Η Αξία των Ρίσκων και Γιατί σε Βοηθούν να Εξελιχθείς

Η Αξία των Ρίσκων και Γιατί σε Βοηθούν να Εξελιχθείς

Η Αξία Των Ρίσκων

Για να μπορέσεις να εξελιχθείς είναι απαραίτητο να λαμβάνεις ρίσκα. Γιατί όμως πρέπει να εξελιχθείς;

Που μπορεί να σε βοηθήσει η εξέλιξή σου, στην καθημερινότητα σου; Στη ζωή σου;

Η εξέλιξη είναι κάτι που πρέπει να επιδιώκουμε σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας την μέρα μας θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στη μέρα ώστε να εξελιχθούμε και να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Δεν πρέπει να αφήνουμε τις μέρες να περνάνε χωρίς να εξελισσόμαστε και να κερδίζουμε κάτι γιατί δεν έχει νόημα να προχωράμε έτσι. Κάθε μέρα που έρχεται είναι σημαντική. Είναι η ευκαιρία μας να μάθουμε κάτι καινούριο. Να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την προσωπική ανάπτυξη και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Νομίζουμε ότι έχουμε χρόνο  αλλά ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε κάτι νέο για τον εαυτό μας, κάτι που θα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας. Ο στόχος της προσωπικής ανάπτυξης δεν είναι να μας αγχώσει. Αντίθετα, είναι να μας βάλει σε εγρήγορση και να μας βγάλει από τον λήθαργο της καθημερινότητας.

Το παιχνίδι της ζωής δεν είναι εύκολο και σε κανέναν άνθρωπο στην γη δεν χαρίστηκε κάτι απλόχερα. Αυτοί που νικάνε είναι αυτοί που από τη στιγμή που ξυπνάνε μπαίνουν στον δρόμο προς την αυτοβελτίωση και επιδιώκουν να πετύχουν κάτι καινούριο.

Ρισκάρουν. Και ρισκάρουν πολύ.

Δεν είναι τυχαίο που οι ισχυρότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν φοβούνται την απόρριψη και τα ρίσκα. Ή ακόμα κι αν τα φοβούνται έχουν μάθει να ξεπερνάνε αυτούς τους φόβους τους και να πηγαίνουν πάνω τους.

 

Ο Κίνδυνος Του Να Μην Ρισκάρεις Και Γιατί Σε Αποτρέπει Από Το Να Εξελιχθείς

αξία των ρίσκων

Ο κίνδυνος του να μην ρισκάρεις είναι τελικά πολύ μεγαλύτερος από τον κίνδυνο του να ρισκάρεις.

Γιατί; Γιατί τίποτα συναρπαστικό και καινούριο δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στην μέρα σου αν δεν βγεις από τη ζώνη άνεσης. Τίποτα σπουδαίο δεν θα επιτύχεις αν δεν αναλάβεις την ευθύνη του να σπάσεις τα καλούπια σου και να κάνεις ένα τεράστιο βήμα  μπροστά.

Για παράδειγμα, αξίζει να ρισκάρεις να κάνεις την πρώτη κίνηση με μια γυναίκα που σου αρέσει όταν ξέρεις ότι μπορεί η προσπάθειά σου να είναι αποτυχημένη; Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που αναλύονται τα λάθη στις πρώτες σχέσεις.

Ο πρωταρχικός σκοπός των ρίσκων  είναι να βγαίνουμε διαρκώς από τη ζώνη άνεσής μας. Όσο καθόμαστε παθητικοί και άπραγοι τίποτα συναρπαστικό δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στην μέρα μας.  Κι έτσι δεν πάμε μπροστά. Πρακτικά είναι ανέφικτο να εξελιχθείς εάν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτό.

Ωστόσο, από τους πρωταρχικούς κανόνες της ζωής είναι ότι δεν υπάρχει στασιμότητα. Όποιος δεν πάει μπροστά πάει αναγκαστικά πίσω.

Μπορεί λοιπόν να μας φαίνεται πιο εύκολο να μην πάρουμε καθόλου ρίσκα, αλλά τελικά το να μην κάνεις τίποτα και να μην ρισκάρεις καθόλου είναι το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορείς να πάρεις.

Ο Paulo Coelho λέει το εξής: «Εάν νομίζετε ότι η περιπέτεια είναι επικίνδυνη, δοκιμάστε την ρουτίνα, είναι θανάσιμη.»

Για μένα, η ρουτίνα είναι θανάσιμη. Επιδιώκω κάθε μέρα να κάνω και κάτι διαφορετικό. Δεν έχει νόημα αλλιώς. Χωρίς να κάνω κάτι καινούριο κάθε μέρα της ζωής μου θα ήταν σαν να ζω την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Και ποιο είναι το νόημα σε αυτό;

Τα ρίσκα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας. Χωρίς αυτά η ζωή γίνεται κενή και πεζή και δεν διαφέρει σε τίποτα από μια ευθεία γραμμή, χωρίς πάνω και κάτω, χωρίς εναλλαγές και ενδιαφέρον, χωρίς λίγη ζωή μέσα της.

Φοβόμαστε τα ρίσκα. Νομίζουμε ότι εάν ρισκάρουμε θα γίνουν τραγικά πράγματα στη ζωή μας. Πολλές φορές χάνουμε την ουσία και δεν συνειδητοποιούμε ότι τις εκπτώσεις που κάνουμε σε αυτήν τη ζωή τις πληρώνουμε ακριβά όσο μεγαλώνουμε.

Σκέψου να μην εξελίσσεσαι καθόλου. Να είσαι ο ίδιος με αυτόν που ήσουν όταν ήσουν στην εφηβεία ή στην παιδική σου ηλικία. Αυτό είναι τρόμος για μένα. Ποια θα ήταν η αξία της ζωής και της κάθε σου στιγμής εάν δεν είχες κάνει ένα βήμα μπροστά προς την προσωπική ανάπτυξη, την αυτοβελτίωση και την επίτευξη των στόχων σου;

Από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που θα έχεις στη ζωή σου είναι να βλέπεις τον εαυτό σου να αλλάζει κάθε μέρα. Και από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις είναι το να ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις επιτύχει και τίποτα σημαντικό τα τελευταία χρόνια.

Γιατί Φοβόμαστε Τα Ρίσκα;

αξία των ρίσκων

Ουσιαστικά δεν είναι το ρίσκο που φοβόμαστε. Είναι η απόρριψη και η αποτυχία. Η απόρριψη είναι ένας τεράστιος φόβος για όλους τους ανθρώπους καθώς όταν μας απορρίπτουν νιώθουμε ότι μειώνεται η αξία μας. Ή για να το πω με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουμε ότι οι επιτυχίες μας καθορίζουν την αξία μας.

Ο φόβος της απόρριψης είναι ένας φόβος που έχουμε σε μεγάλο βαθμό όταν φλερτάρουμε. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Χρήστος αναλύει τα σημάδια ότι σε ”παίζει”.

Τα ρίσκα ενέχουν τον κίνδυνο της αποτυχίας. Όταν πλησιάζεις μια γυναίκα για να της μιλήσεις παίρνεις ένα ρίσκο. Μπορεί να αντιδράσει θετικά ή αρνητικά απέναντί σου. Ωστόσο, δεν φοβάσαι το ίδιο το ρίσκο. Φοβάσαι την απόρριψη από την γυναίκα, η οποία απόρριψη θα σε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζεις.

Είναι μια παγίδα. Αν δεν ρισκάρεις και δεν την προσεγγίσεις, σίγουρα θα χάσεις. Δεν πρόκειται να την γνωρίσεις και να την φλερτάρεις εάν δεν ρισκάρεις και δεν την προσεγγίσεις πρώτα. Ωστόσο, εάν πάρεις το ρίσκο και της μιλήσεις, ενδέχεται εκείνη να αντιδράσει αρνητικά και τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί θα σε έχει απορρίψει.

Μέσα από τις απορρίψεις και τις αποτυχίες όμως είναι που μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε. Χωρίς αυτές δεν μένουμε στάσιμοι αλλά πέφτει η αξία μας και δεν προχωράμε μπροστά αλλά πίσω !

Η θεωρία της εξέλιξης ενέχει από μόνη της την λήψη ρίσκων. Η επιτυχία είναι ένα ρίσκο από μόνη της.

Κάθε μέρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ξεκινάνε μια καινούρια επιχείρηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πετυχαίνουν. Η αξία των ρίσκων βρίσκεται στην προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα.

Ωστόσο! Παίρνοντας το ρίσκο του να ξεκινήσουν αυτήν την επιχείρηση έχουν πιθανότητες επιτυχίας. Αντίθετα, εάν δεν ρίσκαραν τότε σίγουρα θα αποτύγχαναν. Κοινώς εάν θέλεις να εξελιχθείς, πρέπει να πάρεις το ρίσκο της αποτυχίας.

Είναι τρελό αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ την αποτυχία και την απόρριψη που τελικά απορρίπτουν τον ίδιο τους τον εαυτό και αποτυγχάνουν έτσι κι αλλιώς.

Ο φόβος των ρίσκων θα έπρεπε ουσιαστικά να είναι μικρότερος από τον φόβο της απραξίας. Η παθητικότητα και η αποφυγή των ρίσκων είναι που οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία. Με το να ΜΗΝ ρισκάρεις παθαίνεις τελικά αυτό που φοβάσαι περισσότερο.

Η αξία των ρίσκων είναι τεράστια και δεν υπάρχει εξέλιξη χωρίς αυτά. Σήκω και ζήσε και ρίσκαρε και απέτυχε. Μόνο έτσι θα είσαι ένας διαφορετικός και καλύτερος άντρας αύριο.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να εξελιχθείς και να γίνεις Άνδρας Αξίας, δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας για να μάθεις περισσότερα για την αξία των ρίσκων. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.