Ήρθε το Τέλος! Πώς της Λες να Χωρίσετε;

Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Η ιστορία είναι γνωστή. Γνωρίζεστε, βγαίνετε ραντεβού και μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό συνειδητοποιείς ότι δεν είναι για εσένα και ότι θέλεις για κάποιο λόγο να χωρίσετε. Όλοι έχουμε να διηγηθούμε τέτοιες ιστορίες.

Μερικές φορές το τέλος είναι αναπόφευκτο. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος να χωρίσετε;

Αν βέβαια ένας χωρισμός έρχεται απροσδόκητα, τότε τα πράγματα μπερδεύονται:


#1. Βρες την Σωστή Στιγμή
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Σε πρώτη φάση, η σωστή στιγμή είναι κάτι αρκετά σημαντικό και πολύπλοκο, όταν θέλεις να της πεις να χωρίσετε.

Ο χρυσός κανόνας είναι να αποφύγεις ειδικές περιστάσεις, όπως γενέθλια, επετείους, Χριστούγεννα, πάρτι, γάμους άλλων ατόμων.

Επίσης, μην της πεις ότι θέλεις να χωρίσετε αφότου κάνετε σεξ.

Αν θέλεις να χωρίσετε, μπορείς να βρεις μια ουδέτερη στιγμή που δεν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση.

#2. Πρόσωπο με Πρόσωπο
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Μην της πεις ότι θέλεις να χωρίσετε μέσω facebook, e-mail ή μηνύματος στο τηλέφωνο. Ο μόνος τρόπος είναι να το συζητήσετε από κοντά, ακόμη και αν αυτό μπορεί να σας φέρει σε αμηχανία και δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Όπως πρέπει να είσαι ένας άντρας με αξίες, όταν θέλεις να ξεκινήσεις μια σχέση, έτσι πρέπει να είσαι και όταν έρθει η ώρα να χωρίσετε.

Ένας ακόμη κανόνας των χωρισμών, είναι ότι πρέπει να κάνεις όσο γίνεται λιγότερη ζημιά.

Όταν της πεις να χωρίσετε από κοντά, οι μικρές λεπτομέρειες της γλώσσας του σώματος θα της δείξουν ότι πράγματι ενδιαφέρεσαι και νοιάζεσαι για εκείνη και ότι η σχέση σας είχε κάποια αξία. Άλλωστε οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο!

Ένας χωρισμός εξ αποστάσεως, θα της περάσει το μήνυμα ότι η σχέση σας μέτραγε τόσο λίγο που δεν θα έκανες καν τον κόπο να της πεις να χωρίσετε από κοντά. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι κάτι πολύ άσχημο.

Σίγουρα δεν θα ήθελες να σου το κάνουν, για αυτό μην το κάνεις και εσύ.

#3. Να Είσαι Ειλικρινής και Ξεκάθαρος
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Όταν αποφασίσεις ότι θέλεις να χωρίσετε, μην εξαφανιστείς μια μέρα ξαφνικά από την ζωή της, αφήνοντας την να αναρωτιέται τι συνέβη.

Κανονίστε μια συνάντηση και δώσε μια εξήγηση των λόγων για τους οποίους θέλεις να χωρίσετε. Δεν είναι καλό να την αφήσεις στην αβεβαιότητα. Τα συναισθήματα μετά τον χωρισμό θα χαθούν σιγά-σιγά, αλλά η αβεβαιότητα είναι κάτι που στοιχειώνει τον άλλον.

Απόφυγε τα κλισέ του τύπου «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω» και αιτιολόγησε γιατί θέλεις να χωρίσετε χωρίς όμως να προσβάλλεις την αξιοπρέπεια της και χωρίς να γίνεις κακός, ακόμη και αν όντως φταίει εκείνη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πας στο άλλο άκρο και θα κάνεις μια λίστα με δεκάδες πράγματα που σε ενοχλούν. Δεν χρειάζεται να ετοιμάσεις έναν επικό λόγο που θα εξηγεί κάθε λεπτομέρεια.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια μεγάλη αντιπαράθεση που δεν θα έχει νόημα.

Μπορείς για παράδειγμα να της πεις ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν σε ικανοποιούν και ότι δεν βλέπεις αλλαγή και γι’ αυτό θέλεις να χωρίσετε.

Τσέκαρε παρακάτω στην εκπομπή μας Apla+Andrika, κάποιους από τους λόγους που είναι ικανοί να φέρουν χωρισμό:

Όταν της πεις να χωρίσετε, φρόντισε να είσαι ξεκάθαρος απέναντι της και να τελειώσεις την σχέση με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αφήσεις οποιαδήποτε υπόνοια ότι δεν είσαι σίγουρος για το τι θέλεις ή ότι μπορεί να τα ξαναβρείτε.

#4. Πρόσεξε Όταν Τεθεί το Θέμα της Επανασύνδεσης
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να της ζητήσεις να χωρίσετε, εκείνη να μην θέλει και να αρχίζετε να συζητάτε ότι ίσως πρέπει να το σκεφτείτε λίγο και να κάνετε μια νέα αρχή και μια επανασύνδεση.

Αν υπάρχουν στοιχεία στην συμπεριφορά της που σε ενοχλούν, είναι δύσκολο να αλλάξουν. Όπως λέει η παροιμία «αν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει».

Αν όμως θέλεις να γνωρίζεις περισσότερα για το θέμα της επανασύνδεσης, τσέκαρε παρακάτω:

Γενικά όμως πρέπει να είσαι αποφασιστικός. Από την στιγμή που το πήρες απόφαση ότι θέλεις να χωρίσετε, δεν πρέπει να κάνεις πίσω και να αλλάξεις άποψη. Συμβαίνει κάποιες φορές να της ζητήσεις να χωρίσετε και αν δεν βρεις κάποια άλλη σε σύντομο χρονικό διάστημα, να γυρίσεις στην πρώην. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγεις.

Επίσης, μην πιέσεις την κατάσταση για να παραμείνετε φίλοι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί αυτό να συμβεί. Δεν είναι κακό να κρατήσεις επαφή με μια γυναίκα την οποία εκτιμάς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις τα πράγματα.

Μπορεί κρατώντας επαφή να την κάνεις να αισθάνεται άσχημα.

Δώσε της τον απαραίτητο χρόνο, ο οποίος θα δείξει αν θα παραμείνετε φίλοι ή όχι.

#5. Να Είσαι Καλός, αλλά μην Συμπεριφέρεσαι Σαν να της Κάνεις Χάρη
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Όταν έρθει η ώρα να της πεις να χωρίσετε, δεν χρειάζεται να είσαι κακός, ούτε σκληρός απέναντι της. Το να τελειώσεις μια σχέση, ιδιαίτερα αν είναι μακροχρόνια, μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να της πεις πράγματα που ξέρεις ότι θα την κάνουν να αισθανθεί πόνο, ειδικά όταν έχετε μοιραστεί μήνες ή χρόνια από την ζωή σας.

Μην ξεχνάς πως η απόρριψη πονάει και τους λόγους μπορείς να τους δεις παρακάτω:

Ενδεχομένως, να είναι πιο εύκολο για εκείνη, να την κάνεις να πιστέψει ότι εκείνη χωρίζει εσένα και όχι εσύ εκείνη, αν φυσικά έχεις την ικανότητα να το φέρεις έτσι.

Από την άλλη όμως, σαν επέκταση όσων είπαμε παραπάνω σχετικά με τις φράσεις κλισέ, μην συμπεριφέρεσαι σαν να της κάνεις χάρη.

Δηλαδή, μην της πεις ότι είναι καταπληκτική σε όλα, αλλά δεν της αξίζεις ή ότι κάποια μέρα θα βρει κάποιον καλύτερο από εσένα. Δεν της κάνεις χάρη για να την διευκολύνεις να βρει κάποιον άλλον και φυσικά αν ήταν όντως καταπληκτική, δεν θα ήθελες να χωρίσετε.

#6. Πρόσεξε τις Αντιδράσεις
Αν σκέφτεσαι πώς να της ζητήσεις να χωρίσεις αλλά διστάζεις γιατί δεν ξέρεις τον τρόπο, τότε διάβασε πως μπορείς να το κάνεις.

Από έναν χωρισμό μπορεί να προκύψουν διαφορετικές συμπεριφορές. Τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά ρευστά. Ίσως αρχίσει να σου φωνάζει, μπορεί να αρχίσει να σε βρίζει, να σε προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο, να επικαλεστεί τις ανασφάλειες που ξέρει ότι έχεις, ακόμη και να αμφισβητήσει τις ικανότητες σου στο σεξ.

Δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την ακούσεις, χωρίς να αποκρούσεις αυτά που σου λέει, αφού ότι και να πεις δεν πρόκειται τα πράγματα να γίνουν καλύτερα. Εφ’ όσον έχεις πάρει την απόφαση σου, μείνε ήρεμος και απλά άφησε την να ξεθυμάνει.

Μετά θα πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

Όταν λοιπόν θέλεις να χωρίσετε, συνάντησε την, μίλησε της ξεκάθαρα και κόψε κάθε επαφή μαζί της, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα που ο πόνος θα είναι μεγάλος.

Δώσε της χρόνο να ηρεμήσει και αν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις επαφή μαζί της, άφησε το για αργότερα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν η σχέση σου σε χώρισε και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.