Η Δύναμη της Οπτικής Επαφής στο Φλερτ

Η διαδικασία του φλερτ χωρίζεται σε πολλά στάδια. Ένα βασικό είναι η οπτική επαφή. Δες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την απίστευτη δύναμη!

Η οπτική επαφή είναι ένας τρόπος να δείξεις το ενδιαφέρον σου για μια γυναίκα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σταδίου του φλερτ.

Πριν ακόμα της μιλήσεις, η γυναίκα είναι σε θέση να καταλάβει από τον τρόπο που την κοιτάς ποιες είναι οι προθέσεις σου.

Εαν είναι διαθέσιμη, από τη στιγμή που διατηρείς την οπτική επαφή με τον τρόπο που θα διαβάσεις παρακάτω, θα ανταποκριθεί. Από τη δική σου πλευρά ξέρεις ότι με τις γυναίκες οφείλεις να παρατηρείς τη συμπεριφορά τους για σημάδια ότι ενδιαφέρονται. Από ένα τόσο απλό και όμως σίγουρο σημάδι όπως είναι η οπτική επαφή μπορείς να διαπιστώσεις πολλά πράγματα.

Ιδιαίτερα, για τους ντροπαλούς άντρες, η οπτική επαφή αποτελεί την βάση για το φλερτ που τους ανοίγει τον δρόμο για να συνεχίσουν.

Όταν διατηρείς την οπτική επαφή με μια γυναίκα που σου αρέσει προβάλλεις το χάρισμα και την αυτοπεποίθηση σου.

Επομένως, θα πρέπει να αντισταθείς στην επιθυμία να κοιτάξεις κάπου αλλού όταν κατά την διάρκεια του φλερτ, διασταυρωθούν τα βλέμματα σας.

Είτε είσαι ντροπαλός είτε όχι, είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς την οπτική επαφή, σε κάθε βήμα του φλερτ, ώστε να αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη.

Οπτική Επαφή Στο Φλερτ Πριν Tην Έναρξη Tης Αλληλεπίδρασηςοπτική επαφή στ φλερτ

Πριν ξεκινήσει το μεταξύ σας φλερτ πρέπει να ξέρεις πότε να διακόψεις την οπτική επαφή.

Α) Ο γενικός κανόνας λέει ότι όταν αντιληφθείς ότι σε κοιτάει, πρέπει να την κοιτάξεις και να διακόψεις όμως την οπτική επαφή, δείχνοντας έτσι ότι δεν αποτελείς απειλή, κάτι που θα διευκολύνει τα πράγματα.

Το αντίθετο, θα θέσει σε λειτουργία μέσα της έναν συναγερμό και θα της δείξει ότι είσαι περίεργος.

Β) Μετά από 1,5” κοίταξε κάπου αλλού και αφού δείξεις ότι δεν αποτελείς απειλή, μπορείς να επαναφέρεις το βλέμμα σου σε εκείνη μετά από 2-2,5”.

Γ) Όταν τα βλέμματα σας συναντηθούν ξανά, χαμογέλασε ζεστά.

Δ) Αν βρίσκεστε κοντά, είναι η ώρα να ξεκινήσει το φλερτ, ξεκινώντας μια συζήτηση μαζί της.

Στην ουσία αυτή η σύντομη οπτική επαφή είναι το πρώτο μέρος του φλερτ που σου ανοίγει τον δρόμο και είναι στην πραγματικότητα μια πρόσκληση για να την προσεγγίσεις.

Κατά την Διάρκεια Της Συζήτησηςφλερτ

Όταν μιλάς στην γυναίκα, φρόντισε ώστε να κρατάς οπτική επαφή για το 70-80% του χρόνου. Κατά τον υπόλοιπο χρόνο μπορείς να κοιτάς κάπου αλλού.

Αν μιλώντας κάνεις κάποιο σχόλιο ή πεις κάτι για τον εαυτό σου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως κίνηση εντυπωσιασμού, διάκοψε την οπτική επαφή, ώστε να μην φανεί ότι το είπες για να δεις τι αντιδράσεις της.

Όταν σου μιλά εκείνη, θα πρέπει να της δείξεις ότι είσαι συγκεντρωμένος σε όσα λέει. Αυτό για την οπτική επαφή σημαίνει ότι θα αποτελεί το 90-95% του χρόνου.

Σε αυτή την περίπτωση κοίταξε μακρυά, μόνο όταν το κάνει και εκείνη.

Κατά την διάρκεια του φλερτ, θα πρέπει να προσέξεις, ώστε να μην ρίξεις την αξία σου. Δες με ποιους τρόπους μπορεί να συμβεί αυτό, στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Πώς Να Διατηρήσεις Οπτική Επαφή Στο Φλερτ Χωρίς Να Φανείς Περίεργοςφλερτ

Το φλερτ βασίζεται στην οπτική επαφή, όμως αν το παρακάνεις δεν είναι καθόλου απίθανο να φανείς περίεργος στα μάτια της και αυτό να την κάνει να αισθανθεί άβολα.

Για να κάνεις μια γυναίκα να νιώσει έλξη με την οπτική επαφή, πρέπει να προβάλλεις ζεστή και φιλική διάθεση.

Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχεις αυτό είναι να χαμογελάσεις με τα μάτια. Για να καταλάβεις πώς μοιάζει αυτό, πρέπει να σκεφτείς πώς αισθάνεσαι όταν γελάς με την καρδιά σου.

Αυτό το χαμόγελο είναι μια πρόσκληση για την γυναίκα και σε κάνει να δείχνεις ανοιχτός και φιλικός.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα κάνεις το φλερτ σου πιο αποτελεσματικό, τσέκαρε αυτό το βίντεο.

Πώς Θα Καταλάβεις Αν Ενδιαφέρεται;ενδιαφερεται

Αν το φλερτ με την οπτική επαφή βρίσκει ανταπόκριση, θα το καταλάβεις, όταν η επαφή διατηρείται για 1-2”, ή όταν σε κοιτάξει, απομακρύνει το βλέμμα της και κοιτάξει ξανά.

Όταν πάρεις την προσοχή της και υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ σας σημαίνει ότι ενδιαφέρεται και σε προσκαλεί να την προσεγγίσεις.

Επομένως, αυτή είναι η ώρα να δράσεις. Αν δεν κινηθείς, θα το εκλάβει ως έλλειψη ενδιαφέροντος ή έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Φρόντισε λοιπόν, να την προσεγγίσεις μετά τα 2”, χωρίς να χάσεις χρόνο, για να μην δώσεις στον εγκέφαλο σου την δυνατότητα να προβάλλει δικαιολογίες.

Μην ξεχνάς ότι αν ενδιαφέρεται, δεν θα σε περιμένει όλο το βράδυ. Αν δεν κάνεις την κίνηση σου, θα βρει κάποιον άλλον.

Πώς Θα Βελτιωθείς Στο ΦλερτImage result for flirting"

Η οπτική επαφή στο φλερτ χρειάζεται εξάσκηση, ώστε να σου βγαίνει εύκολα και άνετα. Πέραν της πρακτικής στο φλερτ που είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθείς, μπορείς να κάνεις και μερικές ασκήσεις.

Δοκίμασε να κοιτάζεις τους ανθρώπους στον δρόμο στα μάτια. Όταν περνάς δίπλα από κάποιον 4-5 βήματα πριν, κοίταξε τον αρκετά στα μάτια.

Κάνε το ίδιο σε άλλες καταστάσεις, όπως στο σούπερ μάρκετ με τους ταμίες ή με κάποιον πωλητή. Από τις καθημερινές αυτές καταστάσεις μπορείς να μάθεις πολλά για τον εαυτό σου και να βελτιώσεις τη ζωή σου σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ καλές για εξάσκηση, καθώς όχι μόνο βελτιώνεσαι, αλλά δείχνεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι τους εκτιμάς. Από τους ανθρώπους αυτούς καθώς και αυτές τις αντιδράσεις τους θα αντλήσεις πολύτιμες πληροφορίες που θα ενσωματώσεις και στις ερωτικές προσεγγίσεις σου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Έχεις πολλά ακόμη να μάθεις για το φλερτ. Ξεκίνα από εδώ.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.