Γίνε η ψυχή της παρέας

Ο κόσμος θέλει θετικούς ανθρώπους

Τι χρειάζεται για να τραβήξεις τα βλέμματα της παρέας επάνω σου;

Υπάρχει τρόπος να ασχολειθούν όλοι μαζί σου;

 

Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το τι θες να κάνεις εσύ. Θες να είσαι το κέντρο της παρέας και η ψυχή του πάρτι ή προτιμάς να είσαι σε μία γωνία μόνος σου, εσύ και το ποτό σου;

Για να μην είμαστε υπερβολικοί και για να μην σχηματίσεις λάθος εντύπωση, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να βγεις και να κρατήσεις χαμηλό προφίλ. Είναι απόλυτα κατανοητό, κάποιες φορές να μην είσαι σούπερ ανεβασμένος ή απλά να είσαι αρκετά κουρασμένος, ώστε να μην θες κάτι παραπάνω.

Όταν όμως
αυτό γίνεται συστηματικά ή όταν βλέπεις τον εαυτό σου να θες αλλά να μην μπορείς, τότε σίγουρα κάτι συμβαίνει. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει ή να αισθάνεται μειονεκτικά, τότε χρειάζεται να κάνεις κάτι για να αλλάξει αυτό.

Πολλές φορές παίζει ρόλο ο τρόπος που μεγάλωσες. Τί είδους κοινωνικές συναναστροφές είχες μικρότερος και τί σχόλια δεχόσουν για τις επιλογές σου. Αυτά μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα την “απομόνωση” σου στις κοινωνικές συναναστροφές.

Υπάρχει πάντα και κάτι ενδιάμεσο. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι πάντα  το επίκεντρο της παρέας αλλά ούτε και ο αυτοεξόριστος. Μπορείς να είσαι μέρος της παρέας χωρίς να είσαι εκείνος ο ένας που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω του. Και πάντα θα αναρωτιέσαι πως είναι να βρίσκεσαι στη θέση του και τί είναι αυτό που τον κάνει τόσο χαρισματικό.

Αρχικά σκέψου τι βλέπεις όταν κοιτάς ένα τέτοιο άτομο. Παρατήρησε το και προσπάθησε να καταλάβει τι είναι αυτό που τραβάει τον κόσμο επάνω του. Σίγουρα δεν είναι τα ρούχα του ή τα λεφτά του.

Ακόμα κι ένας εντυπωσιακά ντυμένος άντρας, θα τραβήξει τα βλέμματα λίγο παραπάνω αλλά αν δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει, τότε θα επιστρέψει στη γωνία του.

 

Πως στέκεται

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι ο τρόπος που στέκεται. Δεν είναι σκυφτός, οι κινήσεις του είναι αργές και συγκεκριμένες και φροντίζει να στρέφει το σώμα του σε όλα τα άτομα της παρέας. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζει το χρόνο του σε όλους και τους υπολογίζει αντίστοιχα.

Επίσης, θα παρατηρήσεις ότι κρατάει οπτική επαφή με όλους και για αρκετό διάστημα. Συνεπώς δείχνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά σε όλους. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να κρατήσει την απέναντι του προσηλωμένη.

 

Πως χρησιμοποιεί τη φωνή του

Το επόμενο που θα δεις είναι ότι ενόσω μιλάει, η φωνή του έχει διακυμάνσεις. Δεν είναι ξερή και μονότονη αλλά αυξομειώνεται τόσο όταν λέει μία ευχάριστη ιστορία, όσο κι όταν αναφέρει τεχνικές λεπτομέρειες από εγχειρίδιο χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι χρωματίζει τον τρόπο που μιλάει για να γίνει ακόμη πιο ευχάριστος.

 

Τί λέει

Στη συνέχεια θα παρατηρήσεις ότι δεν αναφέρεται σε δυσάρεστα θέματα και γενικά δεν γκρινιάζει και δεν διαμαρτύρεται. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ο λόγος για τον οποίο βγήκε έξω, είναι για να περάσει καλά, να διασκεδάσει και να χαλαρώσει. Συνεπώς δεν του προσφέρει τίποτα το να γκρινιάζει για τα προβλήματα της ημέρας ή για την εγχείριση που έκανε πέρυσι και ακόμη τον ταλαιπωρεί.

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους. Το τελευταίο που θέλουν να ακούσουν είναι άλλον έναν να διαμαρτύρεται για τα προβλήματα του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε να είσαι σίγουρος ότι σύντομα θα εστιάσουν σε κάποιο άλλο άτομο της παρέας.

Τράβηξε τα βλέμματα
Μπορείς να έχεις όλα τα βλέμματα επάνω σου

Πως μοιράζει την προσοχή του

Τέταρτον, θα δεις ότι ακόμη κι όταν έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω του, δεν θα διστάσει να δώσει την προσοχή σε κάποιο άλλο άτομο. Θα κάνει ερωτήσεις και θα δείξει ενδιαφέρον στο άτομο που έχει απέναντι του και στις απαντήσεις που θα πάρει.

Αυτό δείχνει ότι σέβεται τους γύρω του και ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη, τα πιστεύω και τα θέλω τους.

Από τα παραπάνω, λοιπόν, μπορείς να καταλάβεις πολλά. Για να είσαι η ψυχή της παρέας, χρειάζεται να δίνεις περισσότερο παρά να παίρνεις. Η προσοχή σου πρέπει να είναι στραμμένη στους άλλους και να αναγνωρίζεις την ύπαρξή τους.

 

Απόφυγε την υπερπροσπάθεια

Κάτι τελευταίο που πρέπει να προσέξεις. Η υπερπροσπάθεια θα σε κάνει διασκεδαστή. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις γιατί θα γίνεις ο γελωτοποιός της παρέας. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να τραβήξεις τα βλέμματα επάνω σου αλλά σίγουρα όχι ο σωστός.

Όπως εξάλλου και το υπερβολικό αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση θα σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι φοβερός, ενώ στην πραγματικότητα θα εκτίθεσαι όλο και περισσότερο.

Φρόντισε λοιπόν, όταν βγαίνεις να είσαι όσο πιο θετικός μπορείς, να έχεις μία καλή ιστορία να μοιραστείς και να δείξεις στον κόσμο πόσο καλά μπορούν να περάσουν μαζί σου.

Premium Bootcamp

Καλή συνέχεια.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.