Γιατί οι Ωραίες Γυναίκες δεν Κάνουν Ποτέ το Πρώτο Βήμα

Γιατί οι Ωραίες Γυναίκες δεν Κάνουν Ποτέ το Πρώτο Βήμα

Οι Ωραίες Γυναίκες Δεν Κάνουν Το Πρώτο Βήμα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι άντρες περιμένουν από τις ωραίες γυναίκες και από τις γυναίκες συνολικότερα να κάνουν το πρώτο βήμα. Να πάρουν τα ηνία και να τους προσεγγίσουν.

Ή, ακόμα κι αν δεν το περιμένουν, αναρωτιούνται γιατί. Μια γυναίκα δεν κάνει σχεδόν ποτέ το πρώτο βήμα και δεν πλησιάζουν εκείνες τους άντρες για να τους φλερτάρουν.

Όντας γυναίκα, μου είναι αρκετά απλό το να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίες οι γυναίκες δεν κάνουν και είναι πολύ δύσκολο να κάνουν στο μέλλον το πρώτο βήμα και να προσεγγίσουν έναν άντρα. Πάντως οι ωραίες γυναίκες δεν κάνουν το πρώτο βήμα.

Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις όμορφες γυναίκες. Αν και παίζει έναν ρόλο η εξωτερική εμφάνιση, καθώς όσο πιο ωραίες είναι οι γυναίκες που θέλεις να φλερτάρεις τόσο πιο δύσκολο είναι και το να σε προσεγγίσουν εκείνες.

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με τους λόγους που δεν προσεγγίζουν οι γυναίκες.

Θα σου αποκαλύψω όμως κάτι:

Οι λόγοι που μια γυναίκα δεν θα κάνει σχεδόν ποτέ το πρώτο βήμα για να σε προσεγγίσει και να σε φλερτάρει είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που ίσως φαντάζεσαι.

Και ξεκινούν ως εξής:

#1. Οι Γυναίκες Συνήθως Ντρέπονται Και Φοβούνται Τι Θα Σκεφτείς

Ένας λόγος που, ως γυναίκα, θα κάνω πολύ δύσκολα το πρώτο βήμα να προσεγγίσω κάποιον που μου αρέσει είναι ότι ντρέπομαι.

Ενώ αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν και πολλοί άντρες που ντρέπονται, για τις περισσότερες γυναίκες είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσουν τη συστολή και τη ντροπή τους και να πάρουν την πρωτοβουλία να προσεγγίσουν.

Και αυτό τις δυσκολεύει στο να έρθουν εκείνες να σου μιλήσουν.

Επίσης, είναι και το ότι περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό τους, όπως το τι μπορείς να σκεφτείτε οι άντρες για εκείνες ή ότι μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό το κάνουν συνέχεια.

Κι αυτό ενισχύει την ντροπή, καθώς φοβάται ότι θα την χαρακτηρίσεις ως “εύκολη”.

Ότι θα σκεφτείς, δηλαδή, ότι αυτό το κάνει συνέχεια με όλους και δεν θα την πάρεις στα σοβαρά.

Και αυτή η σκέψη μάς κάνει να ντρεπόμαστε ακόμα περισσότερο.

#2. Δεν Είναι Στη Φύση Τους Να Κυνηγούν

Η φύση του άντρα εμπεριέχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τον ρόλου του κυνηγού σε σχέση με τη φύση της γυναίκας.

Ο άντρας είναι από τη φύση του πιο διεκδικητικός και έχει μια τάση να κυνηγάει, δηλαδή να βάζει στόχους και έπειτα να επιδιώκει να τους πετύχει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς είναι μια αιτία που οι γυναίκες δεν τείνουν γενικά να προσεγγίζουν τους άντρες και να κάνουν το πρώτο βήμα.

Η φύση των αντρών υποστηρίζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το να πάρουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις, να βάζουν ένα στόχο και να τον κυνηγούν μέχρι να τον πετύχουν.

Φυσικά, καμία γυναίκα δεν αποτελεί στόχο, ωστόσο είναι η ίδια λογική και η ίδια λειτουργία.

Στις ωραίες γυναίκες βγαίνει πολύ πιο δύσκολα το να κυνηγήσουν, καθώς η φύση τους προστάζει κάτι διαφορετικό.

Περιμένουν, λοιπόν, από τον άντρα να μπει στον ρόλο του κυνηγού και να κάνει το πρώτο βήμα.

Φυσικά εδώ είναι ωφέλιμο να μην μπερδέψουμε την έννοια του κυνηγού με το να παρακαλάει ένας άντρας μια γυναίκα, γιατί είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το εάν αξίζει να την διεκδικήσεις μέχρι να ενδώσει και με το πότε είναι η ώρα να σταματήσεις να διεκδικείς μια γυναίκα.

 

#3. Οι Ωραίες Γυναίκες Φοβούνται Ότι Θα Σου Πάρουν Τον Ρόλο (Και Έχουν Δίκιο)

Ακριβώς επειδή είναι στη φύση του άντρα να είναι ο κυνηγός και είναι περισσότερο ο ρόλος του, πολλές γυναίκες φοβούνται να πάρουν αυτόν τον ρόλο και να κυνηγήσουν εκείνες.

Θεωρούν ότι θα πάρουν τον ρόλο του αρσενικού και θα του αφαιρέσουν κάτι που είναι δικαιωματικά δικό του:

Την ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ένας Άνδρας Αξίας.

Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές από γυναίκες φίλες μου να λένε ότι δεν θέλουν να προσεγγίσουν έναν άντρα, γιατί νιώθουν ότι θα του πάρουν τον ρόλο.

Και έχουν δίκιο.

Εσύ είσαι το αρσενικό, εσύ θα διεκδικήσεις και θα πάρεις αποφάσεις και πρωτοβουλίες.

Προφανώς θα πάρει και η γυναίκα αποφάσεις. Απλά το πρώτο βήμα το κάνει ο άντρας, για να υποστηρίξει τον ρόλο του.

#4. Σκέφτονται Πολύ Έντονα Την Εικόνα Τους

Ενώ όλοι οι άνθρωποι σκεφτόμαστε την εικόνα μας, ειδικά για τις γυναίκες η εικόνα τους και το “τι θα πει ο κόσμος” μετράει ιδιαίτερα πολύ.

Είναι ωφέλιμο να κατανοήσεις ότι έχει μεγάλη σημασία για τις γυναίκες το να έχουν μια καλή κοινωνικά εικόνα και να μην σχολιάζει κανένας αρνητικά τις κινήσεις τους.

Και αυτό τις αποτρέπει σε τεράστιο βαθμό από το να προσεγγίσουν έναν άντρα. Σκεφτόμαστε πολύ έντονα το ότι μπορεί να μας δει ο κόσμος στο μέρος που είμαστε και να σχολιαστεί αρνητικά.

Αυτό μας δυσκολεύει πολύ στο να κάνουμε το πρώτο βήμα, καθώς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αποκτήσουμε αρνητική εικόνα και να σχολιαστούμε αρνητικά.

Σκεφτόμαστε, λοιπόν, το “τι θα πει ο κόσμος” και αυτό μας μπλοκάρει και δεν κάνουμε το πρώτο βήμα.

 

#5. Οι Ωραίες Γυναίκες Θέλουν Να Διαπιστώσουν Ότι Είσαι Ένας Άνδρας Αξίας

Ένας Άνδρας Αξίας δεν περιμένει από κανέναν να πάρει πρωτοβουλίες για εκείνον και να στρώσει το έδαφος ώστε να πετύχει τους στόχους του.

Διεκδικεί και κυνηγάει μόνος του αυτά που θέλει να πετύχει. Είναι δυναμικός, παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις και ξέρει να ηγείται.

Και το να ξεκινήσεις τη συζήτηση και το φλερτ με μια γυναίκα είναι μια ηγετική κίνηση.

Επομένως, με το να μην κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα, ουσιαστικά θέλουμε να διαπιστώσουμε εάν διαθέτεις τα στοιχεία εκείνα που σε κάνουν ένα ισχυρό αρσενικό και έναν Άνδρα Αξίας.

Αυτή τη νοοτροπία, τη νοοτροπία του Άνδρα Αξίας που διεκδικεί και κυνηγάει αυτό που του αξίζει και θέλει, θα πρέπει να την αποκτήσεις προκειμένου να είσαι πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο.

Υπάρχουν φυσικά και γυναίκες που θα πάρουν την πρωτοβουλία και θα προσεγγίσουν εκείνες έναν άντρα.

Ωστόσο, εσύ δεν θα πρέπει να περιμένεις αυτές τις περιπτώσεις για να φλερτάρεις.

Αντίθετα, θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου, των σκέψεων και των πράξεών σου και να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα για την πρώτη προσέγγιση ώστε να φλερτάρεις μαζί της.

Αυτό είναι πολύ πιο ελκυστικό και αρρενωπό από το να περιμένεις από εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα.

Συμπερασματικά, μας είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαντάζεσαι το να πλησιάσουμε έναν άντρα και να τον φλερτάρουμε, ακόμα κι αν τον βρίσκουμε ελκυστικό και μας αρέσει πολύ.

Τις πιο πολλές φορές, οι λόγοι που προανέφερα είναι κι εκείνοι που μας εμποδίζουν να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα.

Για εμένα, ως Άνδρας Αξίας, θα πρέπει μόνος σου να ορίζεις τη ζωή σου και να μην περιμένεις από κανέναν να σου διευκολύνει την κατάσταση.

Αυτό ισχύει και στο φλερτ. Αν οι ωραίες γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση να την κάνεις εσύ.

Κάνε το πρώτο βήμα και φλέρταρε μια ωραία γυναίκα που σου αρέσει σήμερα.

Και θα δεις, θα ανταποκριθεί πολύ πιο θετικά απ’ ότι περίμενες.

 

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ και να μπορείς να προσεγγίσεις κάθε γυναίκα, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.