Γιατί ο Πόνος Είναι Απαραίτητο Συστατικό Εξέλιξης

Ο πόνος είναι δύσκολος, αλλά όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις πως είναι απαραίτητος. Δες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πόνο σαν τρόπο εξέλιξης.

Όλοι πονάμε. Όλοι πληγωνόμαστε. Και όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο που περνάνε κάτι τέτοιο.

Δεν είναι όμως έτσι.

Αν εύχεσαι να σταματήσουν να σου συμβαίνουν άσχημα πράγματα, ίσως είναι η ώρα να σταματήσεις λίγο, να κάνεις μια εσωτερική ανασκόπηση των συναισθημάτων σου και των καταστάσεων που βιώνεις, να πάρεις μια ανάσα και να δεις την πραγματικότητα με άλλο μάτι.

Ο πόνος δεν είναι τόσο κακός όσο νομίζουμε. Αντίθετα, είναι πάρα πολύ ωφέλιμος, και είναι ο απαραίτητος δρόμος που όλοι μας πρέπει να περάσουμε προκειμένου να εξελιχθούμε.

Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι και εύκολες λύσεις στην ζωή. Κι αν ψάχνεις μυστικές συνταγές για την επιτυχία, θα πρέπει να μάθεις ότι ο πιο σύντομος δρόμος είναι αυτός που περιέχει και τον περισσότερο πόνο.

Μιλώντας με πολύ κόσμο, βλέπω ότι πάρα πολλοί έχουμε καρφωμένη στο μυαλό μας την πεποίθηση ότι μόνο εμάς μας απορρίπτουν, μόνο εμάς μας συμβαίνουν κακοτυχίες στην ζωή, και μόνο εμείς πονάμε τόσο.

Όχι. Δεν ισχύει αυτό.

Μέχρι τώρα με έχουν απορρίψει επαγγελματικά, κοινωνικά και ερωτικά αμέτρητες φορές, και όλες είχαν ως αποτέλεσμα να μάθω κάτι από αυτό και να εξελίξω περισσότερο τις αδύναμες πλευρές του εαυτού μου.

Η απόρριψη δεν έχει μόνο αρνητική πλευρά. Μάθε περισσότερα βλέποντας το παρακάτω βίντεο.

Δες Την Απόρριψη Σα Σύμμαχο

Σίγουρα απογοητεύτηκα, και σίγουρα ένιωσα ότι δεν αξίζω.

Όμως, πιστεύω ότι σταδιακά πρέπει όλοι μας να μάθουμε να μην παίρνουμε τις απορρίψεις προσωπικά, αλλά να αντιλαμβανόμαστε ότι ο καθένας έχει τα θέματά του, και ότι η εκάστοτε απόρριψη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.

Στην αρχή, κάθε φορά που με απέρριπταν το έπαιρνα πολύ προσωπικά. Ασκούσα βαριά κριτική στον εαυτό μου, ένιωθα ότι δεν αξίζω, και πίστευα ότι φταίω εγώ για όλα.

Σταδιακά έμαθα ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Είναι το πως αντιλαμβανόμαστε εμείς την πραγματικότητα που κάνει την διαφορά. «Αν αλλάξεις τον τρόπο που κοιτάς τα πράγματα, αυτά που κοιτάς θα αλλάξουν», λέει ο Wayne Dyer. Και αυτό ισχύει σε τεράστιο βαθμό.

Πολύ πρόσφατα έφαγα τρεις ερωτικές απορρίψεις σε ένα βράδυ. Όμως πλέον, δεν το είδα σαν δικό μου λάθος, και ούτε το πήρα προσωπικά (και ναι, και τις γυναίκες μας απορρίπτουν !) Αντίθετα, χάρηκα γιατί συνειδητοποίησα πόσα πράγματα έχω ακόμα να βελτιώσω προκειμένου να φτάσω στο επίπεδο που θέλω.

Δεν θέλω να αποφύγω τον πόνο. Τον κυνηγάω. Ο πόνος είναι υπεύθυνος για τις πιο σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν μέσα μας.

Σταμάτα να τον φοβάσαι, και αγκάλιασέ τον. Δεν είναι εχθρός σου, είναι ο καλύτερός σου φίλος.

Γιατί Ο Πόνος Είναι Ευεργετικός Για Εμάς;Ο πόνος είναι δύσκολος, αλλά όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις πως είναι απαραίτητος. Δες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πόνο σαν τρόπο εξέλιξης.

Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται κάτι να αλλάξουμε. Είναι το καμπανάκι του κινδύνου ότι η διαδρομή που ακολουθούμε δεν είναι πια η κατάλληλη για εμάς, και ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέα μονοπάτια και νέες πραγματικότητες.

Υπάρχει λόγος που ο πόνος υπάρχει σαν συναίσθημα μέσα μας. Και μάλιστα, είναι από τα πιο χρήσιμα συστατικά της εξέλιξής μας.

Τίποτα που να αξίζει δεν κατακτήθηκε ποτέ χωρίς πόνο.

Οι μεγαλύτεροι ευεργέτες και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο που θαυμάζεις και που θα ήθελες να είσαι στην θέση τους, δεν είναι τυχαία εκεί που είναι. Δεν ήταν οι συγκυρίες, ούτε είναι πιο έξυπνοι ή πιο χαρισματικοί από εσένα.

Η μόνη διαφορά τους είναι ότι τους απέρριψαν περισσότερες φορές, και ότι έχουν πονέσει περισσότερο απ’ ότι εμείς.

Και είχαν το κουράγιο και την δύναμη να ξανασηκωθούν και να ξαναπροσπαθήσουν. Όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να νικήσουν.

Ο πόνος είναι εκεί για να μας θυμίζει ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις ώστε την επόμενη φορά που θα επιδιώξουμε αυτό που τώρα μας πονάει, να μην πονάμε τόσο.

Δεν Είναι Ένα Σήμα Να Τα Παρατήσουμε.Ο πόνος είναι δύσκολος, αλλά όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις πως είναι απαραίτητος. Δες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πόνο σαν τρόπο εξέλιξης.

Αντίθετα, είναι ένα σήμα ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, κι ότι χρειάζεται να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά προκειμένου να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει.

Μην αποφεύγεις τον πόνο. Κυνήγησέ τον.

Είναι ο μόνος τρόπος για να εξελιχθείς και να πετύχεις τους στόχους σου.

Ο σκοπός του σημερινού άρθρου είναι να αρχίσουμε όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε τον πόνο ως κάτι το θετικό, ως ένα μέτρο σύγκρισης με το που θα μπορούσαμε να φτάσουμε, και ως την εναρκτήριο δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά στην ζωή μας και να αλλάξουμε αυτά που μας κάνουν να πονάμε.

Ένας από τους τρόπους να προχωρήσεις μπροστά μετά από μια απόρριψη είναι να γνωρίζεις το πόσο θα επιμείνεις. Μάθε περισσότερα από το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika.

Πόσο Επιμένω Μετά Την Απόρριψη - Apla + Andrika #024

Όχι, δεν είναι ότι χειρότερο σου έχει συμβεί. Αν σε απέρριψε, επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις για να μην σε απορρίψει η επόμενη γυναίκα την επόμενη φορά που θα προσεγγίσεις. Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερο θα εξελίσσεσαι, και ο πόνος που βίωνες αρχικά θα σου φαίνεται ανύπαρκτος έως αστείος.

Γιατί θα αποκτάς μια πανοπλία, και θα αντιλαμβάνεσαι πλέον την πραγματικότητα πολύ διαφορετικά.

Αν βρίσκεσαι, λοιπόν, σε μια περίοδο πόνου και απογοήτευσης, μην τα παρατάς. Θυμήσου: Το παιχνίδι δεν τελειώνει, μέχρι να νικήσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Πέρα από τον πόνο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι εξέλιξης. Μάθε περισσότερα γι’ αυτούς εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.