Γιατί Πολλές Φορές Είναι Τόσο Δύσκολο να Χωρίσουμε;

Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε μια κρίση που φθείρει την σχέση μας, όμως είναι δυσκολότερο να αναγνωρίσεις εκείνα τα σημεία που δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει και να λάβεις τις κατάλληλες αποφάσεις για αυτό.

Όπως καταλαβαίνεις και έχεις βρεθεί κάποια στιγμή σε αντίστοιχη θέση, ακόμα και αν η σχέση σου δεν πηγαίνει καλά ή νιώθεις να βαίνει προς το τέλος της, αδυνατείς να κάνεις κινήσεις για να το λήξεις.

Γνωρίζω κάποιους που προτιμούν να αφήσουν την γυναίκα να το κάνει πράξη, ακόμα και αν χρειαστεί να κρατήσει παραπάνω καιρός και να στενοχωριούνται με αυτήν την κατάσταση.

Τους ενοχλεί ίσως το γεγονός ότι θα περάσουν από κάποια διαδιακασία που θα πληγώσει την γυναίκα, όπως υπάρχουν και πολλοί ακόμα που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η σχέση τους τέλειωσε και έτσι το παρατείνουν θεωρώντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο ή φοβούμενοι άλλους παράγοντες.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας ή μια γυναίκα δυσκολεύεται να χωρίσει και να κλείσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο στην ζωή τους.

Βέβαια, όταν σε χωρίσει απροειδοποίητα, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:


Φοβόμαστε την Λάθος Απόφαση Όταν Σκεφτόμαστε να Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα και νομίζω όποιος έχει νιώσει παρόμοια συναισθήματα, πόσο δύσκολο είναι να διακόψεις μια σχέση με έναν άνθρωπο που έχεις δεθεί και οι αναμνήσεις από όλα τα ωραία που περάσατε μαζί έρχονται στην μνήμη σου, κάθε φορά που σκέφτεσαι να χωρίσεις.

Όμως το θέμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι ότι ίσως όλα αυτά που ζήσατε να πέρασαν και να μην επιστρέψουν ποτέ ξανά όπως θα ήθελες, οπότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα παραπάνω.

Αν νιώθεις λίγο μπερδεμένος και δεν έχεις ξεκαθαρίσει τα συναισθήματα που σε κρατάνε κοντά της ή σε απομακρύνουν, είναι λογικό να αναβάλλεις διαρκώς τις οριστικές αποφάσεις σου και έτσι καταβάλλεσαι από τον φόβο και το αίσθημα της αμφιβολίας.

Δεν Γνωρίζουμε τον Τρόπο να Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Όταν δεν διαθέτουμε τρόπους για να ανακοινώσουμε στην σχέση μας ότι θέλουμε να το τελειώσουμε όλο αυτό, όσο σκληρό και αν ακούγεται, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα το κάνουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί επί της ουσίας πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν μας τρομάζει τόσο η στάση της γυναίκας, αλλά θεωρούμε ότι τα λόγια μας θα την πληγώσουν, ίσως επειδή αντίστοιχα λόγια μας έχουν πληγώσει και εμάς στο παρελθόν.

Ο καλύτερος τρόπος για εμένα, όταν είσαι σίγουρος για αυτά που λες, είναι ο ευθύς και ανδρικός τρόπος, εξηγώντας με απλά λόγια τα αισθήματα σου και χωρίς να φέρεσαι ύπουλα, δημιουργώντας καβγάδες για να χωρίσεις και να το λήξεις και να πας παρακάτω χωρίς να αφήνεις περιθώρια για να επανασύνδεση.

Άλλωστε αν υπήρχε περίπτωση να τα ξαναβρείτε θα συνέβαινε όταν ακόμα ήσουν μέσα στην σχέση και ο μοναδικός λόγος που αφήνουμε τέτοια περιθώρια είναι για να μαλακώσουμε τον χωρισμό και τις συνέπειες του.

Θεωρούμε τον Εαυτό μας Κακό αν Δηλώσουμε ότι θα την Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Σε αυτήν την περίπτωση που συμβαίνει κατά κόρον στους άνδρες, επειδή πιστεύουμε ότι θα προκαλέσουμε πόνο παίρνοντας μια τέτοια απόφαση για την σχέση μας, δημιουργείται επιπλέον ανασταλτικός παράγοντας καθώς λειτουργεί έντονα το συναίσθημα μας.

Έτσι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα την γυναίκα που θεωρούμε «αδύναμο φύλο» και να φανούμε σκληροί και απόλυτοι με όσα έχουμε αποφασίσει κάνοντας την ζωή μας αλλά και της σχέσης μας ακόμα πιο δύσκολη.

Έχουμε Επενδύσει Πολλά Μέσα στην Σχέση και δεν Μπορούμε να Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Είναι δεδομένο ότι όσο ήσουν στη σχέση αφιέρωνες χρόνο, κόπο, χρήματα και πολλά άλλα υλικά και μη αγαθά, τα οποία πλέον αναλογίζεσαι ότι τα χάνεις και τα παρατάς πίσω σου μαζί με την σχέση.

Μια τέτοια προσέγγιση όμως, σαφώς και δεν έχει πραγματική υπόσταση, αφού είναι δεδομένο ότι όσα έζησες είναι εμπειρίες και διδάγματα που θα σε συντροφεύουν για μια ζωή και οι εμπειρίες ούτε μαθαίνονται, ούτε αγοράζονται.

Φρόντισε λοιπόν ως εμπειρότερος πλέον, να αντιμετωπίσεις τις επόμενες σχέσεις σου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Φοβόμαστε ότι θα μας Φάει η Μοναξιά Όταν Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπαίνουν στην διαδικασία να χωρίσουν, αν δεν βρουν προηγουμένως την επόμενη τους σχέση.

Ο φόβος ότι υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν μόνοι τους σε αυτήν την ζωή, τους κρατάει μέσα σε προβληματικές σχέσεις που δεν έχουν κάτι άλλο να δώσουν.

Στην ουσία όμως, το διάστημα που μπορείς να περάσεις χωρίς κάποια σχέση στην ζωή σου μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εποικοδομητικό, για να τα βρεις με τον εαυτό σου και να κάνεις όλα εκείνα που σε περιόριζε μια σχέση.

Είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες που ίσως αλλάξουν την ζωή σου και μπορείς πλέον να επικεντρωθείς σε όλα όσα είχαν περάσει από το μυαλό σου να κάνεις και τα άφηνες για κάποια άλλη στιγμή, επειδή δεν ήθελες να παραμελήσεις την σχέση σου.

Φυσικά αυτό δεν πρέπει να είναι δικαιολογία όταν βρίσκεσαι σε σχέση και να αφήνεις τους στόχους σου για το μέλλον, άλλωστε η βελτίωση σου πρέπει να συνεχίζεται για πάντα.

Έτσι και αλλιώς, ο χωρισμός είναι ένα είδος απόρριψης και η απόρριψη πονάει, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο παρακάτω βίντεο:


Το Αίσθημα της Νοσταλγίας Όταν Χωρίσουμε
Σε μια σχέση που δεν πηγαίνει καλά, πολλές φορές είναι δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να χωρίσουμε. Διάβασε τους λόγους.

Το συναίσθημα που έχουμε όταν βιώνουμε ένα χωρισμό μπορεί να είναι πραγματικά πικρό και η νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που έζησες με την σχέση σου στο παρελθόν να σε καταβάλλουν.

Όλα αυτά που πέρασες μαζί με τον άνθρωπο σου, τα ταξίδια σας , οι όμορφες και οι άσχημες στιγμές, μοιάζουν όλα πραγματικό βουνό για να τα ξεπεράσεις σε εκείνο το σημείο.

Θα είναι ΛΑΘΟΣ όμως, να κάνεις πισωγύρισμα για αυτούς τους λόγους, όπως μπορείς να δεις στην εκπομπή μας Apla+Andrika, στο παρακάτω βίντεο:

Αντίθετα, αφού «πενθήσεις» την απώλεια της σχέσης σου από την καθημερινότητα σου και εκτιμήσεις ότι σου έδωσε στο παρελθόν, να κοιτάξεις με αισιοδοξία το μέλλον.

Tα καλύτερα μπορούν να έρθουν στην ζωή, σου αρκεί να τα διεκδικήσεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν η σχέση σου σε χώρισε και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, δες εδώ.

Περιμένω την οποιαδήποτε απορία σου εδώ.

Να είσαι καλά

alex
author
Όταν η αυτοβελτίωση και η προσωπική ανάπτυξη γίνεται καθημερινότητα με πειθαρχία, πείσμα και επιμονή, τότε μπορείς όχι μόνο να αποκτήσεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αλλά και να γίνεις instructor στην μοναδική Εταιρεία Ανδρικής Αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος, από μαθητής έγινε δάσκαλος και η πορεία του εμπνέει τους ανθρώπους που αναλαμβάνει.