Γιατί τα Προκαταρκτικά Είναι Τόσο Σημαντικά στο Σεξ

Ένα από τα βασικότερα συστατικά του καλού σεξ είναι τα προκαταρκτικά. Διάβασε πώς να κάνεις μια απίστευτη αρχή.

Μην Παραλείπεις Τα Προκαταρκτικά!

Παραδοσιακά, τα προκαταρκτικά θεωρούνται μια διαδικασία που οι άντρες πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου η σύντροφος τους να προετοιμαστεί για την διείσδυση. Σήμερα, τα προκαταρκτικά θεωρούνται ένα απαραίτητο στοιχείο της εμπειρίας του σεξ.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι μερικές φορές το γρήγορο (χωρίς προκαταρκτικά σεξ) μπορεί να είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Γενικότερα όμως οι γυναίκες συμφωνούν ότι τα προκαταρκτικά είναι που ανοίγουν τον δρόμο για μια καλή και ευχάριστη συνέχεια.

Η Σημαντικότητα Των Προκαταρκτικών Είναι Δεδομένη.

Για τους περισσότερους άντρες τα προκαταρκτικά είναι μερικές σύντομες στιγμές μεταξύ φιλιών και διείσδυσης, γι’ αυτό και εστιάζουν στο σωματικό κομμάτι, όμως η αλήθεια είναι ότι σημαντικό μέρος των προκαταρκτικών λαμβάνει χώρα στο μυαλό της γυναίκας, πολύ πριν βρεθείτε στο κρεβάτι και είναι η λεκτική προετοιμασία, η δημιουργία μιας ρομαντικής κατάστασης και η έξαψη της φαντασίας.

Όπως κάθε δραστηριότητα, π.χ. ένα ταξίδι, μια εκδήλωση ή ό τι άλλο, χρειάζεται προετοιμασία και οργάνωση, έτσι και το σεξ χρειάζεται τα προκαταρκτικά.

 

Τι Περιλαμβάνουν Τα Προκαταρκτικά;


Ένα από τα βασικότερα συστατικά του καλού σεξ είναι τα προκαταρκτικά. Διάβασε πώς να κάνεις μια απίστευτη αρχή.

Τα προκαταρκτικά, όπως ήδη μάλλον ξέρεις, περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων. Αγκαλιές, φιλιά, άγγιγμα και στοματικό σεξ. Όλα έχουν σκοπό την ερωτική διέγερση.

Τα ποιοτικά προκαταρκτικά μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο στην μεγιστοποίηση της απόλαυσης και για τους δύο συντρόφους, αλλά και στην δημιουργία μεγαλύτερου βαθμού οικειότητας.

Κάθε άνθρωπος βέβαια έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις στο κρεβάτι, όπως μπορείς να δεις στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί:

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους τα προκαταρκτικά είναι τόσο σημαντικά στο σεξ:

#1. Τα Προκαταρκτικά Είναι Μέρος Του Σεναρίου

Τα προκαταρκτικά είναι σημαντικά για κοινωνικούς λόγους. Το άγγιγμα και τα πρώτα ερωτικά παιχνίδια είναι θα λέγαμε ένα προαπαιτούμενο από την σύγχρονη δυτική κοινωνία, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας του σεξ, με την έννοια ότι δείχνει κατά κάποιο τρόπο την συναίνεση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Τέτοιες κοινωνικές νόρμες δεν μπορούν να παραβιαστούν εύκολα, διότι θα προκαλούσαν σύγχυση, άρα τα προκαταρκτικά στον δυτικό κόσμο αποτελούν μέρος του σεναρίου, που οφείλεις να ακολουθήσεις!

#2. Είναι Απαραίτητα Για Την Προετοιμασία Του Σώματος

Τα προκαταρκτικά είναι σαν το ζέσταμα σε μια αθλητική δραστηριότητα. Για να αποδώσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου πρέπει να έχει προηγηθεί καλό ζέσταμα.

Το ερωτικό άγγιγμα και τα άλλα προκαταρκτικά θα κάνουν εσένα και την σύντροφο σου να χαλαρώσετε. Με την χαλάρωση θα ξεκινήσει μέσα της μια διαδικασία που θα την διεγείρει. Όμως δεν είναι όμως η διέγερση που αξίζει τον κόπο (αν και αξίζει αναμφίβολα). Τα προκαταρκτικά επίσης προετοιμάζουν το σώμα της γυναίκας για την συνέχεια.

Το νευρικό σύστημα της γυναίκας απελευθερώνει ορμόνες, όπως η οξυτοκίνη και προετοιμάζεται το έδαφος για την έντονη και ευχάριστη συνέχεια που θα καταλήξει στον οργασμό.

χερια

#3. Η Ψυχολογική Πλευρά Των Προκαταρκτικών

Τα προκαταρκτικά συμβάλλουν θετικά στην ψυχολογία. Γενικά, το απαλό άγγιγμα είναι συνδεδεμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την ασφάλεια και την αγάπη, από την περίοδο της βρεφικής μας ηλικίας.

Το ερωτικό άγγιγμα που λαμβάνει χώρα είναι ένα δώρο από τον έναν σύντροφο στον άλλο και αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη ένωση.

Το ερωτικό, χαλαρωτικό, γεμάτο συναισθήματα άγγιγμα φέρνει τον άντρα συναισθηματικά κοντά με την γυναίκα. Τείνει λοιπόν να καθιστά πιο έντονο το αίσθημα της μεταξύ τους εγγύτητας, κάτι που εκφράζεται στην συνέχεια, κατά το σεξ, ως σεξουαλική έκφραση και ένταση.

#4. Προσφέρουν Ποικιλία Στην Ερωτική Σου Ζωή

Ιδιαίτερα σε μια μακροχρόνια σχέση, ίσως θα χρειαστεί να βάλεις νέα πράγματα στην σεξουαλική σου ζωή, για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον και να κρατήσεις την απόλαυση σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιμηκύνεις τον χρόνο που αφιερώνεις στα προκαταρκτικά ή να πειραματιστείς με καινούρια, ώστε να αυξήσεις την επιθυμία (την δική σου και της γυναίκας) για σεξ.

Δεν Υπάρχει Μυστική Συνταγή Στα Προκαταρκτικά

Ένα από τα βασικότερα συστατικά του καλού σεξ είναι τα προκαταρκτικά. Διάβασε πώς να κάνεις μια απίστευτη αρχή.

Δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή που θα σε κάνει μάγο. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και οι τρόποι που διεγείρεται είναι ξεχωριστοί.

Έτσι και αλλιώς, οι γυναίκες και ο άνδρες κοιτούν διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο:

Το σίγουρο είναι ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό της, που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να την κάνεις να αισθανθεί άνετα μαζί σου, με μερικά κομπλιμέντα για την εμφάνιση της για παράδειγμα.

Φρόντισε οι κινήσεις να είναι αργές και τα φιλιά σου να έχουν κατεύθυνση προς κάθε σημείο του σώματος της και όχι μόνο τις κύριες ερωτογενείς ζώνες.

Τέλος, είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες, παραπονιούνται ότι οι άντρες δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά και ότι προχωρούν γρήγορα προς τις πιο «ευαίσθητες» περιοχές. Σκοπός των προκαταρκτικών έιναι να έρθουν και τα δύο άτομα σε μια ερωτική διάθεση.

Μην βιάζεσαι λοιπόν, μην παραβλέπεις τα προκαταρκτικά και προσπάθησε να δώσεις σημασία σε κάθε σημείο του σώματος της. Πάρε το χρόνο σου και δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αυξήσεις την επιθυμία για σεξ για να απολαύσετε και οι δύο αυτό που θα ακολουθήσει. Κάθε φορά που τα χέρια σου θα την αγγίζουν θα ξέρεις πως έχεις πετύχει.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να γίνεις πρωταθλητής στο σεξ; Δες εδώ για να αποφύγεις τα πιο κοινά λάθη.

Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας για να γίνεις πρωταθλητής και στην προσέγγιση. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.