Η Ζωή Πίσω από τον Μύθο: Πίστεψε στον Εαυτό σου

Πολλοί άνθρωποι λόγω των κατορθωμάτων τους, έχουν αφήσει το όνομά τους στην Ιστορία. Μερικοί από αυτούς, όντας ακόμα ζωντανοί, έχουν γίνει θρύλοι. Έχουν χτίσει ένα Μύθο γύρω από το όνομά τους. Ένα Μύθο επειδή κατάφεραν να προσπεράσουν πολλά ελαττώματά τους, άπειρες αποτυχίες τους για να γίνουν τόσο πετυχημένοι στον τομέα τους, που διέπρεψαν και βραβεύτηκαν παγκοσμίως. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ στο Μύθο του Michael Jordan, η καριέρα του οποίου στο Αμερικάνικο Μπάσκετ, το NBA, είναι αξιοζήλευτη και θρυλική.

Το Μύθο του ο Michael Jordan άρχισε να τον χτίζει από το γυμνάσιο. Ο πατέρας του είχε βάλει 2 μπασκέτες στην πίσω αυλή, όπου και ο μικρός Michael αφιέρωνε χιλιάδες ώρες παίζοντας το αγαπημένο του άθλημα. Όλη η οικογένεια Jordan ήταν ιδιαίτερα κοντή. Ο ίδιος ο Michael, στο τέλος του γυμνασίου, είχε ύψος μόλις 1,73 και λόγω ύψους απορρίφθηκε από την ομάδα γυμνασίου, καθώς ο προπονητής ήθελε έναν Power Forward, δηλαδή έναν ψηλό παίκτη κάτω από τη ρακέτα πάνω από 1.85. Εκείνο το καλοκαίρι ο Michael Jordan έκλαψε, πείσμωσε και αποφάσισε να τα καταφέρει. Έπαιζε μπάσκετ, έκανε μονόζυγο, ακολούθησε διατροφή και έκανε ασκήσεις πέρα του μονόζυγου που βοηθάνε πολύ στο να αναπτυχθεί ο οργανισμός και να ψηλώσεις και μέσα σε 3 μήνες καλοκαιριού έγινε το θαύμα: Πήρε 15 εκατοστά ύψος και έγινε 1,88. Ο προπονητής αρχές της σχολικής χρονιάς τον πήρε στην ομάδα, όπου και διέπρεψε.

Ο Michael Jordan στην ομάδα του Κολλεγίου, ήταν ο μοναδικός πρωτοετής που ο προπονητής του αποφάσισε να ενσωματώσει στην αρχική πεντάδα. Ωστόσο, αν και ο Michael θεωρείτο ταλέντο, κανένας μα κανένας δεν προέβλεπε ότι θα γινόταν ο καλύτερος στον κόσμο. Κανένας δεν έβλεπε αυτή την προοπτική εξέλιξης. Αυτό που έβλεπαν όλοι, όμως, ήταν ότι ο Jordan ήταν ο πρώτος που έφτανε στην προπόνηση και ο τελευταίος που έφευγε. Μάλιστα, στην προπόνηση έδειχνε πολλές φορές μεγαλύτερο ζήλο από ό,τι στα ίδια τα παιχνίδια. Οδήγησε την ομάδα του στο πρώτο έτος στο Πρωτάθλημα και μετά από 3 χρόνια επιλέχθηκε στα drafts του NBA από τους Chicago Bulls, με τον προπονητή των Portland να τον απορρίπτει γιατί είχε ήδη παίκτη στη θέση που έπαιζε ο Jordan – δεύτερη απόρριψη μέσα σε 5 χρόνια. Αποδείχθηκε τραγικό λάθος, καθώς ο Jordan θα γινόταν ο καλύτερος.

Michael Jordan - Το Μυστικό της Επιτυχίας

 

Ήταν απίστευτος στον αέρα. Ήταν τρομερός στην επίθεση. Τον κατηγόρησαν ότι δεν παίζει άμυνα. Την επόμενη χρονιά έγινε ο μοναδικός παίκτης στον κόσμο – ακόμα είναι – να κερδίσει την ίδια χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του NBA και του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς μαζί. Τον κατηγόρησαν ότι δεν έδινε πάσες. Εξελίσσοντας το ομαδικό πνεύμα, πήρε 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί. Οι δημοσιογράφοι πριν από συνέντευξη, έβαζαν στοίχημα πόσες φορές θα χρησιμοποιήσει τη λέξη “πρόκληση”. Εβρισκε πρόκληση σε οτιδήποτε για να γίνει καλύτερος παίκτης. Δεν ήθελε να χάνει. Ήθελε να ηγείται και ήθελε την μπάλα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που το παιχνίδι ήταν στον πόντο. Αστόχησε πολλές φορές στο κρίσιμο σημείο, αλλά πάντα ζητούσε να έχει την ευθύνη και την πρωτοβουλία για το κρίσιμο σουτ. Πραγματικός ηγέτης και νικητής. Το τελευταίο του καλάθι με την ομάδα του ήταν στα τελικά των playoff στο NBA, όταν 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού αδειάζει τον αμυντικό και ευστοχεί σε καλάθι που δίνει προβάδισμα στην ομάδα του 1 πόντου και της χαρίζει το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα σε 6 χρονιές συνεχόμενες που βρέθηκε στα τελικά των Playoff, και τις 6 όντας ο Πιο Πολύτιμος Παίκτης των Τελικών.

Michael Jordan - Make it Happen
Michael Jordan – Make it Happen

Πιστεύεις ότι είσαι κοντός; Ότι δεν είσαι όμορφος; Σε έχουν απορρίψει πολλές φορές; Φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πετύχεις κάτι; Οι πιο σπουδαίοι άντρες ξεκίνησαν από τον πάτο και δημιούργησαν Μύθο γύρω από το όνομά τους. Δε φοβήθηκαν την αποτυχία. Δε φοβήθηκαν τι θα πει ο κόσμος. Αγνόησαν τις πιθανότητες. Αγνόησαν τα προγνωστικά. Έγιναν Μύθος. Εσύ θέλεις; Αν θέλεις, μπορείς. Αν θέλεις να σε προπονήσουν οι καλύτεροι, διαβάζεις ήδη τους καλύτερους. Έλα μαζί μας

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.