Η Αληθινή Αγάπη Υπάρχει; Αξίζει να την Κυνηγήσεις;

Υπάρχει Η Αληθινή Αγάπη;

Υπάρχει στ’ αλήθεια ο συναισθηματικός δεσμός που λέγεται αληθινή αγάπη; 

Είναι πιθανό να υπάρχει;

Υπάρχει γενικά η τάση να θεωρείται ότι παλιότερα η αγάπη ήταν αληθινή, ενώ όσο περνάνε χρόνια τα αληθινά συναισθήματα παύουν να υφίστανται, κάτι που εξηγεί κατά πολλούς τα πολλά διαζύγια.

Σύμφωνα με στατιστικά από τις ΗΠΑ τα ποσοστά διαζυγίων έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως και πάλι είναι κοντά στο 50%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με παλαιότερα.

Και οι γάμοι βέβαια έχουν μείωση, καθώς οι νέοι άνθρωποι αποφεύγουν το γάμο.

Η πεποίθηση ότι είναι αληθινή μόνο όταν διαρκεί, θεωρείται πλέον ξεπερασμένη.

Πώς Ορίζει Ο Σύγχρονος Άνθρωπος Την Αληθινή Αγάπη;

πως ορίζεται η αληθινή αγάπη

Πώς βλέπει λοιπόν ο σύγχρονος άνθρωπος το θέμα;

Η αληθινή αγάπη χαρακτηρίζεται από κάποια στοιχεία, με βάση τα οποία ξεχωρίζει.

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένα άτομο το οποίο θα έχει να δώσει το σύνολο αυτών των χαρακτηριστικών, καθώς αυτό απαιτεί συναισθηματική ωριμότητα και επένδυση τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο σχέσης.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα στοιχεία.

#1. Αληθινή Αγάπη Σημαίνει Κατανόηση

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, ακούς ενεργά τη σύντροφο σου. Αυτό σημαίνει ότι κατανοείς όσα σου λέει και αντιλαμβάνεσαι όσα αισθάνεται.

Μάλιστα, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει κατανόηση, χωρίς να χρειαστεί να ειπωθεί το οτιδήποτε. Απλά καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

Παράλληλα, λαμβάνει ο ένας υπ’ όψιν τη γνώμη του άλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και ταύτιση απόψεων σε όλα τα ζητήματα. 

Αυτό φανερώνει ότι χρειάζεται και οι δύο να έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο επικοινωνίας που θα συμβάλλει στην έκφραση των συναισθημάτων και στο να επιτυγχάνεται κάποιου είδους συναίνεση και συνεννόηση στο τέλος.

Τσέκαρε το βίντεο του Θέμη που ακολουθεί, αν θέλεις να απογειώσεις άμεσα τις επικοινωνιακές σου ικανότητες.

#2. Υπάρχει Αλληλουποστήριξη Στο Πλαίσιο Της Αγάπης

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, η σχέση είναι ένα ασφαλές καταφύγιο.

Ο ένας είναι δίπλα στον άλλο, όχι μόνο στα εύκολα και στα ευχάριστα, αλλά και στα δύσκολα, όταν η στήριξη κρίνεται αναγκαία.

Ακόμη, είναι και οι δυο διατεθειμένοι να στηρίξουν έμπρακτα τις αποφάσεις και τις φιλοδοξίες τους, έχοντας σαν γνώμονα την προσωπική εξέλιξη του συντρόφου τους, η οποία με τη σειρά της θα φέρει την εξέλιξη στη σχέση.

#3. Αληθινή Αγάπη Σημαίνει Αποδοχή  

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, δέχεσαι τον άλλον όπως είναι και αποδέχεσαι τις διαφορές και τις αποκλίσεις που μπορεί να έχει από αυτό που θεωρείς ιδεατό.

Όπως αγαπάς τα πλεονεκτήματα του, έτσι αγαπάς και τα μειονεκτήματα και δεν προσπαθείς με κινήσεις χειραγώγησης να τον κάνεις να αλλάξει.

Γνωρίζοντας ότι θα γίνεις αποδεκτός, μπορείς να είσαι αυθεντικός, κάτι που είναι σημαντικό σε μια σχέση.

Δίπλα σε μια γυναίκα που σε αγαπά αληθινά, αισθάνεσαι ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να προσποιείσαι και χωρίς να προσπαθείς να προβάλλεις κάτι διαφορετικό από την πραγματικότητα.

#4. Δεν Φοβάσαι Να Δείξεις Τις Αδυναμίες Σου

Σε μια σχέση θα χρειαστεί να μοιραστείς όχι μόνο ευτυχισμένες στιγμές, αλλά και στιγμές λύπης και αδυναμίας.

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, θα νιώσεις ότι θέλεις να μοιραστείς αυτή τη δυσκολία με το έτερο ήμισυ, και το κυριότερο, θα αισθανθείς ότι μπορεί να σε κατανοήσει και να σου απαλύνει τον πόνο, χωρίς να σε κρίνει για την αδυναμία σου. 

#5. Νιώθεις Την Επιθυμία Να Μοιραστείς Κρυφές Πτυχές Σου

Μερικά πράγματα δεν λέγονται στον έναν και στον άλλον.

Κάποιες βαθύτερες σκέψεις που σε απασχολούν μπορεί να ειπωθούν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Αν ο άλλος σε εμπνέει να μοιραστείς μαζί του πτυχές του εαυτού σου που δεν μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει αληθινή αγάπη μεταξύ σας, αλλά και διάθεση να δέσετε τη ζωή σας.

#6. Μια Γυναίκα Που Σε Αγαπά Αληθινά, Δεν Θα Σε Προδώσει

Σε μια ώριμη σχέση, με μια γυναίκα που τρέφει πραγματική αγάπη προς εσένα, θα ανοιχτείς περισσότερο, θα δείξεις εμπιστοσύνη και θα μοιραστείς πράγματα που δεν θα έλεγες υπό άλλες συνθήκες.

Παράλληλα, σε μια τέτοια σχέση, θα περιμένεις να υπάρχει εμπιστοσύνη και από την άλλη πλευρά. Η γυναίκα θα σου λέει την αλήθεια και δεν θα προσπαθεί να σε εξαπατήσει ή να σου πει ψέματα, για οποιονδήποτε λόγο.

Η αληθινή αγάπη λοιπόν σημαίνει ότι δεν θα προδώσει ο ένας τον άλλον.

#7. Υπάρχει Διάθεση Επίλυσης Των Διαφορών

Σε κάθε σχέση, όσο δυνατά και αν είναι τα συναισθήματα, θα υπάρξουν προστριβές και διαμάχες κάποια στιγμή.

Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη, υπάρχει και η διάθεση να επιλυθούν αυτές οι διαφορές,με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ώστε η σχέση να προχωρήσει και να εξελιχθεί.

Αν τώρα τυχαίνει να υπάρχουν συχνές διαμάχες στη σχέση, μπορεί να χρειαστεί να πάρεις δραστικά μέτρα. Δες τι μπορείς να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση, στο παρακάτω επεισόδιο του κορυφαίου ελληνικού podcast, Apla+Andrika.

#8. Τονώνεται Η Αυτοπεποίθηση Σου

Η αληθινή αγάπη διακρίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε ήδη αναφέρει, όπως εμπιστοσύνη, σεβασμός, αλληλοστήριξη.

Η ύπαρξη αυτών των στοιχείων δημιουργεί ένα κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας στο ζευγάρι, κάτι που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση του.

Μέσα από μια τέτοια σχέση και τα δύο μέλη του ζευγαριού καταφέρνουν να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Αισθάνονται και οι δύο ελκυστικοί και επιτυχημένοι.

Πάντως σχετικά με την αυτοπεποίθησή σου, αν αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι βοήθεια να την ξαναβρείς δες το βίντεο που θα βρεις εδώ.

#9. Φαντάζεστε Μια Ζωή Μαζί

αληθινή αγάπη

Η αληθινή αγάπη φέρνει στο προσκήνιο πλάνα για μια κοινή ζωή.

Θέλεις το έτερο ήμισυ να αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής σου για τα χρόνια που έρχονται και την λαμβάνεις υπ’ όψιν σου σε κάθε απόφαση που λαμβάνεις. 

Το ίδιο φυσικά κάνει και εκείνη από την πλευρά της.

Τελικά υπάρχει αληθινή αγάπη;

Πολλοί μπερδεύουν την αληθινή αγάπη με ένα προσωρινό συναίσθημα έλξης και ευχαρίστησης.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν είναι σταθερό, σε αντίθεση με την αληθινή αγάπη που διακρίνεται από σταθερότητα.

Έτσι λοιπόν, η αληθινή αγάπη σίγουρα δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις ρομαντικές ταινίες.

Δεν είναι κάτι που δημιουργείται ξαφνικά, όταν δύο άνθρωποι συναντηθούν, ούτε φέρνει την απόλυτη ευτυχία μέσα σε μια στιγμή.

Η αληθινή αγάπη προϋποθέτει ωριμότητα και προσπάθεια. 

Πρέπει να μπορείς να δεις τα πράγματα από την οπτική του άλλου και να έχεις τη διάθεση να συμβιβαστείς, να υποχωρήσεις και να δείξεις σεβασμό.

Ακόμη, πρέπει να έχεις τη διάθεση να επενδύσεις στη σχέση, αλλά και στον εαυτό σου.

Η απάντηση λοιπόν στο μεγάλο αυτό ερώτημα είναι ότι φυσικά η αληθινή αγάπη είναι ένα υπαρκτό συναίσθημα.

Μπορεί να μην την βρεις εύκολα, αξίζει όμως να την κυνηγήσεις και να βιώσεις όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης που προκύπτουν από αυτή.

Πιστεύεις ότι σου αξίζουν ποιοτικότερες σχέσεις αλλά δυσκολεύεσαι να τις αποκτήσεις; Είναι πιο απλό απ’ ότι νομίζεις. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.