Η Υπομονή δεν Είναι Μόνο Απαραίτητη. Είναι Αρετή!

Η ζωή δεν είναι εύκολη για όλους τους ανθρώπους. Θα συναντήσεις πολλά εμπόδια μπροστά σου και θα χρειαστείς όλη την υπομονή του κόσμου για να αντέξεις.

Με γρήγορες σκέψεις, μου έρχονται στο μυαλό οι πρώτες φράσεις/γνωμικά/παροιμίες για την υπομονή!

«Και η υπομονή έχει και τα όρια της», «φασούλι το φασούλι γίνεται η αγουρίδα», μέχρι και το «αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας».

Καλές οι παροιμίες και για να σου εμπλουτίσω το μυαλό με περισσότερες εικόνες, φαντάσου την στιγμή από την ταινία Τιτανικός, όταν αντιλαμβάνονται πως η πορεία τους είναι καρφωτή προς το παγόβουνο!

Δίνουν εντολή να αντιστραφεί η φορά των μηχανών για να αλλάξουν πορεία. Και παρόλο που οι μηχανές αλλάζουν, αντιλαμβάνονται πως η μετωπική είναι αναπόφευκτη.

Υπομονή Σημαίνει Χρόνος!Η ζωή δεν είναι εύκολη για όλους τους ανθρώπους. Θα συναντήσεις πολλά εμπόδια μπροστά σου και θα χρειαστείς όλη την υπομονή του κόσμου για να αντέξεις.

Παρόμοιο παράδειγμα με τον Τιτανικό, είναι και η απώλεια βάρους.

Έχω δει άνθρωπο να χάνει σε 2 χρόνια 70 κιλά και μετά από 2 χρόνια να φτάνει ξανά τα κιλά που ήταν πριν την δίαιτα.

Δεν σημαίνει πως δεν είχε πειθαρχία. Αντιθέτως μάλιστα.

Στο δικό μου μυαλό, ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατόρθωσε κάτι απίστευτα δύσκολο. Απλά η εικόνα που είχε για τον εαυτό του δεν άλλαξε μέσα σε 2 χρόνια.

Στο δικό του μυαλό, συνέχισε να είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν πάντα.

Το τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου είναι πολύ σημαντικό και στο κομμάτι του φλερτ. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο.

Και να σου πω την αλήθεια, όλοι μας λίγο πολύ, έχουμε τους δικούς μας ψυχολογικούς κώδικες που μπορεί να λειτουργούν σαν τις μηχανές του Τιτανικού.

Γυρίσαμε τις μηχανές αλλά η πορεία ήθελε περισσότερο χρόνο για να αλλάξει.

Και αυτό δεν έχει κάνει σε πρώτο επίπεδο με την υπομονή αλλά με το γεγονός πως το μυαλό μας είναι μια συσσώρευση συνηθειών. Όπως έχουμε τις σωματικές συνήθειες, έτσι έχουμε και τις νοητικές.

Πεποιθήσεις, εξηγήσεις και στερεότυπα, δημιουργούν ένα σύνολο που σε τελική εκτύπωση ονομάζεται άνθρωπος. Θεμέλια που στηριζόμαστε για να δώσουμε απάντηση σε όλα τα γιατί που περικλείουν την καθημερινότητα μας.

Και όταν οι απαντήσεις σε αυτά τα γιατί επαναλαμβάνονται, γίνεται όλο ένα και πιο δύσκολο να τα διαγράψουμε και να σημειώσουμε διαφορετικά.

Όταν έχεις συνηθίσει σε ένα περιβάλλον ή σε μια συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται για δεκαετίες, ένα απλό σφουγγάρι που θα σβήσει τα παλιά και ένας μαρκαδόρος που θα ξαναγράψει τα νέα, δεν αρκούν.

Χρειάζεται υπομονή.

Η Υπομονή Είναι Κάτι σαν Τελικές ΕξετάσειςΗ ζωή δεν είναι εύκολη για όλους τους ανθρώπους. Θα συναντήσεις πολλά εμπόδια μπροστά σου και θα χρειαστείς όλη την υπομονή του κόσμου για να αντέξεις.

Ποιος δεν θέλει να δίνει εξετάσεις και να γράφει κάθε φορά άριστα;

Για να στο πω διαφορετικά, ποιος δεν θέλει να δίνει εξετάσεις και χωρίς να διαβάσει, να γράφει κάθε φορά άριστα;

Η γρήγορη διαδρομή είναι πάντα περισσότερη ελκυστική από την δύσκολη και τα σκονάκια μαζί με τους «κωδικούς» θα είναι πάντα τα διαβολάκια στον ώμο μας που μας φωνάζουν να «κλέψουμε».

Έχουν υπάρξει αμέτρητες φορές στην ζωή μου που περίμενα ΑΥΤΟ το κατακλυσμικό γεγονός που θα αλλάξει την ζωή μου για πάντα, στιγμιαία και χωρίς να χύσω σταγόνα ιδρώτα.

Το γεγονός αυτό δεν ήρθε ποτέ και απλά σταμάτησα να το περιμένω.

Μάλιστα, ακόμα και όταν ήρθαν τρομερές αλλαγές στην ζωή μου, πολλές από αυτές θετικές, μου πήρε χρόνο να τις χωνέψω και να προσαρμοστώ στις αλλαγές που δημιούργησαν στην καθημερινότητα μου.

Γιατί ακόμα και θετική να είναι η αλλαγή, θα έχει απαιτήσεις.

Μια αλλαγή φέρνει εξέλιξη και η εξέλιξη έχει την τάση να προκαλεί και να ταρακουνά τρόπους σκέψης και συνήθειες. Και αυτό τσούζει, ειδικά στην αρχή.

Βασικά ο εχθρός που στέκεται απέναντι στην υπομονή είναι το ΤΩΡΑ.

ΤΩΡΑ θέλω να αλλάξω και ΤΩΡΑ θέλω να δημιουργήσω τις αλλαγές που πάντα ονειρευόμουν.

Όμως η υπομονή δεν σημαίνει να ανέχεσαι πράγματα και καταστάσεις που δεν σου αρέσουν. Σημαίνει πως αποδέχεσαι ότι η διαδρομή που επέλεξες θα σε οδηγήσει εκεί που θέλεις αλλά δεν θα γίνει απαραίτητα γρήγορα και ταυτόχρονα θα υπάρξουν στιγμές που θα αμφισβητήσεις τον εαυτό σου, θα κουραστείς και φυσικά θα πιεστείς.

Ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι γύρω σου είναι τοξικοί. Τσέκαρε την εκπομπή μας Apla+Andrika,

Η υπομονή είναι αρετή και θα συνεχίσει να είναι όχι μόνη επειδή οι αλλαγές απαιτούν χρόνο αλλά και γιατί είναι απαραίτητο εμείς οι ίδιοι να ενσωματώσουμε τις αλλαγές που θα έρθουν στο μυαλό μας.

Μια σοβαρή αλλαγή δεν έρχεται μόνη της.

Ουσιαστικά δημιουργεί ένα ντόμινο αλλαγών σε έναν ή και περισσότερους τομείς της ζωής μας.

Μπορεί να θέλουμε μια προαγωγή που για εμάς θα φέρει μια οικονομική αύξηση.

Όμως η συγκεκριμένη προαγωγή θα σημαίνει αυτόματα περισσότερες ευθύνες, προσαρμογή στις απαιτήσεις της θέσης και πιθανότατα περισσότερες ώρες δουλειάς.

Αυτά τα λίγα βασικά δεν είναι καθόλου λίγα γιατί απλούστατα είναι ικανά να επιφέρουν αλλαγές και στην προσωπική ζωή.

Η υπομονή δημιουργεί χρόνο να κατασταλάξουν οι αλλαγές μέσα μας και να πιστέψουμε περισσότερο πως μας αξίζουν. Ακόμα, μας δίνει χρόνο να κερδίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να μάθουμε καλύτερα τα συνθήκες που χρειάζονται για να πάμε στα επόμενα επίπεδα.

  Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η διαδικασία του να βελτιωθείς είναι επίπονη και χρειάζεται υπομονή. Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.