Γιατί Κάποιες Γυναίκες μάς Γίνονται Απωθημένο

Γιατί Κάποιες Γυναίκες μάς Γίνονται Απωθημένο

Γυναίκες Που Γίνονται Απωθημένο

Εάν δεν έχεις ούτε ένα απωθημένο στη ζωή σου μέχρι τώρα τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για εσένα.

Εάν όμως υπήρξε έστω και μια γυναίκα που σε έκαιγε, τη σκεφτόσουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν κατέληξες ποτέ μαζί της, έστω και για ένα βράδυ, τότε ανήκεις στο ανώνυμο κλαμπ με εμάς που θέλαμε κάποια και δεν κάναμε ποτέ τίποτα.

Ξέρω, σε πιάνει μια θλίψη καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Τη θυμήθηκες πάλι μετά από τόσο καιρό, θυμήθηκες τα βλέμματα που ανταλλάζατε και τις στιγμές που ήσουν σίγουρος ότι θα φιληθείτε.

Και όμως, αυτός ο έρωτας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ίσως να μην ήξερε ότι την θέλεις. Ίσως να μην το είχες καταλάβει εσύ ότι σε θέλει. Ίσως να μην είχες εκφράσει ξεκάθαρα τις προθέσεις σου.

Ή ίσως, οι συνθήκες να εμπόδιζαν την μεταξύ σας σχέση και να ήξερες ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτε.

Σε κάθε περίπτωση, το μυαλό μας κολλάει σε κάποιες γυναίκες και τις σκεφτόμαστε ακόμα και χρόνια αργότερα.

Γι’ αυτό, ήρθε η ώρα να μάθεις τους βαθύτερους εσωτερικούς λόγους που μια γυναίκα μάς γίνεται απωθημένο.

Και εάν είσαι ανάμεσα σε αυτούς που έχει βιώσει αυτό το συναίσθημα, τότε ξέρω ότι θα σου είναι εξαιρετικά ωφέλιμο το να διαβάσεις παρακάτω.

απωθημένο

 

Πώς Ορίζεται Το Ερωτικό Απωθημένο

 

Τι είναι το ερωτικό απωθημένο; Ποιοι είναι οι λόγοι που οι ανεκπλήρωτοι έρωτες “κολλούν” στο μυαλό μας και “τρέφονται” από τα συναισθήματά μας;

Και γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να ξεπεράσουμε μια γυναίκα όσο χρόνια κι αν έχουν περάσει, ενώ μια άλλη όχι;

Το ερωτικό απωθημένο είναι ένας έρωτας που έμεινε ανεκπλήρωτος. Και κάποιες γυναίκες γίνονται απωθημένο. Είναι η κοπέλα στο λύκειο με την οποία δεν φιληθήκαμε ποτέ όσα κι αν νιώθαμε. Είναι η συμφοιτήτριά μας στο Πανεπιστήμιο που ποτέ δεν καταδέχτηκε να βγει μαζί μας. Είναι η φίλη μας που μας έβλεπε πάντα φιλικά.

Είναι οποιαδήποτε γυναίκα θέλαμε σαν τρελοί και δεν μπορέσαμε ποτέ να την κάνουμε δική μας. Ή μια γυναίκα που μας έδειχνε σημάδια ότι δεν ενδιαφέρονται αλλά δεν τα καταλαβαίναμε εμείς.

Δες το βίντεο του Χρήστου για να μάθεις πως διαχειρίζεσαι την κατάσταση όταν μια γυναίκα δεν δείχνει ξεκάθαρα αν ενδιαφέρεται για εσένα.

Δεν είναι ένα αθώο φλερτ το οποίο απλά δεν οδήγησε πουθενά. Είναι ο μύθος που δημιουργήσαμε γύρω από μια γυναίκα και που χτίστηκε σιγά σιγά δημιουργώντας μια ιδανική εικόνα για το πώς είναι η συγκεκριμένη γυναίκα και για το τι θα ζούσαμε μαζί της.

Είναι ένα συναίσθημα που “γαντζώνεται” μέσα μας και σιγοτρώει τα σωθικά μας, με το αιώνιο ερώτημα να μας ταλανίζει:

Γιατί δεν έγινε ποτέ τίποτα με αυτήν τη γυναίκα;

Ουσιαστικά, το ερωτικό απωθημένο είναι όλα αυτά που έχουμε πλάσει για έναν άνθρωπο και μια κατάσταση και που ποτέ εμείς οι ίδιοι δεν τολμήσαμε να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε.

Και για αυτό πονάει τόσο.

Είναι όλες εκείνες οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες που παραμένουν καταπιεσμένες και καταχωνιασμένες στις σκοτεινές γωνίες του εαυτού μας γιατί μας υπενθυμίζουν τις χειρότερες ανασφάλειες και τους μεγαλύτερους φόβους μας.

Και όλα αυτά είναι συναισθήματα που μας κατακλύζουν και σίγουρα δεν ξεπερνιούνται εύκολα.

 

Γιατί Κάποιες Γυναίκες Μάς Γίνονται Απωθημένο

απωθημένο

Μπορώ να συζητάω αμέτρητες νύχτες για εκείνη τη γυναίκα που ήθελα όσο τίποτα πριν μερικά χρόνια και που ποτέ δεν κατάφερα να αποκτήσω.

Η μορφή της έχει “κάτσει” κάπου μέσα μου και πάντα θα τη θυμάμαι με μια πικρή… γλύκα.

Εάν είσαι έστω και λίγο όπως εγώ, είμαι σίγουρος ότι φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαζί της και σκέφτεσαι τι ωραία που θα ήταν.

Τι είναι αυτό όμως που σε κάνει να κολλάς τόσο σε κάτι που δεν έζησες ποτέ;

#1. Είναι Αυτό Που Δεν Κατάφερες Να Γευτείς

Ακριβώς επειδή δεν το γεύτηκες και δεν το έζησες, αναρωτιέσαι πώς θα ήταν.

Είναι αυτή η περιέργεια που χτυπάει κόκκινο όταν δεν ξέρουμε πώς θα είναι κάτι και θέλουμε οπωσδήποτε να το ανακαλύψουμε.

Το να είσαι μαζί της έχει μετατραπεί σε ένα φανταστικό σενάριο και δημιουργεί ένα μυστήριο γύρω από το πώς θα εξελισσόταν η συγκεκριμένη σχέση.

Και αυτό σε κάνει να τη θέλεις ακόμα περισσότερο.

#2. Η Συγκεκριμένη Αποτυχία Χτυπάει Στον Εγωισμό Σου

Αυτό που δεν έχουμε είναι πάντα αυτό που θέλουμε περισσότερο. Γιατί; Γιατί η ερωτική μας αυτή αποτυχία χτυπάει στον εγωισμό μας.

“Γιατί να μην με θέλει; Γιατί να είμαι εγώ αυτός που δεν κατάφερε να την κερδίσει; Μήπως δεν είμαι αρκετά καλός ή μου λείπει κάτι;”

Από τις ερωτήσεις αυτές δημιουργείται υποσυνείδητα μια ανασφάλεια που τη βιώνουμε ως απόρριψη και που μας κάνει να νιώθουμε πως ό,τι πιστεύουμε ότι είμαστε και προσφέρουμε δεν είναι αρκετό.

Το απωθημένο είναι ένα είδος απόρριψης λοιπόν. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για να δεις όχι μόνο πως ξεπερνάς την απόρριψη, αλλά και πως να θέσεις νέους στόχους και να τους τηρήσεις.

#3. Έχεις Εξιδανικεύσει Τη Συγκεκριμένη Γυναίκα Και Την Κατάσταση

Δεν είναι η γυναίκα που βλέπαμε μπροστά μας που μας κάνει να “κολλάμε”. Είναι η γυναίκα και ο μύθος γύρω από εκείνην που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας.

Είναι η φαντασίωση που δημιουργούμε με τις σκέψεις μας για το πώς θα είμασταν μαζί της.

Και που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά και ούτε θα το μάθουμε ποτέ γιατί δεν έχει συμβεί ακόμα.

#4. Έχεις Ακόμα Ελπίδα Ότι Μπορεί Κάτι Να Συμβεί

Αυτή η ελπίδα σιγοκαίει μέσα σου και σε τρώει.

“Μωρέ λες; Λες αν την πετύχω ξανά να γίνει κάτι; Τώρα είμαι πιο δυνατός, πιο ώριμος και σίγουρα θα μπορέσω να την κερδίσω”

Δεν χρειάζεται να ζεις με μια ελπίδα όμως. Δεν σε ωφελεί.

Όταν η ελπίδα καθορίζει τη ζωή σου είναι απίθανο να νιώσεις πραγματικά ελεύθερος και να προσγειωθείς στην πραγματικότητα. Οι γυναίκες που γίνονται απωθημένο παρατείνουν την ελπίδα σε κάτι που δεν είναι πραγματικό. Η ελπίδα δεν σου εγγυάται ότι κάτι θα γίνει. Είναι απλά άλλο ένα παιχνίδι του μυαλού σου και μια άμυνα για να μην βιώσεις την απόρριψη.

Το απωθημένο δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα. Προσωπικά, έχουν περάσει αμέτρητα χρόνια από τότε που την είδα τελευταία φορά.

Δεν πρέπει όμως να μένεις κολλημένος σε καταστάσεις και γεγονότα που τα έχεις ωραιοποιήσει και εξιδανικεύσει.

Δεν ζεις στην φαντασίωση που έπλασες.

Ξέρω ότι είναι σχεδόν απίθανο το να ξεκολλήσεις και να φύγει από μέσα της η σκέψη σου, αλλά πρέπει τουλάχιστον να συνειδητοποιήσεις ότι το παρόν είναι που αξίζει.

Άλλωστε, ακόμα κι αν η επιθυμία σου πραγματοποιούνταν, ίσως τελικά να συνειδητοποιούσες ότι δεν άξιζε και τόσο.

Μάθε πως να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου στο φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.