Γιατί Κάποιοι Ζηλεύουν Όταν Πετυχαίνεις

Η ζήλια είναι μεγάλο κακό και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα όταν μπαίνει ανάμεσα σε εμάς και τους δικούς μας όταν εμείς πετυχαίνουμε.

Ποιοι Και Γιατί Ζηλεύουν Όταν Πετυχαίνεις

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων, ακόμη και κοντινών, που αντί να χαίρονται με την επιτυχία των άλλων, προτιμούν να ζηλεύουν και να φθονούν με έναν πολύ άσχημο τρόπο.

Κάποιοι είναι πολύ ανταγωνιστικοί και μισούν ή δεν ξέρουν να χάνουν. Αυτή είναι μια αντίδραση που δεν είναι καθόλου υγιής και συμβαίνει για διάφορους λόγους που θα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια αυτού του άρθρου.

#1. Οι Περισσότεροι Επαναπαύονται Με Αυτά Που Έχουν Και Τα Παρατάνε Γρήγορα

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα τελειώσουν το σχολείο, ίσως και μια σχολή μετά, θα προσπαθήσουν να βρουν μια σχέση, για να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια και μια δουλειά, ώστε απλά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να περνά έτσι η ζωή. Στην ουσία παραιτούνται από κάθε προσπάθεια και δεν έχουν φιλοδοξίες ή αν έχουν τις παραβλέπουν.

Όταν βλέπουν γύρω τους ανθρώπους που δεν λειτουργούν με αυτή τη λογική και οι οποίοι ακολούθησαν και κυνήγησαν με κάθε τρόπο το όνειρο τους, αρχίζουν και ζηλεύουν μέσα τους.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

#2. Ζηλεύουν Όταν Πετυχαίνεις Γιατί Πιστεύουν Ότι Δεν Αξίζεις Την Επιτυχία

Ακόμη μια κλασσική περίπτωση είναι όταν κάποιος πετυχαίνει σε κάποιον τομέα που θα ήθελες να πετύχεις και εσύ “τρώγοντας” σου την θέση, πχ μια προαγωγή στην εταιρεία που δουλεύεις ή ένας άντρας που τα πάει καλά με τις γυναίκες.

Τότε ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες και αιτίες που ο άλλος τα πάει καλύτερα, θεωρώντας ότι εκείνος δεν αξίζει, ενώ εσύ θα έπρεπε να ήσουν στην θέση του ή ότι ο άλλος γεννήθηκε πλούσιος και τυχερός, σε αντίθεση με εσένα.

Τέτοιοι άνθρωποι εμφανίζουν τοξικές συμπεριφορές, τις οποίες θα πρέπει να ξέρεις να διαχειριστείς, όπως μπορείς να δεις και στο σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, την οποία μπορείς να δεις στο βίντεο θα βρεις εδώ.

 #3. Αισθάνονται Ανεπαρκείς

Οι άνθρωποι κρίνουν τον εαυτό τους με βάση το τι καταφέρνουν οι γύρω τους. Όταν κάποιος άνθρωπος που γνωρίζουν πετυχαίνει, ανεβάζει τον πήχη και για εκείνους με αποτέλεσμα να ζηλεύουν.

Κάποιος που παραμένει στάσιμος, αρχίζει να νιώθει ανεπαρκής, κάτι που μπορεί να τον κάνει ακόμη και να απομακρυνθεί από τον άλλον, αν ήταν κάποιος φίλος του.

Βέβαια η ανάγκη για επιβεβαίωση υπάρχει πάντα και μάλιστα έχει μεγάλη σημασία και στο φλερτ, όπως μπορείς να δεις σε αυτό εδώ το βίντεο.

 #4. Έχουν Βιώσει Πόνο Κατά Το Παρελθόν

Αυτοί που ζηλεύουν μπορεί να έχουν παλέψει πολύ στο παρελθόν, με σκοπό να καταφέρουν αυτό που πέτυχες εσύ (εύκολα κατά αυτούς), όμως ίσως απέτυχαν και αυτό τους δημιούργησε ψυχικό πόνο και τραύματα.

Έτσι, όταν βλέπουν κάποιον άλλον να πετυχαίνει, από την μια αισθάνονται ανεπαρκείς και από την άλλη ξυπνά μέσα τους ο πόνος που έχουν περάσει και μαζί ξυπνά και ένα αίσθημα αδικίας. Αισθάνονται παγιδευμένοι και αυτό τους κάνει να ζηλεύουν.

#5. Ζηλεύουν Όταν Πετυχαίνεις Γιατί Είναι Θυμωμένοι Με Τον Εαυτό Τους

σε ζηλεύουν

Μερικές φορές αυτοί που ζηλεύουν, αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που έχεις περάσει για να φτάσεις στην επιτυχία. Γνωρίζουν πολύ καλά τις θυσίες που χρειάζονται και γνωρίζουν επίσης ότι εκείνοι είχαν την επιλογή να κάνουν τις ίδιες θυσίες, όμως επέλεξαν να παραμείνουν στην βολή τους.

Αυτές οι σκέψεις τους κάνουν να σε ζηλεύουν και να αισθάνονται θυμό για τον ίδιο τον εαυτό τους, σκεπτόμενοι ότι ίσως θα μπορούσαν να είχαν κι εκείνοι καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Βέβαια το ότι σε ζηλεύουν δεν έχει πάντοτε αρνητική σημασία, ούτε σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουν να σε καταστρέψουν! Η ζήλια, αν κάποιος την παραδεχτεί και την διαχειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να αποκτήσει μια άλλη δυναμική και να μετατραπεί σε κάτι θετικό, να αποδειχτεί χρήσιμη και να δώσει ένα δυνατό κίνητρο για αυτοβελτίωση.

Το σημαντικότερο είναι να χαίρεσαι με τις επιτυχίες των άλλων και να προσπαθείς να τους μοιάσεις ή να τους ξεπεράσεις, αλλά με έναν υγιή τρόπο και βέβαια να μην ψάχνεις δικαιολογίες, για να αιτιολογήσεις τις δικές σου αποτυχίες.

 Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων από πάνω σου, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.