Γλώσσα Σώματος και Γυναίκες: Τι Θέλει Πραγματικά να σου Πει;

Γλώσσα Σώματος και Γυναίκες: Τι Θέλει Πραγματικά να σου Πει;

Γλώσσα Σώματος Και Γυναίκες

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η γλώσσα σώματος μιας γυναίκας μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για το τι νιώθει και το τι σκέφτεται για εσένα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, το 87-93%, είναι μη λεκτική. Αυτό σημαίνει ότι επικοινωνείς τα συναισθήματά σου κι εκείνη τα δικά της κατά βάση μέσω της γλώσσας σώματός σου.

Επομένως, οι κινήσεις σου, η ομιλία σου και η οπτική σου επαφή είναι πιο ηχηρά από τις λέξεις σου.

Το θετικό σε αυτό είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα. Σε ασυνείδητο επίπδο, μια γυναίκα σου επικοινωνεί τι σκέφτεται και νιώθει για εσένα μέσω της γλώσσας σώματός της. Δες το βίντεο του Χρήστου με τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να την αποκωδικοποιείς και να τη διαβάζεις.

 

 

#1. Οπτική Επαφή

Η οπτική επαφή της γυναίκας με εσένα είναι πολύ πιο σημαντική απ’ότι φαντάζεσαι.

Εάν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της συναναστροφής σας σε κοιτάζει στα μάτια για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυτό είναι ένα σημάδι ότι βρίσκει ενδιαφέρον σε εσένα και σε αυτά που λες. Εάν αντίθετα “σπάει” την οπτική σας επαφή αρκετά συχνά και η προσοχή της αποσπάται, αυτό δείχνει ότι ενδεχομένως δεν έλκεται και τόσο πολύ από εσένα. Γλώσσα σώματος και γυναίκες – η σχέση είναι προφανής.

Επίσης, όταν κάποιος κοιτάει συχνά προς τα πάνω κατά τη διάρκεια της συζήτησης δείχνει ότι ίσως δεν παίρνει πολύ σοβαρά αυτά που του λένε.

Εάν αντίθετα κοιτάει κάτω, ενδεχομένως ντρέπεται για κάτι από αυτά που λέτε ή νιώθει κάπως άβολα και πιο συνεσταλμένα. Επίσης, αυτό είναι μια ένδειξη ότι αναγνωρίζει ότι είσαι ισχυρό αρσενικό και ένας Άνδρας Αξίας.

Πολύ σημαντικό για την οπτική επαφή είναι να κοιτάζεστε περίπου στο 70% της συνολικής επικοινωνίας.

Επιπλέον, η ένταση το βλέμματός της παίζει ρόλο. Εάν δεις ότι σε κοιτάζει έντονα και μάλιστα χαμογελάει, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θέλει να ακούσει περισσότερα και ότι έλκεται από εσένα.

Εάν το βλέμμα της αποσπάτια διαρκώς από το κινητό της ή προτιμάει να κοιτάζει έναν άλλον συνομιλητή σας, τότε αυτό είναι σημάδι ότι ίσως πρέπει να κάνεις κάτι για να της τραβήξεις την προσοχής.

Συνολικά, η οπτική επαφή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας. Από τα μάτια και το βλέμμα μιας γυναίκας μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα. Αυτά που πρέπει να προσέξεις όταν μιλάτε είναι η διάρκεια της οπτικής σας επαφή και φυσικά η ένταση.

γλώσσα σώματος και γυναίκες

#2. Στάση Σώματος

Σε συνδυασμό με την οπτική επαφή, από τον τρόπο που κάθεται ή στέκεται μια γυναίκα και από τις κινήσεις της μπορείς να βγάλεις ακόμα πιο εμπεριστατωμένα συμπεράσματα για το τι σκέφτεται.

Εάν, για παράδειγμα, είναι στραμμένη προς το μέρος σου, δείχνει ότι σε βρίσκει ενδιαφέρον άτομο και ότι θέλει να ακούσει περισσότερα και να έχει επιπλέον επαφή μαζί σου.

Αντίθετα, εάν τα πόδια της δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις από εσένα και δεν είναι στραμμένα προς τα εσένα, τότε αυτό δείχνει ότι ή δεν ενδιαφέρεται αρκετά για αυτά που λέτε ή θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού εκείνη τη στιγμή.

Γενικότερα, το προς τα που είναι στραμμένη παίζει τεράστιο ρόλο, είτε κάθεται είτε στέκεται όρθια. Όσο περισσότερη ώρα είναι στραμμένη προς τα εσένα τόσο πιο πολύ γίνεται φανερό ότι έλκεται από εσένα και ότι μαγνητίζεται από αυτά που λέτε.

Επιπλέον, το να σταυρώσει τα χέρια της στο στήθος ή να τα τοποθετήσει στην μέση της είναι μια αμυντική ή επιθετική στάση.

Δείχνει ότι κάπου νιώθει ότι της επιτίθεσαι και είτε νιώθει την ανάγκη να αμυνθεί είτε να επιτεθεί κι εκείνη.

Φυσικά, κάποιες γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο έντονες προσωπικότητες, όπως και κάποιοι άντρες άλλωστε, οπότε υιοθετούν αυτή τη γλώσσα του σώματος αυτόματα όταν μιλούν με κάποιον.

Από κει και πέρα, εάν κουνάει τα χέρια της ζωηρά όταν σου μιλάει αυτό δείχνει ότι σε συμπαθεί, νιώθει άνετα και χαλαρή μαζί σου, και την έχει συνεπάρει η συζήτητησή σας.

