Γιατί σου τη Σπάει που Έχει Άνδρες Φίλους

Οι φίλοι είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή του καθενός μας. Όταν πολύ από αυτούς είναι άντρες και μάλιστα είναι και φίλοι της σχέσης σου, τα πράγματα αλλάζουν.

Ίσως έχεις γυναίκες φίλες και η γυναίκα που σου αρέσει έχει και εκείνη με την σειρά της άνδρες φίλους. Με κάποιον από αυτούς μπορεί στο παρελθόν να είχε μια πιο στενή σχέση, μπορεί και όχι.

Γιατί όμως ζηλεύεις και σου την σπάει όταν ξέρεις ότι είναι με τους άνδρες της παρέας της; Γιατί δυσκολεύεσαι να την εμπιστευτείς;

Έλλειψη Αυτοεκτίμησης και ΑνασφάλειεςΟι φίλοι είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή του καθενός μας. Όταν πολύ από αυτούς είναι άντρες και μάλιστα είναι και φίλοι της σχέσης σου, τα πράγματα αλλάζουν.

Το πιο πιθανό είναι ότι πιστεύεις ότι η γυναίκα φλερτάρει με αυτούς τους άνδρες και ότι ίσως σε αφήσει για κάποιον από εκείνους.

Όταν όμως η γυναίκα δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να ισχυριστείς ότι είναι άπιστη; Σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα εδώ είναι η δική σου έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Πιστεύεις μέσα σου ότι δεν μπορείς να αναμετρηθείς με τους άνδρες φίλους της και ότι δεν είσαι ανταγωνιστικός. Θεωρείς ότι διαθέτουν θετικά στοιχεία που εσύ δεν έχεις και ότι αργά ή γρήγορα θα σε ξεπεράσουν και θα σου πάρουν την θέση.

Επιπλέον…

Ίσως έχεις αναπτύξει την ιδέα ότι άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν να είναι φίλοι, χωρίς να υπάρχει το ερωτικό στοιχείο και γι’ αυτό θεωρείς ότι οι άνδρες φίλοι, έχουν περικυκλώσει την γυναίκα σου, περιμένοντας να βρουν την ευκαιρία.

Ασφαλώς αυτό δεν είναι διόλου απίθανο. Όμως όταν σε απασχολεί συνεχώς και εκφράζεις στην γυναίκα παράπονα, της δείχνεις αυτή σου την ανασφάλεια, καθώς και ότι δεν την εμπιστεύεσαι.

Αυτή είναι η πηγή του κακού.

Τσέκαρε το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika παρακάτω, για να μάθεις πολλά περισσότερα για την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και τα κριτήρια.

Έλλειψη Εμπιστοσύνης – Η Πηγή του κακούΟι φίλοι είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή του καθενός μας. Όταν πολύ από αυτούς είναι άντρες και μάλιστα είναι και φίλοι της σχέσης σου, τα πράγματα αλλάζουν.

Είτε εμπιστεύεσαι την κοπέλα σου είτε όχι. Αν δεν την εμπιστεύεσαι, τότε καλύτερα να μην βγαίνεις καν μαζί της, διότι η εμπιστοσύνη είναι η  βάση κάθε σχέσης. Πάνω στην εμπιστοσύνη χτίζεται ολόκληρη η σχέση και κρίνεται αν θα είναι υγιής ή όχι.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε σχέση και την εμπιστεύεσαι και  ας δούμε ένα σενάριο. Θεωρείς ότι θα ενδώσει στους άνδρες που την προσεγγίζουν, απλά και μόνο επειδή είναι στην παρέα της;

Απάντηση…

Η απάντηση είναι πως όχι, πολύ απλά, γιατί η γυναίκα πρώτον έχει ήδη επιλέξει εσένα και δεύτερον έχει βάλει τους άνδρες της παρέας της στην φιλική ζώνη.

Από όλους τους άνδρες που είχε γύρω της και που την έχουν προσεγγίσει τελευταία, εκείνη επέλεξε εσένα. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Σε βρίσκει πιο ελκυστικό, πιο εμφανίσιμο και αντιλαμβάνεται ότι έχεις μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τους άλλους άνδρες.

Βγαίνοντας μαζί σου, σου γνωστοποιεί ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους άνδρες.

Νομίζεις Ότι Δεν Διαθέτεις ΑξίαΟι φίλοι είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή του καθενός μας. Όταν πολύ από αυτούς είναι άντρες και μάλιστα είναι και φίλοι της σχέσης σου, τα πράγματα αλλάζουν.

Αν εσύ την αποκαλείς ψεύτρα και δεν δείχνεις εμπιστοσύνη, στην πραγματικότητα πιστεύεις ότι δεν διαθέτεις αξία.

Φοβάσαι λοιπόν ότι θα υποκύψει στον πειρασμό των άλλων αντρών και θα απιστήσει; Αυτό θα σε κάνει να δείχνεις αγχωμένος και νευρικός, θα σου δημιουργεί ένταση και θα σε κατατρώει, βγάζοντας προς τα έξω την σχετική συμπεριφορά.

Να είσαι σίγουρος ότι θα το παρατηρήσει αμέσως και θα αναρωτηθεί τι συμβαίνει και τι δεν πάει καλά.

Τι πρέπει να κάνεις εσύ…

Είναι σημαντικό να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αυτά τα συναισθήματα, γιατί αν δεν το κάνεις σύντομα η αβεβαιότητα θα μετατραπεί σε φόβο και κατόπιν θα αρχίσεις να θυμώνεις και μάλιστα για πράγματα που δεν έχει κάνει και δεν έχουν καν περάσει από το μυαλό της.

Δεν είναι δίκαιο και δεν θα βοηθήσει την σχέση σου να θυμώνεις και να κατηγορείς την γυναίκα που σου αρέσει, για κάτι που υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό σου.

Η απάντηση λοιπόν δεν είναι να προβάλλεις την ανασφάλεια σου, αλλά τα θετικά σου χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια να είσαι πρόκληση για την γυναίκα. Τσέκαρε το βίντεο του Θέμη που ακολουθεί, για να μάθεις τον τρόπο.

Τρόποι ΑντιμετώπισηςΟι φίλοι είναι μεγάλο πράγμα στη ζωή του καθενός μας. Όταν πολύ από αυτούς είναι άντρες και μάλιστα είναι και φίλοι της σχέσης σου, τα πράγματα αλλάζουν.

Είναι πολύ άσχημο να ζηλεύεις και να πιστεύεις ότι μόνο η παρουσία σου θα την αποτρέψει από το να υποκύψει σε άλλους άνδρες.

Μην ξεχνάς ότι αυτές οι ανασφάλειες θα σου προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στις μελλοντικές σου σχέσεις. Γι’ αυτό και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις, το συντομότερο δυνατό.

Έχεις λοιπόν δύο λύσεις. Μια μακροπρόθεσμη και μια βραχυπρόθεσμη.

– Η βραχυπρόθεσμη λύση

Πρώτα, θα πρέπει να μιλήσεις με την κοπέλα, να της εξηγήσεις τι συμβαίνει, να μιλήσεις για τις ανασφάλειες σου, να τις αιτιολογήσεις, καθώς μπορεί κάποια εμπειρία σου να σε έχει οδηγήσει σε αυτή την νοοτροπία, και να της δείξεις ότι καταβάλλεις προσπάθειες για να την εμπιστευτείς.

Πες της ότι αναγνωρίζεις ότι δεν μπορεί να είναι μακριά από τους άνδρες φίλους της, ότι θα προσπαθήσεις να το δουλέψεις και να εξαλείψεις το πρόβλημα και ότι θα σε βοηθούσε πολύ, αν κάθε τόσο σε διαβεβαίωνε ότι δεν τρέχει τίποτε.

Πώς θα το κάνεις αυτό

Μιλώντας της για το τι σκέφτεσαι, δείχνεις ότι αναγνωρίζεις πως ο φόβος σου είναι παράλογος. Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση η συμπεριφορά σου ήδη θα την έχει κάνει να σκεφτεί ότι κάτι συμβαίνει, οπότε όταν ανοιχτείς από την μία θα αποβάλλεις την πίεση και από την άλλη θα της δώσεις να καταλάβει.

Αυτός ο τρόπος θα ανακουφίσει και την ίδια τελικά.

Αυτή είναι μια πολύ καλύτερη προσέγγιση, από το να προσπαθείς να την κρατήσεις μακριά από όλους τους άνδρες που μπορεί να υπάρχουν στην ζωή της.

– Η μακροπρόθεσμη λύση

Η επόμενη λύση είναι η μακροπρόθεσμη. Θα πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον σχετικά με το πρόβλημα ανασφάλειας και έλλειψης αυτοεκτίμησης. Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την κατάσταση, αλλά αν πρόκειται για κάτι πιο βαθύ, ίσως πρέπει να δεις κάποιον ειδικό σύμβουλο.

Αυτή είναι μια λύση δύσκολη, μα απαραίτητη, που θα φέρει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, όταν η βραχυπρόθεσμη λύση δεν σε βοηθάει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Οι φίλοι είναι καλοί, αρκεί να μην παραγίνεται. Μάθε να έχεις τον έλεγχο, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.