Οι Πραγματικοί Λόγοι που δεν θα Κάνεις Σεξ το Σαββατοκύριακο

γιατί δεν κάνεις σεξ.

Πόσες φορές θα ήθελες να κάνεις σεξ το Σαββατοκύριακο;

γιατί δεν κάνεις σεξ.

Με τις παρακάτω σκέψεις είμαι πεπεισμένος πως απευθύνομαι σε έναν άνδρα που θέλει να έχει πλούσια ερωτική ζωή. Όταν αναφέρω πλούσια δεν διαχωρίζω την ποσότητα από την ποιότητα.

Ο καθένας με τα γούστα του.

Όμως ποιοι είναι πραγματικά οι λόγοι για τους οποίους θα κάνεις και αντίστοιχα δεν θα κάνεις σεξ;

Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι πως δεν υπάρχει διαθέσιμη, σεξουαλικά, γυναίκα. Αυτό είναι και το λογικό άλλωστε. Όμως η συγκεκριμένη απάντηση γεννά κάποια εύλογα ερωτήματα.

Για ποιο λόγο δεν υπάρχει κάποια γυναίκα στην ζωή σου;

Η ερώτηση αυτή δημιουργεί κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς. Ο πιο σημαντικός είναι ένας:

Με ποιον τρόπο και πόσο συχνά γνωρίζεις γυναίκες;

Έχω γράψει πολλές φορές στατιστικά από την προσέγγιση, οδηγούς για να κάνεις σεξ και τα χαρακτηριστικά που έχουν πετυχημένοι άνδρες.

Όμως ποιο είναι το ουσιαστικό νόημα της έλλειψης;

Είναι θέμα θέλησης και ελέγχου

πως να κάνεις σεξ.

Φαντάζομαι πως το πρώτο δεδομένο είναι πως θέλεις να κάνεις σεξ. Το δεύτερο δεδομένο, και πιστεύω πως συμφωνούμε και οι δύο σε αυτό, είναι πως καμία γυναίκα δεν πρόκειται να σου χτυπήσει την πόρτα και να σου ζητήσει σεξ.

Ξέρω, είναι ένα σενάριο που όλοι θέλουμε αλλά η πραγματικότητα θέλει κόπο για να γεννηθεί από την φαντασία. Έτσι είναι και έτσι θα παραμείνει.

Φαντάσου λοιπόν πως τρως ένα αόρατο χαστούκι και μια φωνή από το υπερπέραν σε υποχρεώνει να καταγράψεις τους πραγματικούς λόγους που πιστεύεις πως δεν θα κάνεις σεξ.

Και τελικά το κάνεις…

Πόσοι από αυτοί είναι κάτω από τον έλεγχο σου και πόσοι όχι;

Μπορείς όποτε θέλεις να παρέμβεις και να μου στείλεις την γνώμη σου στο chris@demo1.menofstyle.gr.

Οι παράγοντες που δεν είναι κάτω από τον έλεγχο σου είναι σίγουρα πολλοί. Μπορεί να είναι και σοβαροί, δε λέω. Όμως υπάρχουν και παράγοντες που είναι κάτω από τον έλεγχο σου.

Γνωρίζεις ξεκάθαρα ποιοι είναι;

Όπως βλέπεις όλα καταλήγουν σε μια και μόνο ερώτηση:

Πόσο πολύ το θέλεις και τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις;

Όπως γνωρίζεις, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να σου γράφω πως ο λόγος που ξεκίνησα να προσεγγίζω ήταν ξεκάθαρα από ανάγκη. Οι ανάγκες του καθενός όμως διαφέρουν.

Μπορεί να έχεις ήδη έναν πανίσχυρο κοινωνικό κύκλο και να σου προσφέρει ένα πλήθος γυναικών που σε ικανοποιούν. Όμως μπορεί και όχι, όπως στην δική μου περίπτωση.

