Γνωρίζεις Πόσες Φορές η Σειρά Simpsons Προέβλεψε το Μέλλον;

Πρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Η σειρά Simpsons παίζει για πάνω από 25 χρόνια και αρκετές φορές έχει αποδεχτεί ότι προέβλεψε το μέλλον, όσον αφορά γεγονότα που αφορούσαν τόσο την αμερικάνικη πραγματικότητα, όσο και την διεθνή.

Προτού συνεχίσουμε με μερικές από αυτέ τις περιπτώσεις που η σειρά προέβλεψε το μέλλον, τσέκαρε την εκπομπή μας Apla+Andrika, για να δεις τις προτάσεις μας για σειρές και ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσεις.

Σειρές & Ταινίες Που Γουστάραμε - Apla + Andrika #016

#1. Η Ανακάλυψη του φυτού “tomacco”Πρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Το 1999 σε ένα επεισόδιο της σειράς ο Homer Simpson χρησιμοποιεί πυρηνική τεχνολογία για να φτιάξει ένα υβρίδιο ντομάτας με φυτό καπνού, το οποίο ονόμασε “tomacco”.

Αυτό έδωσε την έμπνευση στο Rob Baur, αρκετά χρόνια αργότερα, το 2003 να δοκιμάσει να διασταυρώσει τα δύο φυτά. Η διαδικασία φυσικά δεν ήταν εύκολη, όπως στην σειρά, αλλά τελικά ο Baur τα κατάφερε.

Όταν η δημιουργία του υβρίδιου έγινε γνωστή, οι δημιουργοί των Simpson κάλεσαν τον Baur και την οικογένεια του στα γραφεία τους, όπου γεύτηκαν οι ίδιοι την ντομάτα “tobacco”.

#2. Η Ανακάλυψη του Μποζόνιου του HiggsΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Ο Higgs και ακόμη πέντε επιστήμονες προέβλεψαν την ύπαρξη του εν λόγω σωματιδίου με μια εξίσωση το 1964.

Η ύπαρξη του σωματιδίου επιβεβαιώθηκε το 2013, μετά από ένα πείραμα με κόστος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ένα επεισόδιο της σειράς, ο Homer, στέκεται μπροστά σε έναν πίνακα, στον οποίο είναι γραμμένη αυτή ακριβώς η εξίσωση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την πραγματική μάζα του σωματιδίου που ανακαλύφθηκε 14 αργότερα.

Βέβαια, υπάρχει εξήγηση για αυτή την πρόβλεψη, μιας και ο σεναριογράφος David Cohen, είχε επιστημονικό υπόβαθρο και γι’ αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την εξίσωση στο επεισόδιο.

#3. Το Σκάνδαλο με το Κρέας ΑλόγουΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Σε ένα επεισόδιο του 1994 η Lunchday Doris, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει κρέας αλόγου για να φτιάξει ένα γεύμα για τους μαθητές της στο σχολείο Springfield.

Η Doris και οι δημιουργοί της σειράς βέβαια, δεν γνώριζαν ότι στο μέλλον και συγκεκριμένα 9 χρόνια μετά, θα ξεσπούσε ένα τεράστιο σκάνδαλο, όταν ο Εθνικός Οργανισμός Τροφίμων της Ιρλανδίας, θα ανακάλυπτε DNA αλόγου σε σημαντικό ποσοστό έτοιμων προϊόντων κρέατος.

#4. Γράμμα από τους BeatlesΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Ένα επεισόδιο των Simpsons πίσω στο 1991 έδειχνε τον Ringo Star των Beatles να απαντάει σε ένα γράμμα κάποιου οπαδού του συγκροτήματος, που είχε αποσταλεί δεκαετίες πριν.

Ακόμη μια φορά η σειρά προέβλεψε το μέλλον και το 2013 δύο οπαδοί των Beatles από το Essex έλαβαν μια απάντηση από τον Paul McCartney, για ένα γράμμα που είχαν στείλει 50 χρόνια πριν. Το γράμμα είχε παραπέσει σε κάποιο συναυλιακό χώρο, όπου επρόκειτο να παίξουν οι θρυλικοί Beatles, όμως η συναυλία ακυρώθηκε και το γράμμα βρέθηκε από κάποιον ιστορικό.

