Γιατί οι Γυναίκες Έλκονται από Μεγαλύτερους Άνδρες;

Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλές γυναίκες έλκονται από άντρες, μεγαλύτερους σε ηλικία, μιλώντας συνήθως για άντρες 10 έως 15 χρόνια μεγαλύτερους. Δηλαδή γυναίκες 20-άρες έλκονται από άντρες στην ηλικία των 40 περίπου.

Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι απλά οι γυναίκες αναζητούν μια πατρική φιγούρα, κάτι που συχνά οι ίδιες οι γυναίκες το απορρίπτουν. Άλλοι ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες προτιμούν μεγαλύτερους άντρες, επειδή (λογικά) έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση.

Το ζήτημα έχει διερευνηθεί από πληθώρα ερευνητών σε όλον τον κόσμο και κατέληξαν στο ότι οι γυναίκες προτιμούν άντρες που είτε είναι στην ίδια ηλικία, είτε λίγο μεγαλύτεροι. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας δείχνουν να προτιμούν γυναίκες μεταξύ 20 και 30 ετών!

Στο θέμα της διαφοράς ηλικίας βέβαια, προκύπτουν δύο ζητήματα.

Από την μια ένας μεγαλύτερος άντρας, πιθανότατα θα αφήσει την γυναίκα μόνη στην ζωή για αρκετά χρόνια, αφού το προσδόκιμο ζωής των αντρών είναι ήδη χαμηλότερο και επιπλέον θα υπάρχει η κοινωνική πίεση, όταν η διαφορά παραείναι μεγάλη (στην περίπτωση που ο άντρας θα μπορούσε να είναι πατέρας της γυναίκας ή το αντίθετο).

Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν κάτι που φαίνεται αρκετά λογικό. Αν δούμε το θέμα από την εξελικτική του πλευρά, το ζευγάρωμα ενός ώριμου άντρα με μια νεαρή γυναίκα διασφαλίζει ότι το είδος θα επιβιώσει.

Βέβαια, στην σύγχρονη κοινωνία αυτό δεν είναι κάτι που λαμβάνουμε υπ’ όψιν κατά την επιλογή συντρόφου. Ας δούμε όμως τι πιστεύουν οι γυναίκες και γιατί έλκονται από μεγαλύτερους άντρες.

#1. Είναι Έμπειροι και Καλλιεργημένοι
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Οι γυναίκες προτιμούν άντρες πιο μεγάλους, καθώς θεωρούν ότι οι εμπειρίες τους στην ζωή, στην δουλειά και στις προηγούμενες σχέσεις, τους έχουν διδάξει πολλά και έτσι καταλαβαίνουν καλύτερα τις γυναίκες και είναι πιο υπομονετικοί.

Θεωρούν επίσης ότι έχουν καλύτερους τρόπους από τους συνομήλικους τους και ότι έχουν ζήσει περισσότερες εμπειρίες που τους κάνουν να δείχνουν ότι διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τα άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:


#2. Είναι Οικονομικά Ανεξάρτητοι
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Το οικονομικό θέμα είναι κάτι που δεν μπορεί να παραβλεφθεί σε μια σχέση και πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποιες γυναίκες ψάχνουν έναν άντρα, ο οποίος κυρίως είναι ανεξάρτητος και μπορεί να στηρίζεται στις δικές του επιλογές.

Το θέμα λοιπόν έχει και την πρακτική του πλευρά, στις περιπτώσεις σχέσεων που είναι πιο σοβαρές, επειδή οι γυναίκες τείνουν να σκέφτονται και το μέλλον. Έτσι, ένας μεγαλύτερος άντρας, θα είναι πιθανότατα πιο ευκατάστατος, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει μια οικογένεια.

Υπάρχουν βέβαια και άντρες, οι οποίοι για διάφορους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο της εκπομπής μας Apla+Andrika που ακολουθεί:


#3. Ξέρουν Πώς να τις Ικανοποιήσουν
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιφέρει πολλές συζητήσεις, καθώς κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές προτιμήσεις, όμως σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον ένας μεγαλύτερος άντρας, που έχει περάσει από μερικές μακροχρόνιες σχέσεις, ξέρει πώς να κρατήσει την σχέση και πως να ευχαριστήσει την γυναίκα.

Οι προηγούμενες σχέσεις τους έχουν προσφέρει γνώσεις χρήσιμες για τις επόμενες και έτσι οι γυναίκες περιμένουν ότι ένας πιο ώριμος άντρας, θα ξέρει τον τρόπο να τις ευχαριστήσει, τόσο στον ερωτικό τομέα, όσο και στην ζωή τους γενικότερα.

#4. Οι Μεγαλύτεροι Άντρες Τείνουν να Αναζητούν Σοβαρές Σχέσεις
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Οι άντρες συνήθως αργούν να ωριμάσουν. Ένας μεσήλικας άντρας είναι σε μια ηλικία που αρχίζει πλέον να ψάχνει πιο σταθερές και υγιείς σχέσεις, αντί για παιχνίδια και περιπέτειες.

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη και νεαρές γυναίκες, ηλικίας 20 ή 25 χρονών, προτιμούν μεγαλύτερους άντρες, καθώς θεωρούν ότι οι συνομήλικοι τους δεν είναι ώριμοι για πιο σταθερές σχέσεις και δεν είναι έτοιμοι για δεσμεύσεις και αφοσίωση.

#5. Είναι πιο Ψαγμένοι
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Όταν το πράγμα έρχεται σε πιο λεπτά θέματα, όπως το στυλ για παράδειγμα, οι γνώσεις σχετικά με το καλό φαγητό, το καλό ποτό κλπ., οι μεγαλύτεροι άντρες φαίνονται στις γυναίκες ιδανικοί.

Σαν απόρροια της καλής οικονομικής κατάστασης, δίνουν μεγαλύτερη βάση στην ποιότητα, την οποία όμως μπορεί να την βρουν και σε «value for money» καταστάσεις.

Η εμπειρία τους από την ζωή ή τα ταξίδια βοηθά σε αυτό και έτσι οι γυναίκες περιμένουν ότι με έναν μεγαλύτερο άντρα θα απολαύσουν διαφορετικές πιο ψαγμένες εμπειρίες.

Επιπλέον, η θεματολογία που μπορεί να συζητήσει ένας μεγαλύτερος άντρας μπορεί να είναι αρκετά πιο ευρεία και ενδιαφέρουσα, κάτι που απολαμβάνουν οι γυναίκες.

#6. Ακολουθούν έναν Υγιεινό Τρόπο Ζωής
Έχεις αναρωτηθεί γιατί πολλές γυναίκες έλκονται από άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας; Διάβασε τους πιο συχνούς λόγους.

Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια και εμπειρίες, ένας ώριμος πλέον άντρας συνειδητοποιεί ότι ο τρόπος ζωής του πρέπει να είναι πιο υγιεινός.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος μεσήλικας αποφασίζει να ξεκινήσει την τακτική ενασχόληση με τον αθλητισμό και γενικά ακολουθούν έναν δραστήριο τρόπο ζωής, κάτι που έλκει τις γυναίκες.

Γενικώς, οι μεγαλύτεροι άντρες διαχειρίζονται καλύτερα τα προβλήματα τους και είναι πιο ικανοί να βρίσκουν λύσεις.

Φυσικά, όλα αυτά δεν μπορούν να είναι απόλυτα, καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και μπορεί να υπάρχουν άντρες μεγαλύτερης ηλικίας, με πολύ λίγες εμπειρίες και επιτυχίες στην ζωή τους, ενώ από την άλλη να υπάρχουν νεαροί γεμάτοι εμπειρίες, οι οποίοι μπορούν να συμπεριφερθούν καλύτερα κατά την διάρκεια του φλερτ, αλλά και σε μια σχέση.

Επομένως, όλα τα παραπάνω είναι μια γενική περίπτωση που χωράει πολλή συζήτηση!

Το σημαντικότερο είναι να φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν, ανεξάρτητα από το ποια είναι η ηλικία σου και να δείχνεις προς τα έξω τα πιο αρρενωπά σου χαρακτηριστικά.

Τα επόμενα καλύτερα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι γυναίκες ψάχνουν σε έναν άνδρα κάποιον που θα τους στηρίξει, μπορείς και εσύ να γίνεις τέτοιος άνδρας, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.