Γιατί Κάποιος με Αυτοπεποίθηση Φαίνεται Ελκυστικός;

Έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο η αυτοπεποίθηση θεωρείται τόσο ελκυστικό χαρακτηριστικό από τις γυναίκες; Διάβασε τους σημαντικότερους λόγους.

Ένας Άνδρας Με Αυτοπεποίθηση Είναι Ελκυστικός

Όταν πρόκειται για την προσωπικότητα, το στοιχείο που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό που θα κρίνει αν μια γυναίκα θα νιώσει έλξη ή όχι είναι η αυτοπεποίθηση και σε αυτό συνηγορούν όλες οι έρευνες.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει έναν άντρα με αυτοπεποίθηση να φαίνεται ελκυστικός;

Ο άντρας που διαθέτει αυτοπεποίθηση είναι ευχάριστος, είναι κύριος του εαυτού του και δεν αφήνει τις ανασφάλειες του να κυριαρχήσουν, αντιθέτως, τις ξεπερνά.

Ο άντρας με αυτοπεπoίθηση πιστεύει στον εαυτό του. Άλλωστε, αν δεν πιστεύει ο ίδιος στον εαυτό του, τότε ποιος θα πιστέψει σε αυτόν;

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που θα σε κάνει να φαίνεσαι ακόμη πιο ελκυστικός. Ας δούμε ξεχωριστά τους λόγους:

#1. Με Αυτοπεποίθηση Μπορείς Να Ανταπεξέλθεις Σε Κάθε Περίσταση

άνδρας με αυτοπεποίθηση

Αν έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να διαχειριστείς οποιοδήποτε πρόβλημα και αν βρεθεί μπροστά σου. Καμία γυναίκα δεν θαυμάζει κάποιον που στέκει αμήχανος μπροστά σε ένα πρόβλημα και φυσικά αυτό δεν την έλκει καθόλου.

Αντιθέτως, διαθέτοντας την αυτοπεποίθηση να κατακτήσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, δείχνει ότι έχεις σημαντικές ικανότητες και λύνεις τα προβλήματα σου σαν άντρας.

#2. Με Αυτοπεποίθηση Σκέφτεσαι Θετικά

Δες το επισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για τις αλλαγές στον τρόπο σκέψης που σίγουρα χρειάζεσαι για να σκέφετσαι θετικά.

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι γενικά θετικοί άνθρωποι.

Η ζωή φέρνει σε όλους αρνητικές καταστάσεις, όμως η θετικότητα και η αισιοδοξία ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές είναι κάτι που τον κάνουν να δείχνει ελκυστικός στις γυναίκες.

#3. Έχεις Ηγετικές Ικανότητες

 

Το να μπορέσεις να οργανώσεις και να διευθύνεις με επιτυχία μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων απαιτεί υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων σε κάθε τομέα, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο του Χρήστου αν πατήσεις εδώ.

Το να έχεις ηγετικές ικανότητες και να γίνεσαι αποδεκτός από την ομάδα ανθρώπων που ηγείσαι είναι ένα χάρισμα, το οποίο αποτελεί μέρος του ευρύτερου πακέτου της αυτοπεποίθησης και που θα σε κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό.

#4. Οικοδομείς Εμπιστοσύνη Και Φιλίες

αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη

Οι άνθρωποι με έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν έχουν άποψη και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό είναι κάτι που τους κάνει να δείχνουν αναξιόπιστοι και δεν βοηθά καθόλου στην δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και φιλίας.

Από την άλλη, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν περισσότερο με τους άλλους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι περισσότερες και ποιοτικότερες σχέσεις.

#5. Τα Έχεις Καλά Με Τον Εαυτό Σου

 

Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, αισθάνεσαι όμορφα για τον εαυτό σου. Αυτό είναι κάτι που οι γύρω σου αντιλαμβάνονται από την θετική γλώσσα σώματος.

Και μια και μιλάμε για τη γλώσσα σώματος, δες 10 σίγουρα σημάδια ότι ελκύεις μια γυναίκα, στα οποία περιλαμβάνεται και η γλώσσα σώματος.

Στέκεσαι όρθιος, είσαι ανοιχτός και δείχνεις θετικός και άνετος με τον περίγυρο σου,  διατηρώντας οπτική επαφή με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Έτσι δείχνεις ελκυστικός σε μια πρώτη συνάντηση με μια γυναίκα, αλλά ακόμη και σε μια συνέντευξη για δουλειά ή στην γνωριμία με τους γονείς της.

#6. Είναι Σημάδι Ότι Ξέρεις Να Υπερασπίζεσαι Τον Εαυτό Σου

 

Οι νικητές πάντα επιδεικνύουν σημάδια αυτοπεποίθησης και γενναιότητας. Το να δείχνεις ότι έχεις την αυτοπεποίθηση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τις απόψεις σου είναι κάτι που σε κάνει ελκυστικό στα μάτια μιας γυναίκας.

Οι γυναίκες ενστικτωδώς θέλουν ο άντρας να είναι ικανός να υπερασπιστεί την οικογένεια του.

#7. Βρίσκεις Την Ισορροπία Μεταξύ Αυτοπεποίθησης Και Αλαζονείας

αυτοπεποίθηση χωρίς αλαζονεία

Αυτό είναι ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την αυτοπεποίθηση από την αλαζονεία.

Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο αλαζόνας, προσπαθεί να παραγκωνίσει όλους τους άλλους, πιστεύοντας ότι διαθέτει το χάρισμα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να ισχύει, στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Ακόμη και αν όντως ο αλαζόνας διαθέτει ικανότητες, ο τρόπος που συμπεριφέρεται τον κάνει αντιπαθή.

Συμπέρασμα Για Την Αυτοπεποίθηση

Ο άντρας που διαθέτει αυτοπεποίθηση αντιθέτως είναι συμπαθής και ελκυστικός. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση αφήνουν το στίγμα τους και ξεχωρίζουν, χωρίς να προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση βρίσκουν την αυτοπεποίθηση των άλλων ως κάτι απειλητικό. Θεωρούν ότι δεν είναι αρκετά καλοί και ότι δεν έχουν πολλά να προσφέρουν.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Επιθυμείς να μάθεις περισσότερα μυστικά για το πως να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου; Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.