Γυναικείο Ενδιαφέρον- Απλοί Τρόποι να Καταλάβεις αν Ενδιαφέρεται!

Κινήσεις, συμπεριφορές και χειρονομίες οι οποίες αποκαλύπτουν το ερωτικό γυναικείο ενδιαφέρον.

Πριν διαβάσεις οτιδήποτε δες εδώ.

Από την αρχαιότητα έχει γίνει αντιληπτό ότι οι γυναίκες εξέφραζαν το ερωτικό τους ενδιαφέρον με κινήσεις, συμπεριφορές και χειρονομίες οι οποίες δεν ήταν απαραίτητα συμβατές με τα όσα δήλωναν λεκτικά. Οι ενδείξεις του γυναικείου ενδιαφέροντος εκφράζονται κατά την διάρκεια του φλέρτ με περισσότερες από πενήντα κινήσεις σε αντίθεση με τους άντρες οι οποίοι περιορίζονται σε λιγότερες από είκοσι.

Παρόλο που υπάρχουν τρόποι να γίνεις εξπέρ στο να αντιλαμβάνεσαι όλες τις κινήσεις που αποκαλύπτουν το γυναικείο ενδιαφέρον υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις οι οποίες συναντούνται σε κάθε περίπτωση που μια γυναίκα φλερτάρει με έναν άντρα και είναι πολύ απλές να τις αντιληφθείς αρκεί να ξέρεις τι να παρατηρήσεις.

 • Παρατήρησε αν την ώρα που φλερτάρετε μειώνεται η απόσταση μεταξύ σας.
  Αν την ώρα που φλερτάρεις με μια γυναίκα παρατηρείς ότι όσο εξελίσσεται η συζήτηση σας έρχεται σιγά σιγά πιό κοντά στον προσωπικό σου χώρο, αυτό είναι μια ένδειξη ότι σου ”επιτρέπει” να εισέλθεις περισσότερο στον δικό της προσωπικό χώρο. Μπορείς να το ερμηνεύσεις ως πρόσκληση να εντείνεις το φλέρτ και να κλιμακώσεις την σωματική επαφή σε πιό άνετη και πιο φιλική, ανοίγωντας παράλληλα σιγά σιγά τη στάση του σώματός σου δίνωντάς της χώρο να εισέλθει περισσότερο.
 • Παρατήρησε αν την ώρα που φλερτάρετε μιμείται ελαφρά τις κινήσεις σου.
  Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο οι ψυχολόγοι αποκαλούν «postural echo” κατά το οποίο ο συνομιλητής σου κάνει σχεδόν τις ίδιες κινήσεις με τις δικές σου. Όταν σκύβεις λίγο προς το μέρος της για να της μιλήσεις σκύβει και η ίδια προς το μέρος σου. Αν πιάσεις το ποτό σου για να πιείς την ώρα που της μιλάς θα πιάσει το ποτήρι της να πιεί και η ίδια. Πρόκειται για κινήσεις που αποκαλύπτουν οικειότητα και έλξη για σένα.
 • Παρατήρησε αν την ώρα που φλερτάρετε σταυρώνει συνεχώς τα πόδια της.
  Είναι μια κίνηση που κάνουν οι γυναίκες με σκοπό να κρατούν την προσοχή σου σε ελκυστικά σημεία του κορμιού τους. Αν παρατηρείς ότι κάθε λίγο η γυναίκα ”αλλάζει” το σταύρωμα των ποδιών της όταν φλερτάρετε είναι ένδειξη ότι ενδιαφέρεται για την φυσική σου έλξη προς την εμφάνισή της και τα ”κάλη” της. Οι γυναίκες γνωρίζουν ότι οι άντρες έλκονται ”οπτικά” και ότι είναι δύσκολο να αντισταθούν να κοιτάξουν όταν νιώθουν έλξη. Και πίστεψέ με ”θέλουν” να κοιτάξεις.
 • Παρατήρησε αν την ώρα που φλερτάρετε χρησιμοποιεί πολλές χειρονομίες την ώρα που σου μιλάει.
  Αυτή είναι μια προσπάθεια να διατηρεί συνεχώς αυξημένο το ενδιαφέρον σου σε αυτά που λέει. Με αυτόν τον τρόπο σου δείχνει ότι θέλει να ενδιαφέρεσαι σε αυτά που σου λέει και όσο περισσότερο χρησιμοποιεί τα χέρια της για να τα τονίζει, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρεται για το ενδιαφέρον σου και την άποψή σου για αυτά.
 • Παρατήρησε αν την ώρα που φλερτάρετε το κεφάλι της γέρνει και χαζοχαμογελά.
  Αν η γυναίκα ανταποκρίνεται στο φλέρτ σου και στην συναναστροφή σας γενικότερα με θετική διάθεση με ταυτόχρονες κλίσεις του κεφαλιού και χαριτωμένα ”χαζόγελα”, τότε αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα απολαμβάνει να είναι μαζί σου και αυτή η παιχνιδιάρικη κίνηση δείχνει ότι νιώθει έλξη για σένα. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να φανεί ως ένα θετικό, παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο άτομο, διαθέσιμο για θετικές στιγμές.

Οι παραπάνω κινήσεις και συμπεριφορές αποτελούν ”ομιλία” στην γλώσσα του σώματος με την οποία η γυναίκα σου εξομολογείται ότι ενδιαφέρεται και θέλει να συνεχίσει την αλληλεπίδραση μαζί σου.

Να θυμάσαι : Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μή λεκτικό και το κορμί μιλάει περισσότερο από το στόμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις να μιλάς την γλώσσα του.

Μην ξεχνάς : Η έλξη δεν είναι συνειδητή επιλογή και οι περισσότερες κινήσεις που αποκαλύπτουν την έλξη που νιώθει ένα πρόσωπο για κάποιο άλλο είναι ασυνείδητες και δεν αντιλαμβανόμαστε κάν ότι τις κάνουμε.

(συνεχίζεται)

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.