Γιατί το Ποδόσφαιρο Είναι το Διασημότερο Άθλημα στον Κόσμο

Δεν λέγεται τυχαία "ο βασιλιάς των αθλημάτων". Οι λόγοι για τους οποίους το ποδόσφαιρο κλέβει την παράσταση στη μάχη των αθλημάτων.

Γιατί Το Ποδόσφαιρο Ξεχωρίζει Από Τα Άλλα Αθλήματα

Σε κάθε μέρος του πλανήτη υπάρχουν διαφορετικά αθλήματα, τα οποία είναι δημοφιλή. Υπάρχουν χώρες στις οποίες το τένις έχει μεγάλη απήχηση. Αλλού η ποδηλασία είναι από τα αγαπημένα αθλήματα, ενώ αλλού προτιμούν το baseball ή τον κλασσικό αθλητισμό. Το άθλημα όμως με την μεγαλύτερη απήχηση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε όλο τον πλανήτη είναι το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο από όλα τα αθλήματα.

Τι κάνει όμως το ποδόσφαιρο τόσο αγαπητό από τον κόσμο;

#1. Γιατί Το Ποδόσφαιρο Έχει Θέαμα Και Πάθος

άνδρες και ποδόσφαιρο

Το πάθος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες παθιάζονται και ψάχνουν την νίκη με ευρηματικούς τρόπους, έξυπνες τακτικές και ντρίμπλες που προσφέρουν θέαμα, στους οπαδούς.

Το πάθος βέβαια είναι κάτι που δεν λείπει και από την κερκίδα. Θα δεις οπαδούς να παθιάζονται τόσο με αγώνες εθνικών ομάδων, όσο και με καθημερινούς αγώνες στο τοπικό πρωτάθλημα.

Το πάθος αυτό, όταν δεν ξεφεύγει από κάποια όρια, κάνει το ποδόσφαιρο δημοφιλές. Οι οπαδοί σε όλον τον πλανήτη απολαμβάνουν το θέαμα, βρίσκουν έναν τρόπο έκφρασης, ενώ δεν λείπει και η “καζούρα” στους οπαδούς άλλων ομάδων.

Το ποδόσφαιρο είναι ένας καλός τρόπος να κρατάς την φυσική σου κατάσταση. Αν χρειάζεσαι κι άλλες συμβουλές, για να διατηρηθείς σε φόρμα, τσέκαρε το βίντεο που ακολουθεί.

#2. Παραδοσιακές Αντιπαλότητες Μεταξύ Ομάδων Στο Ποδόσφαιρο

Κάποιες αντιπαλότητες μεταξύ ομάδων κρατάνε ολόκληρες γενιές και προσθέτουν στο ποδόσφαιρο ίντριγκα, που το κάνει ακόμη πιο δημοφιλές.

Παραδοσιακές αντιπαλότητες υπάρχουν σε επίπεδο συλλόγων, όπως ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όπως το Βραζιλία – Ιταλία.

Ακόμη, μπορεί να υπάρχουν και αντιπαλότητες για πολιτικούς λόγους, όπως το Αργεντινή – Αγγλία και άλλα.

Αυτές οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, κάνουν τους παίκτες και τους φιλάθλους πιο παθιασμένους με το παιχνίδι και είναι βασικό μέρος της απήχησης που έχει το ποδόσφαιρο.

Επίσης, σε κάθε ήπειρο υπάρχουν διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως το Champion’s League και κύπελλα εθνικών ομάδων, όπως το Copa America,  που κρατούν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

#3. Δεν Παίζει Ρόλο Η Ηλικία

άνδρες και ποδόσφαιρο

Άλλα επαγγελματικά αθλήματα έχουν όριο ηλικίας, για παράδειγμα στο Αμερικάνικο NFL οι παίκτες πρέπει να έχουν περάσει 3 χρόνια μετά το λύκειο για να αγωνιστούν ή στο ΝΒΑ πρέπει να έχουν τελειώσει τουλάχιστον πριν από 1 χρόνο, για να μπουν στο draft.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει ακόμη και παίκτες αρκετά μικρής ηλικίας να παίζουν στις πρώτες ομάδες. Ο γνωστός τερματοφύλακας Iker Casillas είχε παίξει με την “μεγάλη” ομάδα της Real Μαδρίτης για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών.

Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι πρότυπα για τους εφήβους. Δες το επεισόδιο από το Apla+Andrika, όπου συζητήσαμε για πρότυπα και influencers για εφήβους εδώ.

Έτσι, τα μεγάλα ταλέντα, που φέρνουν μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του αθλήματος, μπορούν να ξεκινήσουν να αγωνίζονται και να δείχνουν τις ικανότητες τους από μικρή ηλικία, κάτι που πάντα συγκινεί το φίλαθλο κοινό.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με απλούς κανόνες που μπορεί εύκολα να παίξει οποιοσδήποτε. Πολλοί άντρες απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο με τους φίλους τους στα τοπικά γηπεδάκια 5χ5, ενώ αρκετοί, όταν ήταν σε νεότερη ηλικία έκαναν όνειρα να παίξουν για την αγαπημένη τους ομάδα και τους έχει μείνει απωθημένο.

Για τα αντρικά απωθημένα έχουμε μιλήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika, την οποία μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

#4. Ιστορικά Στάδια

Το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές εδώ και δεκαετίες και έχουν χτιστεί στάδια ανά τον κόσμο, τα οποία πλέον έχουν ιστορική σημασία. Παίκτες και θεατές αισθάνονται δέος, όταν ένας αγώνας διεξάγεται σε κάποιο από αυτά τα στάδια, που είτε μπορεί να είναι τεράστιο ή μπορεί να έχει φιλοξενήσει σπουδαίους αγώνες στο παρελθόν. Αυτό προσδίδει μια αίγλη και αυξάνει την δημοφιλία του αθλήματος.

 #5. Γιατί Το Ποδόσφαιρο Έχει Ένταση : Tο Παρασκήνιο Tης Μεταγραφικής Περιόδου

Δύο φορές τον χρόνο το ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια περίοδο μεταγραφών, κατά την οποία τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και παίκτες με αξία πολλών εκατομμυρίων πηγαίνουν από την μια ομάδα στην άλλη.

Ακόμη, νέοι ταλαντούχοι παίκτες κάνουν τα πρώτα τους συμβόλαια, αφήνοντας τις μικρές ομάδες, για άλλες μεγαλύτερες.

Όλη αυτή η ένταση, το παρασκήνιο, τα υπέρογκα ποσά και τα παζάρια μεταξύ ομάδων, ποδοσφαιριστών και ατζέντηδων συμβάλλουν στο να είναι το ποδόσφαιρο ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα.

#6. Οι Αλλαγές Στην Θέση Του Προπονητή

Η θέση του προπονητή είναι για το ποδόσφαιρο ένα από τα σημαντικότερα πόστα. Ο προπονητής ενορχηστρώνει την προσπάθεια της ομάδας, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πολλές φορές οι προσπάθειες δεν αποφέρουν καρπούς, και έτσι υπάρχει η απαίτηση από τον κόσμο να αλλάξει προπονητής, ενώ άλλες φορές τα καταφέρνουν περίφημα και ο κόσμος θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα.

Όπως και στην περίπτωση των μεταγραφών των ποδοσφαιριστών, έτσι και το μεταγραφικό παζάρι των προπονητών έχει μεγάλο παρασκήνιο και εντάσεις και κρατά το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Παίξε “μπάλα” σε άλλα “γήπεδα” και κέρδισε, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.