Ψυχολογία Μέσου Άνδρα – Αρνητικά της Τεχνολογίας

Η ψυχολογία του μέσου άνδρα και τα αρνητικά της τεχνολογίας

Ποια είναι η ψυχολογία του μέσου άνδρα και τι αρνητικά έχει επιφέρει η τεχνολογία στον κόσμο; Ξεκινάμε από την ψυχολογία και τη νοοτροπία του μέσου άνδρα σήμερα. Τι είναι αυτό που μας επηρεάζει και κατά πόσο μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς;

Παρακάτω θα διαβάσεις όλες τις αιτίες που η ψυχολογία του άνδρα στις μέρες μας υποφέρει. Από αυτά που θα διαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι δεν είσαι μόνος και πως υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις. Για να βελτιώσεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου ακολούθησε κάποια από τις συμβουλές μας, όλες η και αυτή τη μια που θα ταιριάζει με τις ανάγκες σου.

Η βελτίωση της ψυχολογίας ενός ανθρώπου μπορεί να τον κάνει να δει τα πράγματα με άλλο μάτι και πολύ πιθανόν να επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητά του. 

Ας δούμε όμως πρώτα κάποια από τα ζητήματα που μας κάνουν να αμφισβητούμε τον εαυτό μας. Ο άνδρας:

  1.  Βρίσκει δικαιολογίες για τις επιθυμίες του και τα θέλω του.
  2. Ικετεύει / παρακαλάει / ΔΕΝ διεκδικεί αυτό που του ανήκει —> γυναίκες στη ζωή του
  3.  oneitis! – η “ασθένεια” κατά την οποία ένας άνδρας εξιδανικεύει μια γυναίκα στο μυαλό του, λόγω έλλειψης επιλογών, και επειδή η συγκεκριμένη του έδωσε την ελάχιστη προσοχή που αναζητούσε –
  4.  Ρουτίνες / μαγικές ατάκες έτοιμες και μετά το χάος – καμία επίγνωση του τι να κάνει και τι να πει!
  5.  Φιλική προσέγγιση με κατάληξη “δορυφόρου” – δηλαδή κάποιου που περιφέρει την γυναίκα αλλά δε θα γίνει ποτέ το αγόρι της

 

ψυχολογία και ιντερνετ

Ψυχολογία Μέσου Άνδρα

Ας αρχίσω εξηγώντας, σε αυτούς που δεν ξέρουν, τον όρο AFC (ο μέσος άνδρας): AFC, ή αλλιώς Average Frustrated Chump, σε ελεύθερη μετάφραση ΜΑΤ, δηλαδή Μέσος Απογοητευμένος Τύπος. Πρόκειται για τον μέσο άντρα που δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες, που δεν έχει ιδιαίτερες επιτυχίες με τις γυναίκες, που συχνά καταλήγει να κυνηγάει μια γυναίκα για μήνες, και να καταλήγει μαζί της στη γνωστή Friend Zone, και να μην καταφέρνει να γίνει τίποτα παραπάνω από φίλος.

Λίγο πολύ, οι περισσότεροι έχουν περάσει – συμπεριλαμβανομένου και εμού – από τη φάση του AFC – ή και βρίσκονται ακόμα – και λίγο πολύ λοιπόν σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε νιώσει μερικά ή όλα από τα παραπάνω να μας συμβαίνουν.  Φάση κακής ψυχολογίας. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Δες το βίντεο πριν συνεχίσεις:

Τα συναισθήματα είναι ενσωματωμένα στο DNA μας και στον εγκέφαλό μας, εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια – όχι στον άνθρωπο μόνο, αλλά και σε όλους σχεδόν τους ζωντανούς οργανισμούς, μας δίνουν κίνητρο και μας βοηθάνε να εξελιχθούμε και να διαιωνιστεί το είδος μας, καθώς επίσης και να επιβιώσουμε αρκετά ώστε να προλάβουμε να αναπαραχθούμε. Με άλλα λόγια, αντί να θεωρούμε ότι τα συναισθήματά μας μας περιορίζουν – βλέπε άγχος προσέγγισης – ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά τα κίνητρα που μας δίνουν.

Το Συναίσθημα Της Πείνας Στην Ψυχολογία

Αν οι πρόγονοί μας δεν ένιωθαν το αίσθημα της πείνας, είναι πολύ πιο πιθανό να πέθαιναν.

Το γονίδιο που προκαλεί λοιπόν το αίσθημα της πείνας, έδινε πλεονέκτημα σε σχέση με αυτούς που δεν το έχουν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι με το πλεονέκτημα αυτού του γονιδίου να έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν και να κάνουν απογόνους, εξαλείφοντας το “κακό” γονίδιο που δεν προκαλεί το συναίσθημα της πείνας.

Χιλιάδες χρόνια λοιπόν εξέλιξης, έχουν καταλήξει στο ανθρώπινο είδος στη σημερινή του μορφή, που αν και δεν είναι τέλειο, έχει επιβιώσει εδώ και 120.000 χρόνια περίπου και μέσω της εξέλιξης και της μετάλλαξης, από μονοκύτταρος οργανισμός έχουμε γίνει το κυρίαρχο ον στον πλανήτη Γη.

