Είσαι ΑΡΣΕΝΙΚΟ! Εκμεταλλεύσου τη δύναμή σου στο έπακρο

Είσαι ΑΡΣΕΝΙΚΟ! Εκμεταλλεύσου τη δύναμή σου στο έπακρο

Ένας άνδρας πρέπει να δείχνει την αρρενωπότητά του!! Είναι ΑΡΣΕΝΙΚΟ! Θα κολλήσω πρώτα σε δύο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί τα τελευταία 300 χρόνια, τα οποία συνετέλεσαν ώστε ο άνδρας να χάσει επαφή με τον ανδρισμό του και την αρρενωπότητά του ως ένα βαθμό, να μπερδέψει το ρόλο των δύο φύλων και να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί σε νέα κοινωνικά δεδομένα.

α) Βιομηχανική επανάσταση:  Πριν τη βιομηχανική επανάσταση, οι περισσότεροι είχαν τις δουλειές τους μέσα στην πόλη. Ψαράδες, κυνηγοί, πεταλωτές αλόγων, σιδεράδες… ο άντρας του σπιτιού συνήθως είχε τη δουλειά του κάτω από το σπίτι του ή πάρα πολύ κοντά. Αυτό του επέτρεπε να είναι αρκετές ώρες σπίτι και η παρουσία του να είναι αισθητή.. επέτρεπε και στον γιο του να έχει την παρουσία ενός άντρα γύρω του, που θα του έδειχνε πώς να συμπεριφέρεται σαν άντρας.. να πάνε μαζί για ψάρεμα, για κυνήγι, να μάθει μια αντρική τέχνη.

Με την έκρηξη της βιομηχανικής επανάστασης, αυτό θα άλλαζε δραματικά. Οι περισσότεροι άντρες τώρα δούλευαν σε εργοστάσια, τα οποία συνήθως ήταν εκτός πόλεως. Ξυπνούσαν λοιπόν 2 ώρες νωρίτερα συνήθως για να πάνε στις 8 το πρωί στη δουλειά, για να γυρίσουν αργά το βράδυ σπίτι..  η παρουσία του άντρα στο σπίτι έπαψε να υπάρχει και τα παιδιά τα μεγάλωνε σχεδόν αποκλειστικά η μητέρα. Όσο και αν είναι άξια να καλύψει και τους δύο ρόλους, τα αγόρια δεν είχαν την παρουσία ενός αρσενικού να υιοθετήσουν τη συμπεριφορά του.. κι ενώ η γυναίκα είναι ικανή για πάρα πολλά πράγματα, σίγουρα δεν είναι ικανή να μάθει στο παιδί της πώς να συμπεριφέρεται ως άντρας και πώς να υιοθετήσει αρρενωπά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά του. Παράλληλα, καθώς περνάμε στην σύγχρονη εποχή, ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός διαζυγίων φέρνει εκ νέου  το πρόβλημα στην επιφάνεια, καθώς πολλά παιδιά μεγαλώνουν χωρίς κάποιο πρότυπο πατέρα και αρσενικού – η κηδεμονία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, περνάει δικαίως στη μητέρα μετά το διαζύγιο.

β) Φεμινιστικό Κίνημα: Οι γυναίκες εξισώθηκαν με τους άντρες. Όσο και αν αυτό έπρεπε να γίνει γιατί απλά έτσι είναι, το φαινόμενο τάραξε τις ισορροπίες μεταξύ των δύο φύλων. Η γυναίκα έγινε ανεξάρτητη, είχε δικαίωμα να μείνει μόνη της, να δουλέψει, να είναι και οικονομικά ανεξάρτητη και να στηρίζεται στα πόδια της ενώ μέχρι πρότινος ένιωθε – άδικα μεν, αλλά έτσι ήταν το συνηθισμένο – αδύναμη και απροστάτευτη και έψαχνε την προστασία από ένα δυναμικό αρσενικό για να επιβιώσει. Οι ισορροπίες διαταράχτηκαν λοιπόν και επικράτησε η ισότητα.. ενώ όμως τα δύο φύλα είναι ίσα και έχουν την ίδια δυναμική, ΔΕΝ είναι και ίδια.

Το κύριο χαρακτηριστικό του άντρα είναι ότι έχει κίνητρο και σκοπό.. η γυναίκα είναι επικεντρωμένη στο να κάνει σχέση / γάμο / οικογένεια. Ο άντρας θέτει στόχους, φιλοδοξίες, κατακτά και βάζει νέους στόχους. Masculine, πιο αναλυτικά, ερμηνεύεται ως εξής:

  • Πρέπει ο στόχος να μην είναι η γυναίκα.. να είναι απώτερος. Και πρέπει αυτό να φαίνεται στον άντρα. Να το δείχνει και να το λέει όταν γνωρίζει μια γυναίκα. Να είναι ενθουσιασμένος με τον στόχο που έχει θέσει στον εαυτό του, να έχει πρόγραμμα / σχέδιο μάχης! Αυτό από μόνο του είναι πολύ ελκυστικό.
  • Δύναμη! Αυτό δε σημαίνει να την σηκώσεις την άλλη στον αέρα και να την πετάξεις 3 μέτρα ψηλά! (αν και μπορεί να της αρέσει και αυτό!) Σημαίνει να έχεις δυνατό frame, να μη σε ποδοπατάει! Frame, είναι η πραγματικότητα, το πλαίσιο στο οποίο κινείται ένας άνθρωπος. Όταν οι 2 άνθρωοποι επικοινωνούν, οι πραγματικότητές τους – τα frames τους – συγκρούονται. Ο άνθρωπος με την πιο δυνατή πραγματικότητα, απορροφά τον άλλον στην πραγματικότητά του. Η γυναίκα θα σε ποδοπατήσει αν της το επιτρέψεις. Θα τεστάρει διαρκώς τα όριά σου και το πόσο υποχωρητικός είσαι μαζί της. Και κατά κανόνα, όσο πιο υποχωρητικός είσαι μαζί της, τόσο λιγότερο θα νιώθει έλξη. Τα shit tests έρχονται επίσης εδώ να τεστάρουν τον άντρα στη δύναμή του. Το shit test είναι ένα είδος ΙΟΙ – δείκτης ενδιαφέροντος. Όταν το περνάς, δημιουργείς έλξη και η γυναίκα ανταποκρίνεται πιο θετικά. Οταν δεν το περνάς, συμβαίνει το ανάποδο. Δεν υποχωρείς λοιπόν και επιμένεις.. (τα shit tests έχουν αναλυθεί σε 2 άρθρα μου στο πρόσφατο παρελθόν).
  •  Αυτοπεποίθηση!! (σιγουριά) Εννοείται ότι χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Σε όλες τις γυναίκες αρέσει ένα ΑΡΣΕΝΙΚΟ γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ειδικά οι πολύ όμορφες γυναίκες,  θα σε τεστάρουν πολλές φορές για το αν είσαι ΑΡΣΕΝΙΚΟ με αυτοπεποίθηση, ή και για το πόσο εύκολα μπορεί αυτή να κλονιστεί αν αλλάξουν συμπεριφορά απέναντί σου. Με την αυτοπεποίθηση δημιουργείς έντονη έλξη. Όταν λοιπόν η άλλη μου λέει «δεν πρόκειται να γίνει αυτό που έχεις στο μυαλό σου» κι εγώ της απαντήσω με χαμόγελο και αέρα αισιοδοξίας «θα δούμε, είμαι αρκετά ελκυστικός / γοητευτικός», ακόμα και αν η συγκεκριμένη το εννοούσε αυτό που είπε, αρχίζει να προβληματίζεται με την σιγουριά μου και αρχίζω να κερδίζω πόντους.Πολλές από τις επιτυχίες μου προήλθαν από καθαρή αυτοπεποίθηση.. είτε πραγματική, είτε φαινομενική (ενώ ένιωθα να το χάνω προσποιήθηκα ότι όλα είναι μια χαρά, για την τιμή των όπλων, είναι ωραίο ακόμα και όταν χάνεις να νιώθεις νικητής, και λειτούργησε υπέρ μου). Πολλές φορές τελευταία όταν ρωτάω μια κοπέλα «γιατί σου αρέσω τόσο πολύ» η απάντηση που παίρνω είναι «γιατί το πιστεύεις τόσο πολύ και με έκανες να το πιστέψω κι εγώ».Δεν αρκεί φυσικά να το λες αυτό.. πρέπει να φαίνεται και στα μάτια σου, να φαίνεται στη συμπεριφορά σου όλη.. γλώσσα του σώματος, εκφραστικότητα.. πολλές φορές βλέπω κάποια και λέω αυτή θα την κερδίσω… και φαίνεται στα μάτια μου και απλά συμβαίνει.. όταν πλησιάζω να της μιλήσω, η σιγουριά μου αντανακλά!! Είναι πολύ δυνατό να νιώθεις αυτή τη σιγουριά και η κοπέλα να βλέπει στα μάτια σου ότι ήδη την έχεις γαμήσει ενώ δεν έχετε πει ούτε γεια ακόμα.
  • Leading! Αν είχα μόνο 2 λεπτά να μιλήσω σε κάποιον επίδοξο player σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλός στο παιχνίδι με τις γυναίκες και πιο ελκυστικός, θα ήταν αυτό. Να είναι leader. Να ηγείται. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού κατά τη γνωριμία και την εξέλιξη της γνωριμίας με μία γυναίκα στα οποία ο άντρας σαν ΑΡΣΕΝΙΚΟ πρέπει να ηγηθεί και που αν δεν το κάνει, η γνωριμία δε θα εξελιχθεί ή θα εξελιχθεί πάρα πολύ αργά με πολύ πιθανό ενδεχόμενο αυτή η καθυστέρηση – που οφείλεται στον άντρα που δεν αναλαμβάνει τον ρόλο του, δηλαδή να ηγηθεί – να ξενερώσει τη γυναίκα. Η γυναίκα σπάνια θα πάρει πρωτοβουλία, δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Προσοχή, μιλάμε για τον κανόνα. Σίγουρα υπάρχουν και δυναμικές γυναίκες, επιθετικές σεξουαλικά που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αλλά δεν είναι ο κανόνας και δεν αρκεί να στηρίζεσαι σε αυτές τις περιπτώσεις για να εξελιχθείς σαν άντρας. Αυτά θα είναι τα λεγόμενα «τυχερά» που μπορεί να σου τυχαίνουν και που όσο καλύτερος γίνεται κάποιος στο παιχνίδι, τόσο περισσότερα θα είναι και τα «τυχερά» που θα του κάθονται.

Έλα να με βρεις στο Facebook στο προσωπικό μου προφίλ. Εκεί μπορούμε να συζητήσουμε, να μου πεις τις απόψεις σου ή τις αντιρρήσεις σου (η διαφωνία προάγει το διάλογο) ή να με ρωτήσεις ότι θέλεις.

Ακόμα, μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μας, αν δεν έχεις κάνει ήδη. Θα λάβεις αμέσως ένα Δωρεάν E – Book με 19 από τα καλύτερα άρθρα μας.

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.