Η ιστορία έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή “The One Show” του BBC, στην οποία το γράμμα δόθηκε πίσω στους ανθρώπους που το έγραψαν, μαζί με μια απάντηση από τον McCartney.

#5. Η Disney Αγοράζει την 21st Century FoxΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Σε ένα επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε το 1998, οι Simpson είχαν προβλέψει την αγορά στο μέλλον και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2017 της 21st Century Fox, από την Disney έναντι 66,1 δις δολαρίων.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εμφανίζεται μια επιγραφή με τίτλο “ 20th Century Fox, μια εταιρεία της Walt Disney Co.”

Ο σεναριογράφος του επεισοδίου υποστήριξε ότι απλά περίμενε πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και ότι του φάνηκε πολύ λογικό να γίνει αργά ή γρήγορα στο μέλλον.

#6. Η Προεδρεία Donald TrumpΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η σειρά προέβλεψε το μέλλον.

Πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ γνώριζαν τις φιλοδοξίες του Trump και μάλιστα ο συγγραφέας Dan Greany ανέφερε σε μια συνέντευξη ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη ήταν μια προειδοποίηση ότι τα πράγματα στις ΗΠΑ θα ξεφύγουν.

#7. Λάθη του AutocorrectΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Σε ένα επεισόδιο του 1994 εμφανίζεται το “Newton”, μια πρώιμη προσπάθεια ηλεκτρονικού προσωπικού βοηθού της Apple, ο οποίος αλλάζει με την λειτουργία autocorrect μια σημείωση του ήρωα του επεισοδίου, προβλέποντας κάτι που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στο μέλλον, αφού πλέον ο “κορρέκτορας”είναι βασική λειτουργία των φορητών μας συσκευών, αλλά ακόμη κάνει κάποια λάθη, που μπορεί να αλλάξουν το νόημα μιας φράσης.

#8. SmartwatchesΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Τα έξυπνα ρολόγια έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, κι όμως είχαν προβλεφθεί από τους Simpsons σε ένα επεισόδιο του 1995, στο οποίο η Lisa επισκέπτεται ένα μέντιουμ. Στο επεισόδιο μεταφερόμαστε στο 2010, όπου οι άνθρωποι επικοινωνούν με συσκευές τηλέφωνα-ρολόγια που φοράνε στους καρπούς τους.

Οι εν λόγω συσκευές μάλιστα είχαν και φωνητική αναγνώριση, τεχνολογία που έκανε την εμφάνιση της αρκετά αργότερα στο μέλλον.

Ένα smartwatch μπορεί να αποτελεί πολύ καλό δώρο για κάποιον φίλο. Αν θέλεις κι άλλες προτάσεις για δώρα, ρίξε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί.

Τα Καλύτερα Αντρικά Δώρα

#9. Η Οικονομική Κρίση στην ΕλλάδαΠρόκειται για τύχη ή για κάποιου είδους συνομωσία; Τι θέλεις τα μέντιουμ και τα ζώδια όταν έχεις την τηλεόραση και τους Simpsons για να μάθεις το μέλλον;

Το μέλλον της Ελλάδας είχε επίσης προβλεφθεί από τους Simpsons σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε το 2012.

Βέβαια, η χώρα ήδη βρισκόταν σε κρίση και εν μέσω μνημονίων από το 2010, αλλά το επεισόδιο το πήγε ακόμη παραπέρα. Ο Homer Simpson εμφανίζεται ως σχολιαστής σε μια εκπομπή, όταν εμφανίζεται στην οθόνη μια ανακοίνωση που γράφει “Η Ευρώπη πουλά την Ελλάδα στο ebay”.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Γνώρισε μια γυναίκα, όσο καλά γνωρίζουν οι Simpsons το μέλλον, ξεκινώντας από εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.