Η Τέχνη του να Μπορείς να Επικοινωνείς με Κάθε Άνθρωπο που Συναντάς

Η Τέχνη Να Επικοινωνείς Με Κάθε Άνθρωπο

Η αποτελεσματική επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μας είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία ενός ευτυχισμένου και επιτυχημένου σε κάθε τομέα ατόμου. Το μονοπάτι της ευτυχίας και της εξέλιξης εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τις σχέσεις μας. Και οι σχέσεις εξαρτώνται σε εξίσου τεράστιο βαθμό από το πώς επικοινωνούμε με κάθε άτομο που συναντάμε.

Κάθε μέρα μιλάμε και ερχόμαστε σε επαφή με κυριολεκτικά δεκάδες ανθρώπους. Ίσως και εκατοντάδες ανθρώπους. Τα Social Media προσφέρουν μια τεράστια γκάμα επιλογών επικοινωνίας. Και μπορείς μέσα από μια δημοσίευση να επικοινωνήσεις καθημερινά με εκατοντάδες, χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρέπει να κατανοούμε φυσικά τους όρους χρήσης της κάθε εφαρμογής που χρησιμοποιούμε αλλά και τους όρους της βασική λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας με κάθε άνθρωπο που συναντάμε είτε Online είτε στην καθημερινή μας ζωή.

Ένας από τους πιο βασικούς κανόνες   της ζωής μας είναι να κατανοήσουμε σε βάθος το πλαίσιο και τα όρια της κάθε μας σχέσης.

Ωστε να μπορούμε να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά και να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Αυτό φυσικά ισχύει και στο φλερτ καθώς όταν φλερτάρεις ουσιαστικά βασίζεσαι σε επικοινωνιακούς κανόνες. Αλλά παράλληλα δημιουργείς και προβάλεις μια εικόνα για τον εαυτό σου. Ανάλογα με τον τρόπο που επικοινωνείς.

Μια γυναίκα αντιλαμβάνεται το ποιος είσαι και το τι αξία έχεις. Από τον τρόπο  που επικοινωνείς μαζί της.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες που κατέχω καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον εάν θα εκλάβω αποδοχή ή απόρριψη από την γυναίκα που φλερτάρω.

Φυσικά, δεν έχει μόνο η γυναίκα το δικαίωμα να σε απορρίψει. Πρέπει να θυμάσαι ότι ΚΑΙ ΕΣΥ έχεις την επιλογή του να απορρίψεις μια γυναίκα και πρέπει να ξέρεις πότε είναι η ώρα να την απορρίψεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι αγενής. Η τέχνη να επικοινωνείς περιλαμβάνει και σωστούς τρόπους.

Σημαίνει ότι κατανοείτε και οι δύο ότι έχετε το δικαίωμα να απορρίψετε το άλλο άτομο ή να το αποδεχτείτε γιατί παίζετε με ίσους όρους.

Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για το αν απορρίπτουν οι άντρες ή όχι. Μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζαμε τελικά;

Η έλξη είναι μια κατάσταση που βασίζεται σε τεράστιο βαθμό στον τρόπο που επικοινωνώ με τις γυναίκες καθώς προβάλει μια ξεκάθαρη εικόνα   για το ποιος είμαι στην πραγματικότητα. Η τέχνη να επικοινωνείς είναι διπλωματία.

Ουσιαστικά μέσω της επικοινωνίας και των επικοινωνιακών μου δεξιοτήτων δείχνω στις γυναίκες με τις οποίες έρχομαι σε επαφή τα ακόλουθα:

  • Ότι κατέχω υψηλή συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη.
  • Ότι αντιλαμβάνομαι το κοινωνικό πλαίσιο και τους κοινωνικούς περιορισμούς της συγκεκριμένης συναναστροφής.
  • Ότι αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματα της γυναίκας και ότι είμαι σε επαφή με τα δικά μου συναισθήματα.
  • Ότι είμαι άνετος με τον εαυτό μου και με το φλερτ.
  • Ότι φλερτ είναι μέρος της ζωής μου και δεν φοβάμαι να διασκεδάσω μέσω αυτού.
  • Ότι είμαι ενδιαφέρον άτομο ή βαρετό άτομο.
  • Ότι είμαι κοινωνικός .
  • Ότι έχω αυτοπεποίθηση.
  • Ότι ξέρω πώς να κάνω μια γυναίκα να διασκεδάσει και να περάσει καλά μαζί μου.
  • Ότι έχω τρόπους και σέβομαι τον εαυτό μου, το περιβάλλον μου, τη σχέση μου με τη γυναίκα και την ίδια την γυναίκα.

Συνολικά επικοινωνώ ότι ΕΧΩ ΑΞΙΑ.

Και αυτό φυσικά συμβαίνει με κάθε άνθρωπο, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα, που έχω στη ζωή μου.

Τέχνη Να Επικοινωνείς : Ποια Είναι Η Αξία Της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας Στη Ζωή Μας;

Η Αποτελεσματική Επικοινωνία Είναι το Όπλο Σου Σε Κάθε Κοινωνική Συναναστροφή

Η αξία της επικοινωνίας όσον αφορά τη σχέση σου με τους υπόλοιπους ανθρώπους, τη ζωή σου και την ποιότητα της καθημερινότητάς   σου, τη δική σου εξέλιξη αλλά και των ανθρώπων που σε περιβάλλουν, τη σχέση σου με τον εαυτό σου, τους γύρω σου, τις γυναίκες και το φλερτ, αλλά και την έλξη που δημιουργείς στις γυναίκες με τις οποίες σχετίζεσαι είναι απλά ανεκτίμητη.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι το πετυχημένο και αποτελεσματικό παιχνίδι της έλξης αλλά και της επιτυχίας παίζεται σε υψηλά επικοινωνιακά επίπεδα. Χωρίς τις κατάλληλες επικοινωνιακές δεξιότητες κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να κερδίζει αυτό που του αξίζει.

Οι πετυχημένοι άντρες κατέχουν την τέχνη του να επικοινωνούν αποτελεσματικά με κάθε άνθρωπο που συναντούν ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας ή κοινωνικού στάτους.

Αυτή είναι μια ικανότητα που συνήθως αποκτάται με τα χρόνια και φέρνει τους συγκεκριμένους ανθρώπους σε άμεση επαφή με την επιτυχία και την ευτυχία.

Κατά τη διάρκεια μιας σχέσης τεστάρονται και δοκιμάζονται διαρκώς οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες καθώς μέσα από αυτές και από τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους γύρω μας δείχνουμε τόσο την αξία μας όσο και το ποιοι πραγματικά είμαστε.

Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως κοινωνικό ον. Έχουμε ανάγκη να περιβαλλόμαστε από άλλους ανθρώπους. Να ανήκουμε σε μια ομάδα και σε μια κοινωνία, να σχετιζόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλα άτομα. Από την αρχή της δημιουργίας του ανθρώπινου είδους ο άνθρωπος έφτιαξε ομάδες και φυλές προκειμένου να προστατευτεί από τους κινδύνους της ζωής και της φύσης.

Μέσα από την συναναστροφή του με άλλους ανθρώπους έμαθε να εξελίσσεται, να αμφιβάλει, να δημιουργεί, να επικοινωνεί αποτελεσματικά, να προσφέρει και να είναι λειτουργικό μέλος μιας κοινότητας.

Όμως ! Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων διαφέρουν από σχέση σε σχέση. Άλλοι οι κώδικες επικοινωνίας μας με μια γυναίκα και άλλοι οι κώδικες επικοινωνίας μας με τους φίλους μας.

Και μια και μιλάμε για φίλους, θέλουμε πραγματικά τόσους πολλούς φίλους; Μάθε περισσότερο σε αυτό το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

 

Από αυτό και μόνο το γεγονός αντιλαμβάνεσαι την αξία του να έχεις αποτελεσματική επικοινωνία με κάθε άτομο που συναντάς σε καθημερινή βάση.

Η αξία της αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι ίσως μεγαλύτερη απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε την σύγχρονη εποχή. Οι άνθρωποι που κατέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό την τέχνη  του να επικοινωνούν αποτελεσματικά με κάθε άτομο που συναντούν είναι στατιστικά πιο πετυχημένοι από τα άτομα που αδιαφορούν για το επικοινωνιακό κομμάτι σύμφωνα με έρευνες.

Ένας άνθρωπος που διαθέτει υψηλές επικοινωνιακές δεξιότητες είναι ένας άνθρωπος με υψηλή αντίληψη. Άρα αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα που προβάλει και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και προκαλεί σεβασμό και εκτίμηση στα άτομα που τον περιβάλλουν.

Πώς να μην έλξει επιθυμητές καταστάσεις και πρόσωπα στη ζωή του ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν;

Μπορώ Να Αποκτήσω Κι Εγώ Υψηλού Επιπέδου Επικοινωνιακές Δεξιότητες;

Προσοχή ! Κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν με αυτές τις επικοινωνιακές δεξιότητες και είναι από τη φύση τους πιο κοινωνικοί και ικανότεροι στον επικοινωνιακό τομέα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχεις κι εσύ τη δυνατότητα να μάθεις να επικοινωνείς καλύτερα.

Ευτυχώς όμως η φύση έχει δώσει σε όλους τους ανθρώπους εφόδια για να αυξήσουν την κοινωνική και συναισθηματική τους νοημοσύνη και να ανέβουν σε επίπεδα τόσο υψηλά στην επικοινωνία που θα έλκουν σαν μαγνήτης κάθε άνθρωπο που συναντούν.

Είμαστε βιολογικά προδιατεθειμένοι για να αυξάνουμε διαρκώς τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες και να επιτύχουμε υψηλά επίπεδα επικοινωνίας με κάθε άνθρωπο που συναντάμε.

Δεν είναι τυχαίο αυτό. Χωρίς υψηλές κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες κανένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να είναι μέλος μιας ομάδας και κοινωνίας. Από τη στιγμή που είναι βασική βιολογική μας ανάγκη η συναναστροφή με άλλα άτομα είναι λογικό να διαθέτει ο κάθε ένας από εμάς και τις απαραίτητες βάσεις για να αυξήσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες. Κοινώς είσαι προγραμματισμένος από τη φύση να μπορείς να επικοινωνείς.

Ποιος είναι ο τρόπος όμως;

Εξάσκηση.

Η διαρκής επαφή μας και συναναστροφή μας με άλλα άτομα εξελίσσει τα μέρη του εγκεφάλου μας που είναι υπεύθυνα για την αντίληψή μας και τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες.

Με άλλα λόγια προσπάθησε να επικοινωνείς με κάθε άνθρωπο που συναντάς όσο άβολο κι αν είναι.

Θα δεις ότι σταδιακά θα είσαι πιο άνετος, πιο χαλαρός και τα αποτελέσματά σου θα βελτιώνονται.

Επίσης, άρχισε να διαβάζεις ή να μαθαίνεις από διάφορες πηγές πώς να γίνεις πιο ικανός επικοινωνιακά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορείς να εφαρμόσεις βασικές αρχές τις επικοινωνίας στην καθημερινή σου επαφή με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

Η τέχνη του να μιλάς και να επικοινωνείς αβίαστα με κάθε άτομο που συναντάς είναι σίγουρα ανεκτίμητη, δεν είναι όμως τόσο άπιαστη όσο φαίνεται. Δεν υπάρχει ικανότητα που δεν μπορεί να καλλιεργηθεί από κάθε άνθρωπο.

Μην τα παρατάς λοιπόν. Ξεκίνα από σήμερα να επικοινωνείς με όλο τον κόσμο και θα δεις ότι η ζωή σου θα αλλάζει προς το καλύτερο μέρα με την μέρα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία, δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.