Η Χειρότερη Συνήθεια απ’ όλες: Μιλώντας Συνέχεια για την Πρώην

Πολλοί άντρες έχουν την κακιά συνήθεια να μιλούν διαρκώς για την πρώην τους. Είτε βρίσκονται σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού, είτε ανάμεσα σε φίλους, είτε, ακόμα χειρότερα, σε κάποιο ραντεβού με γυναίκα, συνεχώς αναφέρονται στην πρώην κοπέλα τους.

Αυτή η συνήθεια είναι μακράν η χειρότερη συνήθεια απ’ όλες.

Πρόκειται για κάτι που, σε κάθε περίπτωση, είναι το λιγότερο ενοχλητικό.

Ωστόσο, εάν έχεις αυτήν τη συνήθεια, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι, ειδικά στις ερωτικές σου σχέσεις, μπορεί να αποβεί καταστροφική!

Και θα καταλάβεις το γιατί διαβάζοντας το σημερινό μου άρθρο.

Πριν συνεχίσεις ωστόσο να διαβάζεις, θα ήθελα να αναρωτηθείς και να απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου γιατί έχεις αυτήν τη συνήθεια. Τι σου προσφέρει το να μιλάς, είτε θετικά είτε αρνητικά, διαρκώς για την πρώην σου;

Αναλογίσου το αυτό, και μετά πάμε να διαβάσεις παρακάτω.

Τι Φανερώνει Η Συνήθεια Του Να Μιλάς Διαρκώς Για Τις Πρώην Σου

Αρχικά, το προφανές είναι ότι η συνήθεια του να μιλάς διαρκώς και σε όλους για την πρώην σου φανερώνει ένα πράγμα: Είσαι ακόμα κολλημένος.

Ίσως στο λέω λίγο ωμά, ίσως είμαι λίγο απόλυτος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό βγάζεις προς τους άλλους. Ακόμα κι αν δεν ισχύει, οι γύρω σου αυτό το μήνυμα λαμβάνουν.

Φαντάσου έναν άνθρωπο που μιλάει διαρκώς για τα ιταλικά εστιατόρια. Όπου κι αν πάτε, με όποιον κι αν είστε, σου λέει διαρκώς για ιταλικά εστιατόρια. Το πιο πιθανό δεν είναι να σκεφτείς: “Αμάν αυτός ο Γιώργος! Τι κόλλημα έχει φάει με τα ιταλικά εστιατόρια;”

Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται και οι άλλοι εσένα όταν μιλάς διαρκώς για την πρώην σου. Νιώθουν και πιστεύουν ότι έχεις κολλήσει μαζί της. Ακόμα κι αν η πρώην σου σου ξαναέστειλε, αυτός δεν είναι λόγος για να το αναφέρεις διαρκώς. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς να διαχειριστείς το γεγονός ότι η πρώην σου σου ξαναέστειλε.

Και είναι λογικό.

Όταν μιλάμε διαρκώς για κάτι, αυτό σημαίνει ότι το έχουμε πολύ έντονα στο μυαλό μας. Και γι’ αυτό το αναφέρουμε.

Ένας άνθρωπος που του είναι αδιάφορα τα ιταλικά εστιατόρια είναι πολύ απίθανο να μιλάει γι’ αυτά, και μάλιστα συνέχεια.

Επομένως, το πρώτο πράγμα που φανερώνει αυτή η συνήθεια είναι ότι, πιθανόν, δεν την έχεις ξεπεράσει ακόμα.

Επίσης, φανερώνει και ότι ζεις στο παρελθόν και όχι στο παρόν.

Ενδέχεται να μην είσαι κολλημένος με την πρώην σου αλλά τη σχέση που είχατε δημιουργήσει και την κατάσταση.

Και πάλι, ζεις στο παρελθόν και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να απολαύσει το παρόν.

Τέλος, το να μιλάς διαρκώς για την πρώην σου δείχνει ότι νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετές ερωτικές επιλογές.

Σε αυτή την περίπτωση, έχεις κολλήσει μαζί της και με αυτό που είχατε γιατί πιστεύεις ότι μόνο εκείνη υπήρχε και υπάρχει για εσένα.

Εάν πίστευες ότι υπάρχουν κι άλλες γυναίκες για εσένα εκεί έξω, δεν θα ένιωθες την ανάγκη να μιλάς διαρκώς σε εκείνην.

Επομένως, τώρα ξέρεις τι φανερώνει το να μιλάς διαρκώς για την πρώην σου. Μπήκες σε σκέψεις ή ακόμα;

Τι Συνέπειες Έχει Το Να Μιλάς Διαρκώς Για Την Πρώην Σχέση Σου

Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσεις τι φανερώνει, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις και τις συνέπειες τις οποίες δημιουργεί αυτή η συνήθεια στη ζωή σου.

Αρχικά, είναι άκρως ενοχλητικό. Το να μιλάει κάποιος διαρκώς για το ίδιο πράγμα είναι πολύ πιθανό και λογικό να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στους γύρω του και να τους ενοχλήσει.

Όπου και να βρίσκεσαι, δεν γίνεται να μιλάς διαρκώς για το ίδιο θέμα. Οι άνθρωποι γύρω σου θέλουν να ακούσουν και κάτι άλλο από εσένα, όπως επίσης θέλουν να τους ακούσεις και εσύ στα δικά τους θέματα.

Επίσης, αποτελεί εγωκεντρική συμπεριφορά. Είτε μιλάς αρνητικά είτε θετικά, το να μιλάς διαρκώς για τα δικά σου θέματα δείχνει ότι δεν σε νοιάζει για το πώς νιώθουν οι άλλοι ή για το τι θέλουν να πουν εκείνοι.

Ακόμα κι αν σε έχει πληγώσει πάρα πολύ, υπάρχει ένα όριο στο πόσο συχνά μπορείς να το αναφέρεις. Είναι λογικό να συζητάς το συγκεκριμένο θέμα εάν είναι πρόσφατο, αλλά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είναι εγωκεντρικό. Δείχνει ότι σε απασχολεί μόνο ο εαυτός σου και τα δικά σου θέματα.

Επιπλέον, το να αναφέρεις ή να συζητήσεις για τις πρώην σου στο πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι καταστροφικό. Και αυτός είναι και ένας βασικός λόγος για να σε απορρίψει μια γυναίκα.

Καμία γυναίκα δεν θέλει να ακούει για άλλες γυναίκες όταν βγαίνει για πρώτη φορά με έναν άντρα.

Είναι μειωτικό, γιατί δείχνει ότι έχεις την προσοχή σου στην πρώην σου και όχι στη γυναίκα με την οποία έχεις βγει.

Τέλος, το να μιλάς και να σκέφτεσαι διαρκώς την πρώην σου σε εμποδίζει από το να ζήσεις νέες εμπειρίες και να κάνεις χώρο για νέα, καλύτερα πράγματα που μπορεί να έρθουν. Να γίνεις ο Άνδρας Αξίας που μπορείς.

Προκειμένου να έρθει κάτι καλύτερο πρέπει να έχουμε διαγράψει οριστικά το παλιό. Δεν χωρούν δύο ίδιες καταστάσεις στη ζωή σου σε κανέναν τομέα.

Επομένως, εάν μιλάς συνέχεια για την πρώην σου είναι πολύ πιθανό να μην έρθει άμεσα μια καλύτερη κατάσταση όπως θα την ήθελες.

Τώρα, εάν σκέφτεσαι να ξαναγυρίσεις στην πρώην σου, τότε δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τους πέντε βασικούς λόγους για να μην γυρίσεις πίσω σε εκείνην.

Συνολικά, ελπίζω μέσα από το σημερινό μου άρθρο να κατάλαβες καλύτερα και σε βαθύτερο επίπεδο το γιατί το να μιλάς διαρκώς και σε όλους για την πρώην σου είναι μια βλαβερή συνήθεια.

Η λύση είναι να επικεντρωθείς στο παρόν και στις νέες, ευχάριστες στιγμές και εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις.

Ξέχνα το παρελθόν, γιατί δεν βρίσκεσαι εκεί.

Κάνε χώρο για το μέλλον, και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έρθει.

 

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.