Το Συναίσθημα Της Μοναξιάς

Αφήνουμε το συναίσθημα της πείνας λοιπόν.. και πάμε στο συναίσθημα της μοναξιάς. Όταν νιώθουμε μόνοι, είναι μία ένδειξη σοβαρή ότι έχουμε ανάγκη από κάποια αλλαγή. Πολλές φορές, ειδικά ένας AFC, προσπαθεί να καταπιέσει αυτό το συναίσθημα και να προσποιηθεί ότι δεν υπάρχει, ή εύχεται να εξαφανιστεί.

Θα πάει σε ψυχολόγο, θα κάνει διαλογισμό, θα πάρει ναρκωτικά, θα πείσει τον εαυτό του ότι οι γυναίκες είναι ξενέρωτες / ηλίθιες / μαλακισμένες / κτλ κτλ, γιατί όταν τις σκέφτεται νιώθει τόσο άσχημα και θέλει να μεταφέρει το φταίξιμο αλλού.

Το θέμα είναι ότι το συναίσθημα αυτό, ουσιαστικά πρέπει να σου δώσει κίνητρο (όπως έδωσε σε εμένα, έχω αναφέρει αρκετές φορές ότι το κίνητρό μου ήταν το συναίσθημα της απόγνωσης με το γυναικείο φύλο που είχα μέχρι και την ηλικία των 23 ετών, που δεν ήθελα να υπομείνω άλλο). Αυτό λοιπόν το κίνητρο που σου δημιουργεί αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς, είναι να βγεις από το σπίτι σου και να “κυνηγήσεις”.

ΜΗ νιώθεις άσχημα που αισθάνεσαι μοναξιά. Είναι ένα σημάδι ότι το μυαλό σου και το σώμα σου λειτουργούν σωστά, ότι είσαι υγιής οργανισμός (με σωστά ένστικτα και συναισθήματα). Δεν είναι απαραίτητα κακή ψυχολογία. Σου λέει ότι θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κάνεις απογόνους (ή να γαμήσεις έστω, να έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, αυτό είναι το ζητούμενο) αν βγεις από το σπίτι σου και ψάξεις να γνωρίσεις γυναίκες.

ψυχολογία μοναξια

Ψυχολογία Και Σεξουαλικό Ένστικτο

Οι σεξουαλικές ορμές που έχει ένας άντρας είναι άλλο ένα κίνητρο. Το σεξουαλικό του ένστικτο.. παλιά, τα πράγματα ήταν πιο απλά καθώς η τεχνολογία δεν είχε αναπτυχθεί στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί σήμερα, που το πορνό απέχει ένα κλικ μακριά στον υπολογιστή μέσω Ίντερνετ.

#1. Τα αρνητικά της τεχνολογίας και του Δωρεάν Πορνό μέσω Ίντερνετ:

Ο AFC προσπαθεί να καλύψει την ανάγκη του για σεξ μέσω του αυνανισμού (δηλαδή με τη μαλακία) βλέποντας πορνό. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η εύκολη αλλά και δωρεάν πρόσβαση στο net porn, δίνουν άλλοθι ακόμα και σε pickup artists πολλές φορές.. φαντάσου πώς θα ήταν αν δεν αυνανιζόσουν( δεν έπαιζες με το πουλί σου) ποτέ και η μόνη σου ελπίδα για “εκτόνωση” ήταν να βρεις γυναίκα να κάνεις σεξ… να είσαι σίγουρος ότι μετά από 3-4-5 μέρες το πολύ, θα ήσουν συνέχεια έξω στο κυνήγι!…

Image result for the drawbacks of online porn

#2. Οίκοι Ανοχής και εύκολη πρόσβαση σε φθηνό σεξ:

Οι οίκοι ανοχής είναι επίσης μια τέτοια παράκαμψη από τον ουσιαστικό σου στόχο. Κάνεις σεξ στον οίκο ανοχής – δεν κατακρίνω – και γυρνάς σπίτι σου νιώθοντας σεξουαλικά χορτασμένος.

Μία καλή ιδέα, είναι να προσπαθείς να κρατηθείς ολόκληρη την εβδομάδα χωρίς σεξ, θέτοντας ως στόχο να κάνεις με μια γυναίκα που θα γνωρίσεις. Αν στο τέλος της εβδομάδας, Κυριακή, δεν τα έχεις καταφέρει, να είσαι σίγουρος ότι τουλάχιστον θα ευχαριστηθείς μια υπέροχη μαλακία!!

Συμπέρασμα Για Τα 5 Πράματα Που “Γαμάνε” Το Μυαλό Ενός Μέσου Άνδρα

Α) Πηγάζουν όλα από την έλλειψη σεξ, αλλά και από το γεγονός ότι βρίσκεις δικαιολογίες για το συναίσθημα της μοναξιάς σου αντί να προσπαθήσεις να το αλλάξεις.

Β) Πρέπει το συναίσθημα της μοναξιάς να το χρησιμοποιήσεις ως κίνητρο, όχι να το καλύψεις με δικαιολογίες ρίχνοντας αλλού το φταίξιμο.

Γ) Η ζωή κρατάει λίγο. Φρόντισε να την εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όποια μέρα περνάει, είναι μια ευκαιρία να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ή μια ευκαιρία που πάει χαμένη και δε γυρίζει πίσω. Είναι στο χέρι σου!

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.