Η Ξεχωριστή Ομορφιά της Αυτοπειθαρχίας Έρχεται με ένα Τίμημα

Μπες στο ταξίδι της αυτοπειθαρχίας του εαυτού σου και ετοίμασε τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει το τίμημα που πληρώνεις προκειμένου να πετύχεις.

Όταν τίθεται το ζήτημα της αυτοπειθαρχίας στο τραπέζι, θεωρώ πως όλοι μας έχουμε να πούμε μια ξεχωριστή ιστορία.

Βασικά δύο ιστορίες.

Η μια θα είναι σίγουρα μια στιγμή αυτοπειθαρχίας που ενώ οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εναντίον μας, στο τέλος δείξαμε ατσάλινη θέληση κα αντέξαμε από το να υποκύψουμε στα ένστικτα και τις παρορμήσεις μας.

Η δεύτερη ιστορία, θα είναι σίγουρα μια επική στιγμή που ενώ βρισκόμασταν σε μια φάση ζεν αυτοπειθαρχίας, τελικά φάγαμε μέχρι και το τραπέζι εκτός από τα φαγητά που βρίσκονταν σε κάθε πιάτο.

Και κάπως έτσι ξεκινάει το θέμα του άρθρου.

Τσέκαρε το επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika, στο οποίο λέμε ιστορίες και εμπειρίες που ζήσαμε και ίσως να χάσαμε λίγο την αυτοπειθαρχία μας.

Περίεργα Στις Διακοπές - Apla + Andrika #054

Το Θέμα της Αυτοπειθαρχίας Είναι το Ταξίδι στο Χρόνο!Μπες στο ταξίδι της αυτοπειθαρχίας του εαυτού σου και ετοίμασε τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει το τίμημα που πληρώνεις προκειμένου να πετύχεις.

Είναι μια ημέρα σαν όλες τις άλλες.

Η παραγωγικότητα και οι ώρες είναι εργασίες είναι στο φουλ, έχω κάνει την προπόνηση μου και εδώ και τρείς με τέσσερις ημέρες είμαι μια χαρά με την διατροφή μου.

Όταν λέω διατροφή, εννοώ πως απλά προσέχω. Δεν κάνω συγκεκριμένο αριθμό γευμάτων ούτε μετράω ποσοστά πρωτεΐνης, λίπους και υδατανθράκων.

Τα βασικά μόνο γα να βρίσκομαι στην φυσική κατάσταση που με ικανοποιεί.

Καθώς λοιπόν έχει τελειώσει άλλη μα ημέρα και βρίσκομαι στον δρόμο το σπίτι, σκέφτομαι να φτιάξω το συνηθισμένο μου βραδινό.

Έλα όμως που μια στιγμιαία σκέψη μου καρφώνεται στο μυαλό…

Γιατί να μην φάω σουβλάκια;

Μέτα το πρώτο όχι που επιβάλω συνειδητά στο μυαλό μου, έρχονται κατά κύματα οι εκλογικεύσεις.

Έχω κάνει προπονήσεις, έχω προσέξει την διατροφή και φυσικά τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφάω κάτι πρόχειρο(ψέματα).

Αν έχεις αρχίσει να διαβάσεις το άρθρο από την αρχή, τότε το μόνο που έχω να σου περί αυτοπειθαρχίας, έχει σχέση με την δεύτερη ιστορία!

Τα έφαγα!

Ωστόσο, αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, οι στιγμές αυτοπειθαρχίας είναι ένα είδος αποφάσεων ανταλλαγής.

Ένα ταξίδι στον χρόνο, όπου ο παρελθοντικός, ο τωρινός κα ο μελλοντικός εαυτό μας έρχονται και ενώνονται με αόρατα νήματα.

Διότι οι αποφάσεις που θα πάρεις τώρα, θα επηρεάσουν τον μελλοντικό σου εαυτό σου, και οι αποφάσεις που κάνεις στο παρόν, γίνονται πολύ γρήγορα το παρελθόν.

Σίγουρα ένα σουβλάκι, μια πίτσα, μια λιγότερη ημέρα στο γυμναστήριο, μια κακή συναισθηματική διαχείριση, οτιδήποτε, μπορεί απομονωμένα να μην έχουν αξία, όμως έχουν την εκπληκτική ικανότητα να συσσωρεύονται.

Η Κάθε Απόφαση Αυτοπειθαρχίας Έχει ένα ΤίμημαΜπες στο ταξίδι της αυτοπειθαρχίας του εαυτού σου και ετοίμασε τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει το τίμημα που πληρώνεις προκειμένου να πετύχεις.

Κάθε φορά που παίρνουμε μια απόφαση στο παρόν, προφανώς και επηρεάζουμε τον μελλοντικό μας εαυτό.

Μάλιστα, δεν τον επηρεάζουμε μόνο αλλά τον προγραμματίζουμε κιόλας.

Όταν παίρνουμε μια απόφαση αυτοπειθαρχίας, ετοιμάζουμε τον μελλοντικό μας εαυτό να είναι περισσότερο πειθαρχημένος σε μελλοντικές παρορμήσεις.

Βασικά, όταν πρόκειται για οποιοδήποτε θέμα αυτοπειθαρχίας, χρειάζεται να θυμάσαι δύο πράγματα:

#1. Το παρόν είναι ήδη το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε απόφαση παίρνεις στο παρόν, είτε σε κάνει δυνατότερο στο μέλλον, είτε πιο αδύναμο σε θέμα θέλησης.

Ακόμα, στο παρόν, έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την εμπειρία από τον παρελθοντικό σου εαυτό. Όταν στο μέλλον πειθάρχησες, πως δούλεψε για εσένα; Ήταν ωφέλιμο;

#2. Αναγνώρισε τις στιγμές όπου δεν υπολογίζεις τόσο τον μελλοντικό σου εαυτό. Αυτές είναι συνήθως στιγμές όπου δείχνουμε την αδυναμία να επιβληθούμε σε κάποια παρόρμηση ή να υποκύψουμε στο βολικό.

Το βολικό είναι πάντα περισσότερο ελκυστικό από αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να εξελιχθούμε και να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός. Όμως έχει και αυτό ένα μεγάλο τίμημα.

Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου για το φόβο να κάνεις λάθη και τι τίμημα υπάρχει όταν συμβαίνει αυτό:

Αν Φοβάσαι Να Κάνεις Λάθη, Φοβάσαι Να Πετύχεις

Όταν πρόκειται για το πλαίσιο της αυτοπειθαρχίας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε πως πρέπει να αξιολογούμε ισάξια τον μελλοντικό μας εαυτό με τον εαυτό του παρόντος.

Μπορεί αυτή την στιγμή να έχεις την ανάγκη ή την παρόρμηση να φας ένα λαχταριστό γλυκό, όμως κάνοντας το, μειώνεις τα εφόδια του μελλοντικού σου εαυτού.

Η κάθε απόφαση αυτοπειθαρχίας έχει και ένα τίμημα.

Τουλάχιστον φρόντισε να το γνωρίζεις.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Δείξε περισσότερο ελκυστικός μέσα από μια αναδιαμόρωση του στυλ, των στόχων και της συνολικής σου εικόνας, ξεκινώντας από εδώ.

Να είσαι καλά.

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr