Η Σημασία του Body Language

Η Σημασία του Body Language

Το Body Language, η γλώσσα του σώματος, είναι πολύ σημαντική. Κατανοώντας την, μπορείς να αποφύγεις αμήχανες καταστάσεις, καθώς και να μπορείς να δημιουργείς έλξη και μόνο με το πώς στέκεσαι και κινείσαι στο χώρο. Τα λόγια είναι εύκολα παρεξηγήσιμα και επομένως εμπεριέχουν ρίσκο, ειδικά όταν δε γνωρίζεις ακόμη τι συναισθηματική κατάσταση της κοπέλας που φλερτάρεις. Ωστόσο, το Body Language, η γλώσσα σώματος, είναι πιο ξεκάθαρη.

Ειδικοί στο Body Language θα γνωρίζουν παρακολουθώντας στάση σώματος να κατανοήσουν αν υπάρχει νόημα να κυνηγήσεις μία γυναίκα, αν είναι διαθέσιμη συναισθηματικά. Παρόλο που οι άνδρες πιστεύουν ότι έχουν το πάνω χέρι στα αρχικά στάδια της γνωριμίας, στην πραγματικότητα το έχουν οι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν την ικανότητα να ξεγελάνε τους άνδρες, ότι έχουν αυτοί το πλεονέκτημα στην αρχή. Είναι ικανές όμως με μη λεκτική επικοινωνία (Body Language) πολλές φορές μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουν, ενστικτωδώς καθαρά, να στείλουν ένα ισχυρό σήμα σεξουαλικού ενδιαφέροντος, ή εάν δεν ενδιαφέρονται, σήμα αδιαφορίας. Αντιθέτως, οι άνδρες συχνά διστάζουν να προσεγγίσουν γυναίκες. Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για αυτό. Ο φόβος της απόρριψης που μπορεί να διαλύσει την αυτοπεποίθησή μας. Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται την απόρριψη στην προσέγγιση. Ευτυχώς, οι γυναίκες δείχνουν αδιαφορία με το σώμα τους, που αν το γνωρίζεις μπορείς να αποφύγεις την προσέγγιση μίας ομάδας γυναικών που γνωρίζεις ότι θα σε απορρίψει.

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τη γλώσσα σώματος (Body Language) για να δείξουν στους άνδρες ότι επιθυμούν ή όχι να τις προσεγγίσουν. Το πόσοι άνδρες είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια αυτά του Body Language των γυναικών, είναι ένα διαφορετικό θέμα. Ωστόσο η ικανότητα να ερμηνεύεις το Body Language είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο φλερτ.

Το φλερτ και το όλο Παιχνίδι είναι ένας τρόπος για τη γυναίκα να τεστάρει το κατά πόσο ο άνδρας θέλει να επενδύσει συναισθηματικά και χρονικά. Μία γυναίκα δε δείχνει συνήθως καθαρά σημάδια εάν δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν την ενδιαφέρεις αρκετά. Γιατί όμως συχνά παίρνουμε μπερδεμένα σήματα από τη γυναίκα; Επειδή η γυναίκα θεωρεί πως όσο ο άνδρας προσπαθεί να την διεκδικήσει, τόσο πιο πιθανό είναι να θελήσει να μείνει μαζί της και να κάνει οικογένεια. Η λέξη κλειδί, είναι η “επένδυση” που θα κάνει.

Την επόμενη φορά που θα είσαι σε μία κοινωνική μάζωξη, κοίτα γύρω σου και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ακριβώς τι συμβαίνει. Μερικά ζευγάρια χωρίς αμφιβολία θα τα δεις κοντά το ένα με το άλλο και αγαπημένα. Άλλα θα τα δεις σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Άλλοι πάλι θα είναι ο ένας πάνω στον άλλον και όσοι τους κοιτάνε θα σκέφτονται “get a room”. Τι σημαίνει πραγματικά η απόσταση μεταξύ τους; Τι νόημα έχουν οι χειρονομίες μεταξύ τους;

Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι η Body Language είναι πιο ακριβής ένδειξη για το τι σκέφτεται ή νιώθει κάποιος, από ό,τι τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα του, καθώς η Body Language βγαίνει υποσυνείδητα και ενστικτωδώς ενώ τα λόγια συνειδητά. Το συνειδητό μυαλό μας δεν ελέγχει τις κινήσεις του σώματός μας, ωστόσο μπορεί να ελέγξει πολύ αποτελεσματικά τι θα πει και τι όχι. Καθώς όμως θα αρχίσεις να κατανοείς τη γλώσσα σώματος, οι κινήσεις σου και η στάση σώματος, το Body Language, θα αρχίσουν να γίνονται συνειδητά και όχι υποσυνείδητα. Μπορείς λοιπόν να συνειδητοποιήσεις πόσο αυτό θα βελτιώσει την επικοινωνία σου με το άλλο φύλο. Υπάρχουν μάλιστα ερευνητές που ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία γίνεται κατά 80% με τη γλώσσα του σώματος. Ωστόσο είναι πιο ασφαλές να υποθέσουμε ότι η μη λεκτική επικοινωνία είναι στο 50-65%. Επομένως, εάν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει μη λεκτικά, χάνεις το 65% περίπου της επικοινωνίας και της γνωριμίας: ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!

Εάν επιθυμείς να γίνεις γρήγορα καλός στο να διαβάζεις τη γλώσσα σώματος, θα χρειαστεί χρόνο και εμπειρία, ή να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό, να παρακολουθήσεις ένα οργανωμένο σεμινάριο ή bootcamp με την ομάδα μας. Ωστόσο, με εξάσκηση παράλληλα θα δεις τεράστια πρόοδο. Για παράδειγμα, θα γνωρίζεις εάν μία γυναίκα  ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει περισσότερο και σε ποιο επίπεδο. Θα καταλαβαίνεις εάν θέλει να σε φιλήσει ή αν θέλει να φύγεις. Θα καταλαβαίνεις εάν έχει ερεθιστεί ή εάν σε παίζει.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.