Πρόσεξε επίσης το χαμόγελό της. Όσο πιο πολύ χαμογελάει τόσο περισσότερο σου δείχνει ότι είναι διαθέσιμη, θετική απέναντί σου και ότι της αρέσεις. Ιδιαίτερα εάν το χαμόγελο είναι θερμό, αυθόρμητο και έχει διάρκεια τότε ξέρεις στα σίγουρα ότι ενδιαφέρεται.

Τέλος, θα πρέπει να παρατηρήσεις τα πόδια της όταν κάθεται.

Όταν μια γυναίκα κάθεται με σταυρωμένα τα πόδια αλλά έτσι όπως κάθεται τα πόδια της είναι σταυρωμένα από την αντίθετη πλευρά από εσένα, τότε σου δείχνει ότι είτε δεν νιώθει άνετα και οικεία μαζί σου είτε δεν ενδιαφέρεται.

Μια γυναίκα που νιώθει έλξη και άνεση για εσένα θα σε βάλει στον προσωπικό της χώρο και θα είναι στραμμένη προς τα εσένα.

Όταν σε αφήνει έξω από τον προσωπικό της χώρο και στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση δείχνει ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

φλερτ

#3. Άγγιγμα

Το άγγιγμα είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ξεκινάει από εσένα.

Μην περιμένεις από τη γυναίκα να νιώσει άνετα και να σε αγγίξει εκείνη πρώτη. Πάρε πρωτοβουλία και κάνε εσύ την αρχή.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια της γλώσσας του σώματος που αφορούν το άγγιγμα και πρέπει να τα παρατηρήσεις όταν την αγγίζεις ή όταν σε αγγίζει.

Αρχικά, εάν ξεκινήσει εκείνη πρώτα να σε αγγίζει είναι ένα θετικότατο σημάδι που πρέπει σίγουρα να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου. Δείχνει είτε ότι έλκεται από εσένα είτε ότι νιώθει πολύ άνετα μαζί σου.

Από κει και πέρα, όταν την αγγίξεις για πρώτη φορά θα πρέπει να παρατηρήσεις με μεγάλη προσοχή της αντιδράσεις της. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika με τα βασικότερα σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα νιώθει έλξη για εσένα.

#1. Το Δέχεται Αβίαστα

Εάν η αντίδρασή της είναι ότι δεν το σχολιάζει και συνεχίζει την συζήτητηση και την επικοινωνία σας κανόνικα, τότε αυτή είναι μια θετική αντίδραση. Η γλώσσα σώματος είναι με το μέρος σου.

#2. Γλώσσα Σώματος Και Γυναίκες : Τραβιέται Ελαφρώς/ Τραβιέται Έντονα Προς Την Αντίθετη Κατεύθυνση

Εάν όμως την αγγίξεις ελαφρώς και δεις ότι τραβιέται είτε ανεπαίσθητα είτε πιο έντονα, τότε ίσως δεν νιώθει άνετα ακόμα μαζί σου ή δεν ενδιαφέρεται. Σε κάθε περίπτωση, δοκίμασε να την αγγίξεις ξανά ελαφρώς μετά από μερικά λεπτά και αφού η επικοινωνία σας έχει συνεχιστεί.

Εάν και πάλι τραβηχτεί τότε είτε πρέπει να κάνεις κάτι για να χαλαρώσει είτε απλά δεν σε βλέπει ερωτικά.

#3. Σου Λέει Λεκτικά Ότι Δεν Θέλει Να Την Αγγίζεις

Ελάχιστες οι περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό, όμως μου έχει τύχει.

Μερικές γυναίκες σού λένε ότι δεν θέλουν να τις αγγίζεις, ή στο λένε ακόμα και με αγένεια.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να δείξεις τη δυσαρέσκειά σου με την αντίδρασή της και να της απαντήσεις καταλλήλως.

Φυσικά, παίζει τεράστιο ρόλο ο τρόπος που θα στο πει. Εάν στο πει ευγενικά και αντιληφθείς ότι ντρέπεται, ίσως δεν είναι έτοιμη ακόμα ή ίσως είναι εσωστρεφής. Σε αυτήν την περίπτωση δίνεις χρόνο στη συνομιλία σας να προχωρήσεις και δοκιμάζεις ξανά όταν δεις ότι έχει χαλαρώσει.

Εάν μια γυναίκα είναι αγενής και σου μιλήσει απότομα επειδή απλά την άγγιξες, τότε κατά τη δική μου γνώμη δεν χρειάζεται να δώσεις πολύ ενέργεια στη συγκεκριμένη συναναστροφή και να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να γυρίσει το παιχνίδι.

Ένας άνθρωπος που είναι αγενής στην αρχή της σχέσης θα είναι και στην πορεία.

γλώσσα σώματος

Συνολικά, η γλώσσα σώματος μιας γυναίκας έχει πολλούς τρόπους που μπορείς να την αποκωδικοποιήσεις.

Το καλύτερο είναι να λαμβάνεις τα παραπάνω σημάδια συνδυαστικά και συνολικά και να μην βγάζεις συμπεράσματα από μια και μόνο κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, με τη συνεχή εξάσκηση και επαφή σου με το φλερτ και τις γυναίκες θα μάθεις να αντιλαμβάνεσαι τι κρύβεται πίσω από τα λόγια της.

Επομένως, να είσαι παρατηρητικός και να βλέπεις περισσότερο τι σου δείχνει με τις κινήσεις της παρά τι σου λέει.

Και πίστεψέ με, όταν μάθεις να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος μιας γυναίκας ανοίγουν νέα μονοπάτια που σε οδηγούν σε μια απίστευτη ερωτική ζωή.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.