Καλό Ταξίδι! Τα πιο Επικίνδυνα Μέρη στον Πλανήτη

Ετοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Στον πλανήτη μας υπάρχουν εκατοντάδες μέρη που αξίζει να επισκεφθείς. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο επικίνδυνα. Εκπληκτικές αμμώδεις παραλίες, ψηλές κορυφές καθώς και εξαιρετικής ομορφιάς δημιουργίες της φύσης και του ανθρώπου.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και τοποθεσίες με ακραίες καιρικές συνθήκες, με επικίνδυνους για τον άνθρωπο ζωντανούς οργανισμούς, αλλά και με αφιλόξενους κατοίκους και υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 από αυτά τα επικίνδυνα μέρη. Καλό ταξίδι!

#1. Περιοχή Sahel, Βόρειος ΑφρικήΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Η περιοχή Sahel βρίσκεται στην Βόρειο Αφρική και συνορεύει με την έρημο Σαχάρα.

Το νερό στην περιοχή είναι ελάχιστο και η εξάντληση του από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, καθώς και οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν, έχουν οδηγήσει στην ερημοποίηση μεγάλων εκτάσεων.

Η ξηρασία είναι σύνηθες φαινόμενο, μιας και οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες. Μέσα σε 12 χρόνια πέθαναν πάνω από 100.000 άνθρωποι στην περιοχή, λόγω της ξηρασίας.

#2. Η Νήσος των Φιδιών, ΒραζιλίαΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Το συγκεκριμένο νησί ονομάζεται επίσημα”Ilha de Queimada Grande” και βρίσκεται στις ακτές του Sao Paulo.

Σε αυτό το νησί ζουν επικίνδυνα για τον άνθρωπο φίδια, των οποίων το δηλητήριο είναι πανίσχυρο και μπορεί να λιώσει την ανθρώπινη σάρκα. Σύμφωνα με τις έρευνες υπάρχουν 5 τέτοια φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο.

Υπάρχουν ιστορίες, όπως αυτή ενός φαροφύλακα ο οποίο πέθανε μετά από επίθεση αυτών των φιδιών. Από τότε εγκαταστάθηκε αυτόματος φάρος και η  κυβέρνηση της χώρας έχει απαγορεύσει την είσοδο επισκεπτών στο νησί.

#3. Alagoas, ΒραζιλίαΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Κάποιες από τις μητροπόλεις της Βραζιλίας, όπως το Rio de Janeiro και το Sao Paulo είναι γνωστές για την υψηλή εγκληματικότητα.

Όμως τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στην μικρή περιοχή του Alagoas, όπου κάθε χρόνο πάνω από 2000 άνθρωποι δολοφονούνται. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή κατοικούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Φαίνεται λοιπόν ότι τα πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα εκεί.

#4. Όρος Sinabung, ΙνδονησίαΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Το όρος Sinabung είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Σουμάτρα της Ινδονησίας. Οι εκρήξεις εδώ είναι πολύ συχνές και πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πολλά χωριά και κωμοπόλεις γύρω από το ηφαίστειο έχουν καλυφθεί πλήρως από λάβα και ηφαιστειακή σκόνη αρκετές φορές κατά τα τελευταία χρόνια.

Το ηφαίστειο εξερράγη το 2010, 2013,2014, 2015 και η τελευταία έκρηξη έγινε τον Φεβρουάριο του 2016. Το νέφος της ηφαιστειακής σκόνης έφτασε μέχρι και σε ύψος 2500 μέτρων.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά ασταθής και κανείς φυσικά δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί η επόμενη έκρηξη. Σίγουρα η περιοχή γύρω από το Sinaburg είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο.

#5.Λίμνη Natron, ΤανζανίαΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Η λίμνη Natron βρίσκεται στην Τανζανία και είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα υδάτινα οικοσυστήματα του πλανήτη.

Το νερό της λίμνης είναι υπερ-κορεσμένο σε αλάτι και η θερμοκρασία του ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το pH του νερού στην λίμνη κυμαίνεται μεταξύ 9 και 10,5 και είναι καυστικό για το δέρμα και τα μάτια οποιουδήποτε οργανισμού δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες.

Φυσικά το κολύμπι στην λίμνη δεν είναι καλή ιδέα, αλλά εκτός αυτού, η μυρωδιά του υδρόθειου που αναδύεται από την λίμνη δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν το τοπίο για αρκετή ώρα.

#6. Mailuu Suu, ΚιργκιστάνΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Στο Mailu Suu, του νότιου Κιργκιστάν  κατοικούν 23000 άνθρωποι. Η πόλη βρίσκεται σε μια περιοχή με τεράστια κοιτάσματα ουρανίου, το οποίο εξόρυσσαν για χρήση στους πυρηνικούς σταθμούς της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Το Mailu Suu είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που θα μπορούσε κάποιος να επισκεφθεί, όχι μόνο λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας, αλλά και λόγω των συχνών κατολισθήσεων, των σεισμών και των πλημμυρών.

#7. Manaus, BrazilΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Ακόμη ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο βρίσκεται σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς σημείο μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Στα νερά του ποταμού ζουν επικίνδυνα πλάσματα όπως πιράνχας, φίδια ανακόντα, ηλεκτροφόρα χέλια και πολλά άλλα! Έτσι, οποιαδήποτε δραστηριότητα στα νερά του ποταμού μπορεί να αποβεί μοιραία για τον επισκέπτη.

#8. Τρίγωνο των Βερμούδων, Ατλαντικός ΩκεανόςΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια περιοχή μεταξύ Puerto Rico, Florida και νησιών Bermuda, όπου επί σειρά ετών έχουν συμβεί πολλά ναυάγια και μυστηριώδεις πτώσεις αεροσκαφών. Τα γεγονότα αυτά έχουν αποδοθεί σε διάφορες εξωπραγματικές αιτίες, όπως πύλες για άλλες διαστάσεις, μαγνητικά πεδία και απαγωγές από εξωγήινους.

Βέβαια, οι έρευνες δεν έχουν δείξει την ύπαρξη κάποιου υπερφυσικού φαινομένου, αντιθέτως λόγω της θέσης της η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και τυφώνες, που καθιστούν τα πράγματα επικίνδυνα για τα αεροσκάφη και τα πλοία που διασχίζουν την περιοχή (ιδιαίτερα πριν από 80-100 χρόνια που δεν υπήρχαν τα μέσα που υπάρχουν σήμερα).

Τσέκαρε στο βίντεο που ακολουθεί την εκπομπή μας Apla+Andrika στην οποία συζητούμε για θέματα που αγγίζουν την σφαίρα του υπερφυσικού.

#9. Βόρεια Νήσος Sentinel, ΙνδίαΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Υπάρχει ένα νησί, μέρος τους συμπλέγματος Andaman, το οποίο ανήκει πολιτικά στην Ινδία. Η φύση στο νησί είναι καταπληκτική, με γραφικές παραλίες.

Οι κάτοικοι όμως του νησιού δεν είναι και τόσο φιλόξενοι, σε σημείο που μάλιστα απορρίπτουν οποιαδήποτε επαφή με ξένους και μερικοί άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί.

Το νησί αυτό είναι σίγουρα από τα πιο επικίνδυνα μέρη που θα μπορούσες να βρεθείς.

#10. Bikini Atoll, Νησιά MarshallΕτοίμασε βαλίτσες, φόρεσε κάτι άνετο για το ταξίδι και ετοιμάσου για τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι!

Τα νησιά Marshall βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό σε μια περιοχή όπου μεταξύ 1946 και 1958 είχαν λάβει χώρα 67 πυρηνικές δοκιμές, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμη και σήμερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι κάτοικοι καθ’ όλο αυτό το διάστημα εκτέθηκαν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και ακόμη και σήμερα είναι ορατά τα αποτελέσματα σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς στην περιοχή.

Τελικά οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού αναγκάσθηκαν να μετεγκατασταθούν σε άλλα γειτονικά νησιά του συμπλέγματος.

Ενώ λοιπόν θα περίμενες ότι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ειρηνικό θα ήταν ένας επίγειος παράδεισος, η πραγματικότητα απέχει πολύ και τα πράγματα εκεί είναι ακόμη πολύ επικίνδυνα για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες.

Όποιο μέρος και αν επιλέξεις τελικά για τις διακοπές σου, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο, για να πάρεις μερικές συμβουλές, για την σωστή επιλογή μαγιό.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να βγεις από τη ζώνη ασφάλειας και να μάθεις να ζεις “επικίνδυνα”, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.