Γιατί το Πρωινό Σεξ Κάνει Καλό στην Υγεία σου

Κάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Μετά από μια κουραστική ημέρα, το μόνο που θέλεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι και να κοιμηθείς. Αλλά το πρωί ξυπνάς ορεξάτος και ξεκούραστος και το σεξ μοιάζει να είναι καλή ιδέα.

Εάν σου αρέσει το πρωινό σεξ, δεν είσαι μόνος. καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άντρες το προτιμούν μεταξύ 6-9 το πρωί.

Μπορεί βέβαια η σύντροφος σου να μην έχει την ίδια άποψη. Ιδιαίτερα όταν το πρωί πρέπει και οι δύο να ετοιμαστείτε για δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις.

Αν σε απασχολεί η πιθανότητα του σεξ, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, στο παρακάτω βίντεο θα μάθεις πολλά και χρήσιμα.

Η Πιθανότητα Του σ€ξ

Το πρωινό μπορεί κάποιες φορές να αναβάλλεται για τα σαββατοκύριακα, όμως όπως και να έχει, έχει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζεις.

#1. Το Πρωινό Σεξ Σε Κάνει Περισσότερο ΠαραγωγικόΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που διαβάσαμε οι άντρες σε ποσοστό 53% είπαν ότι το πρωινό σεξ τους έκανε να έχουν περισσότερη διάθεση για δουλειά και να γίνουν περισσότερο παραγωγικοί.

Αν συνηθίζεις το πρωινό, τότε ξέρεις σίγουρα το συναίσθημα, αλλιώς είναι μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσεις, για να πειστείς!

#2. Το Πρωινό Σεξ Καταπολεμά Το ΆγχοςΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Το σεξ πλημμυρίζει το σώμα με οκυτοκίνη, μία ορμόνη που καταπολεμά το άγχος και η οποία σε κάνει να νιώθεις χαλαρός και χαρούμενος.

Η σωματική επαφή και οι αγκαλιές, σε φέρνουν κοντά με την σύντροφο σου και συμβάλλουν στην απελευθέρωση αυτής της ορμόνης και έτσι σου δίνεται η δυνατότητα για ένα δυνατό ξεκίνημα της ημέρας, με λιγότερο άγχος και περισσότερη καλή διάθεση.

#3 Το Σώμα Είναι Πανέτοιμο να ΞεκινήσειΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να το κάνεις, διότι απλά  το σώμα είναι έτοιμο γι αυτό. Αυτό  συμβαίνει διότι τα επίπεδα των οιστρογόνων και και της τεστοστερόνης είναι στο μέγιστο σημείο τους αυτή την ώρα.

Αυτό έχει σημασία, καθώς η ερωτική διάθεση επηρεάζεται από τα επίπεδα των ορμονών. Όσο υψηλότερο το επίπεδό τους, τόσο περισσότερη ενέργεια νιώθεις και έτσι το σεξ είναι αξιοσημείωτα καλύτερο εφόσον ο οργανισμός σου είναι έτοιμος για αυτό.

#4. Απελευθερώνονται ΕνδορφίνεςΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Το πρωινό σεξ συμβάλλει στην παραγωγή  ενδορφινών, το φυσικό παυσίπονο του οργανισμού, το οποίο βοηθά να ανέβει η διάθεσή σου και να έχεις ένα συναίσθημα ευφορίας.

Οι ενδορφίνες είναι ένας από τους λόγους που νιώθεις πιο ευδιάθετος μετά.

Κατά την διάρκεια, ίσως θελήσεις να δοκιμάσεις μερικές περίεργες στάσεις, όπως έχουμε συζητήσει στο παρακάτω επεισόδιο του Apla+Andrika.

Περίεργες Στάσεις στο σ€ξ - Apla + Andrika #058

#5. Μετράει Σαν Πρωινή ΓυμναστικήΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Το πρωινό σεξ ίσως να μην είναι ισοδύναμο με τρέξιμο, ή μια ώρα στον διάδρομο. Εξακολουθεί όμως, να είναι αρκετά επωφελής άσκηση. Το σεξ καταναλώνει περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό, σύμφωνα με έρευνα από το  Harvard Medical School.

Είναι δηλαδή το ίδιο με το να πηγαίνεις έναν σύντομο πρωινό περίπατο. Δεν είναι καλύτερα να καταναλώσεις 75 θερμίδες κάνοντας σεξ;

#6. Είναι Ωφέλιμο Για Τον ΕγκέφαλοΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Εκτός από την “ορμόνη της αγάπης” και τις ενδορφίνες, κατά την διάρκεια του σεξ εκκρίνεται επίσης ένας νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται ντοπαμίνη.

Η ντοπαμίνη είναι γνωστή ως ορμόνη της επιβράβευσης και οι μελέτες έχουν δείξει ότι ωφελεί την εγκεφαλική υγεία και την γνωστική λειτουργία.

#7. Βελτιώνει το Ανοσοποιητικό ΣύστημαΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι  η βιταμίνη C κάνει θαύματα για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ίσως όμως δεν ξέρεις ότι παρεμφερές αποτέλεσμα έχει και το πρωινό σεξ.

το πρωινό σεξ μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ημικρανίας ,να μειώσει τον πόνο της αρθρίτιδας και την  φλεγμονή.

Το σεξ μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα ξυπνώντας τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας ενάντια σε βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια.

Η συχνή πρωινή σεξουαλική δραστηριότητα κρατά υψηλά  τα επίπεδα των αντισωμάτων σας προστατεύοντας το σώμα σας από οποιαδήποτε μόλυνση. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια ενδυνάμωση, προτού βγεις στους δρόμους για τις δουλειές σου.

#8. Οφέλη Για Την ΓυναίκαΚάντε σεξ, κάνει καλό, λένε οι έρευνες και θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Γιατί το πρωινό σεξ κάνει καλό και γιατί πρέπει να το επιδιώκεις ακόμα περισσότερο.

Ένας οργασμός κατά το πρωινό σεξ απελευθερώνει  χημικές ουσίες οι οποίες αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων του σώματος της, τα οποία με την σειρά τους μπορούν να βοηθήσουν στον τόνο και την υφή του δέρματος της και των μαλλιών.

Η κυκλοφορική πίεση του αίματος στο σώμα σας βελτιώνεται κατά το σεξ, δίνοντας την δυνατότητα μεγαλύτερης οξυγόνωσης του δέρματος της, και θα της δώσουν μια λάμψη στο πρόσωπο.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το σεξ κάνει καλό. Αλλά για να επωφεληθείς, πρέπει να κάνεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.