Η Ψυχή της Παρέας: Πώς να Κερδίσεις Επικοινωνιακά ένα Γκρουπ Ανθρώπων

Κέρδισε τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου χρησιμοποιώντας έναν όμορφο τρόπο να τους προσεγγίσεις επικοινωνιακά και να γίνεις η ψυχή της παρέας.

Τι Να Κάνεις Για Να Κερδίσεις Επικοινωνιακά Την Παρέα

Ένα γκρουπ ανθρώπων που συζητά μπορεί να γίνει χαοτικό. Μερικοί άνθρωποι τα καταφέρνουν και μπορούν να ακούσουν, να μιλήσουν όταν πρέπει και σέβονται τους συνομιλητές τους, κερδίζοντας έτσι επικοινωνιακά όλη την ομάδα.

Κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να κρατηθούν στην συζήτηση, καθώς όλοι θέλουν να μιλήσουν ταυτόχρονα και οι διακοπές είναι κάτι συνηθισμένο.

Επίσης η ένταση της φωνής όλων αυξάνει διαρκώς, στην προσπάθεια τους να ακουστούν και επειδή καθένας έχει κάτι διαφορετικό να πει, το θέμα της συζήτησης μπορεί να μην είναι σταθερό.

Έτσι η συζήτηση ξεφεύγει και ακόμη και αν έχεις πραγματικά κάτι να πεις είναι δύσκολο να κερδίσεις επικοινωνιακά τους συμμετέχοντες.

Για να τα καταφέρεις, ακολούθησε τις συμβουλές που θα διαβάσεις στην συνέχεια.

#1. Στην Επικονωνία Μην Περιμένεις Να Σου Δώσουν Τον Λόγο

Για να εκτοξεύσεις την επικοινωνία σου δες παρακάτω.

Κάποιες φορές η συζήτηση ξεφεύγει, με ανούσια λόγια που κλέβουν τον χρόνο από αυτούς που έχουν κάτι να πουν.

Σε αυτή την περίπτωση, μην περιμένεις να σου δώσει κάποιος τον λόγο.

Δυνάμωσε την φωνή σου και με την γλώσσα του σώματος σου δείξε ότι έχεις κάτι σημαντικό να προσφέρεις στην συζήτηση.

Μερικές φορές η διακοπή κάποιου άλλου είναι αναπόφευκτη. Κανείς δεν θα το πάρει προσωπικά, πάνω στην ένταση της στιγμής.

#2. Ξεκίνησε Μια Παράπλευρη Συζήτηση

Μέσα σε ένα γκρουπ ανθρώπων είναι πιθανό να μπορέσεις να κάνεις μια μικρή δική σου συζήτηση με λίγους ανθρώπους, που θα σε ακούσουν στην αρχή και έτσι θα τους κερδίσεις επικοινωνιακά, ανοίγοντας τον δρόμο για να ακουστείς και στους υπόλοιπους.

Αν είσαι σε μια παρέα αποτελούμενη από αρκετά άτομα και οι περισσότεροι μιλούν φωνασκώντας όλοι μαζί ταυτόχρονα, πιάσε μια δική σου μικρή συζήτηση με όσους δεν συμμετέχουν έντονα στην συζήτηση, παίρνοντας τους έτσι προς το μέρος σου.

#3. Κέρδισε Πόντους Ελέγχοντας Την Κατάσταση

κέρδισε επικοινωνιακά

Όπως είπαμε η συζήτηση μεταξύ των μελών μιας ομάδας ανθρώπων μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορείς να κερδίσεις επικοινωνιακά, δείχνοντας τις κοινωνικές και ηγετικές σου ικανότητες, ελέγχοντας το χάος.

Βοήθησε τους ανθρώπους που είναι πιο χαμηλών τόνων, να βρουν μια ευκαιρία να εκφραστούν.

Αν κάποιος μιλάει πολλή ώρα, λέγοντας τα ίδια, διάκοψε τον και άφησε κάποιον άλλον να εκφράσει την γνώμη του.

Αν μιλάς εσύ ο ίδιος, χρησιμοποίησε τον διαθέσιμο χρόνο με λογικό τρόπο και δώσε χρόνο και σε άλλους.

#4. Μην Έχεις Μεγάλες Προσδοκίες Από Την Επικοινωνία

Μερικές φορές ίσως υπερεκτιμάς την σημασία μιας συζήτησης ή την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσένα εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να θεωρείς ότι είσαι βαρετός ή ότι δεν τους ενδιαφέρουν όσα λες.

Μια συζήτηση που εντάσσεται στα πλαίσια μιας ομάδας ατόμων έχει τέτοια δυναμική που αυτό μοιάζει να είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Οι περισσότεροι αγνοούν τους άλλους και ειδικά αν πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία υπάρχει και κατανάλωση αλκοόλ, το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

Μην έχεις λοιπόν μεγάλες προσδοκίες.

#5. Συμβιβάσου Με Τους Κανόνες Του Γκρουπ Στην Επικοινωνία

Ενδεχομένως το γκρουπ στο οποίο συμμετέχεις να έχει ορισμένους άγραφους κανόνες. Αυτό είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο σε κοινωνικούς κύκλους, όπως ένας χώρος εργασίας, η οικογένεια, μια παρέα κλπ.

Για να καταφέρεις να τους διαχειριστείς και να τους κερδίσεις επικοινωνιακά πρέπει να παίξεις με τους δικούς τους κανόνες.

Αν τώρα πιστεύεις ότι είσαι αδέξιος στην επικοινωνία, το βίντεο του Χρήστου που θα δεις εδώ, θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς την κατάσταση.

#6. Για Να Κερδίσεις Επικοινωνιακά, Κέρδισε Την Πρώτη Εντύπωση

Δες στο παρακάτω βίντεο πως να κερδίζεις πάντα τς εντυπώσεις.

Κάποιος που μπαίνει σε μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι από μια πρώτη εντύπωση δεν γίνεται αρεστός, τότε δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί και θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει επικοινωνιακά.

Αν είσαι άγνωστος σε αυτούς, τότε μια καλή πρώτη εντύπωση, με καλή εμφάνιση και ανοικτή γλώσσα του σώματος, θα σε βοηθήσει να ενταχθείς στο γκρουπ και να έχεις την ευκαιρία να εκφραστείς και να τους κερδίσεις επικοινωνιακά.

Επίσης, δείχνοντας ειλικρινές ενδιαφέρον σχετικά με το θέμα της συζήτησης, αλλά και εκφράζοντας τον θαυμασμό σου για τους άλλους ομιλητές, θα καταφέρεις να ενταχθείς καλύτερα και να σου δοθεί η ευκαιρία να εκφραστείς.

Αλλιώς, τα πράγματα θα είναι αρκετά πιο δύσκολο. Ακόμη και αν έχεις κάτι να πεις, δύσκολα θα σου επιτραπεί. Δεν είναι ότι έχουν αποφασίσει  ότι σε μισούν, απλά οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν να επικοινωνούν με ανθρώπους που συμπαθούν και με τους οποίους συμφωνούν.

#7. Χρησιμοποίησε Κατάλληλη Γλώσσα Και Τόνο Φωνής

κέρδισε επικοινωνιακά

Ίσως σου έχει τύχει κάποια φορά να θέλεις να μιλήσεις, αλλά να αισθάνεσαι ότι ο τόνος της φωνής σου είναι τέτοιος που δεν ακούγεσαι.

Ειδικά σε συζητήσεις μέσα σε ομάδες ανθρώπων, κάποιος που δεν μιλά με τον κατάλληλο τόνο στην φωνή του, τείνει να αγνοείται.

Μίλησε όσο δυνατά χρειάζεται, ώστε να ακουστείς και φρόντισε να μιλάς λίγο πιο αργά από το κανονικό, για να δείχνεις αυτοπεποίθηση και ότι ελέγχεις την κατάσταση.

Εννοείται ότι θα πρέπει να μιλάς καθαρά και να κοιτάς τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσαι, αφαιρώντας από τον λόγο σου επιφωνήματα που δείχνουν ότι δεν είσαι καλός ομιλητής, όπως τα “εεεεε” και το “ ξέρω ‘ γω”.

Επιπλέον, για να τους κερδίσεις επικοινωνιακά, η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι κατάλληλη και να ταιριάζει στο ύφος της συζήτησης.

Η τονικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην έκφραση. Πρέπει να βγαίνει συναίσθημα από την φωνή σου και να μην ακούγεσαι μονότονος ή με έλλειψη πάθους και ενέργειας.

Κέρδισε τους ανθρώπους γύρω σου με την αύρα και την προσωπικότητα που θα χτίσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.