H Σχολή του Men Of Style Στην Athens Voice!

Φοβερή συνέντευξη του Χρήστου απο το Men Of Style στην Athens Voice και την Φιλίππα Δημητριάδη σε ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση!

Εχθές και σήμερα, το Men Of Style και ο Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεων Χρήστος, φιλοξενείται στην Ηλεκτρονική και Έντυπη έκδοση της Athens Voice.

Σε μια φοβερή συνέντευξη με πολύ στοχευμένες και δύσκολες ερωτήσεις, η δημοσιογράφος Φιλίππα Δημητριάδη, παρήγαγε ένα εξαιρετικό κείμενο που από την μεριά μας θεωρείται ένα από τα πληρέστερα που έχουν γραφτεί γύρω από το Men Of Style, όχι επειδή ενέχει μια καλή παρουσίαση της δουλειάς μας, αλλά επειδή αποτελεί την πρώτη καταγραφή σε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο της φιλοσοφίας του Men Of Style, βγάζει το πραγματικό ζουμί των αναγκών που υπάρχουν στους Άνδρες και του πως η ομάδα του MOS τις καλύπτει, αλλά φέρνει και την άποψη των γυναικών σε μια συζήτηση γύρω από ατάκες, σεξουαλική παρενόχληση, ηγεσία, αποφασιστικότητα και διαδικτυακό φλερτ.

Παρακάτω ένα απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύθηκε :

Μόλις μπήκα στα (ομολογουμένως εντυπωσιακά) γραφεία του MOS, η πρώτη εικόνα που αντίκρισα ήταν τον Ανέστη, τον Head Coach, κλεισμένο στο meeting room που περιστοιχίζεται από τζαμαρία, να μιλά με στόμφο στο τηλέφωνο, δίνοντας συμβουλές σε έναν πελάτη του. Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ο Will Smith στο ρόλο του Hitch, «του μετρ του ζευγαρώματος». «Ναι, κοίτα, δεν νοικιάζουμε κουταβάκια για να ρίξουμε μια γυναίκα», μου λέει ο Χρήστος, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του Men Of Style, ξεσπώντας σε γέλια καθώς αναφέρεται σε μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας. Ο Χρήστος έχει μία σαρωτική προσωπικότητα. Μιλά έντονα, σαν παθιασμένος πάστορας σε κυριακάτικο κήρυγμα και κοιτά ευθεία στα μάτια. Όταν μου περιγράφει πως πίσω στο 2005 ήταν «ένας στούρνος» επικοινωνιακά αδυνατώ να το πιστέψω. «Μου ήταν δύσκολο, όχι απλά να φλερτάρω, αλλά να επικοινωνήσω. Ήμουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε η ψυχή της παρέας». 

Τι σας λένε οι άντρες που έρχονται; Ότι τους έχουμε «ευνουχίσει» και δεν μπορούν να μας προσεγγίσουν; 
Τα τρία πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι: φόβος προσέγγισης, φόβος απόρριψης και φόβος για το πώς να εκφράσω τις προθέσεις μου.

Γιατί είναι κυριευμένος από αυτές τις φοβίες ο σύγχρονος άντρας; Φταίει η κρίση, η μανούλα που τον καλόμαθε, τα πρότυπα που του λένε πως πρέπει, για παράδειγμα, να είναι ο Tom Hardy για να αρέσει σε μία γυναίκα; 
Είναι ένα σύνολο. Ανέφερες το οικογενειακό υπόβαθρο, σίγουρα παίζει ρόλο. Μπορεί όμως να έχεις ένα οικογενειακό υπόβαθρο θετικό και ξαφνικά να μείνεις άνεργος. Εκείνη τη στιγμή αυτομάτως σκέφτεσαι ότι «δεν έχω 20 ευρώ να βγάλω ραντεβού την κοπέλα που μου αρέσει», γιατί έστω στο πρώτο ραντεβού θα κεράσεις, ρε φίλε. Εκείνη τη στιγμή αυτό σε σαμποτάρει. Επίσης λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών δεν είναι πια εύκολο να έχεις ένα σπίτι μόνος σου, άρα σκέφτεται ο άντρας «η πρώτη μας επαφή θα έρθει σε ένα ξενοδοχείο, στο αμάξι;», πρακτικά ζητήματα τα οποία λειτουργούν ανασταλτικά σε ένα σύνολο ήδη υπαρχουσών πεποιθήσεων, που σε κάνουν να πιστεύεις ότι στερείσαι ικανότητες, ότι δεν το ’χεις. Ότι, για παράδειγμα, δεν είσαι ετοιμόλογος ή εμφανίσιμος. Από εκεί και πέρα κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανασφάλειες.

Άρα καταλαβαίνω ότι για να αναλάβετε έναν άντρα, πρώτα τον ψυχολογείτε βαθιά.  
Φυσικά. Κάνουμε ολόκληρα μίτινγκ για έναν άνθρωπο. Για να αναλάβουμε κάποιον πρέπει να αξιολογήσουμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, πώς θα εξατομικεύσουμε τις υπηρεσίες μας έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του και πώς θα εξελιχθεί ανάλογα με αυτές, πόση πίεση αντέχει.

Πίεση; Έχει πίεση η εκπαίδευση στο Men Of Style;  
Φυσικά και έχει πίεση, extreme sport είναι. Οι άντρες που έρχονται εδώ θα χρειαστεί να προσεγγίσουν γυναίκες σε πρακτικό επίπεδο. Μέχρι να πάρουν την πρώτη κρυάδα και να συνειδητοποιήσουν ότι οι γυναίκες δεν δαγκώνουν, ότι δεν θα σου πετάξει η άλλη pepper spray στη μούρη επειδή της είπες «καλησπέρα, σε είδα και ήθελα να σου πω ένα γεια να σε γνωρίσω», ίσως πιεστούν. Η απόρριψη όμως είναι κομμάτι του φλερτ, αν δεν απορριφθείς δεν γίνεται, γιατί φυσικά δεν μπορεί να αρέσεις σε όλους.

 

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρη την συνέντευξη εδώ! Επίσης πιο κάτω μπορείς να δεις φωτογραφίες από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Athens Voice που κυκλοφορεί σήμερα!

Ευχαριστούμε θερμά την Φιλίππα για το φοβερό άρθρο και την Athens Voice για την φιλοξενία!

 

 

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.