Για να κάνω σεξ θα πρέπει να προσεγγίσω. Αυτός ήταν ο πιο σταθερός παράγοντας στην ζωή μου από την στιγμή που αποφάσισα να πάρω στα χέρια μου την σεξουαλική μου ζωή. Ήταν εύκολο;

Όχι βέβαια…

Τα άκυρα που έχω φάει και η αγένεια που έχω αντιμετωπιστεί μετριέται μόνο σε ποσότητα καπνού να βγαίνουν από τα αφτιά μου. Ξέρω πως ακούγεται αστείο, αλλά μέχρι να βρω την θέση μου στο ίδιο μου το παιχνίδι βέλαξα.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν πως δεν έχεις έναν τρομερό κοινωνικό κύκλο  που να σου προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε σεξ, τι κάνεις;

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν θα κάνεις σεξ

γιατί δεν κάνεις σεξ.

Ξέρω πολύ καλά τι θα αναφέρεις και θα έχεις δίκιο. « Ξέρω που θα το πάει. Θα μου πει πως δεν προσεγγίζω πάλι ο αχώνευτος και θα μου σπάσει τα νεύρα ».

Συμφωνώ, αυτό θα πω. Όμως θα το πω με διαφορετικό τρόπο με μόνο σκοπό να σε κινητοποιήσω.

Ο πραγματικός λόγος που δεν κάνεις σεξ είναι γιατί αρνείσαι να εμπλακείς με γυναίκες που είναι διαθέσιμες σεξουαλικά για εσένα.

Είμαι σίγουρος πως μπορεί να το αρνηθείς. Δεκτό. Όμως για σκέψου το λίγο καλύτερα. Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που πιστεύεις πως σε κρατούν στάσιμο;

« Έχω άγχος προσέγγισης »

« Δεν ξέρω τι να πω με τις γυναίκες που μιλάω, ειδικά αν μου αρέσουν »

« Δεν ξέρω πώς να φλερτάρω »

Πρώτον, άγχος προσέγγισης έχουν όλοι, ειδικά όταν ξεκινούν. Υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις. Το έκαναν κι άλλοι πριν από εσένα και ζουν ακόμα.

Δεύτερον, αν συνεχίσεις να μην εμπλέκεσαι με γυναίκες, θα συνεχίσεις να έχεις τα αποτελέσματα που έχεις. Τι επιλέγεις; Να κάθεσαι σπίτι ή να κάνεις σεξ;

Τρίτον, δεν χρειάζεται να δώσεις διάλεξη με τις γυναίκες που μιλάς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι πιο ήρεμος από την γυναίκα και να προσέχεις τον εαυτό σου.

Τέταρτον, απορρίψεις δέχονται όλοι. Οι όροι όμως είναι που διαφέρουν και φυσικά αυτοί που καθορίζουν τα υπόλοιπα.

Σημείωση: Αν δεν μπορείς να σταυρώσεις ούτε λέξη όταν μιλάς με γυναίκα, δεν φταίνε οι γυναίκες. Φταίει πως δεν έχεις συνηθίσει να μιλάς γενικότερα με ανθρώπους και να εκφράζεις την γνώμη σου.

Μόλις με απέρριψαν

γιατί δεν κάνεις σεξ.

Θέλεις  να σου πως μια δική μου απόρριψη;

Προσέγγισα με φίλο μου μια παρέα δύο γυναικών. Εκείνος μιλούσε στην μια και εγώ στην άλλη.

Στην γυναίκα που μιλούσα, μου άρεσε εμφανισιακά(δεν έκοβα φλέβες ούτε είχα περίεργες φαντασιώσεις). Όμως μου άρεσε πως όταν την κοίταζα στα μάτια δεν έπαιρνε το βλέμμα της.

Δεν θέλω να σου γράψω για μάγκικες φράσεις που είπα ή Aha Moments. Θέλω όμως να σου μεταφέρω το πως σκέφτομαι.

Δεν σκέφτομαι την απόρριψη. Σκέφτομαι μόνο τον τερματισμό. Δεν σκέφτομαι ποτέ τι μπορεί να πάει στραβά.

Σκέφτομαι μόνο την ευκαιρία που έχω μπροστά μου.

Θα μπορούσα με τεχνικές να την κάνω να ανοιχτεί περισσότερο; Σίγουρα. Θα μπορούσα να συνεχίσω την κουβέντα για άλλα 15 λεπτά; Σίγουρα. Θα μπορούσα να είχα ανταλλάξει νούμερα; Ίσως.

Θα ήθελε εκείνη να κάνει σεξ μαζί μου; Πιθανότατα όχι!

Έχω το δικαίωμα, όπως κι εσύ, να θέλω τα πράγματα απλά. Θέλω να συζητάω με γυναίκες που θέλουν να γνωρίσουν κάποιον άνδρα, όχι γυναίκες που μου μιλούν με δυσκολία.

Θέλω το παιχνίδι μου να εκφράζει τις ανάγκες μου και να μην μου βγαίνει το συκώτι. Θέλω να γνωρίζω γυναίκες σεξουαλικές, όχι γυναίκες που βλέπουν την γνωριμία γραφειοκρατικά. Έλεος.

Την συγκεκριμένη γυναίκα την άγγιζα συνεχώς. Κάποια στιγμή και ενώ τη άγγιζα τραβήχτηκε.

Την συγκεκριμένη γυναίκα την ρώτησα πράγματα που απολαμβάνω να ρωτάω και που είναι σημαντικά για εμένα.

  • Που μένει.
  • Με τι ασχολείται.
  • Ποια είναι τα όνειρα της για το μέλλον.
  • Που πήγε διακοπές.

Μπορώ να πιάσω με τις ώρες συζήτηση μόνο από ένα αξεσουάρ που θα παρατηρήσω πάνω σου. Έχω μάθει αυτές τις τεχνικές από τον καιρό που δούλευα Πωλήσεις.

Όμως δεν πουλάω κάτι. Αντιθέτως, αγοράζω. Ανταλλάσω χρόνο και νοητική προσπάθεια ώστε να δημιουργήσω μια αποτελεσματική γέφυρα επικοινωνίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, παρατήρησα πως δυσκολευόταν να μου απαντήσει και στις πιο βασικές ερωτήσεις.

Στην συνέχεια έκανα μια νοητική άσκηση που με βοηθάει πάντα. Ρώτησα μια συγκεκριμένη ερώτηση τον εαυτό μου:

Τι πραγματικά θέλεις να κερδίσεις από αυτό τον διάλογο;

Αμέσως, της είπα:

« Ξέρεις, είμαι εδώ επειδή μου αρέσεις. Εσένα σου αρέσω; Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα πολύ απλά »

Κάτι πήγε να πει αλλά τραύλισε. Την χαιρέτησα και έφυγα.

Θέλω τα πράγματα απλά. Έχω κάνει τρελές επικοινωνιακές αλχημείες σε χιλιάδες προσεγγίσεις. Όμως θέλω η γυναίκα να μην φοβάται να μου δείξει πως της αρέσω. Δεν με ενδιαφέρει η απόρριψη. Ξεκαθαρίζει τις καταστάσεις.

Και ο λόγος που δεν με ενοχλεί είναι μόνο ένας:

Ξέρω πως τα επόμενα λεπτά μπορώ να προσεγγίσω όποια γυναίκα θέλω.

Αυτή την επιλογή την έχεις και εσύ. Δεν είναι μαγεία, απλά απόφαση.

Ο πραγματικός  λόγος που δεν κάνεις όσο σεξ θέλεις είναι:

  1. Δεν ψάχνεις για γυναίκες που τους αρέσεις.
  2. Ασχολείσαι με γυναίκες που δεν τους αρέσεις και τις κυνηγάς χωρίς λόγο.
  3. Φοβάσαι να μιλήσεις σε γυναίκες που σου αρέσουν.

Τι επιλέγεις; Σπίτι και σεξ ή σπίτι και κλάμα;

Μην ξεχάσεις να με επισκεφτείς στην προσωπική μου σελίδα και να μου λες την γνώμη σου για ότι διαβάζεις. Είναι σημαντικό. Είμαστε μια μεγάλη παρέα.

Να είσαι καλά φίλε

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr