Η Γλώσσα του Σώματος και ο Ρόλος της στο Φλερτ

Πόσο Σημαντικό Ρόλο Παίζει Γλώσσα Του Σώματος Στο Φλερτ ;

Η γλώσσα του σώματος είναι οι ακούσιες ή εκούσιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι με τα διάφορα τμήματα του σώματος τους κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους με άλλα άτομα. 

Το ενδιαφέρον με τη γλώσσα του σώματος είναι ότι είναι κοινή για την πλειονότητα τουλάχιστον των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. Καθώς εξελίχθηκε με βάση βιολογικούς και όχι κοινωνικούς παράγοντες.

Μπορεί ένας άνθρωπος στην Ασία να φλερτάρει διαφορετικά σε σχέση με κάποιον στην Ευρώπη. Όμως αν παρατηρήσεις καλά, θα δεις ότι υπάρχει ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας. Παρά τις διαφορές στην γλώσσα και στην κουλτούρα.

Για τους κοινούς κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των φίλων έχουμε μιλήσει στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika που μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

Η γλώσσα του σώματος είναι παγκόσμια.

Πώς Λειτουργεί Η Γλώσσα Του Σώματος; 

Βασιζόμενος μόνο στο λεκτικό κομμάτι της επικοινωνίας μπορείς να δημιουργήσεις μια εικόνα για τον συνομιλητή σου, υπό προϋποθέσεις

  1. σου λέει την αλήθεια
  2. κατανοείς επακριβώς το μήνυμα που προσπαθεί να σου μεταδώσει

Σε πραγματικές συνθήκες πολλές φορές κάποιος, για δικούς του λόγους, αποκρύπτει την πραγματικότητα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί το μήνυμα να μην γίνει κατανοητό.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί και δημοσιευθεί κατά καιρούς η μη λεκτική επικοινωνία και η γλώσσα του σώματος αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της επικοινωνίας σε ποσοστό έως και 93%.

Αυτό σημαίνει ότι τα λόγια μας είναι μόνο το 7%.

Επομένως, αυτό που βλέπει ο άνθρωπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε, οι κινήσεις μας και ο τρόπος που μιλάμε είναι πολύ σημαντικά, ίσως σημαντικότερα από όσο νόμιζες.

Έχουν διεξαχθεί έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η εμφάνιση και ο τρόπος της ομιλίας κέρδιζαν τους συνομιλητές, ακόμη και σε περιπτώσεις που τα επιχειρήματα ήταν υποδεέστερα.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο, το οποίο θα σε βοηθήσει να κερδίσεις οποιονδήποτε σε κάθε είδους επικοινωνία και βέβαια και στο φλερτ.

Βέβαια, η γλώσσα του σώματος έχει δύο πλευρές.

Από τη μία είναι να ξέρεις να την χρησιμοποιήσεις, στέλνοντας τα σωστά μηνύματα και από την άλλη να μπορείς να την αποκωδικοποιήσεις, κατανοώντας τα μηνύματα που λαμβάνεις.

Φλερτ Και Γλώσσα Του Σώματος 

φλερτ και γλώσσα του σώματος

Το φλερτ ξεκινά αποκλειστικά ως μια διαδικασία βασισμένη στη γλώσσα του σώματος.

Όταν ένας άντρας φλερτάρει μια γυναίκα ξεκινά τη διαδικασία με κινήσεις, οπτική επαφή κλπ και περιμένει την αντίστοιχη απάντηση της γυναίκας προτού προχωρήσει στο λεκτικό κομμάτι της προσέγγισης.

Να σημειώσουμε ότι το τι θα πει ο άντρας σε αυτό το λεκτικό κομμάτι, έχει τις περισσότερες φορές μικρή σημασία, εφ’ όσον η γυναίκα έχει δείξει ανοικτή γλώσσα του σώματος και διάθεση για φλερτ μαζί του.

Μάλιστα, αν την ελκύεις, είναι πολύ πιθανόν ότι θα παρατηρήσεις κάποιο από τα 10 σημάδια που θα δεις στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

Μάλιστα οι γυναίκες, τείνουν να διατηρούν τη μη λεκτική επικοινωνία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ οι άντρες μόλις δουν τα πρώτα σημάδια, συνεχίζουν με την λεκτική επικοινωνία. 

Τα Σημαντικότερα Σημάδια Της Γλώσσας Του Σώματος 

Στη συνέχεια θα δούμε τα σημαντικότερα σημάδια της γλώσσας του σώματος, τα οποία μπορείς να αναγνωρίσεις στο φλερτ και δείχνουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά.

#1. Η Οπτική Επαφή

Η γυναίκα σε κοιτά στα μάτια και ανοιγοκλείνει συχνά τα δικά της.

Αυτό συμβαίνει καθώς όταν κοιτάζουμε κάτι για το οποίο αισθανόμαστε έλξη, μεγαλώνουν οι κόρες του ματιού.

Δεν είναι απαραίτητο το βλέμμα να είναι σταθερό. 

Μπορεί να απομακρυνθεί για λίγο, καθώς είναι άβολο και περίεργο να έχεις καρφωμένο το βλέμμα σε κάποιον που μόλις γνώρισες.

Ένα ακόμη καλό σημάδι είναι το βλέμμα που “κινείται” από τα μάτια προς τα χείλη και πίσω.

Αν τώρα το βλέμμα είναι απλανές επικοινωνεί ότι βαριέται ή δεν ενδιαφέρεται για όσα της λες.

Σαφώς η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στο φελρτ, όμως χρειάζεται και μια ροή στην κουβέντα. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου που ακολουθεί, για να μάθεις τρόπους να διατηρήσεις την ροή όταν μιλάτε.

#2. Η Στάση Του Σώματος

Η στάση του σώματος μπορεί να δώσει ποικίλα σημάδια, όταν υπάρχει ενδιαφέρον.

Αρχικά, θα παρατηρήσεις ότι το επάνω μέρος του σώματος γέρνει ελαφρώς προς το μέρος σου (ή αντίστοιχα εσύ γέρνεις ελαφρώς προς το μέρος της).

Οι ώμοι που μοιάζουν να κλείνουν προς τα μέσα είναι μια υποσυνείδητη ένδειξη ότι η γυναίκα είναι ανοιχτή απέναντι σου και θέλει να σε αγκαλιάσει.

Αντίστοιχα, το κάτω μέρος του σώματος, τα γόνατα ή τα πέλματα θα είναι στραμμένα προς το μέρος σου, ακόμη και αν το βλέμμα βρίσκεται αλλού.

Ακόμη, μια γυναίκα που κάθεται με την πλάτη ίσια δείχνει ότι προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να σε εντυπωσιάσει.

Τα χέρια είναι ακόμη μια πηγή πληροφοριών. 

Μια γυναίκα που δείχνει να έχει χαλαρά τα χέρια της σημαίνει ότι νιώθει άνετα με το φλερτ σου.

Από την άλλη, αν τα χέρια είναι σταυρωμένα στο στήθος και οι παλάμες των χεριών σφιγμένες, είναι ένα σημάδι ότι δεν ενδιαφέρεται.

Εννοείται ότι αντίστοιχα εκλαμβάνεται και η δική σου γλώσσα του σώματος στο φλερτ, επομένως φρόντισε να δείχνεις χαλαρός και ανοικτός.

#3. Η Αντιγραφή Των Κινήσεων

Ένα σημαντικό σημείο ενδιαφέροντος που δεν θα πρέπει να παραβλέψεις κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι η αντιγραφή των κινήσεων.

Αν παρατηρήσεις ότι η γυναίκα μοιάζει να αντιγράφει τις κινήσεις σου( κάνει ό,τι κάνεις, κάθεται με τον ίδιο τρόπο κλπ) είναι μια υποσυνείδητη δήλωση ότι ταιριάζετε και ότι της αρέσεις.

#4. Το Άγγιγμα

γλώσσα σώματος : άγγιμα στο φλερτ

Τις περισσότερες φορές το άγγιγμα ξεκινά από τον άντρα με σκοπό την κλιμάκωση της επαφής.

Το τυχαίο άγγιγμα κατά την διάρκεια του φλερτ είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι η γυναίκα ενδιαφέρεται και θέλει να τραβήξει την προσοχή σου.

Στην περίπτωση που η μεταξύ σας απόσταση είναι μεγάλη και δεν μπορείτε να αγγίξετε ο ένας τον άλλον, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα (αν πχ κάθεται απέναντι σου και δεν δείχνει να θέλει να καθίσετε πιο κοντά), σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

#5. Η Περιποίηση Σαν Σημάδι Φλερτ

Μια γυναίκα που παίζει με τα μαλλιά της όταν σου μιλάει δεν σημαίνει, όπως ίσως νομίζεις, ότι είναι νευρική.

Αντιθέτως, με αυτή της την κίνηση εκφράζει, συνειδητά ή όχι, το ενδιαφέρον της.

Το ίδιο ισχύει και όταν φτιάχνουν τα ρούχα, παίζουν με κάποιο κόσμημα που φοράνε ή τινάζουν τα μαλλιά προς τα πίσω.

Με τον τρόπο αυτό είναι σαν να σου αποκαλύπτουν ένα μέρος του σώματος τους που κρύβεται (πχ ο λαιμός ή τα χέρια).

#6. Κάθονται Με Τρόπο Που Τις Κάνει Να Δείχνουν Μικρότερες

Ένα σημάδι που θα παρατηρήσεις, όταν μια γυναίκα ενδιαφέρεται είναι ότι θα προσπαθήσει με τον τρόπο που κάθεται να δείξει μικρότερη σε μέγεθος και απροστάτευτη.

Αυτό έχει εξελικτική εξήγηση, καθώς θέλει να σου δείξει υποσυνείδητα ότι είναι ευάλωτη και ότι χρειάζεται κάποιον να την προστατεύσει.

Αντίστοιχα, οι άντρες τείνουν να στέκονται ή να κάθονται με τρόπο που προσδίδει όγκο. Ώστε να δείχνουν πιο δυνατοί και ότι διαθέτουν αυτοπεποίθηση.

Κλείνοντας

Οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν ενδείξεις, όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Αν τα παραπάνω συμβαίνουν συνδυαστικά και συχνά, τότε υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες ότι η γυναίκα ανταποκρίνεται θετικά στο φλερτ.

Όπως και να ‘χει, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να την προσεγγίσεις και να της μιλήσεις. Για να διαπιστώσεις αν πράγματι ενδιαφέρεται ή όχι, χωρίς να μένεις προσκολλημένος στην ερμηνεία των σημαδιών.

Το ζητούμενο είναι να απολαύσετε και οι δύο την διαδικασία του φλερτ.

Θέλεις να αποκτήσεις τώρα αυτό που σου αξίζει στον ερωτικό τομέα; Μην χάνεις χρόνο. Δες αυτό.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.