Κανόνες Φλερτ για Εσωστρεφείς: Διεκδίκησε Αυτό που σου Αξίζει

Κανόνες Φλερτ για Εσωστρεφείς: Διεκδίκησε Αυτό που σου Αξίζει

Υπάρχουν κανόνες φλερτ που μπορούν να βοηθήσουν κάθε άντρα που θέλει να φλερτάρει αποτελεσματικά και πετυχημένα, ωστόσο σήμερα θα μιλήσουμε για κανόνες φλερτ για εσωστρεφείς.

Και ο λόγος είναι πολύ απλός:

Πολλοί εσωστρεφείς έχουν την πεποίθηση ότι το φλερτ δεν είναι για εκείνους, καθώς τους φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο το να ανοιχτούν και να νιώσουν χαλαροί με μια γυναίκα. Επίσης, κάποιοι πιστεύουν ότι στο φλερτ χρειάζεται, προκειμένου να έχεις αποτελέσματα, να είσαι εξαιρετικά κοινωνικός και εξωστρεφής.

Ωστόσο, διαβάζοντας το σημερινό άρθρο θα καταλάβεις ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Το φλερτ είναι για όλους. Ή μάλλον, δεν είναι για όλους.

Είναι για όσους θέλουν να απολαύσουν τη ζωή τους στο μέγιστο.

Είναι για εκείνους που θέλουν να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.

Και είναι για αυτούς που έχουν περισσότερη θέληση παρά ικανότητες.

Το φλερτ δεν έχει περιορισμούς, όπως εσωστρέφεια και εξωστρέφεια. Γιατί όλες οι ικανότητες, να ξέρεις, χτίζονται.

Η θέληση είναι που κάνει την διαφορά.

κανόνες φλερτ

Τι Είναι Εσωστρέφεια

Εσωστρέφεια είναι η τάση του ατόμου να στρέφεται προς τον εαυτό του παρά προς τους άλλους και τον εξωτερικό κόσμο.

Κυρίως, είναι η τάση του να “φορτίζει” τις μπαταρίες του περισσότερο με το να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του παρά με το να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους.

Αντίθετα, εξωστρέφεια είναι η τάση του ατόμου να αντλεί ικανοποίηση και να “φορτίζει” τις μπαταρίες του με το συναναστρέφεται με τους άλλους ανθρώπους και να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του.

Ένα εσωστρεφές άτομο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι κοινωνικό. Κοινωνικότητα είναι η ικανότητα ενός ατόμου να έχει άνεση και προσαρμοστικότητα στις σχέσεις του με τους άλλους, καθώς και η τάση του να συμβιώνει μέσα σε ένα οργανωμένο κοινωνικό σύνολο.

Με αυτήν την λογική, ένα εσωστρεφές άτομο ενδέχεται να είναι κοινωνικό. Μπορεί να μην εξωτερικεύει άνετα τα συναισθήματά του σε κάθε άνθρωπο που γνωρίζει ή να προτιμάει να περνάει περισσότερο χρόνο με τον εαυτό του, ωστόσο να είναι άνετο στην σχέση του με τα άτομα που έχει επιλέξει να έχει στη ζωή του.

Αυτή τη στιγμή, αυτές οι διαπιστώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για εσένα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Πρέπει να καταλάβεις ότι η εσωστρέφεια ή η εξωστρέφεια ενός ατόμου είναι μια τάση και δεν καθορίζει το πώς θα συμπεριφερθεί ή το τι αποτελέσματα θα έχει σε έναν τομέα.

Υπάρχουν πολλά εσωστρεφή άτομα που είναι επιτυχημένα στο φλερτ, σε επιχειρήσεις ή πραγματικά σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής τους. Όπως αντίστοιχα υπάρχουν και πολλά εξωστρεφή άτομα που είναι εξίσου πετυχημένα.

Εάν είσαι εσωστρεφής, χρειάζεσαι να έχεις χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου. Ενώ ενδεχομένως δεν σου αρέσει να είσαι στο επίκεντρο της προσοχής και του κόσμου, απολαμβάνεις την καλή παρέα και τις βαθιές συζητήσεις που έχουν κάποιο ουσιαστικό νόημα.

Είσαι πιστός φίλος και είναι πολύ πιθανό να έχεις καλλιτεχνική κλίση και ικανότητα. Το πιο πιθανό είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σου σε εκτιμούν, σε σέβονται και ζητούν τη συμβουλή σου.

Και τίποτα από αυτά δεν σε εμποδίζει φυσικά να φλερτάρεις.

Εάν είσαι εσωστρεφής και διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε εδώ θα βρεις κάποιους αποτελεσματικούς κανόνες φλερτ που θα σε βοηθήσουν να διεκδικήσεις με αξιοπρέπεια αυτό που σου αξίζει και να ξεπεράσεις τυχόν φόβους και ανασφάλειες.

Δεν θα βρεις ατάκες για γυναίκες και μαγικά βήματα εδώ. Αντίθετα, θα ανακαλύψεις διαβάζοντας έναν πρακτικό οδηγό για το πώς μπορείς να υιοθετήσεις έναν τρόπο σκέψης που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά που έχεις θέσει ως στόχους στον ερωτικό τομέα.

 

#1. Είναι Θέμα Αυτοεκτίμησης Στο Φλερτ Και Όχι Εσωστρέφειας

Ουσιαστικά, το εάν θα προσεγγίσεις με θάρρος μια γυναίκα ή αν θα μείνετε να κοιτάζεστε είναι θέμα αυτοεκτίμησης, όχι εσωστρέφειας. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το τι να κάνεις εάν δεν φλερτάρεις επειδή ντρέπεσαι.

Από τη δική μου εμπειρία, το να “κολλάει” κάποιος και να μην φλερτάρει ή να μην προσεγγίζει τις γυναίκες που του αρέσουν δεν έχει να κάνει με το εάν είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής, κοινωνικός ή όχι.

Τόσο οι εσωστρεφείς όσο και οι εξωστρεφείς αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα στο φλερτ, τα οποία έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμησή τους και την θέληση που έχουν.

Εάν εσύ πιστεύεις ότι είσαι ένας Άνδρας Αξίας και ότι αξίζεις να έχεις δίπλα σου τη συγκεκριμένη γυναίκα, θα διαπιστώσεις πως είναι πολύ απλό να βρεις έναν τρόπο να την προσεγγίσεις και να της μιλήσεις.

Η εσωστρέφεια σε κάνει απλά λίγο πιο κλειστό και ενδεχομένως να το σκέφτεσαι λίγο περισσότερο πριν πάρεις την πρωτοβουλία και πας να μιλήσεις σε μια γυναίκα που είναι διαθέσιμη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχεις την ικανότητα να φλερτάρεις.

Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις μειονεκτικά για κάτι. Έχεις τις ίδιες ικανότητες στο φλερτ με κάθε άλλο άντρα. Και θα βρεις τα πατήματά σου. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζεις και να διεκδικήσεις το καλύτερο για εσένα.

 

#2. Συνειδητοποίησε Ότι Δεν Είναι Κακό Να Είσαι Εσωστρεφής

κανόνες φλερτ για εσωστρεφείς

Ορισμένοι εσωστρεφείς άνθρωποι νιώθουν ότι η εσωστρέφεια είναι κάτι “κακό”. Ότι έχουν ένα μειονέκτημα σε σχέση με τους εξωστρεφείς.

Αυτή είναι μια πεποίθηση που σίγουρα σε εμποδίζει να φλερτάρεις πετυχημένα. Σταδιακά θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ότι το μόνο που σε κρατάει από το να έχεις επιτυχίες στο φλερτ είναι ο εαυτός σου και η πεποίθηση ότι υστερείς σε κάτι.

Θα σου αποκαλύψω ένα μυστικό: Κι εγώ είμαι εσωστρεφής, και μάλιστα πολύ. Και αυτός είναι ένα λόγος που γράφω και αυτό το άρθρο.

Όντας εσωστρεφής, είχα κι εγώ την πεποίθηση ότι κάπου υστερώ. Σχεδόν πάντα πίστευα δύο πράγματα:

α) Το φλερτ δεν είναι για εμένα.

β) Δεν μπορώ να φλερτάρω όσο καλά θα φλέρταρε ένας εξωστρεφής.

Ωστόσο, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το γεγονός ότι είμαι εσωστρεφής σε μερικές περιπτώσεις είναι ένα πλεονέκτημα λόγω της φύσης μου και του τρόπου που σχετίζομαι με τους ανθρώπους.

Επομένως, ο δεύτερος κανόνας φλερτ για εσωστρεφείς είναι να βγάλεις από το μυαλό σου την σκέψη ότι υστερείς κάπου.

Όλοι μπορούν να φλερτάρουν πετυχημένα. Μετέτρεψε την εσωστρέφεια σε όπλο και θα δεις απίστευτα αποτελέσματα στον ερωτικό τομέα.

κανίνες φλερτ για εσωστρεφείς

#3. Κανόνες Φλερτ Για Εσωστρεφείς: Κάνε Το Πρώτο Βήμα

Ο τρίτος και ίσως βασικότερος κανόνας απ’ όλους είναι ο εξής: Κάνε το πρώτο βήμα.

Τι εννοώ;

Ως εσωστρεφείς, έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε πάντα τα πάντα.

Συνήθως, πριν προσεγγίσω ανέλυα διεξοδικά κάθε πιθανό σενάριο και τελικά παρέλυα από τις σκέψεις και δεν έκανα καμία κίνηση.

Και φυσικά τότε ήταν που έπεφτε η αυτοεκτίμησή μου.

Αντί, λοιπόν, να σκέφτεσαι το κάθε πιθανό σενάριο και να αναλύεις στο μυαλό σου κάθε κίνησή της και κάθε συζήτηση που ενδέχεται να έχεις μαζί της, απλά πήγαινε και μίλα της.

Δεν έχει σημασία τι θα πεις, γιατί αν δεν κάνεις καν το βήμα να της μιλήσεις δεν πρόκειται να πεις τίποτα!

Το πιο λογικό, λοιπόν, είναι με το που δεις μια γυναίκα που σου αρέσει, να την προσεγγίσεις.

Έχε την πίστη να ανέβεις το πρώτο σκαλί.  Δεν χρειάζεται να βλέπεις όλη την σκάλα, απλά ανέβα το πρώτο σκαλί!

λέει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το πρώτο βήμα είναι ίδιο για όλους. Είτε είναι εσωστρεφείς είτε εσωστρεφείς.

Ό, τι κι αν σκέφτεσαι, όλα ξεκινούν από αυτό το πρώτο βήμα.

φιλί

#4. Κάνε Εξάσκηση Μιλώντας Σε Γυναίκες, Χωρίς Απαραίτητα Να Φλερτάρεις

Ο τέταρτος κανόνας φλερτ για εσωστρεφής είναι να αρχίσεις να μιλάς σε όλες τις γυναίκες, είτε τις βλέπεις φιλικά είτε ερωτικά.

Η εξάσκηση είναι που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις φοβίες σου και να συνειδητοποιήσεις ότι ο πρώτος κανόνας ισχύει: Έχει να κάνει με τη δική σου αυτοεκτίμηση, και όχι με την εσωστρέφεια.

Μόλις αρχίσεις να μιλάς φιλικά σε κάθε γυναίκα είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να χαλαρώνεις συνολικότερα και να αποκτήσεις την ικανότητα να μιλάς με μεγαλύτερη άνεση και θάρρος και στις γυναίκες που βλέπεις ερωτικά.

Όσοι μαθητές του Men Of Style έχουν εφαρμόσει αυτόν τον κανόνα, έχουν κάνει απίστευτη πρόοδο στον ερωτικό τομέα και στο φλερτ σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιατί;

Γιατί σταδιακά συνειδητοποιούν ότι είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ το να μιλάς άνετα με οποιαδήποτε γυναίκα γνωρίζεις.

Από ένα “Καλημέρα” και ένα “Γεια σου, τι κάνεις” σε μια γυναίκα που γνώρισες ξεκινούν όλα.

Αυτός είναι ένας από τους πιο άμεσους και αποτελεσματικούς τρόπους να εξασκήσεις και να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και να αρχίσεις να νιώθεις αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Και αυτό θα σε οδηγήσει στον κανόνα Νο 5.

#5. Όλοι Μπορούν Να Γίνουν Πετυχημένοι Στο Φλερτ

Ο κορυφαίος από τους κανόνες φλερτ που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι όλοι μπορούν να γίνουν πετυχημένοι.

Μόλις αρχίσεις να εφαρμόζεις τους παραπάνω τέσσερις κανόνες θα συνειδητοποιήσεις ότι η επιτυχία δεν έχει να κάνει με την εσωστρέφεια ή την εξωστρέφεια, αλλά με την θέλησή σου και την πίστη που έχεις στον εαυτό σου.

Είναι περισσότερο θέμα θέλησης και αυτοπεποίθησης παρά οτίδηποτε άλλο. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το πώς βρίσκεις την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Το σημαντικότερο, λοιπόν, είναι να θυμάσαι ότι όλοι μπορούν να γίνουν πετυχημένοι στο φλερτ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εμπόδια για να πετύχουμε στο φλερτ τα βάζουμε μόνοι μας στον εαυτό μας. Για περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα και το πώς μπορείς να τα ξεπεράσεις δες εδώ.

Επομένως, κάθε φορά που βλέπεις μια γυναίκα που σου αρέσει, να θυμάσαι αυτόν τον κανόνα: Όλοι μπορούν να πετύχουν στο φλερτ.

Κι έπειτα, απλά κάνε το πρώτο βήμα.

 

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, ελπίζω να έχεις συνειδητοποιήσει δύο βασικές αλήθειες:

προσέγγιση

α) Οι κανόνες φλερτ για εσωστρεφείς είναι σχεδόν ίδιοι με τους κανόνες φλερτ για εξωστρεφείς.

Γιατί;

Γιατί είτε είσαι εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, δεν υστερείς σε κάτι. Το θέμα είναι να ξεπεράσεις την πεποίθηση ότι έχεις κάποιο “θέμα” και να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε τις ίδιες ικανότητες και δεξιότητες.

β) Το φλερτ είναι για όλους.

Μόνοι μας βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να φλερτάρουμε πετυχημένα.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την εσωστρέφεια ή την εξωστρέφεια, αλλά με την πίστη που έχουμε στον εαυτό μας.

Όλα ξεκινούν από εμάς.

Και το φλερτ είναι απλό, απολαυστικό, και είναι για ΟΛΟΥΣ.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το πώς θα βελτιώσεις τις ικανότητες σου στο φλερτ, εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.