Η Υπόθεση Ενάντια στην Περίεργη Επιστήμη της Σεξουαλικής Έλξης

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει άλλωστε; Οι κώδικες που διέπουν τα στοιχεία της σεξουαλικής έλξης είναι πολλοί και σίγουρα οι έρευνες που τα αποδεικνύουν ακόμα περισσότερες.

Μυρωδιά, έμμηνος ρήση, ύψος, αρρενωπότητα, κοινωνικότητα, θετικότητα και status έχουν τον δικό τους ρόλο στο στήσιμο μιας καθόλου απλής συνταγής.

Όταν όμως οι διαδικασίες της σεξουαλικής έλξης ξεκινούν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί στην συνέχεια. Κάποιες φορές η ελκυστικότητα αντικαθίσταται από την συντροφικότητα και κάποιες άλλες από το αγνό και έντονο σεξ.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να φλερτάρεις, δεν ξέρεις με σιγουριά αν βρίσκεσαι σε κάποιο εργαστήριο εξελικτικής ψυχολογίας ή στον Τροχό της Τύχης.

Συστατικά σεξουαλικής έλξης και τα πρώτα στοιχεία

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Οι επιλογές που κάνουμε για τα άτομα που θα βγούμε ραντεβού, θα κάνουμε σεξ μαζί τους ή και οικογένεια, φτάνουν στα πιο βαθιά μονοπάτια των 3.5 εκατομμυρίων χρόνων της ανθρώπινης εξέλιξης.

  • Τα συμμετρικά πρόσωπα έχουν πλεονέκτημα.
  • Όσο περισσότερο αξία έχει ένα πρόσωπο για εσένα, τόσο μεγαλύτερη έλξη αισθάνεσαι.
  • Αν κάνεις την πρώτη κίνηση θα φανείς πιο ελκυστικός.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι σίγουρα από τα πιο σημαντικά. Όταν κάποιος είναι αντικειμενικά ωραίος, επικοινωνεί « έχω καλά γονίδια, ας ζευγαρώσουμε ».

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Βέβαια, η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί το σπρώξιμο που ρίχνει στην πρώτη εντύπωση να είναι σημαντικό αλλά όταν ο άλλος ανοίγει το στόμα του και προκαλεί νέα Χιροσίμα, τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

 

Με λίγα λόγια, ομορφιά και σεξουαλική έλξη δεν πάνε πάντα χέρι – χέρι.

 

Από την παρουσία, την κίνηση, την γλώσσα σώματος, την μυρωδιά, την αλληλεπίδραση με τους άλλους, το status, το ντύσιμο μέχρι και την ομιλία, στήνεται ένας ολόκληρος χορός σεξουαλικής έλξης που ίσως καθορίζεται στα πρώτα 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου από την στιγμή που βλέπουμε κάποιον.

Πολλές φορές όμως, το άτομο που προβάλει την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπορεί να φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό από ένα άτομο με αψεγάδιαστη ομορφιά.

Και παρόλο που η σεξουαλική έλξη έχει κάποιες αόρατες κλωστές που είτε μας αγγίζουν είτε όχι, έχει και κάποιες σταθερές.

Μυρωδιά, ήχος φωνής και έξτρα στοιχεία σεξουαλικής έλξης

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζει την σεξουαλική έλξη, σύμφωνα με αρκετές έρευνες, είναι η φάση του κύκλου που βρίσκεται η γυναίκα. Με λίγα λόγια η έμμηνος ρήση.

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Όταν η γυναίκα βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες της, έχει διαφορετική μυρωδιά που εντοπίζεται από τους άνδρες και τους δίνει το σήμα πως η αναπαραγωγή είναι κοντά.

Ακόμα, το πρόσωπο της γυναίκας φαίνεται πιο ελκυστικό όταν βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες της.

Περεταίρω έρευνες δείχνουν πως ο ήχος της φωνής της γυναίκας παίζει τον ρόλο του στην σεξουαλική έλξη. Και όπως καταλαβαίνεις, ο ήχος της φωνής επηρεάζεται και αυτός από την έμμηνο ρήση της γυναίκας.

Όμως, εκτός από την μυρωδιά και τον ήχο της φωνής από την πλευρά της γυναίκας, η αρρενωπότητα παίζει τον ρόλο της στην σεξουαλική έλξη από πλευράς ανδρών.

Ένα μεγάλο μέρος της εξελικτικής ψυχολογίας αναφέρει πως οι γυναίκες προτιμούν πιο αρρενωπούς άνδρες. Με βάση την εξέλιξη αυτό έχει κάποια λογική, αφού ένας αρρενωπός άνδρας δείχνει πως μπορεί να παρέχει προστασία.

Βέβαια, σε μια σύγχρονη κοινωνία υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Σίγουρα μια γυναίκα όπου, για παράδειγμα, ζει σε μια κοινωνία με υψηλότερη εγκληματικότητα από άλλες, έχει μεγαλύτερη την ανάγκη της προστασίας.

Ωστόσο, και για άλλη μια φορά, παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιο σημείο του κύκλου της βρίσκεται. Αν βρίσκεται σε γόνιμη περίοδο, τότε είναι πιο πιθανό να υπάρχει μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη για έναν πιο αρρενωπό άνδρα.

Όταν όμως δεν είναι στις γόνιμες ημέρες της, μπορεί να αναζητά άλλα χαρακτηριστικά, όπως σταθερότητα, καλοσύνη και στοιχεία πως ο άνδρας είναι περισσότερο συμβατός για σταθερή σχέση.

Ωραία λοιπόν. Το γονιδιακό προσωπείο παίρνει την τιμητική του και το πακέτο εξωτερική εμφάνιση μας χτυπά συνεχώς στην πλάτη υποδηλώνοντας σθεναρά την παρουσία του.

Όμως με τον χαρακτήρα τι γίνεται;

Η προσωπικότητα επηρεάζει τις πιθανότητες της σεξουαλικής έλξης

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Για παράδειγμα, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, αναφέρεται πως η ευγένεια, η θετικότητα και η ηρεμία παίζουν τον ρόλο τους στην σεξουαλική έλξη. Τουλάχιστον στην αρχή, αν θέλεις και την δική μου γνώμη.

Κανείς δεν θέλει να γνωρίσει κάποιον που έχει διαρκώς την μούρη στο πάτωμα ή είναι συνεχώς αρνητικός. Τα συναισθήματα που εκπέμπουμε στους άλλους σίγουρα επηρεάζουν την εικόνα που θα σχηματίσουν για εμάς.

Στον αντίποδα, για να πας από την ευγένεια στο σεξ έχει δρόμο. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως τα παραπάνω χαρακτηριστικά βάζουν και αυτά το χέρι τους στο συνολικό άθροισμα.

Τώρα, το κατά πόσο το καλό είναι και ωραίο το αφήνω στην κρίση σου.

Σκέψεις και προβληματισμοί που διέπουν τα σενάρια σεξουαλικής έλξης

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Προσπάθησα να κάνω μια τίμια έρευνα και να μελετήσω μέρος του υλικό που συλλέγω ανά διαστήματα. Όμως αμέσως μετά το πήρα αλλιώς και αποφάσισα να στηριχτώ στην προσωπική μου εμπειρία. Και αυτό που μπορώ να πω είναι πως:

Στα κατάστιχα της σεξουαλικής έλξης μετρούν όλα και τίποτα. Η εξωτερική εμφάνιση, το στυλ, το status, οι επικοινωνιακές ικανότητες, το κατά πόσο θεωρείσαι πρόκληση και όχι έτοιμος στο πιάτο, η οικονομική σου κατάσταση, οι υποσυνείδητες ανάγκες της γυναίκας, το πώς θα φλερτάρεις και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Έτσι όπως το βλέπω, όλα καταλήγουν στην αντιληπτή αξία που έχει ο ένας για τον άλλο. Τι πιστεύεις ότι δίνεις σε αντιστοιχία με το τι πιστεύεις ότι παίρνεις.

Όταν έχεις έλλειψη ή ανάγκη, τα παζάρια που πρόκειται να κάνεις είναι αδύναμα και της τελευταίας στιγμής. Όταν θεωρείς πως έχεις αξία και μετράς, η ζυγαριά γέρνει αλλιώς.

Με άλλο τρόπο θα διεκδικήσεις, με άλλο τρόπο θα φλερτάρεις και φυσικά με άλλο τρόπο θα επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου.

Το κομμάτι του φλερτ το ζω μια δεκαετία και βάλε. Οι περιπτώσεις που έχω συναντήσει είναι τόσο απλές όσο και περίεργες. Και είμαι σίγουρος πως και εσύ δεν έχεις δει λίγα.

Έχω δει ωραίους άνδρες να απορρίπτονται και γυναίκες με εξωτική ομορφιά να κολλάνε με άνδρες που δεν έχουν εξωτερική εμφάνιση μόνο και μόνο επειδή είναι εσωστρεφείς και ντροπαλοί.

Άντε μετά βγάλε συμπέρασμα…

Τελευταίες σκέψεις περί σεξουαλικής έλξης και κλείνω

Για να είμαι ειλικρινής, το καζάνι το θέλουμε γεμάτο μέχρι τέρμα. Θέλουμε εξωτερική εμφάνιση, θέλουμε προσωπικότητα, θέλουμε τον άλλο να είναι επιτυχημένος και ταυτόχρονα θέλουμε να μην εξαρτάται από εμάς, να μην μας σπάει να νεύρα και το σεντόνι των σκέψεων μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

 

Ωστόσο, η αλήθεια κρύβεται στις ανάγκες που έχουμε την συγκεκριμένη στιγμή από ένα άτομο του αντίθετου φύλλου. Απλά πράγματα.

Το timing είναι τα ζάρια του Θεού και μπαρμπούτι με ανώτερες οντότητες δεν συμφέρει. Έτσι και αλλιώς, η πιάτσα είναι απρόβλεπτη και έτσι θα παραμείνει.

Η ακροβασία ανάμεσα στις ικανότητες και την τύχη θα συνεχίζει να κρύβει περίεργα παράδοξα. Οι δομές δημιουργίας σεξουαλικής έλξης, είτε εξελικτικά είτε σε υποσυνείδητο επίπεδο από μεριάς ψυχολογίας, είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Σίγουρα όσους περισσότερους πόντους έχεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σου στην λαϊκή αγορά του ζευγαρώματος. Το γονίδιο μετράει, το χρήμα μετράει, η αυτοπεποίθηση μετράει. Ωστόσο, το κατά πόσο πιστεύεις ότι μετράνε για εσένα προβάλλεται αντίστοιχα και στην γυναίκα.

Όμως όλοι γνωρίζουμε πως ανά πάσα στιγμή τα παραπάνω μπορούν κάλλιστα να μεταμορφωθούν σε μια σταγόνα στον ωκεανό. Και μπορεί το Dating όντως να στηρίζεται στην τύχη, όμως η σχέση που έχεις με αυτήν είναι μια άλλη ιστορία.

Και αυτό επειδή έχει διαφορά το να στηρίζεσαι στην τύχη από το να την κυνηγάς.

Το φλερτ και ο κώδικας της σεξουαλικής έλξης είναι ένα περίεργο μείγμα που συνδυάζει εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που πολλές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δεν μπορείς να ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας και σίγουρα δεν μπορείς να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε ανάγκες του καθενός. Έτσι και αλλιώς, η ύπαρξη της σεξουαλικής έλξης δεν σιγουρεύει το γεγονός πως το ταίρι που βρήκες όντως σου ταιριάζει.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ πως όσο πιο άνετος είσαι με τον εαυτό σου τόσο πιο ελκυστικός φαίνεσαι. Και για να έχεις άνεση με τον εαυτό σου θα πρέπει να την κερδίσεις από εμπειρίες ζωής.

Η επιστήμη καλά τα λέει και ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Όταν όμως θέλεις να φλερτάρεις δεν γίνεται να τριγυρνάς με δοκιμαστικούς σωλήνες προσπαθώντας να υπολογίσεις και την παραμικρή παράμετρο.

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Έτσι και αλλιώς, αυτό που προβάλεις στους άλλους έχει απόλυτη σχέση με αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη. Το αν είσαι σε πόλεμο ή συμμαχία με αυτό που βλέπεις στην αντανάκλαση είναι μια έρευνα διαφορετικού επιπέδου.

Μια έρευνα που ίσως χρειάζεται να κάνεις ο καθένας για τον εαυτό του.

Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλια σου εδώ.

Να είσαι καλά

Η επιστήμη της σεξουαλικής έλξης.

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr