Γιατί το 97% των ανδρών αποτυγχάνουν με τις γυναίκες

Γιατί το 97% των ανδρών αποτυγχάνουν με τις γυναίκες

Το ποσοστό ίσως σε τρομάζει. Το 97% των ανδρών αποτυγχάνουν με τις γυναίκες. Δε μιλάμε για το σύνολο των ανδρών στον πλανήτη, αλλά για το σύνολο των ανδρών που θα ανακαλύψουν την κοινότητα του pickup και επομένως θα έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν έχοντας πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά και πάλι θα αποτύχουν. Το ερώτημα λοιπόν, πλανάται στην ατμόσφαιρα: Γιατί;

  • 1. Έλλειψη επιμονής και θέλησης

Οι περισσότεροι που ξεκινούν την προσπάθεια, φαντάζονται ότι η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη. Μαθαίνουν μία μεθοδολογία, στάση / γλώσσα σώματος, αποστηθίζουν μερικές ατάκες, ρουτίνες, ιστορίες και πιστεύουν πως προσεγγίζοντας μία άγνωστη όμορφη γυναίκα στο μπαρ, αυτή αυτομάτως θα ενδώσει και το ταξίδι στη χώρα των Θαυμάτων ξεκινά: ΛΑΘΟΣ! Τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Οι πρώτες αποτυχίες είναι δεδομένες. Το μυστικό είναι να μην τις δεις σαν αποτυχίες, αλλά σαν μαθήματα για να διορθώνεις τα λάθη σου, που επίσης είναι αναπόφευκτα στην αρχή. Σίγουρα η υψηλή νοημοσύνη και οι ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δεξιότητες, αν υπάρχουν ώστε να αποφευχθούν κάποια λάθη και να έρθει πιο γρήγορα η πρώτη επιτυχία, όπως επίσης και ο παράγοντας τύχη – να βρεθείς τη σωστή στιγμή απέναντι στη σωστή γυναίκα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες αποθαρρύνονται από το πρώτο βράδυ που προσεγγίζουν 5-10 γυναίκες, ή και μία γυναίκα, καθώς το φανταζόντουσαν υπερβολικά πιο εύκολο από ό,,τι πραγματικά είναι.

  • 2. Εστίαση στη Θεωρία και Αποφυγή της Εξάσκησης

Πολλές φορές, κάποιος δε θα φτάσει καν στον πρώτο λόγο που αναφέρθηκε – έλλειψη επιμονής και θέλησης – γιατί πολύ απλά δε θα πάρει την απόφαση να βγει έξω για εξάσκηση. Θα διαβάζει το ένα βιβλίο μετά το άλλο, το ένα άρθρο μετά το άλλο και θα χάνεται μέσα στους εκατοντάδες ώρες διαβάσματος θεωρίας, ξεχνώντας ότι απαιτούνται τόνοι πρακτικής εξάσκησης. Υπάρχει ο Χρυσός Κανόνας που λέει: Για κάθε 1 ώρα διαβάσματος θεωρίας, απαιτούνται 2 ώρες εξάσκηση για εμπέδωση. Μπορείς να πετάξεις αυτό τον κανόνα στα σκουπίδια. Είναι και πάλι λίγο. Για κάθε 1 ώρα διαβάσματος θεωρίας, απαιτούνται 4 ώρες εξάσκηση για εμπέδωση. Αντί αυτού όμως βλέπεις άτομα να χαίρονται που μαθαίνουν για τη γυναικεία ψυχολογία και προσέγγιση, να μπαίνουν στο φόρουμ και να συζητάνε για τις γνώσεις, να αρέσκονται σε συζητήσεις φιλολογικές για υποθετικά σενάρια, ενώ απλά μπορούν να βγουν έξω ένα βράδυ και να δοκιμάσουν, και ίσως – ποτέ δεν ξέρεις – να έχουν και θετικά αποτελέσματα κάποια στιγμή.

Δεν το κάνουν όμως, επειδή φοβούνται. Μένουν στο θεωρητικό κομμάτι που είναι ακίνδυνο και δεν τους εκθέτει, όπου νιώθουν και ασφάλεια. Εκεί που η ασφάλεια είναι δεδομένη, όμως, είναι δεδομένη και η ανυπαρξία ουσιαστικής εξέλιξης. Συναντάς λοιπόν άτομα που υπάρχουν στην κοινότητα εδώ και 10 χρόνια και η εξέλιξή τους στο θέμα Γυναίκα είναι σχεδόν – αν όχι εντελώς – μηδενική. Και η ερώτηση έρχεται αβίαστα στο στόμα σου: “Γιατί;” Η απάντηση, δυστυχώς, είναι προφανής. “Επειδή φοβάται να αλλάξει”.

  • 3. Φόβος κλιμάκωσης και έλλειψη Επιμονής

Απολαμβάνοντας την νεοαποκτηθείσα δύναμη να μιλάς με τις γυναίκες και να παίρνεις θετικές ανταποκρίσεις, σε πιάνει ο φόβος της επιτυχίας και της κλιμάκωσης. Δεν εκφράζεις ερωτικό ενδιαφέρον γιατί όπως έχεις καταλάβει λάθος, κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι χάνεις Αξία στα μάτια της. Ο ουσιαστικός λόγος για άλλη μία φορά, είναι ο φόβος. Φόβος της αποτυχίας, φόβος της επιτυχίας. Κι ενώ μερικές φορές θα προσπαθήσεις, είναι λογικό να συναντήσεις αντίσταση, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γυναίκα που σου αρέσει ενδιαφέρεται. Σου στέλνει όμως το σαφές μήνυμα “προσπάθησε λίγο ακόμα για μένα” και εσύ αντιλαμβάνεσαι ή ότι δε θέλει ή ότι δεν πρέπει να επιμείνεις για να μη δείξεις ότι έχεις ανάγκη. Ενώ ΕΧΕΙΣ! Επειδή αυτός που δεν έχει ανάγκη, δε θα ανησυχήσει ποτέ μήπως η γυναίκα που τον ενδιαφέρει υποψιαστεί κάτι τέτοιο.

Τα πράγματα είναι απλά. Διαβάζεις, βγαίνεις έξω, δοκιμάζεις. Κλιμακώνεις, επιμένεις, κερδίζεις. Αποτυγχάνεις, εντοπίζεις τους λόγους και ξαναπροσπαθείς. Μην τα κάνεις δύσκολα στο μυαλό σου. Αν και πάλι σου φαίνονται όλα βουνό, όπως και συμβαίνει σε πολλούς, επικοινώνησε μαζί μας.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.