Κάνε Αυτό που Θέλεις Όχι Αυτό που σε Βολεύει

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ειδικά όταν η εναλλακτική επιλογή είναι η εύκολη. Κάνε αυτό που θέλεις και όχι αυτό που βολεύει!

Πόσες φορές την ημέρα κάνεις σκέψεις για όλα αυτά που δεν θέλεις να συμβούν; Δεν εννοώ αρνητικές σκέψεις αλλά σενάρια που απλά προσπαθείς να υπολογίσεις πως θα αποφύγεις ένα σενάριο που απλά δεν το χρειάζεσαι στην ζωή σου ή την καθημερινότητα σου.

Από την άλλη, έχεις και μια άλλη κατηγορία σκέψεων.

Είναι οι σκέψεις που σε κουτουλάνε όταν μεσουρανείς σε στιγμές που δεν γουστάρεις καθόλου ή σε στιγμές που ξεκουράζεσαι. Είναι οι σκέψεις που προβάλλονται με την μορφή «ξέρεις τι θα ήθελα πάρα πολύ;».

Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως εκείνη την ώρα θέλεις να φας ή κοιμηθείς.

Μιλάω για πιο σοβαρά πράγματα…

Τι Ακριβώς Θέλεις;Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ειδικά όταν η εναλλακτική επιλογή είναι η εύκολη. Κάνε αυτό που θέλεις και όχι αυτό που βολεύει!

Όλοι μας ξέρουμε τι θέλουμε αλλά δεν ξέρουμε με ακρίβεια πόσο το θέλουμε συγκριτικά με τι χρειάζεται να κάνουμε για να το αποκτήσουμε.

Και αυτό σηκώνει συζήτηση.

Η ζωή είναι περίεργο πράγμα. Δημιουργεί παράδοξα που κάποιες φορές χάνεσαι μέσα τους. Ένα από αυτά είναι πως οι υποχρεώσεις, η ευκολία και οι απόψεις των άλλων, μας κάνουν να πείθουμε τον εαυτό μας πως κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε ενώ στην ουσία δεν το θέλουμε καθόλου ή τουλάχιστον το έχουμε βαρεθεί εδώ και πολύ καιρό.

Είναι εύκολο να απαντήσουμε στο ερώτημα τι θέλουμε. Ή βασικά πως θέλουμε να είναι η ζωή μας.

Στην ερώτηση τι χρειάζεται να κάνουμε για να το καταφέρουμε, ο αριθμός των ανθρώπων που έχω συναντήσει και έχουν μια ξεκάθαρη απάντηση είναι πολύ μικρότερος.

Ο αριθμός λιγοστεύει ακόμα περισσότερο όταν η ερώτηση γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένη και ρωτήσεις κάποιον «είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις; Και αν ναι, πότε ξεκινάς;».

Πρέπει να κινηθείς αποφασιστικά. Ειδικά αν μιλάμε για φλερτ. Τσέκαρε το σχετικό βίντεο του Χρήστου.

Αν Της Αρέσεις Κινήσου Αποφασιστικά

Για να είμαι ειλικρινής, η τελευταία ερώτηση είναι ζήτημα και για την δική μου καθημερινότητα.

Πολλές φορές ξέρω τι θέλω, τι χρειάζεται να κάνω για να το πραγματοποιήσω, όμως κάπου κολλάει.

Μετά από χρόνια, έρχεσαι και συνειδητοποιείς πως ο κύριος λόγος είναι γιατί δεν θέλεις να ξεβολευτείς.

Η βολή είναι περίεργο πράγμα και μπορεί να λειτουργήσει σαν κινούμενη άμμος.

Από την μια βέβαια είναι λογικό. Η ζωή μας χτίζεται γύρω από ρουτίνες για να μπορούμε να έχουμε έναν χάρτη και μια σταθερά που χρησιμοποιούμε ως βάση για να διατηρούμε τα λογικά μας και να συνεχίζουμε να κάνουμε ότι κάνουμε.

Όμως αυτή η ρουτίνα λειτουργεί σαν ένα εθιστικό πέπλο που μας αποσπά την προσοχή. Λειτουργεί με έναν τρόπο που μας αποτρέπει να κάνουμε ίσως την πιο σημαντική ερώτηση.

«Κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις ή αυτό που έχεις συνηθίσει;»

Πόσο Εύκολο Είναι να Κάνεις Αυτό που Θέλεις;Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ειδικά όταν η εναλλακτική επιλογή είναι η εύκολη. Κάνε αυτό που θέλεις και όχι αυτό που βολεύει!

Καθόλου!

Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που θέλεις και οι λόγοι, λίγο πολύ, αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αρχικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε και γιατί το θέλουμε. Στην συνέχεια, ακόμα και να ξέρεις τι θέλεις, θα χρειαστεί να υπολογίσεις τι θα κάνεις με αυτό.

Όλο θέλουμε πράγματα, ανθρώπους, καταστάσεις, αλλά όχι μόνο είναι πολλά αλλά κάποια από αυτά θέλουν πολύ σκληρή δουλειά, πλάνο και περίεργες συνειδητοποιήσεις για να βάλουν σε εφαρμογή την απαραίτητη κίνηση.

Πιστεύω όμως, πως μέσα σε αυτή την θύελλα σκέψεων που επικρατεί στο μυαλό μας για αυτά που θέλουμε, αν τα καλοσκεφτούμε, στο τέλος καταλήγουν σε απλά πράγματα.

Θέλεις να είσαι περισσότερο ειλικρινής με τον εαυτό σου και τους άλλους, θέλεις να πετύχεις περισσότερο, θέλεις πιο ποιοτικές σχέσεις, θέλεις καλύτερο βιοτικό επίπεδο, θέλεις να διασκεδάζεις, θέλεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θέλεις να κάνεις πράγματα που γουστάρεις, θέλεις αυτά που κάνεις να είναι σημαντικά.

Κάνοντας όλα αυτά, κάποιοι πέφτουν σε κάποιες παγίδες, από τις οποίες δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Κατάθλιψη & Αυτοεκτίμηση ft Σοφία Τσώλη (PhDc, M.Sc Ιατρικής Αθηνών) - Apla + Andrika #083

Όμως υπάρχει και ένας κοινός παρανομαστής για όλα αυτά.

Δεν είναι βολικά.

Δεν είναι εύκολο να ξεβολευτείς και να λες αλήθειες σε σένα και στον εαυτό σου, δεν είναι βολικό να πετύχεις περισσότερα γιατί χρειάζεται να γίνουν πολλές θυσίες, δεν είναι βολικό να διασκεδάζεις γιατί πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε διασκεδάζει, δεν είναι βολικό να κάνεις κάτι σημαντικό γιατί πρέπει διαρκώς να αμφισβητείς τα όρια σου.

Οι περισσότεροι κάνουμε αυτό που είναι βολικό. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

Μπορούμε όμως να κάνουμε αυτό που θέλουμε, έστω και σπάνια. Μόνο και μόνο για να δούμε τι ξυπνάει μέσα μας.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να μάθεις να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις όταν το χρειάζεσαι περισσότερο; Μάθε περισσότερα εδώ.

Να είσαι καλά

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr