Γιατί τα Ποιοτικά Ταξίδια Είναι Σημαντικά για την Προσωπική σου Ανάπτυξη

Τα ταξίδια δεν προσφέρουν μόνο ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και βοηθούν μυαλό να αναπτυχθεί. Διάβασε πως το κάνουν.

Ήταν μια εποχή ακριβώς στα 25, που τελείωσα την θητεία μου και αποφάσισα ότι, αφού έδωσα 12 μήνες από την ζωή μου στην μητέρα πατρίδα και το στράτευμα, τώρα θα πρέπει να κάνω κάτι να κερδίσω πίσω αυτό το χρόνο.

Και ο μόνος τρόπος να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο, είναι να ζήσεις το τώρα και το αύριο που έρχεται όσο πιο έντονα γίνεται, ώστε ουσιαστικά η αναπλήρωση να γίνει σε εμπειρίες.

Έντονη Εμπειρία Τώρα = 2 Απλές Εμπειρίες στο Παρελθόν
Τα ταξίδια δεν προσφέρουν μόνο ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και βοηθούν μυαλό να αναπτυχθεί. Διάβασε πως το κάνουν.

Κάνοντας εκείνο το καλοκαίρι μια λίστα με τα όσα ήθελα να κάνω αλλά δεν είχα κάνει ως εκείνη τη στιγμή της ζωής μου, εκείνο που ήρθε πρώτο να γράψω ήταν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ναι, μέχρι τα 25 μου είχα μείνει στα στενά όρια της Ελλάδας. Είχα κάνει τα ωραία μου ταξίδια και μπάνια στα ωραία μας νησιά, είχα πάει στα ωραία μας βουνά και είχα φυλάξει ακόμα και τα σύνορά μας στον Έβρο.

Αυτό που δεν είχα κάνει ήταν ποιοτικά ταξίδια στο εξωτερικό. (Την ίδια χρονιά, με οικονομίες, κόπο και καλή οργάνωση επισκέφθηκα 5 πολύ σημαντικές χώρες.  Ισπανία, Αίγυπτο, Ταϊλάνδη, Σκωτία, Αυστρία!)

Και όταν λέμε ποιοτικά ταξίδια, εννοούμε από αυτά που σου προσφέρουν εμπειρίες, σε βοηθάνε να δεις νέα πράγματα, να αποκτήσεις γνώσεις και να γυρίσεις στην βάση σου ανανεωμένος, όχι τόσο στο σώμα αλλά στο πνεύμα.

Οπότε, όταν  θα συζητάμε για ποιοτικά ταξίδια μαζί, αυτόματα αποκλείουμε:

Αυθημερόν ταξίδια στο εξωτερικό.

Ταξίδια που έχεις πάει απλά για να κοιμηθείς / ξεκουραστείς και δεν έχεις δει τίποτα από την περιοχή.

Stopovers σε χώρα (ή αεροδρόμιο χώρας) κατά το ταξίδι προς μια άλλη.

Ταξίδια που έχεις πάει για συγκεκριμένη δουλειά και είσαι κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο (συνέδρια, επαγγελματική αποστολή, ιατρικός τουρισμός, αγορές ή ψώνια ή επειδή κυνηγούσες μια γυναίκα που σπούδαζε εκεί και σε χώρισε καθώς η απόσταση δεν παλεύεται).

Η Ποιότητα στα Ταξίδια Δίνει Άλλη Αίγλη
Τα ταξίδια δεν προσφέρουν μόνο ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και βοηθούν μυαλό να αναπτυχθεί. Διάβασε πως το κάνουν.

Από την άλλη, ποιοτικά μπορούμε να θεωρήσουμε αυτά που:

Τα ζεις έστω και λίγο ως ντόπιος.

Γυρνάς γεμάτος νέες εικόνες.

Επανέρχεσαι ξεκούραστος όσο και αν κουράστηκες εκεί.

Έχεις καταλάβει αρκετά καλά πως είναι η ζωή στην εν λόγω χώρα από άποψη καθημερινότητας, πολιτισμού και νοοτροπίας.

Έχεις απολαύσει τις τοπικές λιχουδιές, ακόμα και αν αυτές είναι καραμελωμένα σκουλήκια Ταϊλάνδης ή σκορπιός σε καλαμάκι.

Έχεις δημιουργήσει θετικές αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα.

Tι Σημαίνει Πραγματικά για την Εξέλιξή σου μια Σειρά από Ποιοτικά Ταξίδια;
Τα ταξίδια δεν προσφέρουν μόνο ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και βοηθούν μυαλό να αναπτυχθεί. Διάβασε πως το κάνουν.

Το να βρίσκεσαι σε μια χώρα όπως η Ταϊλάνδη για παράδειγμα και να προσπαθείς να καταλάβεις την κουλτούρα τους και να ενσωματωθείς για να το ζήσεις πραγματικά, είναι πολυτιμότερη εμπειρία από οποιαδήποτε άλλη.

Και αυτό γιατί σου αλλάζει τόσο την πραγματικότητά σου. Εκεί που ζούσα στη φωλιά μου και νόμιζα πως όσα ήξερα ήταν η πραγματικότητα, ξαφνικά βλέπω πως

Υπάρχει ένας κόσμος που έχει μια άλλη οπτική για την ηθική, για το σεξ, για την αμαρτία.

Υπάρχει ένας κόσμος που τρώει έντομα και τα απολαμβάνει, ειδικά αν συνοδεύονται με φύκια.

Υπάρχει ένας κόσμος αν πεις μια κακή κουβέντα για τον ανώτατο άρχοντα τους, προχωρούν σε σύλληψη πολίτη και σε χώνουν μέσα.

Ένας άνδρας είναι ελκυστικός αν είναι κοσμογυρισμένος.

Και δεν μιλάω για το παραδοσιακό και λίγο γραφικό πρότυπο του καπετάνιου που έχει γυρίσει όλα τα λιμάνια και σε κάθε ένα παίζει να έχει αφήσει και ένα εξώγαμο.

Μιλάω για ουσιαστική έλξη που προκαλεί πρωτίστως ως άνθρωπος που έχει κάποια σοφία από όσα έχει ζήσει και γνωρίσει και μπορεί να την μεταφέρει.

Γιατί είναι αλλιώς να έχεις να διηγηθείς το τι έγινε χθες στο survivor και αλλιώς να έχεις δοκιμάσει τις τοπικές λιχουδιές του Άγιου Δομίνικου.

Τα ποιοτικά ταξίδια βοηθάνε κάθε άνδρα που θέλει :

Να επεκτείνει τη ζώνη άνεσης του. Δοκίμασε να οδηγήσεις στους δρόμους του Καΐρου κοντά στο Νείλο και θα δεις.

Να βάλει το μυαλό του να επεξεργαστεί concepts που το περιβάλλον που συνήθως ζει δεν τον απασχολούν. Όπως το γιατί η μετενσάρκωση που πιστεύουν οι Βουδιστές, προκαλεί ελευθερία στα ήθη;

Να δοκιμάσει να προσαρμοστεί σε άλλα περιβάλλοντα και να τα καταφέρει αποδοτικά. Μια βόλτα στα παγωμένα highlands είναι αρκετά καλή επιλογή για να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις το σώμα σου στο κρύο / πάγο.

Να βρει λύσεις σε απρόοπτα που σίγουρα θα του τύχουν σε κάποιο ταξίδι. Όπως το να ψάχνεις κάτι να φας μετά τις 23.00 στη Μάλτα σε ημέρα αργίας.

Να πάρει ιδέες, να γνωρίσει διαφορετικές απόψεις, να πιεστεί.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ζήσεις μοναδικά ταξίδια στο φλερτ τότε δες εδώ.

Οτιδήποτε με χρειαστείς ή θέλεις να ρωτήσεις θα με βρεις εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .