Η Ζωή Είναι σαν Video Game Χωρίς Κωδικούς!

Η ζωή είναι ένα σοβαρό βιντεοπαιχνίδι και η κάθε πίστα της αποκαλύπτει την εξέλιξη των ικανοτήτων σου.

Για Εσένα Η Ζωή Είναι Σαν….;

Η ζωή πολλές φορές μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι. Εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής, χτίζεις τον ήρωα σου, αντιμετωπίζεις διάφορα επίπεδα δυσκολίας, φτιάχνεις συμμαχίες και το παιχνίδι βέβαια κάποια στιγμή τελειώνει.

Ωστόσο, οι πρώτες βασικές διαφορές που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό με την πραγματική ζωή, είναι πως αν χάσεις στο παιχνίδι δεν τρέχει και κάτι, μπορείς να βάλεις και κάποιο κωδικό για να περάσεις κάποια πίστα και το κυριότερο, το βιντεοπαιχνίδι κάποια στιγμή τελειώνει. Ενώ το παιχνίδι που παίζεις με την ζωή δεν σταματά ποτέ.

Οι πίστες εξελίσσονται, το τίμημα όσο αναπτύσσεσαι μεγαλώνει και κάποιες φορές τα επόμενα επίπεδα δεν είναι έτοιμα, αλλά πρέπει να τα χτίσεις μόνος σου. Γιατί στο βιντεοπαιχνίδι έχεις άπειρες ζωές. Ενώ στην πραγματικότητα έχεις μόνο μια και πρέπει να την αξιοποιήσεις όσο γίνεται περισσότερο.

Έτσι και αλλιώς κανείς δεν είναι αθάνατος και κανένας δεν γίνεται μικρότερος όσο περνούν τα χρόνια.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την ηγεσία στη ζωή και τις σχέσεις, γιατί αν πρέπει να βρούμε ομοιότητες ανάμεσα στα βιντεοπαιχνίδια και στη ζωή, τότε ας το κάνουμε από τη θέση του νικητή-ηγέτη.

Η Ζωή Είναι Σαν Ένα Διαφορετικό Βιντεοπαιχνίδι

Η ζωή είναι πολύπλοκη και σίγουρα πολλές από τις καταστάσεις που εμφανίζει δεν είναι καθόλου αστείες. Έχουν θυσίες, τίμημα και κόπο για να αντιμετωπιστούν και πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμες.

Αν όμως αποφάσιζα να συνδέσω το πώς λειτουργεί ένα βίντεο παιχνίδι με την ζωή, σίγουρα θα έβρισκα κάποια κοινά.

#1. Η Ζωή Σου Πετά Συνεχώς Δύσκολα Και Αναπάντεχα Προβλήματα.

Δεν υπάρχει περίπτωση η ζωή να μην εμφανίζει διαρκώς προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Ως παίχτες όμως, αν δεν είχαμε προβλήματα, είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιο καινούργιο να εφευρίσκαμε.

Γιατί αν το δεις αλλιώς, τα προβλήματα δίνουν ένα διαφορετικό νόημα αρκεί να καταφέρεις να τα αποκωδικοποιήσεις.

Η διαφορά που έχουν τα προβλήματα μεταξύ τους είναι πως χωρίζονται ανάμεσα σε αυτά που περιμένουμε και αυτά που μας έρχονται στο κεφάλι απροσδόκητα.

Και εκεί βέβαια φαίνονται οι πραγματικά καλοί παίχτες.

#2. Οι Παίχτες Αντιδρούν Στα Προβλήματα Είτε Με Λύσεις, Είτε Με Δικαιολογίες.

η ζωή είναι σαν παιχνίδι

Όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, έχεις δύο επιλογές.

Είτε θα κάνεις τα πάντα για να βρεις λύση, είτε θα βρεις μια δικαιολογία για να το σπρώξεις κάτω από το χαλάκι.

#3. Όσο Περισσότερο Χρησιμοποιείς Την Ίδια Διαχείριση Για Τα Προβλήματα Τόσο Αυτοματοποιείται.

Όσο πιο συχνά συγκεντρώνεσαι σε λύσει ή δικαιολογίες, τόσο περισσότερο γίνεται τρόπος σκέψης και συνήθεια.

#4. Η Αντίδραση Σου Στο Πρόβλημα Θα Καθορίσει Αν Θα Πας Στην Επόμενη Πίστα Ή Θα Μείνεις Στην Ίδια.

Αν δεν λύνεις ένα πρόβλημα, απλά μένει εκεί να περιμένει να λυθεί. Αυτό σημαίνει πως τα προβλήματα σου δεν εξελίσσονται και μαζί με αυτά και εσύ.

Όπως για παράδειγμα το μεγαλύτερο πρόβλημα στο φλερτ.

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε κάποιους κωδικούς για να πάμε στην επόμενη πίστα, όμως αυτό απλά δεν γίνεται.

Και ποιος είναι ο λόγος;

Η Ζωή Είναι Σαν Βιντεοπαιχνίδι, Αλλά Δεν Γίνεται Να Υπάρχουν Κωδικοί Για Την Ζωή

Ας πούμε για παράδειγμα πως αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που θεωρείς άλυτο.

Ταυτόχρονα, έχεις όνειρα που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα και για να τα πετύχεις είναι απαραίτητο να ξεπεράσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Επειδή όμως δηλώνεις πως δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ματώσεις για να το λύσεις, αφήνεις να το λύσει κάποιος άλλος.

Με λίγα λόγια χρησιμοποιείς κωδικό.

Και αφού το έλυσες, αυτόματα πηγαίνεις στην επόμενη πίστα. Όμως στην επόμενη πίστα, τα προβλήματα δεν θα είναι πιο εύκολα από αυτό που σου έλυσε κάποιος άλλος, αλλά το πιο πιθανό είναι να δυσκολέψουν.

Τι σημαίνει αυτό;

Τα προβλήματα σε μια διαδρομή και η ανάγκη για την επίλυση τους είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να εξελίξεις τις ικανότητες που χρειάζονται για να πας στην επόμενη πίστα που έχει η ζωή.

η ζωή είναι σαν παιχνίδι

Χωρίς αυτές τις ικανότητες, πολύ απλά δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις επόμενες δυσκολίες. Και μην ξεχνάς πως δυσκολίες θα υπάρχουν πάντα.

Όμως οι άνθρωποι που θα μας προσφέρουν έτοιμη την λύση δεν θα υπάρχουν πάντα.

Τι να κάνουμε; Κάποια πράγματα απλά δεν χαρίζονται, μόνο κερδίζονται.

Και πιστεύω πως αυτή είναι μια από τις βασικότερες διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους που μένουν στάσιμοι και σε εκείνους που εξελίσσονται.

Γιατί κάποια στιγμή, χρειάζεται να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο βίντεο που θα βρεις εδώ.

Οι πραγματικοί κωδικοί για την ζωή, είναι η σκληρή δουλειά, η πίστη στο όραμα, η αφοσίωση, η δέσμευση και φυσικά η ασταμάτητη μάθηση και προσπέλαση προβλημάτων.

Όλοι μας θα θέλαμε κωδικούς για την ζωή και για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι ψάχνουμε να βρούμε την εύκολη λύση σε πολλές καταστάσεις της καθημερινότητας μας.

Όμως το κόστος είναι πως με τον συγκεκριμένο τρόπο πιθανότατα να μένουμε συνεχώς στην ίδια πίστα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, κάνε το μαζί μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr