Γυναίκες, Φλερτ και η Θεωρία της Ασύμμετρης Διανομής Επιστροφών

φλερτ και γυναίκα.

Γυναίκες Και Φλερτ: Ασύμμετρη Διανομή Επιστροφών

Ξεκινάς το φλερτ με μια γυναίκα και η κατάσταση κυλά ομαλά. Λόγω έλλειψης επιλογών όμως, προσπαθείς να κάνεις τα πάντα σωστά, είσαι συνεχώς καλός και προσπαθείς μην κάνεις και το παραμικρό λάθος για να μην την χάσεις.

Τι σχέση έχουν τώρα τα παραπάνω με τις αγορές, την στατιστική και την ανάλυση ρίσκου είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία…

Γυναίκες Και Φλερτ: Ρώσικη Ρουλέτα

Ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς είναι ο Nassim Nicholas Taleb. Ασχολείται κυρίως με την συγγραφή βιβλίων, τις επενδύσεις και την ανάλυση ρίσκου.

Σε ένα από τα τρομερά παραδείγματα που αναφέρει στα βιβλία του είναι αυτό της ρώσικης ρουλέτας.

Έχεις το κλασσικό πιστόλι όπου παίρνει 6 σφαίρες. Το χαρακτηριστικό της ρώσικης ρουλέτας είναι πως το συγκεκριμένο πιστόλι έχει μόνο μια σφαίρα. Εσύ το τοποθετείς στον κρόταφο σου και πολύ απλά παίζεις με την τύχη και την ζωή σου.

Την πρώτη φορά που πατάς την σκανδάλη οι πιθανότητες να ζήσεις είναι 1 στις 6. Τώρα, για να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πρέπει να είσαι τρελός. Ή απελπισμένος ή να μην έχεις άλλη επιλογή.

Μάθε ποια επικοινωνιακά λάθη οδηγούν στην απόρριψη:

Ωστόσο και για να το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον, φαντάσου πως κάθε φορά που πατάς την σκανδάλη και η τύχη σου χαμογελά, κερδίζεις αυτόματα 10 εκατομμύρια.

Θα έπαιζες το συγκεκριμένο παιχνίδι; Η για να θέσω τις κατάλληλες ερωτήσεις όπως ο Taleb, αξίζει να πατήσεις έστω και μια φορά την σκανδάλη;

Τί Εννοεί Το Παραπάνω  Παράδειγμα;

Ο Taleb θέτει το συγκεκριμένο παράδειγμα για να μας εξηγήσει πως δουλεύουν περίπου οι αγορές. Συνήθως οι αγορές ανεβαίνουν αλλά με πολύ μικρή άνοδο.

Όταν όμως πέφτουν, η πτώση είναι 20%, 30%, 40% ή και περισσότερο.

φλερτ και γυναίκα.

 

Και η Ασύμμετρη Διανομή Επιστροφών έχει σχέση με την κίνηση των αγορών ή με την ρώσικη ρουλέτα: Έχεις πολλά, μικρά και σταθερά κέρδη αλλά όταν συμβεί η αναπάντεχη πτώση, τότε το κόστος θα είναι τεράστιο και πολλές φορές καταστροφικό.

Και ακριβώς με αυτό τον τρόπο ο Taleb κερδίζει χρήματα. Επενδύει στο γεγονός πως κάποια στιγμή όλες οι αγορές θα πέσουν. Αντί να επενδύει στα πολλά αλλά μικρά κέρδη, αποφασίζει να χάνει συνεχώς και σταθερά χρήματα έως ότου κάποια αγορά κρασάρει όπου τα κέρδη φυσικά θα είναι τεράστια.

Όμως γιατί δεν κάνουν όλοι το ίδιο και τι σχέση έχει με το φλερτ;

Όταν Η Νίκη Είναι Μεταμφιεσμένη Ήττα

νίκη ή ήττα στο φλερτ

Παρόλο που ο εγκέφαλος μας είναι μια εξαιρετική μηχανή πρόβλεψης και αξιολόγησης υποθετικών σεναρίων, η ανάγκη της στιγμής τον τυφλώνει από το να αξιολογεί αντικειμενικά το κέρδος και το κόστος.

φλερτ και γυναίκα.

 

Προτιμούμε να έχουμε μια μικρή νίκη και καμία ήττα παρά να έχουμε 5 ήττες και μια μεγάλη νίκη. Ο πόνος που αισθανόμαστε από μια ήττα έχει μεγαλύτερη επίδραση στο μυαλό μας απ’ ότι έχει το κέρδος που μας προσφέρει μια νίκη.

 

Πριν συνεχίσεις δες το παρακάτω βίντεο για τα 10 λάθη που κάνεις και δε δημιουργείς έλξη:

Μήπως αυτό αρχίζει να σου φαίνεται κάπως οικείο;

Μας ενδιαφέρει περισσότερο να εξασφαλίσουμε την ελαχιστοποίηση της ήττας παρά να δεχτούμε τον πόνο πολλών και μικρών απορρίψεων για να έχουμε μεγάλο κέρδος.

Με λίγα λόγια παίζουμε περισσότερο για να μην χάσουμε παρά για να κερδίσουμε. Και αυτό δεν είναι συνηθισμένο μόνο στις αγορές ή στην ζωή αλλά και στο φλερτ!

Οι προσδοκίες μας σχετικά με γυναίκες και φλερτ διαμορφώνονται με βάση του να εξασφαλίσουμε πως το αναπάντεχο δεν θα συμβεί. Όμως όλοι μας γνωρίζομε πως το αναπάντεχο είναι το αλατοπίπερο της ζωής και πως ο τρόπος που προσαρμόζεσαι σε αυτό καθορίζει εν τέλει την νίκη από την ήττα.

Και φυσικά αυτό ισχύει και στο φλερτ.

Όταν σου αρέσει μια γυναίκα και ταυτόχρονα η σκέψη πως υπάρχει περίπτωση να μην είναι διαθέσιμη σε τρομάζει, ξεκινάς με την νοοτροπία πως πρέπει να της αρέσεις, πρέπει να θέλει να κάνει κάτι μαζί σου, για τον απλούστατο λόγο πως το ενδεχόμενο μη διαθεσιμότητας θα σημάνει την συνέχεια της μοναξιάς.

Γυναίκες Και Φλερτ: Διακύμανση Κόστους Και Κέρδους

φλερτ

Όταν αποφασίζεις να εμπλακείς με τον οποιοδήποτε τρόπο στο φλερτ, προσπαθείς να εξασφαλίσεις πολλές αλλά μικρές νίκες.

Αφιερώνεις μια τεράστια ποσότητα προσπάθειας, χρόνου και νοητικής ενέργειας για να εξασφαλίσεις πως κάνεις τα πάντα σωστά για να κερδίσεις την γυναίκα που σου αρέσει και το φλερτ να πετύχει.

Ουσιαστικά δεν έχεις την νίκη στο μυαλό σου αλλά την αποφυγή της ήττας.

Προφανώς η νίκη στο μυαλό μας κατά την διάρκεια του φλερτ είναι το σεξ, η σταθερή σχέση και μπορεί και ο γάμος. Ωστόσο, η πραγματική νίκη είναι η αξιολόγηση της ποιότητας.

φλερτ και γυναίκα.

 

Και ποιότητα σημαίνει αν η επένδυση χρόνου και προσπάθειας που κάνεις έχει την αντίστοιχη επιστροφή από την γυναίκα που σου αρέσει.

Όταν δεν έχουμε επιλογές το μυαλό μας θολώνει με περίεργο τρόπο. Υπάρχει ο κίνδυνος να θέλουμε τόσο απεγνωσμένα να κάνουμε κάτι με την γυναίκα όπου αγνοούμε παντελώς την κατάσταση.

Ανάγκη Και Έλλειψη

Είναι σαν να μας τυφλώνει η ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη και αγνοούμε ξεκάθαρα στοιχεία πως η γυναίκα, παρόλο που δείχνει κάποιο ενδιαφέρον, δεν ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες μας.

ανδρας

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζουμε την προσοχή μας στις λάθος πιθανότητες. Δεν εξετάζουμε την πιθανότητα η γυναίκα απλά να μην θέλει αλλά το τι μπορεί να κάναμε εμείς λάθος και η γυναίκα να μην αισθάνεται άνετα να προχωρήσει την κατάσταση μαζί μας.

Αυτό βέβαια συμβαίνει μέχρι να έρθει η πτώση όπως συμβαίνει με τις αγορές. Εκεί που κυνηγούσες και διεκδικούσες μια γυναίκα για εβδομάδες ή και για μήνες, ξαφνικά σου λέει πως σε βλέπει μόνο φιλικά ή πως αυτό το διάστημα δεν είναι σε φάση.

Και το μυαλό σου εκρήγνυται ενώ ταυτόχρονα ο εσωτερικός δικαστής σε κρίνει ανελέητα. Η όλη διαδικασία πέφτει στο κενό και εσύ βρίσκεσαι και πάλι στο μηδέν να ξεκινάς από την αρχή.

κλεψυδρα

Η Ασύμμετρη Διανομή Επιστροφών στο φλερτ σου δείχνει πως επενδύεις σε κάθε γυναίκα τεράστια προσπάθεια λαμβάνοντας ως δεδομένο πως θα κάνεις κάτι μαζί της.

Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Γυναίκες Και Φλερτ: Η Ήττα Μπορεί Να Σημαίνει Νίκη

Στο φλερτ ο σκοπός σου δεν είναι να μην χάσεις αλλά να αποκτήσεις την αντοχή να δέχεσαι πολλές αλλά μικρές ήττες μέχρι να έρθει μια μεγάλη νίκη.

φλερτ και γυναίκα.

 

Οι μικρές ήττες δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα σε απορρίψουν γυναίκες αλλά και πως θα απορρίψεις και εσύ γυναίκες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σου.

Και αυτές οι ήττες στο δικό μου μυαλό είναι πολύ σημαντικές νίκες. Το να έχεις την δυνατότητα να δείχνεις από την αρχή τις προθέσεις σου έχει την ικανότητα να φανερώνει τις προθέσεις της γυναίκας που φλερτάρεις.

Όταν δεν θέτεις όρια και δεν αποφασίζεις να φανερώσεις την πραγματικότητα τα πράγματα γίνονται κουβάρι και όταν τελικά αυτό ξεδιαλύνει η ήττα θα είναι πολύ πιο βαριά.

Καλύτερα να ξέρεις από την αρχή τις προθέσεις της γυναίκας παρά να κινείσαι με μια ελπίδα που στηρίζεται στην ανασφάλεια πως αν κάτι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη γυναίκα η σεξουαλική σου ζωή θα βρεθεί και πάλι στο χείλος του γκρεμού και εσύ αντιμέτωπος ξανά με την μοναξιά τεσσάρων τοίχων.

Θεωρία Των Ασύμετρων Επιστροφών

Η Θεωρία των Ασύμμετρων Επιστροφών στο φλερτ δεν είναι μαγικό φασόλι που θα σου ανθίσει το δέντρο προς την χρυσή χήνα. Είναι απλά η ρεαλιστική επίγνωση πως πάντα θα υπάρχουν πιθανότητες που δεν μπορείς να υπολογίσεις.

  • Υπάρχει περίπτωση να φλερτάρει και με άλλους άνδρες εκτός από εσένα.
  • Μπορεί να έχει κόλλημα με κάποιον πρώην και απλά να χρειάζεται να φλερτάρει, χωρίς κάτι παραπάνω, μέχρι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μαζί του.
  • Πολύ απλά μπορεί να μην είναι έτοιμη για σχέση και να χρειάζεται χρόνο να το συνειδητοποιήσει ακόμα και η ίδια.

Και όπως λέμε πάντα, δεν μετρούν τα λόγια αλλά οι πράξεις. Μπορεί να σου δηλώνει πως της αρέσεις, πως σε θέλει και την ελκύεις αλλά όταν έρχεται η ώρα της πράξης, η κατάσταση να κολλάει όπως η τσίχλα στο παπούτσι.

θαυμαστικο

 

Οι πιθανότητες είναι πολλές, όμως η προσπάθεια που πρόκειται να καταβάλεις ελπίζοντας στο ιδανικό σενάριο που έχεις στο μυαλό σου είναι χειροπιαστή και έχει πάντα μεγάλο τίμημα αν τελικά δεν έχει ανταπόκριση.

Η γραμμή ανάμεσα στην νίκη και στην ήττα είναι εξαιρετικά λεπτή. Τις περισσότερες φορές δεν μετράται από το αποτέλεσμα. Αλλά από το πώς αισθανόμαστε για την κάθε μια και κυρίως πως τις αντιλαμβανόμαστε.

Τέλος, στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε την ήττα ξεχνάμε να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι σημαίνει νίκη για εμάς. Και ξαφνικά το μονοπάτι γίνεται θολό και εμείς βρισκόμαστε σε ένα τούνελ. Χωρίς να γνωρίζουμε πως βρεθήκαμε μέσα του.

Όμως στο φλερτ, όπως και στις αγορές, είναι χρήσιμο να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως κάποια στιγμή μπορεί να έρθει η πτώση. Και όταν θα έρθει είναι καλύτερο να έχεις επιλογές.

Μάθε ό, τι χρειάζεσαι για να γίνεις καλύτερος στο φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr