Η Δύναμη του να έχεις Υγιείς Σχέσεις στην Ζωή σου

Η Δύναμη του να έχεις Υγιείς Σχέσεις στην Ζωή σου

Υγιείς Σχέσεις Στη Ζωή Σου

Οι σχέσεις με τους γύρω μας είναι ίσως από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε στην ζωή μας. Δεν διαμορφώνουν μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά και τις απόψεις μας, την προσωπικότητά μας και τον χαρακτήρα μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, έχουν δυσκολία στο να συνάψουν υγιείς σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι λογικό, καθώς ο καθένας μας έχει άλλα βιώματα, άλλη συμπεριφορά και άλλες προσδοκίες. Ο σκοπός είναι να μάθουμε σταδιακά, μέσα από το ταξίδι της αυτοβελτίωσής μας, να επικοινωνούμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, ώστε σταδιακά να υπάρχουν λιγότερες παρανοήσεις και μεγαλύτερη άνεση, οικειότητα και εμπιστοσύνη.

Εάν αναρωτιέσαι πόσο σημαντικό είναι να έχεις υγιείς σχέσεις, μην ξεχάσεις να δεις το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla + Andrika:

Τι Σημαίνει Όμως Να Έχουμε Υγιείς Σχέσεις;

Η αξία και η δύναμη των υγιών σχέσεων στην ζωή μας είναι τεράστια. Μια υγιής σχέση έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα και τα δύο μέλη να νιώθουν άνετα με το να είναι ο εαυτός τους και να εκφράζονται ελεύθερα.

Πολλές φορές οι σχέσεις καταλήγουν τοξικές, καθώς έχουμε την συνήθεια να κατακρίνουμε το άλλο άτομο και να απορρίπτουμε με άσχημο τρόπο τα κομμάτια που δεν μας αρέσουν πάνω του. Ωστόσο, είναι ωφέλιμο να αρχίσουμε σταδιακά να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Μπορείς να δεις και το video του Χρήστου που αναφέρεται αναλυτικά στη χειραγώγηση στις σχέσεις:

Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ελεύθερος και νιώθει όπως θέλει, μέχρι το σημείο που δεν μας βλάπτει.

Η αποδοχή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στις υγιείς σχέσεις, καθώς μέσω αυτής το κάθε μέλος νιώθει ασφάλεια και ελευθερία ώστε να εκφράσει όλες τις πτυχές του εαυτού του.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό μιας υγιούς σχέσης είναι η ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε κανέναν άνθρωπο στην γη να φερθεί όπως θέλουμε εμείς. Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι κάνει κάπου λάθος, έχουμε δικαίωμα φυσικά να εκφράσουμε την γνώμη μας, αλλά όχι να την επιβάλλουμε. Κανένας άνθρωπος δεν μας ανήκει και ο καθένας έχει λόγους που πράττει όπως πράττει.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε το άλλο άτομο. Αυτό δεν είναι μόνο επιζήμιο, είναι και καταστροφικό για την σχέση. Προκαλεί μια πίεση και μια τοξικότητα η οποία δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα και εντάσεις. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν το θέλει ο ίδιος.

Μια υγιής σχέση βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, την αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη. Ο σκοπός είναι και τα δύο μέλη της σχέσης να τα προσφέρουν αυτά, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να πιέζονται και να ζημιώνονται τα ίδια. Σε αυτό το σημείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η οριοθέτηση και ο τρόπος που επικοινωνούμε με την άλλη πλευρά.

Τα Οφέλη Μιας Υγιούς Σχέσης

υγιής σχέση

Τα οφέλη μιας υγιούς σχέσης είναι πάρα πολλά και είναι τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Καταρχάς, μια υγιή σχέση μάς προσφέρει ευχάριστα και θετικά συναισθήματα. Όσο γεμίζουμε με θετικά συναισθήματα, τόσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ο σκοπός οποιασδήποτε σχέσης θα έπρεπε να είναι να ανεβαίνουμε ψυχολογικά, να νιώθουμε πιο δυνατοί και να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα στην ζωή μας. Εάν είμαστε με ένα άτομο που μας μειώνει και μας αφαιρεί αξία αντί να μας προσθέτει, τότε η σχέση είναι το λιγότερο τοξική.

Επιπλέον, μια υγιή σχέση μάς προσφέρει ηρεμία, γαλήνη και ασφάλεια, συναισθήματα τα οποία τα χρειαζόμαστε όλοι μας προκειμένου να πορευτούμε και να πετύχουμε στην ζωή.

Όταν είμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που μας προσθέτει αξία, τότε νιώθουμε ικανοί να πετύχουμε τα πάντα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνουμε κι εμείς περισσότερα σε εκείνον και τελικά η σχέση να εξελίσσεται με έναν πολύ θετικό τρόπο.

υγιής σχέση

Ακόμα, όταν είμαστε ψυχολογικά καλά είμαστε και σωματικά. Νιώθουμε περισσότερη ευεξία και έχουμε μεγαλύτερη ζωτικότητα, καθώς εκκρίνονται οι αντίστοιχες ουσίες στον εγκέφαλό μας οι οποίες μας βοηθούν να έχουμε σωματική υγεία.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να χτίσεις μια πραγματικά υγιή σχέση με κάποιον άνθρωπο, τόσο απολαυστικό και ωφέλιμο είναι. Χρειάζονται γερές δόσεις ειλικρίνειας και αυτοπεποίθησης προκειμένου να αποκτήσεις τις σχέσεις που σου αξίζουν στην ζωή. Ωστόσο, τα οφέλη από τέτοιου είδους σχέσεις είναι τεράστια.

Εάν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να πας τις σχέσεις σου στο επόμενο επίπεδο, δες εδώ.

Βρες και διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας από τους ιδρυτές του Men Of Style εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.