Γιατί Κυνηγάω μια Γυναίκα που Συνεχώς με Απορρίπτει;

Πως πιστεύεις πως σε εξυπηρετεί το να κυνηγάς μια γυναίκα;

Κυνηγάω Μια Γυναίκα Που Με Απορρίπτει

Ήρθε η απόρριψη, κόλλησες και ξαφνικά ολόκληρο το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από το πώς να κερδίσεις την γυναίκα που σου αρέσει. Περίεργα πράγματα…

Για το κόλλημα και το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος όταν κάποια από τα γρανάζια του παίρνουν ανάποδες στροφές έχω γράψει. Αυτή την φορά όμως θα το πάω ένα επίπεδο βαθύτερα και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μια πολύ σημαντική ερώτηση:

Αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου όταν κυνηγάς μια γυναίκα που σου δείχνει πως δεν σε θέλει;

Με απλά λόγια: Πόσο πιο ευτυχισμένος γίνεσαι από την συγκεκριμένη προσπάθεια;

Προφανώς οι συγκεκριμένες ερωτήσεις δεν περιλαμβάνουν μια απλή απάντηση και ίσως είναι καλύτερα έτσι. Όμως, η ανάλυση της δικής μου οπτικής προσφέρει τρεις λόγους:

  1. Λανθασμένες επιθυμίες.
  2. Λανθασμένες προβολές.
  3. Λανθασμένες πεποιθήσεις.

Πάμε να τις δούμε κάθε μια ξεχωριστά.

Λανθασμένες Επιθυμίες Όταν Κυνηγάω Μια Γυναίκα 

λανθασμένες προσδοκίες από τη γυναίκα

Η αρχική επιθυμία σου είναι η γυναίκα. Σου αρέσει και για κάποιο λόγο περνάς καλά μαζί της. Όμως το πράγμα δεν προχωράει. Δεν θέλει, δεν είναι σε φάση… οτιδήποτε.

Ωστόσο, μέσα στο μυαλό σου δημιουργείται ένας στόχος: Να την κερδίσεις.

Ακριβώς εκείνη την στιγμή το μυαλό σου κάνει κάποιες αξιολογήσεις. Αρχικά συγκρίνει την ζωή σου χωρίς την γυναίκα και πως θα είναι με την γυναίκα. Αν λοιπόν έχεις έλλειψη την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου, ο στόχος αυτόματα αποκτά μεγάλη αξία.

Όταν διεκδικείς, δείχνεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας με κριτήρια και επιθυμίες. Όταν κυνηγάς, αυτή η εικόνα αλλάζει. Πού σταματάει όμως η διεκδίκηση και που ξεκινάει το κυνήγι; Σήμερα ο Χρήστος θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, αλλά θα σου δώσει επίσης και τους 5 σημαντικότερους λόγους για να σταματήσεις να την κυνηγάς.

Και Ξεκινάς Την Διεκδίκηση.

Το να κυνηγάς ίσως δεν είναι και ότι καλύτερο, όμως η υπόλοιπη αλήθεια είναι πως σου προσφέρει το αίσθημα της επίτευξης όπου είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για να κυνηγάμε διάφορους στόχους στην ζωή μας.

Το πρόβλημα όμως με το μυαλό είναι πως παρόλο που είναι ένα εκπληκτικό μηχάνημα αξιολόγησης, πολλές φορές κυνηγά την ουρά του. Δηλαδή, κολλάει σε μια αξιολόγηση και χάνει την συνολική εικόνα.

Τι σημαίνει αυτό;

απόρριψη από γυναίκα

Καθώς κυνηγάς την γυναίκα που σου αρέσει, η προσπάθεια σου περιλαμβάνει κάποιες θυσίες, χρόνο, ενέργεια και κυρίως έλλειψη ψυχικής ηρεμίας αφού ακροβατείς στο σχοινί της αμφιβολίας.

γυναίκα και φλερτ.

 

Η αξιολόγηση που το μυαλό σου πιθανό να χάνει είναι το αν οι θυσίες και η προσπάθεια που καταβάλεις αξίζουν τελικά το ενδεχόμενο κέρδος που υπολογίζεις να έχεις.

Η πραγματικότητα είναι πως οι πιθανότητες να κυνηγάς ένα φανταστικό σενάριο μελλοντικής ικανοποίησης σε κάνει να αγνοείς ξεκάθαρα σημάδια πως κυνηγάς τον λάθος άνθρωπο.

Και αυτό είναι πρόβλημα.

Και είναι πρόβλημα επειδή υπάρχει περίπτωση η συνεχής προσπάθεια και το αδιάκοπο κυνήγι να σου δημιουργεί μεγαλύτερη απογοήτευση και το μυρμήγκιασμα πως η αυτοεκτίμηση σου πηγαίνει Καιάδα.

Δες το βίντεο του Θέμη και μάθε πως να δείχνεις πάντα άνετος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πολλές φορές οι επιθυμίες μας δημιουργούνται από την σύγκριση της παρούσας κατάστασης που βρισκόμαστε με μια μελλοντική και σίγουρα καλύτερη.

γυναίκα και φλερτ.

 

Ωστόσο, όταν σκεφτόμαστε το μέλλον έχουμε την τάση να βλέπουμε είτε μόνο τα θετικά είτε μόνο τα αρνητικά. Στην περίπτωση που κυνηγάς μια γυναίκα, σκέφτεσαι το τέλειο σενάριο, γραπώνεσαι από αυτό και ποιος είδε τον τρελό και δεν φοβήθηκε.

Όμως σκέψου πως αυτά που θυσιάζεις κατά την προσπάθεια (αξιοπρέπεια) ίσως είναι σημαντικότερα.

Λανθασμένες Προβολές Όταν Κυνηγάω Μια Γυναίκα

Όταν σκέφτεσαι για την επίδραση που θα έχει στην ζωή σου ένα γεγονός, ουσιαστικά τον ρωτάς πόσο σημαντικό είναι όταν εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό.

Το παραπάνω φαινόμενο είναι το Focusing Effect στην πράξη.

λανθασμένες προβολές όταν κυνηγάς μια γυναίκα

Όταν σκέφτεσαι την απόλαυση που θα έχεις όταν θα είσαι με την συγκεκριμένη γυναίκα, το μυαλό σου κατευθύνεται από την λέξη απόλαυση που ορίζει η ερώτηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σκεφτείς αναλόγως.

Ωστόσο, αυτό που σκέφτεσαι με αυτό που θα συμβεί όταν πραγματοποιηθεί με αυτό που φαντάζεσαι, υπάρχει περίπτωση να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!

Και σε αυτό το σημείο έρχεται ακόμα μια εκπληκτική λειτουργία του εγκεφάλου που ονομάζεται Projection Bias.

γυναίκα και φλερτ.

 

Με απλά λόγια σημαίνει πως επιτρέπεις αυτό που αισθάνεσαι τώρα για την γυναίκα να επηρεάσει το πώς φαντάζεσαι ότι θα αισθανθείς στο μέλλον, όταν τελικά θα ζείτε τον έρωτα. Ακόμα, η προσμονή που μας δημιουργούν αυτά τα συναισθήματα είναι πανίσχυρη. Προβάλεις στο μυαλό σου ένα μέλλον όπου θα αισθάνεσαι απίστευτα με την συγκεκριμένη γυναίκα. Αυτό βέβαια λειτουργεί σαν καρότο που το κυνηγάς χωρίς να αξιολογείς αντικειμενικά αυτά που δίνεις και αυτά που παίρνεις.

Και φυσικά μένει ακόμα ένα σενάριο…

Λανθασμένες Πεποιθήσεις Όταν Κυνηγάω Μια Γυναίκα Που Θεωρώ Μοναδική

Σε αυτό το σημείο το όλο story ξεκινά μια εσωτερική κάθοδο. Και αυτό γιατί οι πεποιθήσεις που έχεις για τον εαυτό σου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τσαλάκωμα που πρόκειται να επιτρέψεις στον εαυτό σου να φάει στην μούρη.

απόρριψη

Και εδώ ακριβώς φανερώνεται μια ακόμα αλήθεια:

Είναι πολύ εύκολο να αλλάξουμε τι σκεφτόμαστε για μια συμπεριφορά παρά να αλλάξουμε την ίδια συμπεριφορά, όπως θα δεις και στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika εδώ.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βλέπεις πως η προσπάθεια σου να κερδίσεις την γυναίκα είναι άκαρπη και σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι όμως συνεχίζεις να προσπαθείς και να πέφτεις πατώματα μαζί με σφουγγαρίστρες.

Όμως Κάθε Συμπεριφορά Έχει Και Μια Συνέπεια Και Αυτό Επειδή Μένει Στην Μνήμη.

Το μυαλό σου θυμάται τι έκανες κάθε φορά που αισθάνθηκες με συγκεκριμένο τρόπο και σε παροτρύνει να συμπεριφερθείς με τον ίδιο ακόμα και αν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

γυναίκα και φλερτ.

 

Κάθε φορά που κυνηγάς μια γυναίκα και δεν παίρνεις το αντίστοιχο ή παρόμοιο ενδιαφέρον, η αυτοεκτίμηση σου δέχεται ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Θα έπαιρνα το θάρρος να πω ότι με το κυνήγι δεν διεκδικούμε την γυναίκα αλλά αυτό που πιστεύουμε πως μας λείπει και την χαμένη μας αυτοεκτίμηση.

Ουσιαστικά κυνηγάμε ένα κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε την πεποίθηση πως υστερεί σε κάποιο τομέα και προσπαθούμε μέσω διεκδίκησης να αποδείξουμε ότι αξίζουμε προσοχή και χρόνο από μια επένδυση που έχουμε κάνει, σε μορφή σκέψης, στην γυναίκα.

Έτσι και αλλιώς, το κυνήγι της ελπίδας είναι δίκοπο μαχαίρι για όλους.

Από την άλλη, τα κίνητρα που κυνηγάς μια γυναίκα που δείχνει απλά ότι δεν θέλει τα ξέρεις μόνο εσύ. Όπως και το τίμημα που πληρώνεις.

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να προσπαθείς τόσο και να βρεις έναν καταλληλότερο τρόπο; Δες εδώ!

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr