Γιατί Κάποιες Φορές η Αβεβαιότητα Δημιουργεί Έλξη

Πολλές φορές η αβεβαιότητα δημιουργεί έλξη χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αν θέλεις να μάθεις τον λόγο, τότε διάβασε το άρθρο.

Η Αβεβαιότητα Δημιουργεί Έλξη;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλυθεί το κατά πόσο μπορεί η αβεβαιότητα για το αν ελκύουμε κάποιον του αντίθετου φύλου, δημιουργεί έλξη σε εμάς. Ας θέσουμε ένα υποθετικό σενάριο, λοιπόν.

Είναι τρεις γυναίκες πανομοιότυπες.

Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζεις τρεις κοπέλες που είναι εμφανισιακά ίδιες – τρίδυμες.

υποθετικό πείραμα στην αβεβαιότητα

Βγαίνεις ένα ραντεβού με την καθεμία και περνάς εξίσου καλά, χωρίς όμως να προχωρήσετε στη σωματική επαφή. Καθαρά αναγνωριστικό ραντεβού.

Η μία είπε ότι της άρεσες πολύ. Η άλλη δήλωσε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Και η τρίτη δεν απάντησε.

Πώς θα νιώσεις για την καθεμία τώρα, που γνωρίζεις αυτές τις πληροφορίες;

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις για την αβεβαιότητα, ρίξε πρώτα μια ματιά στην επιστήμη του φλερτ στο βίντεο εδώ.

Το Πείραμα Πάνω Στην Αβεβαιότητα

Έγινε μία μελέτη στις ΗΠΑ, στο πανεπιστήμιο UVA της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ. Μερικές γυναίκες νόμιζαν ότι συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα κατά το οποίο άνδρες από άλλα πανεπιστήμια τις βαθμολογούσαν ανάλογα με το πόσο ενδιαφέρουσες ερωτικά τις έβλεπαν.

Στην πραγματικότητα όμως, δε συμμετείχαν άνδρες στο πείραμα αυτό. Απλά πήραν μερικά τυχαία προφίλ ελκυστικών ανδρών από το facebook, των οποίων οι γυναίκες αφού έμαθαν πώς τις βαθμολόγησαν, μπήκαν στη διαδικασία να τσεκάρουν και οι ίδιες τα προφίλ των ανδρών αυτών.

Οι γυναίκες λοιπόν κοίταξαν τα προφίλ τεσσάρων ελκυστικών ανδρών, που σπούδαζαν σε άλλο πανεπιστήμιο.

Άλλες άκουσαν (για τους ίδιους άνδρες) ότι αυτοί ήταν που έδωσαν την πιο υψηλή βαθμολογία ερωτικού ενδιαφέροντος για το προφίλ τους, άλλοι ότι αυτοί έδειξαν ούτε κρύο ούτε ζέστη και για μερικές γυναίκες το τι δήλωσαν οι συγκεκριμένοι άνδρες παρέμεινε κρυφό.

Μπορείς να μαντέψεις το αποτέλεσμα;

Όπως πιθανόν να υπέθεσες, οι γυναίκες βρήκαν τους άνδρες που επίσης τις βρήκαν ελκυστικές και ενδιαφέρουσες, ελκυστικούς και ενδιαφέροντες. Πολύ περισσότερο από αυτούς που τις βρήκαν «ούτε κρύο, ούτε ζέστη».

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των γυναικών κυριολεκτικά απογειώθηκε και εκτοξεύτηκε στην στρατόσφαιρα στις περιπτώσεις των ανδρών για τους οποίους δε γνώριζαν τις προθέσεις τους.

Αυτό το μυστήριο, «άραγε του άρεσα;» δημιούργησα μυστηριώδη ερωτισμό και αρκετά δυνατή έλξη.

Η λογική εξήγηση λοιπόν του ερωτισμού που αναδεικνύει ο μυστηριώδης άνδρας, βρίσκεται σε αυτό το πείραμα.

Η αβεβαιότητα δημιουργεί έλξη καθώς η περιέργεια και η ματαιοδοξία θα οδηγήσει την γυναίκα στην διαδικασία να φλερτάρει μαζί σου, για να λύσει την απορία της αλλά και για να σε κερδίσει.

Για αυτό και είναι πολύ πιθανό να μας επηρεάζει τόσο η απόρριψη, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο, αν έχεις την υποψία ότι σε ”γράφει”.

Η Δύναμη της Αβεβαιότητας

Είναι αυτή η λέξη λοιπόν, που ξεχωρίζει: αβεβαιότητα.

Πολλοί άνδρες, όσο και αν φοβούνται τα πρώτα στάδια του φλερτ επειδή είναι πολύ αγχωτικά, μέχρι να επέλθει κάποια σταθερότητα στη γνωριμία και να εξελιχθεί σε ερωτική σχέση, η ίντριγκα και ο ενθουσιασμός που κρύβει η αβεβαιότητα και το μυστήριο, είναι που κρατάνε και στην αρχή του φλερτ την σεξουαλική έλξη και το πάθος στα ύψη.

Μάλιστα, μία δόση αβεβαιότητας απαιτείται να υπάρχει μέσα σε μία ερωτική σχέση, ώστε αυτή να παραμείνει ζωντανή.

Παρά την ένταση και το άγχος των πρώτων ραντεβού λοιπόν, αυτά είναι που έχουν τον περισσότερο ενθουσιασμό και το περισσότερο πάθος.

  • «Θα με πάρει τηλέφωνο αύριο;»
  • «Θα εμφανιστεί στο ραντεβού;»
  • «Και αν με στήσει;»
  • «Γιατί δεν απαντά στο μήνυμα, αφού το διάβασε;»
  • «Γιατί μου λείπει, αφού μέχρι και πριν λίγο ήμασταν μαζί;»

Ο φόβος, η αγωνία και η αβεβαιότητα, εκτοξεύουν τη σεξουαλική έλξη στα ύψη με ταχύτητα φωτός. Όσο περισσότερο αμφισβητείς το αν και πόσο σε θέλει λοιπόν, το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά, τόσο αυτό φουντώνει τη δική σου επιθυμία.

Η πρώτη γνωριμία, το πρώτο μήνυμα, το πρώτο τηλεφώνημα. Ακολουθεί το πρώτο ραντεβού, άγγιγμα, το πρώτο χάδι και το πρώτο φιλί. Όλες οι πρώτες φορές γεννούν κάθε φορά σε μία γνωριμία, πρωτόγνωρα συναισθήματα και οδηγούν σε μονοπάτια ενθουσιασμού και αγωνίας.

Η Υπερβολική Εξοικείωση Σκοτώνει Το Πάθος Και Τη Σεξουαλική Έλξη

υπερβολική εξοικείωση

Όπως θα έχεις βιώσει και ο ίδιος πιθανότατα, σε μία μεγάλης διάρκειας σχέση, το πάθος αρχίζει με τον καιρό να φθίνει. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη μίας ερωτικής σχέσης. Στην αρχή της σχέσης, δεν μπορείς καλά-καλά να κρατηθείς μακριά από την/τον σύντροφό σου.

Θέλεις συνέχεια να είστε μαζί. Καθώς όμως συνηθίζεις την παρουσία του άλλου, αυτό το συναίσθημα της ανυπομονησίας και του πάθους αρχίζει να φθίνει. Θα χρειάζεται προσπάθεια τώρα από το ζευγάρι, για να κρατήσει τη σπίθα της σχέσης.

Η αβεβαιότητα φέρνει ενθουσιασμό, πάθος και σεξουαλική έλξη. Η ανάγκη για οικειότητα, ζεστασιά, σιγουριά και αφοσίωση σκοτώνει τον ενθουσιασμό και το πάθος. Και φυσικά, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, ώστε το κομμάτι της διαχείρισης σχέσεων να αποτελεί ξεχωριστό τομέα και ολόκληρη επιστήμη.

Ένα από τα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια και σκοτώνουν το πάθος, είναι ότι δημιουργούν υπερβολική οικειότητα μεταξύ τους. Μόλις δημιουργηθεί αρκετή ασφάλεια στη σχέση, δημιουργείται η τάση να αρχίσει να θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένο.

Παράδειγμα: Στέλνεις μήνυμα. Η κοπέλα σου δεν απαντά αμέσως. Γνωρίζεις όμως ότι είναι απασχολημένη (υπερβολική εξοικείωση: έχεις μάθει το καθημερινό/εβδομαδιαίο της πρόγραμμα και γνωρίζεις πότε είναι απασχολημένη συνήθως).

Δεν ανησυχείς που δεν το έχει διαβάσει ή δεν απαντά. Γνωρίζεις ότι θα απαντήσει σε λίγο. Γνωρίζεις επίσης, πως ότι και να γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα κάνετε σεξ.

Χάνεις λοιπόν, ολοένα και περισσότερο, το κίνητρο να προσπαθείς στα επίπεδα που προσπαθούσες τις πρώτες μέρες, στα πρώτα ραντεβού, τις πρώτες εβδομάδες.

Βρες το χαμένο κίνητρο. Δες το βίντεο που ακολουθεί.

Θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αβεβαιότητα σε μία νέα γνωριμία, ώστε να κάνεις τη γυναίκα να σε θέλει περισσότερο; Σε ενδιαφέρει να διατηρήσεις τη φλόγα στη σχέση σου;

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ζήσεις τη δική σου περιπέτεια, μπορείς να δεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.