Γυναικεία Σεξουαλικότητα: Μύθοι και Αλήθειες

Η γυναικεία σεξουαλικότητα για κάποιους αποτελεί άλυτο μυστήριο. Υπάρχουν μύθοι και αλήθειες που πρέπει να λυθούν. Μάθε περισσότερα!

Υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα. Οι περισσότεροι άντρες έχουν άγνοια πάνω σε κάποια βασικά θέματα της γυναικείας σεξουαλικότητας, ή πιστεύουν πράγματα τα οποία δεν ισχύουν.

Αυτό συμβαίνει είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε λόγω παραπληροφόρησης.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την αλήθεια γύρω από το σεξ και τις γυναίκες. Όχι μόνο θα κατανοήσουμε καλύτερα τις πραγματικές τους ανάγκες, αλλά θα καταφέρουμε και να λύσουμε μέσα μας κάποια θέματα που ενδεχομένως μας εμποδίζουν να συμπεριφερθούμε στο σεξ όπως θέλουμε.

Το τι κοιτάζουν οι άντρες και οι γυναίκες στο σεξ είναι διαφορετικό. Τσέκαρε το σχετικό επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Οι γυναίκες, σε θέματα σεξουαλικότητας, δεν διαφέρουν από τους άντρες όσο νομίζουμε. Αντίθετα, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία οι γυναίκες θέλουν να κάνουν, αλλά είτε είναι θέματα ταμπού, είτε φοβούνται ότι ο κόσμος θα τις παρεξηγήσει αν τα ζητήσουν.

Όσον αφορά το σεξ, οι γυναίκες πλέον είναι πολύ πιο απελευθερωμένες απ’ ότι στο παρελθόν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, είναι και πιο ενεργά σεξουαλικές απ’ ότι οι άντρες.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους τέσσερις βασικούς μύθους γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα, και τις αντίστοιχες αλήθειες τους.

#1. Μύθος Για Τη Σεξουαλικότητα: Οι Γυναίκες Δεν Έχουν Ανάγκη Το Σεξ Όσο Οι ΆντρεςΗ γυναικεία σεξουαλικότητα για κάποιους αποτελεί άλυτο μυστήριο. Υπάρχουν μύθοι και αλήθειες που πρέπει να λυθούν. Μάθε περισσότερα!

Ο πρώτος μύθος σχετικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα είναι ότι οι γυναίκες δεν έχουν τόσο ανάγκη το σεξ σε σχέση με τους άντρες. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες θέλουν σεξ σε περίπου ίδια ποσοστά με τους άντρες.

Ίσα ίσα που σύμφωνα με μια ελληνική έρευνα, ένα μεγάλο μέρος των γυναικών ξεκινάνε πρώτες την σεξουαλική πράξη, και μάλιστα είναι διατεθειμένες να κάνουν ό, τι περνάει από  το χέρι τους προκειμένου να βελτιώσουν την σεξουαλική τους ζωή.

Ο μύθος αυτός έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι οι άντρες έχουν περισσότερη τεστοστερόνη απ’ ότι οι γυναίκες, και δεδομένου ότι η τεστοστερόνη είναι σε μεγάλο ποσοστό υπεύθυνη για την σεξουαλική λίμπιντο, είναι διαδεδομένο ότι οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες σεξουαλικές ανάγκες με τους άντρες.

Επιπλέον, στις παλιότερες εποχές αλλά ακόμα και σήμερα, πολλές γυναίκες φοβούνται να εκφράσουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους επιθυμίες.

Ωστόσο, όλα αυτά συμβάλουν απλά στην δημιουργία ενός μύθου γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα. Οι γυναίκες στην πραγματικότητα έχουν ανάγκη το σεξ στην ίδια περίπου συχνότητα και ποσότητα με τους άντρες.

#2. Οι Γυναίκες Δεν Συζητάνε Τα Σεξουαλικά Τους Και Δεν Έχουν Τόσο Το Σεξ Στο Μυαλό ΤουςΗ γυναικεία σεξουαλικότητα για κάποιους αποτελεί άλυτο μυστήριο. Υπάρχουν μύθοι και αλήθειες που πρέπει να λυθούν. Μάθε περισσότερα!

Και όμως ! Μια από τις κύριες συζητήσεις μεταξύ των γυναικών είναι τα σεξουαλικά θέματα. Θα πάθαινες πλάκα αν μάθαινες με πόσες λεπτομέρειες και πόσο περιγραφικά μιλάνε για την σεξουαλική τους ζωή.

Το 83% των γυναικών, σε μια πρόσφατη έρευνα, δήλωσε ότι θα ένιωθε πολύ άνετα να συζητήσει για την σεξουαλική του ζωή όχι μόνο με τις φίλες του, αλλά και με κάποιον ειδικό.

Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν πάρα πολλές σεξουαλικές φαντασιώσεις, ακριβώς όπως κι εμείς.

Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις, το μυαλό τους πάει και σε πιο ακραία πράγματα απ’ ότι το δικό μας.

Επομένως, ο μύθος ότι οι γυναίκες είναι πιο ντροπαλές όσον αφορά τις σεξουαλικές συζητήσεις, και ότι δεν έχουν το σεξ στο μυαλό τους όσο οι άντρες, δεν έχει καμία σχέση με την σεξουαλικότητα.

#3. Οι Γυναίκες Είναι Μονογαμικές, Ενώ Οι Άντρες Πολυγαμικοίπολυγαμικη

Αυτός είναι άλλος ένας μύθος που χρήζει κατάρριψης. Οι γυναίκες, όπως και οι άντρες, είναι πάρα πολύ πιθανόν να είναι πολυγαμικές. Να θέλουν, δηλαδή, παραπάνω από έναν συντρόφους προκειμένου να είναι πλήρεις.

Σε παλιότερες εποχές, αλλά πολλές φορές το συναντάμε ακόμα, ήταν απόλυτα αποδεκτό για έναν άντρα να έχει παραπάνω από μια συντρόφους, ενώ για μια γυναίκα ήταν κατακριτέο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια ελληνική έρευνα, το 30% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι πολυγαμικές, δηλαδή έχουν παραπάνω από ένα ερωτικούς συντρόφους.

Πέρα από την απιστία, υπάρχουν και άλλα πράγματα που κάνεις εσύ και καταστρέφεις την ερωτική σου ζωή.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν στο ίδιο ποσοστό την ανάγκη να μην περιορίσουν την σεξουαλική τους ελευθερία και να έχουν πολλαπλούς συντρόφους.

Πλέον, είναι περισσότερο θέμα ταμπού και κοινωνικού προγραμματισμού, παρά πραγματικότητας.

#4. Οι Γυναίκες Δεν Αυνανίζονται: Μύθος Για Τη ΣεξουαλικότηταΗ γυναικεία σεξουαλικότητα για κάποιους αποτελεί άλυτο μυστήριο. Υπάρχουν μύθοι και αλήθειες που πρέπει να λυθούν. Μάθε περισσότερα!

Άλλος ένας μύθος που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα !

Οι γυναίκες αυνανίζονται ακριβώς όπως και οι άντρες. Απλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν το παραδέχονται.

Ωστόσο, πάρα πολλές έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες αυνανίζονται με την ίδια σχεδόν συχνότητα που αυνανίζονται και οι άντρες, με μια έρευνα να αναφέρει ότι το 60% των γυναικών αυτοϊκανοποιούνται.

Είναι λοιπόν πλέον αυτονόητο ότι υπάρχουν αμέτρητοι μύθοι γύρω από την γυναικεία σεξουαλικότητα, που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες είναι το ίδιο σεξουαλικά ενεργές με εμάς, αν όχι και περισσότερο, και απλά υπάρχουν αμέτρητα ταμπού πάνω στο θέμα σεξ και γυναίκες.

Μην πιστεύεις όμως όλα όσα ακούς.

Νομίζω ότι το σημερινό άρθρο σού απέδειξε ότι όσον αφορά το σεξ, οι γυναίκες και οι άντρες δεν έχουμε και τόσες διαφορές. Προσέγγισε έχοντας στο μυαλό σου λοιπόν ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ. Στο φλερτ μετράαει να έχεις αυτοπεποίθηση, άρα άσε πίσω αυτές τις λάθος πεποιθήσεις για τις γυναίκες.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η σεξουαλικότητά σου είναι κάτι που πρέπει να ερευνήσεις. Μάθε περισσότερα εδώ.

Διάβασε το  βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.