Γιατί το Χιούμορ Είναι Τόσο Ελκυστικό

Το χιούμορ είναι ένα πολύ σημαντικό ελκυστικό χαρακτηριστικό αρκεί να γνωρίζεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για αυτό.

Το χιούμορ είναι ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό και ο άνθρωπος που το διαθέτει επιδεικνύει συγκεκριμένες συμπεριφορές που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Βέβαια, η αίσθηση του χιούμορ είναι κάτι που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά ποιος δεν αισθάνεται όμορφα, όταν βρει έναν άνθρωπο που «πιάνει» το χιούμορ του;

Σαν χιούμορ λοιπόν, θα μπορούσαμε να ορίσουμε μια ιδιαίτερη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που έχει σκοπό την δημιουργία ενός ευχάριστου και διασκεδαστικού κλίματος που προκαλεί το γέλιο.

Ένας άνθρωπος με χιούμορ συνήθως αντιμετωπίζει τις καταστάσεις πιο ήρεμα, όταν κάτι δεν πάει καλά και διακρίνεται από θετικότητα, αφού μπορεί εύκολα να κάνει κάποιον να νιώσει πιο ευδιάθετος.

Οι γύρω του περνούν καλά μαζί του και τον προτιμούν για την παρέα του και αυτή η αξία που δίνει στους γύρω του, τον κάνει περισσότερο ελκυστικό για τις γυναίκες.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο από πληθώρα ερευνών ότι το χιούμορ είναι ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό στο οποίο οι γυναίκες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση.

Μάλιστα, κάποια είδη χιούμορ φαίνεται ότι είναι πιο ελκυστικά από κάποια άλλα.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να γίνει επιστημονική έρευνα για να αποδειχθεί ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες με χιούμορ, μιας και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε στην καθημερινή μας ζωή!

Εκτός από το χιούμορ, παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος που μιλάς και η τονικότητα της φωνής σου, όπως μπορείς να μάθεις, αν τσεκάρεις το παρακάτω επεισόδιο της εκπομπής Apla+Andrika:

Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα στην οποία θα αναφερθούμε δημοσιεύθηκε στο Europe’s Journal of Psychology και εξέταζε τα είδη του χιούμορ που χρησιμοποιούνται στο φλερτ μεταξύ αντρών και γυναικών. Φάνηκε ότι κάποια είδη ήταν περισσότερο αποτελεσματικά και ότι το είδος του χιούμορ αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας.

Συγκεκριμένα το χιούμορ μπορεί να είναι αρνητικό (σαρκασμός) ή θετικό (αισιόδοξα αστεία, λογοπαίγνια).

Το κίνητρο του κάθε άντρα φυσικά διέφερε, άλλοι ενδιαφέρονταν για σύντομες σχέσεις και άλλοι για πιο μακροπρόθεσμες και φάνηκε ότι και το κίνητρο επηρεάζει το είδος του χιούμορ.

Το θετικό χιούμορ χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αντρών που αναζητούν μακροπρόθεσμη σχέση, διότι αυτό εκφράζει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας με μεγάλη αξία σε αυτές τις σχέσεις (αισιοδοξία, καλή διάθεση).

Φυσικά, το θετικό χιούμορ είναι από τα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την έλξη, όμως υπάρχουν και αυτά που την καταστρέφουν, όπως μπορείς να δεις παρακάτω:

Αντίστοιχα, οι άντρες που χρησιμοποιούν πιο σκοτεινό και αρνητικό χιούμορ είναι εκείνοι που αναζητούν σύντομες σχέσεις, οι οποίες δεν απαιτούν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά των μακροπρόθεσμων, αλλά μπορεί για παράδειγμα να δείχνει εξυπνάδα, που είναι και αυτό ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό.

Ας δούμε όμως λεπτομερέστερα την έρευνα και τι προέκυψε από αυτήν.

Η Έρευνα και τα Αποτελέσματα της
Το χιούμορ είναι ένα πολύ σημαντικό ελκυστικό χαρακτηριστικό αρκεί να γνωρίζεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για αυτό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 149 φοιτητές και 175 άνθρωποι εξ αποστάσεως, με μέσο όρο ηλικίας τα 27 έτη. Κανένας από αυτούς δεν ήταν σε σχέση και όλοι ήταν ετεροφυλόφιλοι.

Το σενάριο της έρευνας βασίστηκε σε μια προγενέστερη έρευνα σχετικά με το φλερτ και ζητούσε από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν το είδος των συμπεριφορών που θα εφάρμοζαν αν ήθελαν να κάνουν μια σχέση.

Οι συμπεριφορές αυτές περιελάμβαναν τα δύο είδη χιoύμορ, θετικό και αρνητικό, μαζί με μερικές υποκατηγορίες, οι οποίες ήταν το επιθετικό χιούμορ (πείραγμα) και ο αυτοσαρκασμός για το αρνητικό χιoύμορ και  το ευφυές και ενισχυτικό χιoύμορ για την περίπτωση του θετικού.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν το χιoύμορ για να δημιουργήσουν έλξη με το άτομο που τους ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν μια από τις θετικές μορφές, το οποίο προτιμούν και βρίσκουν περισσότερο ελκυστικό, όσοι ενδιαφέρονται για μια μακροχρόνια σχέση.

Το αρνητικό χιoύμορ φάνηκε να είναι μια επιλογή για όσους έψαχναν σύντομες σχέσεις, όμως και πάλι υπήρχε μεγαλύτερη προτίμηση για το θετικό.

Το σημαντικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι όλα τα είδη χιoύμορ είναι ελκυστικά, όμως το θετικό είναι πιο αποτελεσματικό, καθώς αποκαλύπτει στοιχεία μιας θετικής προσωπικότητας, που είναι περισσότερο επιθυμητά (η ευφυΐα, η αισιοδοξία, η θετική οπτική, ακόμη και άσχημων καταστάσεων και η ευχάριστη διάθεση).

Αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που έχει διεξαχθεί σχετικά με το ζήτημα. Υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες και όλες συνηγορούν στο ότι το χιoύμορ είναι ελκυστικό, για τον πολύ απλό λόγο ότι προβάλλει επιθυμητά και ελκυστικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Βέβαια, για να αξιοποιήσεις το χιoύμορ σου και να απολαμβάνεις την διαδικασία του φλερτ είναι καλό να ξέρεις κάποιες βασικές συνήθειες που σαμποτάρουν την ερωτική σου ζωή, όπως μπορείς να δεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το χιούμορ είναι ένα απίστευτο εργαλείο που θα σε βοηθήσει να έρθεις πιο κοντά με τις γυναίκες, ανέπτυξε το μαζί μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Έχασες τον κωδικό σου? Εισήγαγε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Θα λάβεις ένα σύνδεσμο για να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.