Εισαγωγή στο Ιnner Game / Oδηγός αυτοβελτίωσης.Μέρος 1

Το αποκαλούμενο Inner Game αποτελείται ουσιαστικά από το άθροισμα των Mindset που έχεις

Eίναι  καιρός τώρα, που με αφορμή διάφορα περιστατικά στην ζωή μου και με βάση την πεποίθηση ότι η προσωπική εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ, έχω δώσει πολύ περισσότερη βάση στο Inner Game  μου, απ’ ότι έδινα συνήθως.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός και επειδή από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε μέσω e mail από φίλους, καταλαβαίνουμε την έλλειψη γνώσης που υπάρχει στο συγκεκριμένο τομέα θα ξεκινήσω μία σειρά άρθρων που θα εισαγάγουν ακόμα περισσότερο τον κάθε αναγνώστη στη ” μαγεία ” του Inner Game. Στο δύσκολο αλλά και τόσο απαραίτητο μέρος της αυτοβελτίωσης !

Θα μπούμε λίγο στα βαθιά !! Σ’ ένα κόσμο που  γνωρίζουν ελάχιστοι εκεί έξω, αλλά εγγυώμαι ότι στο τέλος της σειράς άρθρων ο αναγνώστης θα  ” βλέπει τον κόσμο διαφορετικά “.


Nα ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που με  χαρά και θέλοντας να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο,  δέχτηκαν να δημοσιευθεί κάτι το οποίο αποτελεί τμήμα της θεωρίας που διδάσκεται στα  bootcamps !

Συμπερασματικά όσο περισσότερο βυθίζεσαι σε σκέψεις, προσπαθώντας να καταλάβεις τον εαυτό σου και την προέλευση των αντιδράσεων σου στα εξωτερικά ερεθίσματα, τόσο καταλαβαίνεις την σημασία του Ιnner και την επιρροή του στο Outer, γεγονός που ούτε είχες φανταστεί ξεκινώντας “ απλά για να μάθεις να ρίχνεις γυναίκες  στο κρεβάτι σου ”. Εδώ είναι που την ” πατάνε ” και οι περισσότεροι καινούργιοι.
Θέλω να παραθέσω και μια τεχνική που με βοήθησε να καταλάβω περισσότερα περί Inner Game και θα συμβούλευα όλους να την ακολουθήσουν έστω και λίγο:
Μετά από βραδιές πολλών προσεγγίσεων  αντί να ψάχνω και ν’ αναλύω τα δεδομένα ( θετικά / αρνητικά ) εκάστης περίπτωσης, προσπαθώ να θυμηθώ τις σκέψεις που έκανα καθώς μιλούσα σε μία γυναίκα,  το λόγο που τις έκανα, και σε τι αντιδράσεις οδήγησαν.

Το παρακάτω post είναι μια μικρή περίληψη όσων έχω βρει / μάθει / καταλάβει όσο ασχολούμαι με το PU και αφορμή για την συγγραφή του στάθηκε η μελέτη κάποιων σημειώσεων που έκανα χθες το βράδυ. Είναι δοσμένο σε δομή για να γίνει ευκολότερα κατανοητό και άμα τη κατανόηση του θα ήμουν ικανοποιημένος αν αποτελέσει αφορμή έστω και για τον ελάχιστο συλλογισμό και εξέλιξη στο κάθε φίλο αναγνώστη..

MEΡΟΣ Α : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΙΝΝΕGAME – ΣΗΜΑΣΙΑ – ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ :

inner game 6

Tι είναι το inner Game και σημασία του :

Το inner είναι ο πυρήνας  του Game. Eνώ το να μαθαίνεις τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να εκφράσεις τα χαρακτηριστικά ενός alpha male και να προβάλεις μία ισχυρή πραγματικότητα ενεργοποιώντας  διακόπτες έλξης είναι σημαντικό, αν δεν έχεις δυνατό inner που θα σε υποστηρίξει στο να μείνεις συνεπής δεν θ’ έχεις το αποτέλεσμα που επιδιώκεις. Το ” ακλώνητο ” inner game είναι το θεμέλιο πάνω στο όποιο φτιάχνεις όλο το παιχνίδι σου σαν PUA !

To ν΄ αναπτύξεις ισχυρό inner είναι αυτό που θα σε οδηγήσει μεταξύ των άλλων να περάσεις τα tests των γυναικών! Ανεξαρτήτως της προσπάθειας  που θα καταβάλεις για να κρύψεις τα λάθη, τις αρνητικές πεποιθήσεις, τους φόβους και τις αδυναμίες σου, αυτά πάντα θα έρχονται στην επιφάνεια, και μέσω του subcommunication  η γυναίκα θα τα νιώσει. Είναι η φύση που την έχει προικίσει με το αυτό το δώρο της ιδιαίτερης αντίληψης σαν “αδύναμο”  φύλο και σαν μελλοντική μητέρα. Θα συμβούλευα τον κάθε ένα να υιοθετήσει κάποιο “ moto “ κάποιες  φράσεις που τον χαρακτηρίζουν, είναι συμβολικές γι’ αυτόν και που τον εμπνέουν να συνεχίσει την όποια πορεία έχει χαράξει.

Μία από τις αγαπημένες μου φράσεις που για ‘μένα συμπυκνώνει όλη την βαρύτητα του inner game είναι η  “ Τhe self is always coming  through ” . Μην υποκρίνεσαι ότι είσαι κάτι καλύτερο. ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ !

Το αποκαλούμενο Inner Game αποτελείται ουσιαστικά από το άθροισμα των Mindset που έχεις.

Από τις 2 συνιστώσες της συνισταμένης Game ( Ιnner – Outer ), είναι και η πιο σημαντική παίρνοντας ως δεδομένα :
1) Πόσο δεκτικές και ευαίσθητες είναι οι γυναίκες στο subcommunication ( οτι αισθάνεσαι, αισθάνεται) .
2) Τ’ ότι το ισχυρότερο πλαίσιο σκέψης  (άμεσο αποτέλεσμα του πως βλέπεις τον κόσμο μέσω των πεποιθήσεων  που σχηματίζουν την πραγματικότητα σου ) επικρατεί.

Είναι κάτι σαν “λειτουργικό σύστημα” όπου εγκαθίσταται όλες σου οι ικανότητες του outer πάνω στο flirt και την αποπλάνηση. H δύναμη του Inner Game σου, επηρεάζει άμεσα το ποσό “καθαρό” είναι το μυαλό σου μέσα σε μία παρέα γυναικών και κατά συνέπεια το πως αρχικά αφομοιώνεις, και έπειτα εφαρμόζεις τα διδάγματα και τις τεχνικές (Οuter).
Είναι τόσο σημαντικό που συχνά είναι αρκετό ( και μόνο αυτό ) για ν’ έχεις  επιτυχία με τις γυναίκες !

Σύστημα Πεποιθήσεων ( Βelief System )  :

Πως αποκωδικοποιείς τα γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω σου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ; Ποια πιστεύεις ότι  είναι η πραγματικότητα ;

Οι πεποιθήσεις που έχουμε δημιουργούνται βάσει των σημείων αναφοράς και των εμπειριών που αποκομίζουμε μέσω της επαφής μας με τους άλλους ανθρώπους. Το τι πιστεύεις, είναι το δικό σου Belief System..Το Βelief System ενός Player είναι το θεμέλιο του Game του! Γιατί; Γιατί είναι η πραγματικότητα του και αυτό είναι που εν τέλει τον ορίζει !

Παράγοντες που σχηματίζουν την πραγματικότητα :

”Η πραγματικότητα σου “ ορίζεται από το ποίος νομίζεις ότι είσαι, από την αντίληψη που έχεις  για το πως είναι και λειτουργεί ο κόσμος, και το πώς ερμηνεύεις την πραγματικότητα που εσύ θεωρείς ότι υπάρχει.

Πολλοί παράγοντες έρχονται και την δημιουργούν :

– Η μόρφωση σου ( από τους γονείς, τα βιβλία, το σχολείο, τα media )
– O κοινωνικός σου κύκλος. ( γονείς – φίλοι ).
– Εθνικό και πολιτιστικό background.
– To ευρύτερο κοινωνικό / γεωγραφικό περιβάλλον. πχ η πόλη που ζεις.
-Οι προσωπικές σου εμπειρίες. Πχ αν οι περισσότερες γυναίκες που έχεις γνωρίσει ήταν ζηλιάρες τότε σχηματίζεις την άποψη ότι η γυναίκες ζηλεύουν.

Οι άνθρωποι φοβούνται το αβέβαιο και ξαφνικό. Είναι βασική ανάγκη να νιώθεις ότι είσαι ασφαλής. Κατά συνέπεια όλοι ανακαλούμε ή ψάχνουμε σημεία αναφοράς ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε / εξηγήσουμε την αιτία ή το αποτέλεσμα μιας πράξης ή ενός γεγονότος ! Πχ δεν θα προσεγγίσω πάλι κάποια γυναίκα γιατί παλιά όταν το είχα ξανακάνει  απέρριψε..Η αναφορά είναι η πραγματικότητα ( reality ) και επειδή βασιζόμαστε σ’ αυτή για να εξηγήσουμε τα τεκταινόμενα γύρω μας, τείνουμε να την υποστηρίζουμε “ μετατρέποντας ” τα εξωτερικά ερεθίσματα σε σημεία αναφοράς ( reference points ) ώστε να ταιριάζουν με την πραγματικότητα μας.

Δηλαδή ο κάθε ένας έχει την “ σωστή ” πραγματικότητα του και προσπαθεί να την διατηρήσει !

Στην κυριολεξία  “ Η πραγματικότητα ”  είναι ουδέτερη! Παίρνει την μορφή που EΣΥ της δίνεις  ”.

Tέστ ανθεκτικότητας / αυθεντικότητας της πραγματικότητας (Shit Tests) και η συνέπεια λόγων και συμπεριφοράς:
« Όταν κάνεις αυτό που έκανες θα συνεχίσεις να λαμβάνεις αυτό που ελάμβανες ».

Είναι o βασικός κανόνας εξέλιξης που όποιος θέλει ν’ αλλάξει πρέπει να κατανοήσει πλήρως!
Και όποιος διαβάζει τα άρθρα μας νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι στο Game πρωταρχικό ρόλο παίζει το ν’ αλλάξεις τον εαυτό σου ! Eιδικά στις αρχές, πρέπει βγαίνει διαρκώς εκτός comfort zone. Χρειάζεται χρόνος για να εξαλείψεις ένα αρνητικό πρότυπο συμπεριφοράς ή να ενσωματώσεις στην συμπεριφορά σου ένα θετικό.

Συμπερασματικά λοιπόν στο game έχεις να κάνεις με την συνέπεια του inner με το outer σου.

Οι γυναίκες θα τεστάρουν με
shit-test ( συνειδητά ή ασυνείδητα ) την συμπεριφορά σου για να διαπιστώσουν αν είναι φυσική ή υποκρίνεσαι  κάτι που δεν είσαι για να την εντυπωσιάσεις. Θέλει να δει πως θα αντιδράσεις. Είναι σ ‘αυτές τις στιγμές που οι απαντήσεις κάποιου που είναι αυθεντικός βγαίνουν αυτοματοποιημένα.

Έτσι λέμε ότι είσαι συνεπής / αυθεντικός όταν η συμπεριφορά σου λεκτική / μη λεκτική ( το πως κινείσαι, το τι αισθάνεσαι, το τι λες, το πως αντιδράς ) ταιριάζει απόλυτα με αυτό που παρουσιάζεις μιλώντας σε μία γυναίκα.

Όταν συγκρούονται 2 πραγματικότητες η ισχυρότερη είναι αυτή που επικρατεί. Πχ όλοι μας έχουμε συζητήσει με κάποιον  που υποστήριζε τα επιχειρήματα του με τόση σιγουριά και πειστικότητα που μας έκανε να αναρωτιόμαστε μήπως έχει δίκιο παρόλο που ήμασταν 100% σίγουροι ότι έκανε λαθος.
Το ίδιο συμβαίνει και με το PU. Oταν πιστεύεις ότι ΕΣΥ είσαι το έπαθλο , χωρίς να έχεις καμιά αμφιβολία, κατά συνέπεια μιλάς και κινείσαι με τρόπο που το υποστηρίζεις όντας συνεπής με την εικόνα του άλφα αρσενικού  μη αφήνοντας στην γυναίκα καμιά επιλογή παρά να το δεχτεί. Με άλλα λόγια οι άνθρωποι παρασέρνονται από κάποιον με ισχυρότερη πραγματικότητα από την δική τους.

Επίσης βάση του δικτυωτού  ενεργοποιητικού  συστήματος (Reticular Activating System) το μόνο που θα κάνει ο εγκέφαλος σου είναι να αναζητά και να βρίσκει σημεία αναφοράς που θα ενισχύουν αυτήν του την πραγματικότητα. Αυτό εξηγεί γιατί οι γυναίκες περνούν ως δεδομένο ότι οι άνδρες « πρέπει να τις κερδίσουν»  Πάρε για παράδειγμα την άποψη που έχει μία όμορφη γυναίκα για τον εαυτό της. Με τόσες προσεγγίσεις που δέχεται καθημερινά έχει 1 πραγματικότητα που θεώρει ότι είναι το βραβείο και τα σημεία αναφοράς που την ενισχύουν είναι ακριβώς αυτές οι προσεγγίσεις! Και η συμπεριφορά που έχουν οι άνδρες απέναντι της!

Από πού προέρχεται αυτή η συμπεριφορά και πως τελικά πρέπει να είναι θα το εξετάσουμε στα επόμενα άρθρα.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.