Γιατί Κολλάμε Όταν μας Απορρίπτουν;

Ξέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν συναρπαστικό το να κυνηγούν ένα άτομο που δεν μπορούν να έχουν ή που τους απορρίπτει. Προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να τραβήξουν την προσοχή και το ενδιαφέρον, χωρίς επιτυχία.

Το κυνήγι κάποιου ή κάποιας που δεν σε θέλει μοιάζει να είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και μια πρόκληση. Αυτός είναι και ο λόγος που κολλάμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κάτι που μας κάνει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά, αμέσως αποκτά αξία. Εκτιμούμε περισσότερο τα πράγματα που δεν είναι εύκολο να αποκτήσουμε. Έτσι, όταν κάποια μας απορρίπτει ή μας παίζει παιχνίδια, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία στα μάτια μας και κολλάμε.

Είναι πολύ συνηθισμένο όταν κάποιος θέλει μια γυναίκα πάρα πολύ να προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει αυτό που πιστεύει ότι η γυναίκα θέλει. Αυτό είναι μια πάρα πολύ κακή πρακτική.

Πρώτον δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, όταν δεν είσαι εσύ και δεύτερον, όσο πιο απελπισμένος δείχνεις, τόσο λιγότερο ελκυστικός γίνεσαι για το άλλο άτομο.

Μπορείς να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο, για να μάθεις ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι απελπισμένος:

Χρειάζεται να διαθέτεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, ώστε να γνωρίζεις την αξία σου και να μην αφήνεις την απόρριψη να σε κάνει να κολλάς.

Οι περισσότεροι αισθανόμαστε λυπημένοι και ανασφαλείς, όταν κάποια δεν μας θέλει και γι’ αυτό κολλάμε και αναπτύσσεται μέσα μας η ανάγκη να  την εντυπωσιάσουμε.

Βέβαια, είναι σημαντικό να βρεις μια γυναίκα που της αρέσεις, όπως είσαι και δεν θα προσπαθήσει να σε κάνει να αλλάξεις, για να προσαρμοστείς σε αυτό που θα ήθελε να είσαι.

Δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις την ευτυχία σου ή την αυτοπεποίθηση σου στα χέρια οποιουδήποτε άλλου. Μην νομίζεις ότι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αξία, αν κάποιος σε συμπαθεί ή αν μια γυναίκα σε θέλει. Δεν είναι υγιές να πιστεύεις ότι η γνώμη των άλλων είναι σημαντικότερη από την δική σου.

Όντως δεν είναι ωραίο κάποια γυναίκα που σε ενδιαφέρει να  σου γυρνά την πλάτη, όμως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν αρέσουμε σε όλους και το να κολλάμε και να κυνηγάμε χωρίς αποτέλεσμα επιφέρει περισσότερο πόνο, παρά ευχαρίστηση.

Το Κυνηγητό Γίνεται ΕθιστικόΞέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Είναι πολύ περίεργο, αλλά όταν κολλάμε σε ένα άτομο εθιζόμαστε παρόλο που αυτό είναι κάτι που προκαλεί πόνο. Η προσμονή ότι η κατάσταση θα αλλάξει και θα γυρίσει υπέρ μας είναι που μας κρατά στο παιχνίδι.

Μια γυναίκα που μας απορρίπτει δημιουργεί γύρω της ένα πέπλο μυστηρίου. Βέβαια, είναι και θέμα εγωισμού. Κανείς δεν θέλει να το βάλει κάτω τόσο εύκολα, πιστεύοντας ότι όποιος επιμένει, στο τέλος νικά.

Αν σκεφτείς καλά, θα βρεις τον λόγο για τον οποίο κάποια σε απορρίπτει. Ίσως δεν είναι διαθέσιμη συναισθηματικά, ίσως δεν θέλει να κάνει σχέση ή μπορεί απλά να μην της αρέσεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος, δεν έχει νόημα να επιμένεις.

Ακόμη όμως και στην σπάνια περίπτωση που η επιμονή σου φέρει αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι ότι θα σου γίνει εμμονή και θα φοβάσαι διαρκώς μην την χάσεις, τόσο πολύ που δεν θα απολαμβάνεις την σχέση.

Αν δούμε το θέμα από την επιστημονική του πλευρά, ο λόγος που κολλάμε μετά από μια απόρριψη έχει να κάνει με την διέγερση συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου που σχετίζονται με το κίνητρο, τους εθισμούς και την ανταμοιβή.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στο  Journal of Neurophysiology έδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν απορριφθεί πρόσφατα, αλλά δήλωναν ότι είναι ακόμη ερωτευμένοι, επεδείκνυαν συμπεριφορά αντίστοιχη με κάποιον που είναι εθισμένος σε ουσίες. Στην περίπτωση αυτή οι ουσίες ήταν οι γυναίκες που τους είχαν απορρίψει.

Όπως κάτι που είναι σπάνιο αποκτά αξία, για παράδειγμα οι πολύτιμοι λίθοι. Αντίστοιχα, δεν δίνουμε αξία σε πράγματα που έχουμε σε περίσσεια. Έτσι δεν δίνουμε αξία και σε άτομα που θεωρούμε δεδομένα.

Είναι εκπληκτικό το πόσο κολλάμε και ικετεύουμε για αποδοχή και επιβεβαίωση από άτομα που μας απορρίπτουν. Αυτό μας οδηγεί σε ένα μοτίβο όχι και τόσο υγιές που μας κατευθύνει σε συμπεριφορές “Καλού Παιδιού”. Προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο, για να δείχνουμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη αξία, με σκοπό να πάρουμε την επιθυμητή αποδοχή.

Για την νοοτροπία του Καλού Παιδιού έχουμε συζητήσει αναλυτικά στην εκπομπή μας Apla+Andrika, την οποία μπορείς να δεις σε αυτό βίντεο:

Όταν όμως μια γυναίκα σε απορρίπτει, πρέπει απλά να το δεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω. Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να κολλάμε σε ανθρώπους που δεν εκτιμούν την αξία μας.

Συνοψίζοντας, όταν πρόκειται για την απόρριψη πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω:

#1.Δεν Γίνεται να Αρέσεις σε ΌλεςΞέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Όπως εσύ δεν βρίσκεις ελκυστικές όλες τις γυναίκες, έτσι δεν γίνεται και όλες οι γυναίκες να βρίσκουν εσένα ελκυστικό. Είναι απολύτως φυσιολογικό και πρέπει να το αποδεχτείς.

Ακόμη, όχι απλά δεν γίνεται να αρέσεις σε όλες, αλλά δεν πειράζει κιόλας. Προχώρησε, χωρίς να προσπαθείς να αλλάξεις την γνώμη τους.

#2.Εσύ Καθορίζεις την Αξία σουΞέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Εσύ είσαι ο μόνος που μπορεί να καθορίσει την αξία σου. Πρέπει να επενδύσεις στον εαυτό σου, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, τότε δεν πρόκειται να το κάνει κανείς άλλος.

Όταν κολλάμε με άτομα που μας απορρίπτουν συστηματικά, είναι σαν να πηγαίνουμε κόντρα στον ίδιο μας τον εαυτό.

Προσωπική επένδυση σημαίνει ότι αφήνουμε τους τοξικούς ανθρώπους έξω από την ζωή μας και ότι ασχολούμαστε με τους ανθρώπους που μας εκτιμούν, ενδιαφέρονται πραγματικά και το δείχνουν.

#3.Μην Σπαταλάς την Ενέργεια ΣουΞέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Είναι λογικό ότι φτάνοντας σε ένα σημείο στο οποίο δουλεύεις πολύ σκληρά προκειμένου να λάβεις την επιθυμητή αποδοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, χάνεις άσκοπα την ενέργεια σου και τον χρόνο σου.

Πρέπει να καταλάβεις ότι όταν κολλάμε και προσπαθούμε με κάθε μέσο να εντυπωσιάσουμε μια γυναίκα, η οποία δεν ανταποκρίνεται και απομακρύνεται περισσότερο, είναι θέμα αυτοσεβασμού να σταματήσεις την προσπάθεια και να οδηγήσεις τον εαυτό σου και την ενέργεια σου κάπου, όπου θα υπάρχει ανταπόκριση και αμοιβαίο ενδιαφέρον.

#4.Πρέπει να Βρεις την Δύναμη να ΞεκολλήσειςΞέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Όταν προσπαθείς για κάτι που δεν είναι πιθανό να συμβεί, κάποια στιγμή αρχίζεις και δείχνεις, αλλά και αισθάνεσαι ανόητος.

Χρειάζεται μεγάλη δύναμη από μέρους σου να πάψεις να κυνηγάς μια γυναίκα που σε απορρίπτει, όμως πρέπει να έχεις κατά νου ότι το να είσαι απελπισμένος για αποδοχή και να μην βρίσκεις ανταπόκριση σημαίνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι κατάλληλη για εσένα.

Μπορεί γύρω σου να υπάρχουν πολύ καλύτερες γυναίκες, τις οποίες εσύ δεν βλέπεις επειδή είσαι συγκεντρωμένος στην μια που σε απορρίπτει. Δείξε ότι έχεις την δύναμη να βρεις αυτό που πραγματικά θα σε κάνει ευτυχισμένο στην ζωή σου.

#5.Τελικά Ποιος Νοιάζεται;Ξέρεις τη φράση "Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις"; Μάθε διαβάζοντας το σημερινό άρθρο, γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν.

Οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι. Δεν έχουν δυνάμεις ή επιρροή πάνω μας, εκτός αν εμείς τους το επιτρέψουμε. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια γυναίκα που σε απορρίπτει, για να πάρεις έμπνευση, να βρεις κίνητρο και να βρεις καλύτερους τρόπους προσέγγισης.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πόνο ή τον θυμό σαν καύσιμο για την κατάκτηση της προσωπικής σου ευτυχίας και να κάνεις μια συμφωνία με τον εαυτό να μην αφήνεις κανέναν να σε τραβάει χαμηλά.

Σκέψου ότι η απόρριψη είναι ένα δώρο, που σε κάνει να ορίσεις μια ιδέα του τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάς, με τον ίδιο τρόπο που η αποτυχία σε οδηγεί στην επιτυχία και είναι απαραίτητη για αυτή.

Τέλος, αν αφού διάβασες τα παραπάνω και έμαθες γιατί κολλάμε όταν μας απορρίπτουν, τσέκαρε και το βίντεο της εκπομπής μας, στην οποία συζητάμε για το πόσο πρέπει να επιμείνεις μετά από μια απόρριψη.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να εμφαθύνεις παραπάνω στις γνώσεις σου για το αντίθετο φύλο, κάνε κλίκ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.