Γιατί το να Απολογείσαι για τα Πάντα Μειώνει την Αξία σου και την Έλξη

Γιατί το να Απολογείσαι για τα Πάντα Μειώνει την Αξία σου και την Έλξη

Μην Απολογείσαι, Μειώνει Την Αξία Σου!

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την αξία σου και την έλξη.

Δεν είναι μόνο η αυτοπεποίθηση που καθορίζει το πώς σε βλέπουν οι άλλοι σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στοιχεία που καθορίζουν το εάν κάποιος έχει αξία ή όχι.

Επίσης, πολλές φορές έχουμε κάποιες συνήθειες που μας απομακρύνουν από τους στόχους μας και από τη νοοτροπία που θέλουμε να έχουμε.

Όσον αφορά τον εαυτό σου λοιπόν, πρέπει να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου για να βρεις τι είναι εκείνο που σε εμποδίζει από το να εξελιχθείς, να ανεβάσεις την αξία σου, να δημιουργείς έλξη στις γυναίκες και συνολικότερα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Όσον αφορά αυτά που γίνονται σε υποσυνείδητο επίπεδο και μας εμποδίζουν από το να πετύχουμε, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε καν ότι οι συγκεκριμένες σκέψεις μας και πράξεις μας είναι επιβλαβείς για εμάς.

Το υποσυνείδητο είναι κάτι στο οποίο δεν έχεις εύκολα εώς καθόλου πρόσβαση. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σκέψεις που κάνεις υποσυνείδητα καθορίζουν τη ζωή σου και το επίπεδο της αυτοπεποίθησης που έχεις.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση προβάλεται στους γύρω μας με διάφορους τρόπους. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ένας τρόπος για να καταλάβεις εάν ένας άνθρωπος έχει χαμηλή ή υψηλή αυτοπεποίθηση είναι το πόσο συχνά απολογείται.

Ένας άνθρωπος ο οποίος απολογείται και ζητάει συγγνώμη διαρκώς και για τα πάντα δείχνει ότι έχει μεγάλη ανασφάλεια. Οι άνθρωποι που απολογούνται συχνά δείχνουν ότι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους και ότι έχουν φοβία για το πώς θα τους εκλάβουν οι άλλοι.

μην απολογείσαι

Ένας άνθρωπος που ζητάει διαρκώς συγγνώμη δείχνει ότι καθοριζει τη ζωή του η γνώμη των άλλων.

Το θέμα είναι ότι πρέπει μεν να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας, αλλά πρέπει και να ξεχωρίζουμε το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολογηθούμε.

Πότε Πρέπει Να Απολογούμαστε Και Πότε Όχι;

Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί για πολλούς.

Κατά τη δική μου γνώμη, συγγνώμη ζητάμε μόνο όταν έχουμε πληγώσει κάποιον ή όταν έχουμε προκαλέσει ζημιά σε μια κατάσταση.

Επομένως, στο παιχνίδι της ζωής όποιος απολογείται περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται χάνει.

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι ποτέ και σε κανέναν για τις επιλογές σου, τις αξίες σου και τα ιδανικά σου.

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι για αυτά που πιστεύεις και θέλεις.

Δεν πρέπει να απολογείσαι για το ντύσιμό σου, τα γούστα σου και τα ενδιαφέροντά σου.

Δεν πρέπει να απολογείσαι για το παρελθόν σου και αυτά που έχεις περάσει.

μην απολογείσαι

Δεν πρέπει να απολογείσαι για τα λάθη άλλων.

Και σίγουρα δεν πρέπει να απολογείσαι για το ποιος είσαι. Δηλώνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο των δυναμικών και πετυχημένων ανθρώπων. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσουν συγγνώμη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η αυτοπεποίθησή σου φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στους γύρω σου. Δες το βίντεο του Χρήστου με το πως βρίσκεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και φερόμαστε με άσχημο τρόπο στους γύρω μας.

Βασικά, αυτό σημαίνει ότι έχουμε κρίση των καταστάσεων και των ατόμων που μας περιβάλλουν και ξέρουμε πότε και πώς να δράσουμε.

Ουσιαστικά, το πιο σωστό είναι να απολογείσαι ΜΟΝΟ για συμπεριφορές και όχι για σκέψεις ή επιλογές σου.

Πρόσεχε πότε και πού ζητάς συχνά.

Το να ζητάς συγγνώμη, όταν γίνεται την κατάλληλη στιγμή και για τους κατάλληλους λόγους φανερώνει τεράστια δύναμη και αξία και είναι ένα θεμιτό χαρακτηριστικό που προσδίδει αξία και στους άλλους.

Ωστόσο! Ένα άτομο που ζητάει διαρκώς συγγνώμη από όλους δείχνει ότι τον ενδιαφέρει υπερβολικά η γνώμη των άλλων, ότι νιώθει υποδεέστερος από τους γύρω του και συνολικά ότι έχει χαμηλή αξία.

Πώς Το Να Απολογείσαι Διαρκώς Μειώνει Την Αξία Σου Και Την Έλξη;

Αρχικά, η έλξη είναι κάτι που δημιουργείται από πολλούς παράγοντες ταυτόχρονα. Ένας από αυτούς και ο βασικότερος είναι το πόση αξία έχει ο άντρας που φλερτάρει μια γυναίκα.

Η αυτοπεποίθηση και η υψηλή αυτοεκτίμηση είναι στοιχεία που φανερώνουν υψηλή αξία.

Όταν ένας άντρας απολογείται διαρκώς σε όλους και για όλα δείχνει αυτόματα ότι έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και άρα χαμηλή αξία.

Αντίθετα, ένας άντρας που απολογείται μόνο όταν χρειάζεται και στους ανθρώπους που χρειάζεται δείχνει ότι έχει υψηλή αντίληψη, ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ότι δεν αποζητάει την αποδοχή και την επιβράβευση των άλλων για τις πράξεις του.

Αυτά όλα είναι βασικά χαρακτηριστικά ενός αρσενικού που έχει υψηλή αξία και μπορεί να δημιουργήσει έλξη στις γυναίκες που θέλει και του αξίζουν.

Επιπλέον, το να ζητάς συνέχεια συγγνώμη από τον οποιοδήποτε δείχνει ότι δεν έχεις κριτήρια. Και αυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που οι γυναίκες που σου αρέσουν επιλέγουν χειρότερους από εσένα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla + Andrika και μάθε όσα χρειάζεσαι πάνω στο θέμα.

Τα κριτήρια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της αξίας ενός ατόμου και στην δημιουργία έλξης.

Ένας άντρας που δεν έχει κριτήρια για ένα θέμα σίγουρα δεν θα έχει και για τα υπόλοιπα. Επομένως, αυτόματα η γυναίκα αντιλαμβάνεται ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν έχει κριτήρια και σε σχέση με τις γυναίκες και το φλερτ.

Ακόμη, ένας άντρας που απολογείται διαρκώς ακόμα και όταν δεν χρειάζεται δείχνει ότι νιώθει υποδεέστερος και ότι υποβαθμίζει τον εαυτό του σε σχέση με τους γύρω του.

Δείχνει δηλαδή ότι είναι υποτακτικός σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό φυσικά δεν είναι χαρακτηριστικό των πετυχημένων και ισχυρών αρσενικών και σίγουρα μειώνει την έλξη κατακόρυφα.

Τέλος, το να ζητάς συνέχεια συγγνώμη από όλους ακόμα κι όταν δεν φταις ή όταν δεν χρειάζεται είναι και ένας υποσυνείδητος τρόπος να κάνεις τους γύρω σου να σε λυπηθούν και να σε αποδεχτούν.

Κατά τη γνώμη μου, έχει και στοιχεία χειριστικής συμπεριφοράς, καθώς αντί να πατήσεις στα πόδια σου και να πεις τη γνώμη σου ξεκάθαρα, επιλέγεις να δείξεις μεταμέλεια για πράξεις για τις οποίες δεν ευθύνεσαι.

Συνολικά, για να έχει αξία η συγγνώμη κάποιου ατόμου πρέπει να λέγεται μόνο όταν ισχύει πραγματικά και όταν υπάρχει όντως κάποιο σφάλμα.

Θυμήσου ότι δεν χρωστάς σε κανέναν καμία εξήγηση για τις επιλογές σου και τις απόψεις σου και ότι δεν είναι ελκυστικό το να απολογείσαι συνέχεια.

Είναι σημαντικό να ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου! Εάν πιστεύεις ότι το χρειάζεσαι, δες εδώ

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.