδεισος αυτών που αρέσκονται σε ψευδαισθήσεις. Αυτό που για το δικό μου μυαλό μπορεί να αντιλαμβάνεται ως αρνητική αντίδραση, για το δικό σου μπορεί να είναι άκρως φυσιολογικό ή ακόμα και θετικό.

Όμως τι καθορίζει αυτήν την αντίληψη;

Έχεις το Μυαλό σου για Σύμμαχο;

Αυτόματα, ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι το παρόν ή το μέλλον καθορίζει όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που είναι ικανές να κάνουν την διαφορά. Παρόλο λοιπόν που οι περισσότεροι πιστεύουν πως μια αρνητική αντίδραση είναι ικανή να τινάξει μια προσέγγιση στον αέρα, αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το τι είναι αρνητικό και κατ’ επέκταση πως αποφασίζει εν παρόντος χρόνου να το αντιμετωπίσει.

Πιστεύω πως οι λόγοι που μας κρατούν στάσιμους από το κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε δεν είναι τόσο υπαρκτοί. Είναι περισσότερο φανταστικές ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας, και μετά από καιρό αποφασίσαμε να τις πιστέψουμε επειδή πολύ απλά ήταν περισσότερο βολικές από άλλες.

Μια αρνητική αντίδραση δεν είναι κάτι αντικειμενικά κακό. Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να εμβαθύνω στο φιλοσοφικό υπόβαθρο της παρούσας δήλωσης αλλά δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν κρύβει μια ισχυρή δόση αλήθειας.

Μια αρνητική αντίδραση μπορεί να βάλει φωτιά στο μυαλό σου, σε τέτοιο βαθμό, μέχρι που τελικά να πείσεις τον εαυτό σου πως ολόκληρη η διαδικασία είναι ανούσια και άνευ αξίας. Όμως αυτός είναι ο σκοπός;

Η αλήθεια κρύβεται στην εμπειρία και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτήν. Ακόμα, θα ακούσεις κάποιους κλόουν να λένε πως η αλήθεια κρύβεται μόνο στην πράξη ή την εμπειρία. Όμως αυτό είναι η μισή αλήθεια.

Η υπόλοιπη αλήθεια κρύβεται στο αν έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις συνειδητά στο πως θα προσεγγίσεις την κάθε εμπειρία και στην συνέχεια τι θα μάθεις από αυτήν

Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη. Θα πρέπει να είναι βλαμμένος κάποιος να απολαμβάνει αυτό που το μυαλό του αποκωδικοποιεί ως αποτυχία. Όμως από την άλλη, οι αρνητικές αντιδράσεις είναι το αναγκαίο κακό οποιασδήποτε προσπάθειας και φυσικά μιας προσέγγισης.

Η κάθε αρνητική αντίδραση με την σειρά της, κρύβει μισή αλήθεια και μισό ψέμα. Και αυτό γιατί δεν ξέρεις αν φταις εσύ που την έλαβες ή φταίει η γυναίκα που έτυχε να σε στείλει η κακιά σου τύχη πάνω της. Βέβαια, οτιδήποτε και απ’ τα δύο αν συμβαίνει, ο τρόπος που θα αντιληφθείς την αλήθεια ή το ψέμα είναι στις δικές σου πλάτες.

Μπορεί να φταίει απλά το γεγονός ότι για κάποιο περίεργο λόγο η γυναίκα που προσέγγισες είναι σε φάση που ψάχνει τον τέλειο. Και παρόλο που σε τρώει να της πεις ότι δεν ξέρει τι λέει κάνεις υπομονή και λες οτιδήποτε αποφασίσεις.

Μπορεί στον αντίποδα, το άγχος που έχεις να μυρίζει τόσο έντονα που να σηκώνει φωτεινή ταμπέλα <<διώξε με>>. Όμως και να έχει, αν η προσέγγιση στραβώσει πάντα κάποιος πρέπει φταίει. Αυτή είναι η αλήθεια και κόντρα δεν πας εύκολα. Το μυαλό μας έχει συνεχώς μια ακόρεστη πείνα στο να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις στα πάντα. Ακόμα και αν η εξήγηση είναι πρελούδιο.

Το τι νόημα δίνεις στις καταστάσεις είναι μια η πρώτη μάχη που χρειάζεται να δώσεις με το μυαλό σου. Η μάχη με την προσέγγιση έρχεται αργότερα.

Περιμένω τα σχόλια σου εδώ ή στο chris@demo1.menofstyle.gr.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.