Η Κοπέλα μου με Ζηλεύει Πολύ! Πώς Το Αντιμετωπίζω;

Και ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Οι σχέσεις δεν είναι πάντα τέλειες, όπως βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες. Το να χτίσεις μια σχέση που θα διατηρηθεί μακροχρόνια, απαιτεί θυσίες και συμβιβασμούς.

Οι διαφορές στην προσωπικότητα των δύο ανθρώπων που αποτελούν το ζευγάρι μπορεί να οδηγήσουν σε εντάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Τι σημαίνει όμως ότι η γυναίκα σε ζηλεύει;

Αρχικά, φαίνεται να υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ένα άτομο που ζηλεύει, φοβάται έντονα τον ανταγωνισμό και αντιδρά άσχημα, καθώς φοβάται ότι θα αγνοηθεί ή θα εγκαταλειφθεί.

Έχοντας κατανοήσει τα παραπάνω, μπορείς να κατανοήσεις και τι ζητά η σύντροφος σου, όταν ζηλεύει. Επιβεβαίωση.

Βέβαια, εκτός από τις δικές της ανασφάλειες, υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να έχεις εγείρει υποψίες με την συμπεριφορά σου. Σε αυτή την περίπτωση το να ζηλεύει είναι κάτι φυσιολογικό και θα πρέπει εσύ να διορθώσεις τα πράγματα.

Αυτό τονίζει την σημαντικότητα του σεβασμού και της καλής συμπεριφοράς απέναντι της. Όσο συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που δεν θα την εγκαταλείψει, τόσο λιγότερο θα αμφισβητεί τον εαυτό της.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν πρακτικά, όταν η κοπέλα σου ζηλεύει πολύ;

#1. Συζήτησε Το Μαζί ΤηςΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις μαζί της για το ζήτημα, ειλικρινά και με ηρεμία.

Δώσ’ της να καταλάβει ότι όταν ζηλεύει, βγάζει μια απελπισμένη συμπεριφορά που δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Κάνε μια προσπάθεια να της δείξεις ότι μπορεί να σε εμπιστεύεται και ότι δεν υπάρχει κάτι που να την ανησυχεί.

Παράλληλα θα πρέπει να της δώσεις να καταλάβει ότι με το να ζηλεύει και να γίνεται επιθετική, δεν θα βγει κάτι καλό για την σχέση.

#2. Μην Τσεκάρεις Άλλες ΓυναίκεςΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Πολλές φορές θα βρεθείς σε μια κατάσταση, όπου θα υπάρχει τριγύρω μια γυναίκα που τραβάει τα βλέμματα.

Είναι λογικό να θέλεις να την τσεκάρεις, αλλά απόφυγε το, όταν είσαι με την κοπέλα σου, για να μην την κάνεις να ζηλεύει.

Μερικές φορές η γυναίκα μπορεί να θέλει να σε χειραγωγήσει. Μάθε περισσότερα για την χειραγώγηση στις σχέσεις στο βίντεο του Χρήστου που ακολουθεί.

#3. Μην Συζητάς Μαζί της για Διάσημες ΓυναίκεςΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Μπορεί να σου αρέσει κάποια διάσημη και να ήθελες μια γυναίκα σαν αυτήν. Το να εκφράσεις τον θαυμασμό σου για μια διάσημη γυναίκα δεν είναι κάτι κακό, ακόμη και αν είσαι σε σχέση.

Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις μια γυναίκα που ζηλεύει πολύ, είναι καλύτερο να αποφύγεις αυτό το θέμα συζήτησης.

Αν θέλεις να κάνεις μια τέτοια κουβέντα, προτίμησε να την κάνεις με τους φίλους σου. Μην ρίχνεις λάδι στην φωτιά.

#4. Μην Την Συγκρίνεις Με ΆλλεςΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Λέγοντας της ότι πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε πάνω της, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τροφοδοτήσεις ακόμη περισσότερο τις ανασφάλειες της.

Ακόμη και αν της κάνεις ένα κομπλιμέντο, συγκρίνοντας την με κάποια άλλη γυναίκα, θα το εκλάβει ως κάτι αρνητικό, αφού θα θεωρήσει ότι τσεκάρεις άλλες γυναίκες.

#5. Μην ΠαραιτείσαιΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Η φυσιολογική σου αντίδραση απέναντι σε μια γυναίκα που ζηλεύει είναι ο εκνευρισμός και η παραίτηση. Ενδεχομένως, να γίνεις μυστικοπαθής, ακόμη και αν δεν έχεις κάνει κάτι λάθος.

Για εκείνη αυτή η παραίτηση, θα είναι σαν να έχεις κάτι να κρύψεις και θα συνεχίσει να ζηλεύει και μάλιστα ακόμη περισσότερο.

Η καλύτερη προσέγγιση θα είναι να είσαι περισσότερο ανοιχτός απέναντι της.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα της επιτρέψεις να παραβιάσει την ιδιωτική σου ζωή, να ελέγχει το τηλέφωνο σου ή τον υπολογιστή σου, ακόμη και αν δεν έχεις να κρύψεις κάτι.

#6. Διαβεβαίωσε ΤηνΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Μια γυναίκα που ζηλεύει θα φέρει τα πάνω κάτω στην σχέση και θα σου δημιουργήσει ενόχληση, την οποία θα πρέπει να καταπνίξεις για κάποιο διάστημα, εφ’ όσον προτίθεσαι να βρεις μια λύση.

Διαβεβαίωσε την γυναίκα ότι καταλαβαίνεις τα αισθήματα της και ότι είσαι αφοσιωμένος σε αυτή και στην σχέση σας.

Δεν θα είναι εύκολο να την διαβεβαιώνεις σε τακτική βάση για τα παραπάνω και θα χρειαστεί υπομονή.

#7. Βοήθησε την Να Αναπτύξει ΑυτοεκτίμησηΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Αν η κοπέλα σου ζηλεύει επειδή πιστεύει ότι δεν αξίζει και φοβάται ότι θα την αφήσεις για κάποια άλλη καλύτερη, τότε έχει ζητήματα αυτοεκτίμησης.

Ίσως φανεί χρήσιμο να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση της σε άλλους τομείς, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την ζήλια.

Προσπάθησε να την βοηθήσεις να βελτιωθεί και να χτίσει έναν καλύτερο εαυτό.

#8. Άλλαξε Τη Συμπεριφορά ΣουΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Κάποιες φορές με τη συμπεριφορά σου μπορεί άθελα σου να την κάνεις να ζηλεύει. Ίσως αλλάζοντας κάποια απλά πράγματα να καταφέρεις να την κάνεις να δει τα πράγματα αλλιώς.

Αν τηλεφωνείς από άλλα δωμάτια ή αν σε ρωτήσει ποιος ήταν στο τηλέφωνο και απαντήσεις “κανείς”, της δίνεις υποψίες και αισθάνεται ανασφάλειες.

Προσπάθησε να κάνεις μερικές μικρές αλλαγές, που θα την κάνουν να αισθανθεί πιο άνετα.

#9. Δείξε Το Ενδιαφέρον Σου στα Κοινωνικά ΜέσαΚαι ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Αν χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά μέσα επισήμανε την σε κάποια φωτογραφία που είστε μαζί, γράψτε ότι βρίσκεστε σε σχέση ή πάτησε like σε κάποιες φωτογραφίες της.

Αυτό θα της τονώσει το ηθικό και θα της δείξει ότι αισθάνεσαι περήφανος για την σχέση σας.

#10. Μήπως να Την Χωρίσω;Και ποιος άνθρωπος δεν ζηλεύει, λίγο ή πολύ; Συχνά το «πολύ» γίνεται «πάρα πολύ» και η ζήλια από κάτι γλυκό, γίνεται πρόβλημα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μειονεκτήματα. Το ότι σε ζηλεύει δεν είναι απαραίτητα ένας λόγος για να την χωρίσεις.

Ένας χωρισμός πάντα είναι δύσκολος και πονάει. Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό στην εκπομπή μας Apla+Andrika.

Αν χειριστείς το θέμα σωστά είναι κάτι διαχειρίσιμο.

Το αν θα χωρίσετε εξαρτάται τελικά από το τι θέλεις. Αν πιστεύεις ότι ζηλεύει τόσο πολύ που δεν μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να αλλάξει η κατάσταση και ότι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, τότε ίσως θα πρέπει να εξετάσεις και το ενδεχόμενο ενός χωρισμού.

Θα πρέπει λοιπόν να ζυγίσεις τα πράγματα προτού καταλήξεις σε μια απόφαση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν ενδιαφέρεσαι να εμβαθύνεις περισσότερο στις σχέσεις και στη διαχείριση προβλημάτων, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.